Noodtoestand in Ecuador en Indonesië - Nieuws & Verzekeringen

Nieuwsdatum
Friday, 4 October, 2019 - 17:18

 

Wat is er aan de hand? (04-10-2019)

  • De Ecuadoraanse president Lenín Moreno heeft de noodtoestand uitgeroepen vanwege aanhoudende protesten in het land. Duizenden mensen zijn de straat opgegaan om te protesteren tegen een afgekondigd pakket bezuinigingsmaatregelen. Het uitroepen van de noodtoestand betekent dat de bewegingsvrijheid van de bevolking wordt ingeperkt. Doordat er tevens stakingen zijn aangekondigd in het openbaar vervoer, kunnen reizigers op dit moment ook niet terug- of verder reizen.

  • Er heeft op 26-9-2019 een zware aardbeving plaatsgevonden in Indonesië, specifiek bij de Molukken, een eilandengroep in het oosten van Indonesië. Er zijn meer dan 150 gewonden. Meer dan honderdduizend mensen moesten er geëvacueerd worden. Er zijn door de autoriteiten noodtenten en gaarkeukens geopend voor de mensen die nog niet naar huis kunnen. De gouverneur van de regio heeft de noodtoestand uitgeroepen, die tot zeker 9 oktober duurt.

Wat kun jij doen als je in een van bovenstaande bestemmingen bent:

  1. Reizigers die nog geen informatie hebben over een eerdere terugkeer kunnen hiervoor contact opnemen met de alarmcentrale van hun reisverzekeraar
  2. Neem contact op met ambassade van Nederland om te laten weten waar je bent en of je hulp nodig hebt.
  3. Neem contact op met je touroperator, reisbureau of luchtvaartmaatschappij om te vragen naar mogelijkheden voor repatriering en vergoeding daarvan.
Alle berichten en ontwikkelingen
Crossroads

 Crossroads

  • Crossroads lead you through the JoHo web of knowledge, inspiration & association
  • Use the crossroads to follow a connected direction