Special ISIS verzekering: Schade & Gebruik

Noodsituaties en problemen oplossen bij de Special ISIS verzekering

Special ISIS: Vragen over noodsituaties, schade, claims & problemen oplossen

Special ISIS: Vragen over noodsituaties, schade, claims & problemen oplossen

    Wat moet ik doen in geval van nood?

    Als er iets gebeurt tijdens je reis, dan is dat al vervelend genoeg. Om te voorkomen dat je in een stressvolle situatie ook nog zelf alles moet regelen en betalen, kun je als je de Special ISIS verzekering hebt afgesloten, contact opnemen met de Goudse Alarmcentrale. Zij zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week te bereiken. De alarmcentrale helpt je bijvoorbeeld als:

    • Je ziek bent en op zoek bent naar een ziekenhuis of huisarts in de buurt.
    • Je bent opgenomen in het ziekenhuis. Zij houden dan contact met de artsen en kunnen vaak een betalingsgarantie afgeven zodat jij niet zelf ter plaatse een hoge rekening hoeft te betalen.
    • Je terug moet vliegen naar Nederland i.v.m. ernstige ziekte, overlijden of familieomstandigheden in Nederland. De alarmcentrale regelt dan jouw vlucht naar Nederland en houdt contact met het thuisfront.

    Wat te doen bij een negatief reisadvies als je verzekerd bent via de Special ISIS?

    Wat moet je doen na het uitbreken van een virus (zoals Corona)?

        Kan je de Special ISIS als annuleringsverzekering gebruiken?

        • Nee, dat kan niet. Een reisverzekering biedt geen dekking voor het annuleren van een geboekte reis vanwege een virus, of een aangepast reisadvies als gevolg van een virus.
        • Mocht je een annuleringsverzekering hebben afgesloten, dan zou je kunnen kijken of je de annuleringskosten daar op kunt verhalen. In de meeste gevallen zal dat alleen kunnen als je gekozen hebt voor een aanvullende dekking.
        • Een negatief reisadvies (code rood of oranje) is in principe geen annuleringsreden binnen een annuleringsverzekering. Neem wel contact op met je reisorganisator of touroperator. Soms kun je omboeken naar een andere locatie of reisperiode.
        • Indien je nu nog een annuleringsverzekering afsluit zullen annuleringskosten als gevolg van het coronavirus echter niet gedekt worden, omdat de eventuele schade op dit moment niet onvoorzien is.

        Mijn bagage is niet gearriveerd op het vliegveld, wat moet ik doen?

        • Haal bij de luchtvaartmaatschappij een PIR rapport. Als je bagage meer dan 24 uur vertraagd aankomt op de luchthaven krijg je vanuit de verzekering een vergoeding van maximaal € 125,- voor aanschaf van vervangende kleding en toiletartikelen. Het rapport dien je samen met de bonnen van de nieuw gekochte artikelen in te dienen bij de schade afdeling van ISIS. Indien je bagage na 6 à 8 weken nog niet terecht is ontvang je bericht daarover van de luchtvaartmaatschappij. Je kunt nu je gehele bagage bij ISIS declareren. Neem regelmatig contact op met de luchtvaartmaatschappij of je bagage inmiddels terecht is
        • Lees meer bij problemen oplossen op reis

        Kan ik vanuit het buitenland een claim indienen?  

        • Ja dat kan, je hoeft niet te wachten totdat je weer thuis bent. Wel zo prettig als je tijdens de reis kosten hebt gemaakt. Voor het indienen van de meeste soorten schade (denk aan bagage of medische kosten) dien je een ingevuld schadeformulier per post of e-mail op te sturen, samen met andere “bewijsstukken” zoals aankoopbonnen en facturen of een proces verbaal n.a.v. diefstal.  

        Wat gebeurt er na terugkeer in Nederland met kosten ontstaan in het buitenland?

        • Wanneer ten gevolge van een ongeval buiten Nederland noodzakelijke voortzetting van de behandeling plaats moet vinden in Nederland, zullen deze nabehandelingkosten tot een maximum bedrag (zie voorwaarden) vergoed worden door Special ISIS (niet bij de variant Basis).
        • Een andere voorwaarde voor vergoeding van de nabehandelingkosten is dat de behandeling plaats vindt binnen 12 maanden nadat het ongeval plaats heeft gevonden en dat de opdracht tot de behandeling binnen verzekerde periode is gegeven. 
        • Bij definitieve terugkeer in Nederland zal de verzekerde ook weer verplicht een Nederlandse zorgverzekering moeten hebben. Deze dekt de nabehandelingkosten, voor zover gedekt onder de basisverzekering en eventuele aanvullingen.
        • Er is een acceptatieplicht voor de basisverzekering, de verzekeringsmaatschappij moet je aannemen voor de basisverzekering. Deze veel gestelde vragenlijst is onder voorbehoud van fouten. Aan deze lijst kunnen geen rechten worden ontleend.
        • Deze lijst dient ter informatie en ondersteuning bij het uitkiezen van een geschikte reisverzekering. Voor de exacte voorwaarden verwijzen wij naar de polisvoorwaarden behorende bij de Special Isis Reisverzekering.

        Hoe kan ik schade aangeven en een declaratie indienen?

        Wat te doen met de reisverzekering bij schade, kosten of problemen?

        • Bij noodgevallen natuurlijk altijd de alarmcentrale bellen, voor asistentie.
        • Gemaakte kosten kunnen, mits gedekt, worden gedeclareerd bij de verzekeraar: lees meer op de pagina over schade melden en declaraties indienen

        Schade melden en declaraties indienen

         

        Special ISIS: vragen en antwoorden over de Air Doctor app voor als je medische zorg nodig hebt

        Special ISIS: vragen en antwoorden over de Air Doctor app voor als je medische zorg nodig hebt

        Wat doet de app Air Doctor?

        • Via je je verzekering kan je gebruik maken van de app Air Doctor.
        • Air Doctor is de organisatie die je helpt met het vinden van een dokter, waar ter wereld je ook bent.
        • Met de app van Air Doctor vind je snel een arts in het buitenland en maak je direct een afspraak.
        • Via de app worden ook direct de rekeningen van huisartsen, ziekenhuizen en zorgverleners betaald, en hoef je geen rekeningen meer voor te schieten!
        • Air Doctor betaalt de rekeningen en krijgt deze vergoed van je verzekeraar.
        • De kosten die wel onder het eigen risico vallen, worden later bij jou (als verzekerde) in rekening gebracht.
        • Verzekerden kunnen de app altijd kosteloos gebruiken.

          Is het verplicht om via AirDoctor je rekeningen te laten vergoeden?

          • Het is niet verplicht om contact te leggen met Air Doctor voor het zoeken naar een arts, een behandeling, of het vergoeden van een rekening.

          Voor wie is de app bedoeld, en welke verzekeringen maken er gebruik van?

          • Elke verzekerde kan via de app op zoek naar een passende dokter of andere zorgverlener in het buitenland. Veel contacten verlopen ook een video call zodat je er niet altijd fysiek heen hoeft te gaan.
          • De service om je rekeningen te laten betalen via de app is met name gericht op verzekerden die zonder geldige Nederlandse ziektekostenverzekering in het buitenland verblijven. Voor het gebruik van deze service heb je wel je credit card nodig
          • Dat wil zeggen met name voor verzekerden met de Special ISIS All-in dekking, voor verzekerden met het Goudse expatpakket of met een Goudse emigratieverzekering.
          • Ben je nog wel in Nederland voor je ziektekosten verzekerd (en heb je bijvoorbeeld Special ISIS Extra dekking) dan kan de app wel helpen bij het vinden van een zorgverlener in het buitenland, maar kan je bij het declareren meer lastigheden ondervinden.

          Wat kan je doen als je een foutmelding krijgt tijdens het toevoegen van je polisnummer vanwege de dekking van je verzekering?

          • Als je een Special ISIS verzekering met Extra-dekking hebt afgsloten dan geldt de dekking voor de medische kosten aanvullend op de dekking van je zorgverzekering.
          • Dit houdt in dat de kosten die je maakt via Air Doctor niet direct kunnen worden doorgestuurd naar de verzekeraar en je zelf zult moeten voorschieten.
          • De gemaakte kosten kun je vervolgens voorleggen aan je zorgverzekeraar, en wanneer deze niet volledig vergoed, kun je het restant indienen bij je reisverzekeraar (in de dit geval van de Special ISIS is dan de Goudse/ISIS).

          Hoe kan je de app Air Doctor installeren?

          1. Download de app Air Doctor, dit kan met de QR-code of via www.air-dr.com.
          2. Maak een account aan met je e-mailadres en kies een wachtwoord.
          3. Kies vervolgens voor  De Goudse bij‘Selecteer uw dekking’.
          4. Hierna vul je je polisnummer in +  je geboortedatum. Het polisnummer vind je in de mail met je verzekeringspolis en via je JoHo accountpagina.
          5. Wanneer er meerdere verzekerden verzekerd zijn op 1 polis, dan kan iedere verzekerde onder zijn eigen geboortedatum de app downloaden.

          Hoe werkt de app Air Doctor?

          Wil je een afspraak inplannen? Open dan de app en doorloop de volgende stappen:

          1. Vul de plaats in waar je bent (als deze niet automatisch is gevuld).
          2.  Je krijgt een overzicht van de beschikbare soorten zorgverleners in de regio die aangesloten zijn bij Air Doctor, zoals een huisarts of een kinderarts.
          3. Als je een keuze hebt gemaakt, zie je de artsen waaruit je kunt kiezen, met daarbij een foto van de arts, de talen die hij/zij spreekt, hoeveel jaar ervaring de arts heeft en de locatie. Ook staat het eigen risico vermeld als dit van toepassing is, dit is echter niet afhankelijk van de dokter die je kiest.
          4. Als je een arts kiest, krijg je te zien welk type afspraken er mogelijk zijn (praktijkbezoek of videoconsult). En je vindt meer informatie over de arts en zijn/haar opleiding. Als er beoordelingen zijn, krijg je die ook te zien.
          5. Als je klikt op “Afspraken”, zie je tijdstippen waarop je een afspraak kan inplannen.
          6. Nadat je een tijdstip hebt gekozen volgt er een scherm waarop u jouw contactgegevens kunt invullen. En kort kunt aangeven wat jouw klachten zijn.
          7. Nadat je jouw afspraak hebt bevestigd, ontvang je uiterlijk binnen 45 minuten een bevestiging op het door jouw opgegeven e-mailadres. In de app vind je de afspraak terug onder ‘Afspraken’.

          Hoe zit het met je medische gegevens en de medische zorg?

          • Alle artsen in het netwerk voldoen aan een protocol van eisen waarmee gewaarborgd wordt dat het advies en de behandeling van een goede kwaliteit is.
          • De medische gegevens blijven bij de behandelende arts en zijn daar op te vragen. Dat mag je zelf doen indien je dat graag zou willen.
          • Mocht je een klacht hebben dan kan je in eerste instantie je klacht doorgeven aan Air Doctor via de helpdesk. Je mag je klacht of opmerking ook direct per mail doorsturen naar de verzekeraar. 
          Special ISIS: Vragen en antwoorden over wat te doen bij nood en problemen op reis

          Special ISIS: Vragen en antwoorden over wat te doen bij nood en problemen op reis

          Special ISIS: Wat te doen in geval van nood als je verzekerd bent via de Special ISIS?

          Special ISIS: Wat te doen in geval van nood als je verzekerd bent via de Special ISIS?

            Wat moet je doen in geval van nood?

            • Als er iets gebeurt tijdens je reis, dan is dat al vervelend genoeg. Om te voorkomen dat je in een stressvolle situatie ook nog zelf alles moet regelen en betalen, kun je als je de Special ISIS verzekering hebt afgesloten, contact opnemen met de Goudse Alarmcentrale.

            In welke gevallen kan je de alarmcentrale inschakelen?

            • De alarmcentrale helpt bijvoorbeeld als:
              • De verzekerde ziek is en op zoek is naar een ziekenhuis of huisarts in de buurt.
              • De verzekerde is opgenomen in het ziekenhuis.
                • De alarmcentrale houdt dan contact met de artsen en kunnen vaak een betalingsgarantie afgeven zodat de verzekerde niet zelf ter plaatse een hoge rekening hoeft te betalen.
              • De verzekerde terug moet vliegen naar Nederland i.v.m. ernstige ziekte, overlijden of familieomstandigheden in Nederland.
                • De alarmcentrale regelt dan de vlucht naar Nederland en houdt contact met het thuisfront.

            Hoe en wanneer kan je de alarmcentrale bereiken

            De alarmcentrale is 24 uur per dag en 7 dagen per week te bereiken.

            Special ISIS: Je bagage is niet gearriveerd op het vliegveld, wat kan en moet je doen?

            Special ISIS: Je bagage is niet gearriveerd op het vliegveld, wat kan en moet je doen?

            Mijn bagage is niet gearriveerd op het vliegveld, wat moet ik doen?

            • Haal bij de luchtvaartmaatschappij een PIR rapport.
            • Als je bagage meer dan 24 uur vertraagd aankomt op de luchthaven krijg je vanuit de verzekering een vergoeding van maximaal € 125,- voor aanschaf van vervangende kleding en toiletartikelen.
            • Het rapport dien je samen met de bonnen van de nieuw gekochte artikelen in te dienen bij de schade afdeling van ISIS. Indien je bagage na 6 à 8 weken nog niet terecht is ontvang je bericht daarover van de luchtvaartmaatschappij.
            • Je kunt nu je gehele bagage bij ISIS declareren.
            • Neem regelmatig contact op met de luchtvaartmaatschappij of je bagage inmiddels terecht is
            • Lees ook meer bij problemen oplossen op reis

             

             

             

             

              

             

            Contact opnemen of verzekering aanvragen

             

             

             

             

             

            Meer over JoHo en je verzekeringen

            Informatie en faq zoeken
            JoHo checken

            Waarom zou je je verzekeren?

            • De kans op ongelukken en ziekte is in het buitenland groter dan thuis, vooral als je ook gaat werken
            • Medische zorg in het buitenland is duur, zeker als je in een privékliniek belandt

            • Als je met spoed terug naar Nederland moet omdat er iets met jou of je directe familie gebeurt, kunnen de kosten flink oplopen

            • Je kunt te maken krijgen met beschadiging, verlies of diefstal van je bagage

            • Het kan lastig zijn in noodsituaties zelf te achterhalen welke stappen je moet nemen. Met een goede verzekering kun je 24/7 rekenen op hulp van een (Nederlandse) alarmcentrale

            Waarom zou je je verzekeren via JoHo?

            • Specialisatie: op het gebied van emigratie, werk, stage, studie en reizen in het buitenland

            • Specifiek: bij het samenstellen van het verzekeringsaanbod is het uitgangspunt dat men moet kunnen kiezen uit het beste, meest voordelige en het meest gespecialiseerde aanbod

            • Service: aanbod van meerdere verzekeraars - uitgebreide ervaring met en ondersteuning bij problemen met verzekeraars - advies op maat - snelle en persoonlijke afhandeling

            • Safe: JoHo is erkend tussenpersoon op het gebied van verzekeringen

            • Sociaal: door je verzekering bij JoHo af te sluiten, verzeker je ook een ander van een beter leven

            Verzekeren via JoHo  

            Waarom zou je je aansluiten bij JoHo?

            • Voor voordelen bij de premies van verzekeringen en het gebruik van JoHo abonnementen.
            • Voor het steunen van de missie en de doelstellingen: JoHo abonnees en donateurs die hun verzekering via JoHo laten lopen steunen niet alleen zichzelf maar ook de JoHo missie om mensen en organisaties in staat te stellen beter samen te werken en bij te dragen aan een tolerante, verdraagzame en duurzame wereld.

            Aansluiten bij JoHo 

            Contact opnemen
             
            CONTACT
             
            Contactformulier voor verzekeringen
             
            Telefoon & Afspraken
            di t/m do tussen 11.00 - 17.00
            +31 (0)88-3214567
            Skype: op joho.foundation
             
            JoHo vestigingen in NL