Waarmee moet rekening gehouden worden bij marketing op de lange termijn? - Chapter 20

  Chapter 

Veel bedrijven houden rekening met het marketing concept, waarin ze klantenwaarde en wederzijdse winst in het oog houden. Echter, er zijn ook bedrijven die niet altijd rekening houden met alleen de klanten of omgeving, maar externe effecten veroorzaken. Een extern effect is een aankoopgevolg voor anderen dan de koper zelf, zonder dat zij daarin een keuze hebben of dat er met hun belangen rekening wordt gehouden. Als een bedrijf wel rekening houdt met de externe effecten, voert het duurzame marketing uit. Dit is een marketingvorm waarin niet alleen met de behoeften van de huidige klanten rekening wordt gehouden, maar ook met die van klanten en het bedrijf in de toekomst. Je kan duurzame marketing als volgt distribueren: het is de toekomstige benodigheden van een business en de toekomstige benodigheid van een klant.Daar staat tegenover een marketing concept dat de benodigheden van een klant nu invult en nu nodig is in een bedrijf. In het kwadrant kan ook nog een sociaal marketingconcept genoemd worden (toekomstige benodigheid voor een klant, nu nodig in een bedrijf) en strategisch planning concept (nu nodig voor een klant, toekomstig nodig voor een bedrijf). 

»

Lees of zoek verder »
Crossroad: kiezen
Crossroad: begrijpen

 Crossroads

  • Crossroads lead you through the JoHo web of knowledge, inspiration & association
  • Use the crossroads to follow a connected direction

 

JoHo & Partnernieuws

Duurzaam: keuze maken
 
Regel jij via JoHo je reis- of zorgverzekering?
 
JoHo donateurs die hun verzekering via JoHo laten lopen helpen niet alleen zichzelf maar ook JoHo om zijn missie en initiatieven te verwezenlijken!
 
 
 
 

Memberservice: Make personal notes

Ben je JoHo abonnee dan kun je je eigen notities maken, die vervolgens in het notitieveld  worden getoond. Deze notities zijn en blijven alleen zichtbaar voor jouzelf. Je kunt dus aantekeningen maken of bijvoorbeeld je eigen antwoorden geven op vragen

Chapter: begrijpen

 JoHo chapters

Footprint achterlaten