Waarmee moet rekening gehouden worden bij marketing op de lange termijn? - Chapter 20

Veel bedrijven houden rekening met het marketing concept, waarin ze klantenwaarde en wederzijdse winst in het oog houden. Echter, er zijn ook bedrijven die niet altijd rekening houden met alleen de klanten of omgeving, maar externe effecten veroorzaken. Een extern effect is een aankoopgevolg voor anderen dan de koper zelf, zonder dat zij daarin een keuze hebben of dat er met hun belangen rekening wordt gehouden. Als een bedrijf wel rekening houdt met de externe effecten, voert het duurzame marketing uit. Dit is een marketingvorm waarin niet alleen met de behoeften van de huidige klanten rekening wordt gehouden, maar ook met die van klanten en het bedrijf in de toekomst. Je kan duurzame marketing als volgt distribueren: het is de toekomstige benodigheden van een business en de toekomstige benodigheid van een klant.Daar staat tegenover een marketing concept dat de benodigheden van een klant nu invult en nu nodig is in een bedrijf. In het kwadrant kan ook nog een sociaal marketingconcept genoemd worden (toekomstige benodigheid voor een klant, nu nodig in een bedrijf) en strategisch planning concept (nu nodig voor een klant, toekomstig nodig voor een bedrijf). 

»

JoHo: crossroads via de bundel

  Chapters 

Teksten & Informatie

JoHo: paginawijzer

JoHo 'chapter 'pagina

 

Wat vind je op een JoHo 'chapter' pagina?

  •   JoHo chapters zijn tekstblokken en hoofdstukken rond een specifieke vraag of een deelonderwerp

Crossroad: volgen

  • Via een beperkt aantal geselecteerde webpagina's kan je verder reizen op de JoHo website

Crossroad: kiezen

  • Via alle aan het chapter verbonden webpagina's kan je verder lezen in een volgend hoofdstuk of tekstonderdeel.

Footprints: bewaren

  • Je kunt deze pagina bewaren in je persoonlijke lijsten zoals: je eigen paginabundel, je to-do-list, je checklist of bijvoorbeeld je meeneem(pack)lijst. Je vindt jouw persoonlijke  lijsten onderaan vrijwel elke webpagina of op je userpage
  • Dit is een service voor JoHo donateurs en abonnees.

Abonnement: nemen

  • Hier kun je naar de pagina om je aan te sluiten bij JoHo, JoHo te steunen en zelf en volledig gebruik te kunnen maken van alle teksten en tools.

Abonnement: checken

  • Hier vind je wat jouw status is als JoHo donateur of abonnee

Prints: maken

  • Dit is een service voor wie bij JoHo is aangesloten. Wil je een tekst overzichtelijk printen, gebruik dan deze knop.
JoHo: footprint achterlaten