JoHo nieuws en ontwikkelingen: 2021-2022

Nieuwsdatum
Thursday, 20 January, 2022 - 09:08

Projecten & Samenwerkingen

 • De JoHo Smokey projecten in Manila verleggen deels de aandacht van talentontwikkeling binnen het lokale toerisme naar talentontwikkeling op het gebied van duurzaamheid en armoede bestrijding. Er is weliswaar hinder van de strenge covidmaatregelen op de Filipijnen, maar door de nauwere lokale samenwerking blijft het mogelijk om de stimulerende hand uit te steken en vooruitgang te boeken. Lees meer bij: JoHo Smokey projecten in sloppen
 • Het JoHo WorldSupporter Project blijft online groeien en zich verder ontwikkelen. Naast de onderdelen gericht op kennisdeling en studiesamenvattingen, zijn het met name de onderdelen gericht op landen en op lang verblijf in het buitenland (emigratie) die een groeiende aandacht en inhoud laten zien. Lees meer bij: JoHo WorldSupporter Project
 • Eén van de ‘stimulating fathers’ van JoHo, Koert Hommel, heeft zijn eigen (pijn)grenzen verlegt. Niet alleen is hij in staat geweest om met lotgenoten een nieuw initiatief te starten (pijnplatform voor en met pijnpatiënten ) maar met name heeft hij laten zien waar een mens ondanks veel tegenslag nog toe in staat kan zijn. Lees meer bij: er zit muziek in mijn leven.
 • De projecttak van Wereldstage is al sinds 2000 actief met community projecten op Curaçao. Na de kennisdelingsprojecten als de Stichting Kennis voor Curaçao en het kinderontwikkelingsproject Children's Museum, is er het afgelopen jaar een nieuw talentontwikkelingsproject van de grond gekomen. Ondanks de corona beperkingen, en met directe steun van JoHo, heeft de organisatie niet alleen het hoofd fier boven water kunnen houden, maar ook nieuwe energie vrij kunnen maken. Zowel de deelnemers aan de Wereldstage programma’s als de lokale projecten gericht op armoedebestrijding, duurzaamheid en jongerenontwikkeling, kunnen profiteren van dit nieuwe project. Lees meer bij: Wereldstage en projecten
 • Studie en stage in Nederland: Het aantal samenwerkingen met studieverenigingen die gebruik maken van de JoHo studiehulpservices neemt gestaag toe. Zo zijn er in Groningen, Leiden, Twente en Utrecht nieuwe samenwerkingen van start gegaan. De situatie rond corona en de daaruitvolgende beperkingen hebben er mede toe geleid dat de rol van de fysieke vestigingen en contactcenters grotendeels is vervangen door online centers en door pick-up points bij partners. Lees meer bij samenwerken en studiehulp
 • Studie en stage in het buitenland: Het afgelopen jaar hebben diverse partners zich strijdend overeind weten te houden en het aantal deelnemers weer zien groeien. De partners zoals Jongleren  (Spanje), StageGlobal   (USA, Australië) hebben weer meer stagiairs kunnen plaatsen.
 • Vrijwilligerswerk in het buitenland: De meeste JoHo partners, zoals SIW en Vrijwillig Wereldwijd , hebben het aantal vrijwilligers dat wereldwijd actief is zien afnemen. Het aantal bestemmingen waar vrijwilligers weer kunnen gaan helpen is echter gestaag toegenomen. Er kan weer meer aan hulpvraag vanuit de projecten worden voldaan.
 • Werken in het buitenland: Verschillende JoHo partners zoals Snowminds  (Oostenrijk), Dutchies  (Australië) en Yobbers (Wereldwijd) hebben echt twee zeldzame rollercoasterjaren achter de rug. Ze rollen echter gestaag door, en er zijn weer honderden energieke jongeren op pad gegaan om zich in te zetten en zichzelf te ontwikkelen.

Abonnementen & Donateurschappen

 • Thema’s: de online JoHo coaching thema's richten zich de komende twee tot drie jaar vooral op persoonlijke ontwikkeling, tolerantie naar jezelf en de ander, zingeving tijdens werk en een succesvol lang verblijf in het buitenland. Lees meer bij: Thema's & Coaching 
 • Services & Tools: in 2021 hebben alle tools en service eigen online startpagina’s gekregen. In 2022 en 2023 zal inhoud van de tools zoals de keuzehulp, advieswijzer en checklists vernieuwd worden en van updates worden voorzien. De online JoHo tools voor abonnees zijn in nieuwe jasjes gestoken. In 2021 zijn de studiehulptools aan bod gekomen en in 2022 volgt de boostercampagne voor de tools rond internationale samenwerking, buitenlandse activiteiten en competenties.
 • Administratie: sinds 2021 zijn de abonnementsvormen eenvoudiger geworden, en sinds 2022 worden alle donateurschappen en abonnementen verwerkt via dezelfde rekening van Stichting JoHo.

Verzekeringen & Vertrek naar buitenland

 • Lees meer over verzekeringen, artikelen en buitenlandzaken voor studenten, stagiairs, reizigers, backpackers, digital nomads, working nomads, aupairs, bezoekers, emigranten & expats in het nieuwsoverzicht 2021
JoHo: crossroads: 
Alle berichten en ontwikkelingen
Crossroads

 Crossroads

 • Crossroads lead you through the JoHo web of knowledge, inspiration & association
 • Use the crossroads to follow a connected direction