Vertrek op korte termijn

 

Voorbereiden - Veiligheid - Verzekeren - Verzekerd in het buitenland

Indeling

Vertrek op korte termijn: Verkennen tot verzekeren   

Vertrek op korte termijn: Relaties van het thema    

Wegwijzer: Activiteiten verzekeren in het buitenland    

Wegwijzer: Checklists voor vertrek naar buitenland   

Vertrek op korte termijn

Vertrek op korte termijn

Inhoud: o.a.
  • Wat moet je doen als je op korte termijn vertrekt en je nog geen polis of acceptatie van je verzekering binnen hebt gekregen?
  • Wat moet je doen bij vertrek op korte termijn en je een polis of polisnummer snel nodig hebt?
Vragen en antwoorden voor als de verzekering snel moet ingaan, of als je je polisnummer snel nodig hebt

Vragen en antwoorden voor als de verzekering snel moet ingaan, of als je je polisnummer snel nodig hebt

    Wat moet je doen als je op korte termijn vertrekt en je nog geen polis of acceptatie van je verzekering binnen hebt gekregen?

    • Indien je op korte termijn vertrekt en/of de aanvraag in het weekend indient, kan het zijn dat je je polisblad niet voor vertrek ontvangt.
    • Indien alle gegevens bij jouw aanvraag compleet en correct zijn ingevuld, zal jouw verzekering wel gewoon ingaan op de door jou gekozen datum.

    Wat moet je doen bij vertrek op korte termijn en je een polis of polisnummer snel nodig hebt?

    • Heb je je polisnummer of polisblad om een specifieke reden eerder nodig dan in de aangegeven periode, neem dan tijdig online contact op

    Duur, periode en termijnen van een verzekering: vragen en antwoorden

    Duur, periode en termijnen van een verzekering: vragen en antwoorden

    Welke termijnen zijn van belang bij het aanvragen van een verzekering?

    Welke termijnen zijn van belang bij het aanvragen van een verzekering?

      Binnen welke termijn mag en kan je een reisverzekering aanvragen?

      • Een reisverzekering dient altijd in te gaan op de dag dat je vertrekt uit Nederland.
      • Over het algemeen wordt er geadviseerd om een reisverzekering uiterlijk 2 maanden voorafgaand aan je vertrek aan te vragen, zeker indien je een verzekering aanvraagt voor een langer verblijf in het buitenland, of voor het uitvoeren van werkzaamheden en/ of bijzondere activiteiten in het buitenland. Op die manier is er voor vertrek voldoende tijd om de aanvraag te kunnen beoordelen, aanvullende informatie en de definitieve polis toe te sturen.
      • Voor eenvoudige reizen tot maximaal 3 maanden zonder bijzondere activiteiten volstaat het over het algemeen om uiterlijk 1 maand voorafgaande aan vertrek de aanvraag in te dienen.
      • Mocht je voor bijvoorbeeld een visumaanvraag een bewijs van verzekering nodig hebben, vraag dan ruim op tijd je verzekering aan.
      • Mocht je onverhoopt korter voorafgaand aan vertrek nog een verzekering willen aanvragen, dan is dat meestal nog wel mogelijk. Indien je je vooraf goed geinformeerd hebt over de juiste verzekering, dan kun je die in principe tot aan de dag van vertrek nog aanvragen. Houd er dan wel rekening mee dat je de polis en aanvullende informatie ook pas ontvangt nadat je al vertrokken bent.
      • Een reisverzekering aanvragen nadat je bent vertrokken naar het buitenland is vaak niet mogelijk of onder aanvullende voorwaarden. Zie voor de mogelijkheden: Vanuit het buitenland verzekeren.

      Binnen welke termijn mag en kan je een annuleringsverzekering aanvragen?

      • Een annuleringsverzekering dien je doorgaans voorafgaand aan je boeking of binnen enkele dagen daarna af te sluiten.
      • Voor meer informatie zie Verzekeringen & Annulering

      Binnen welke termijn dient een verzekering te worden betaald?

      • Voor de meeste reisverzekeringen geldt dat de premie voorafgaande aan de ingangsdatum van de verzekering volledig betaald moet zijn. Bij een te late betaling gaat de dekking pas in op de dag na de dag waarop het volledige bedrag is betaald. Als je schade hebt in de periode dat er geen dekking was, heb je geen recht op schadevergoeding.
      • Mocht je de verzekering kort voorafgaande aan vertrek hebben aangevraagd, zorg er dan voor dat je voldoende saldo hebt en dat incasso's zijn toegestaan op de rekening waarvan wordt afgeschreven om te voorkomen dat je geen dekking hebt.
      Hoelang mag je naar het buitenland met een reisverzekering?

      Hoelang mag je naar het buitenland met een reisverzekering?

      Hoelang mag je naar het buitenland met een reisverzekering?

      • Bij doorlopende reisverzekeringen is het uitgangspunt dat je vaker per jaar voor een (relatief) korte periode naar het buitenland gaat. Kort is daarin een rekbaar begrip en varieert van bijvoorbeeld 30, 60, 90 tot 180 aaneengesloten reisdagen per keer.
      • Soms kan je, tegen een toeslag of door een uitgebreidere variant te kiezen, het aantal aaneengesloten reisdagen uitbreiden
      • Wanneer je langer naar het buitenland gaat of ook van plan bent om te gaan studeren, stagelopen, werken  of  een wereldreis gaat maken dan kom je al snel uit bij de aflopende verzekeringen die daarvoor zijn bedoeld
      • Lees meer over verzekeren bij bijzonderenactiviteiten en langere reizen naar het buitenland 
      • Lees meer over verzekeren bij backpackvakanties 

      Wanneer kies je voor een doorlopende verzekering en wanneer kies je voor een aflopende reisverzekering?

      • Als je een paar weken op reis gaat of van plan bent meerdere keren per jaar op vakantie te gaan, dan is een doorlopende reisverzekering vaak een betere optie dan een aflopende (eenmalige) reisverzekering. Alle vakanties binnen het verzekerde jaar zijn gedekt, ook (geboekte) weekendjes weg in bijvoorbeeld Nederland en België.
      • Als je doorlopend ook de annuleringskosten meeverzekert, ben je niet alleen goedkoper uit, je kan dan ook niet meer vergeten een annuleringsverzekering af te sluiten.
      • Lees meer over verzekeren bij vakanties en vaker op reis 
      Waarom niet met een doorlopende reisverzekering langer op reis dan de maximale duur, en wat zijn de risico's als je al in het buitenland zit?

      Waarom niet met een doorlopende reisverzekering langer op reis dan de maximale duur, en wat zijn de risico's als je al in het buitenland zit?


      Kan je een doorlopende reisverzekering voor de eerste maanden nemen en voor de laatste maanden overstappen op een aflopende reisverzekering?

      • Het is niet mogelijk om een doorlopende reisverzekering over te laten gaan in een nieuwe (aflopende) verzekering, als je al in het buitenland verblijft.
      • In beginsel moet een Nederlandse reisverzekering geldig zijn voor je hele reisperiode. Dit is vanaf het moment dat je vertrekt tot aan het moment dat je terug komt. Voor een aflopende verzekering houdt dat in dat de verzekering uiterlijk in moet gaan op de dag van je vertrek uit Nederland en loopt tot aan de dag van je terugkomst in Nederland.
      • Voor een doorlopende reisverzekering geldt doorgaans dat er dekking is voor reizen tot aan een maximaal aantal dagen, of dat er alleen dekking is voor recreatieve reizen. Mocht jouw reis of verblijf in het buitenland het maximaal aantal dagen overschrijden, of mocht je andere dan recreatieve activiteiten gaan ondernemen (zoals werk of vrijwilligerswerk) dan betekent dat over het algemeen dat er achteraf voor de gehele reisperiode geen dekking meer is.
      • Je kunt dus met geen enkele Nederlandse reisverzekering dit soort combinaties maken.

      Wat kan je dan wel doen als je per ongeluk onvoldoende verzekerd het buitenland komt te zitten?

      Waarom zou je een doorlopende en niet een aflopende reisverzekering afsluiten?

      Waarom zou je een doorlopende en niet een aflopende reisverzekering afsluiten?

      • Als je een paar weken op reis gaat of van plan bent meerdere keren per jaar op vakantie te gaan, dan is een doorlopende reisverzekering vaak een betere optie dan een aflopende (eenmalige) reisverzekering. Alle vakanties binnen het verzekerde jaar zijn gedekt, ook (geboekte) weekendjes weg in bijvoorbeeld Nederland en België.
      • Als je doorlopend ook de annuleringskosten meeverzekert, ben je niet alleen goedkoper uit, je kan dan ook niet meer vergeten een annuleringsverzekering af te sluiten.
      Hoe kun je je toch verzekeren voor je reis of ziektekosten als je al uit Nederland bent vertrokken, terwijl dit vaak is uitgesloten door de verzekeraar?

      Hoe kun je je toch verzekeren voor je reis of ziektekosten als je al uit Nederland bent vertrokken, terwijl dit vaak is uitgesloten door de verzekeraar?

        Waarom kan het nodig zijn om vanuit het buitenland een verzekering te willen afsluiten?

        • je bent vergeten een reisverzekering af te sluiten.
        • je bent verzekerd via de (buitenlandse) werkgever, maar na stoppen met werken stopt ook deze verzekering.
        • je bent vergeten de reisverzekering te verlengen, waardoor deze is afgelopen.
        • je wil overstappen op een andere verzekering

        Kan je nog een reisverzekering of afsluiten als je al bent vertrokken uit je woonland of thuisland?

        • Een belangrijk punt is dat een reguliere Nederlandse reisverzekering niet kan worden afgesloten, indien je je al in het buitenland bevindt.
        • De reisverzekering moet namelijk ingaan op de dag dat je vertrekt uit Nederland. En de reisverzekering moet de gehele reis omvatten.
        • Dit geldt in principe voor ALLE Nederlandse reisverzekeringen.
        • Je kan natuurlijk via internet ergens wel een reisverzekering afsluiten, en niemand weet dan dat je al in het buitenland zat. De problemen ontstaan echter pas op het moment van de grotere schades en de hogere kostenposten. De verzekeraar wil dan alle bewijzen zien om te weten hoe lang je al op reis bent en wanneer je bent vertrokken. Ze komen er op dat moment achter dat je verzekering niet geldig was, en besluiten dan jouw grote kostenpost niet vergoeden. In de praktijk kan dit neerkomen op schadeposten die varieren van tienduizenden euro's en in extreme gevallen zelfs een veelvoud daarvan.

        Wat kun je doen om toch een verzekering af te sluiten vanuit het buitenland?

        Wat kan je doen als in het buitenland werkt, of van plan bent lang in het buitenland te blijven?

        • Internationale ziektekostenverzekeringen kunnen zonder problemen vanuit het buitenland worden afgesloten.
        • Voor dergelijke verzekeringen geldt wel altijd dat er (om geaccepteerd te worden) gezondheidsvragen worden gesteld.
        • Check de gespecialiseerde JoHo website expatverzekering.nl of vraag advies aan
        Wat zijn de gevolgen voor je verzekering bij een tussentijds bezoek aan Nederland, als je lang in het buitenland verblijft?

        Wat zijn de gevolgen voor je verzekering bij een tussentijds bezoek aan Nederland, als je lang in het buitenland verblijft?

        Woon je voor langere of onbepaalde tijd in het buitenland en kom je voor een tijdelijk bezoek naar Nederland, bijvoorbeeld tijdens een verlofperiode en/of voor het bezoek aan familie, hou dan rekening met de volgende aandachtspunten:

        • check of je verzekering ook een Nederland-dekking biedt (vaak wel als je werelddekking hebt, maar er zijn uitzonderingen)
        • check of er een maximale periode is voor je tijdelijk verblijf in Nederland; het overschrijden van die periode betekent bij de meeste verzekeraars dat de verzekering "geacht wordt te zijn beëindigd op de dag dat je in Nederland terugkeerde"
        • check de toegestane frequentie van een bezoek aan Nederland (vaak één of enkele keren per verzekerd jaar)
        • check of een uitstapje naar een land buiten Nederland eveneens is verzekerd (bijvoorbeeld als je met je familie vanuit Nederland een vakantie naar een land buiten Nederland boekt)
        • check waarvoor je precies bent verzekerd tijdens het tijdelijke bezoek; er kunnen bijvoorbeeld rubrieken/modules worden uitgesloten van dekking bij een tijdelijk bezoek aan Nederland
        • check na welke periode van verblijf in Nederland je weer verplicht bent je in te schrijven in Nederland; je bent dan ook weer verplicht om een basiszorgverzekering af te sluiten (vanaf het moment dat je weer ingezetene bent); het moment van inschrijven bij je gemeente is hierin een belangrijke factor
        • hou er rekening mee dat er ander eigen risico's kunnen gelden voor bepaalde rubrieken bij een tussentijds bezoek aan Nederland
        • hou er rekening mee dat de verzekeraar je periode van verblijf in Nederland kan checken aan de hand van aan te leveren boekings- en/of vluchtgegevens
        • kom je tijdelijk terug vanwege een bevalling in Nederland, dan zijn er aanvullende aandachtspunten en verschilt per verzekering wat vergoedt wordt (denk ook aan reiskosten van meereizende partner en/of kinderen); vraag advies aan JoHo
        • hou er rekening mee dat een internationale ziektekostenverzekering veelal geen dekking geeft in Nederland zolang je een verzekeringsplicht hebt voor de basiszorgverzekering in Nederland
        Termijnen en periode in het buitenland verzekeren: vragen en antwoorden over de duur per verzekering

        Termijnen en periode in het buitenland verzekeren: vragen en antwoorden over de duur per verzekering

        Special ISIS: Vragen en antwoorden over de dekkingstermijn en de duur van de Special ISIS verzekering

        Special ISIS: Vragen en antwoorden over de dekkingstermijn en de duur van de Special ISIS verzekering

          Voor hoelang kan je de Special ISIS verzekering afsluiten?

          • De Special ISIS verzekering is aan te vragen voor reizen vanaf 60 dagen tot maximaal 4 jaar
          • Ga je korter dan 60 dagen op reis vul dan als einddatum je terugreisdatum in. De polis biedt wel voor 2 maanden dekking
          • Je kunt de verzekering aanvragen en/of verlengen met een maximale duur van 1 jaar per keer

            Wanneer gaat de dekking in van de Special ISIS verzekering?

            • De dekking gaat in op het moment dat je je huis verlaat voor een reis naar het buitenland

            Wanneer eindigt de dekking van de Special ISIS verzekering?

            • De dekking van de verzekering eindigt op het moment dat je weer thuis bent, en niet meer van plan bent te vertrekken. Alleen als er sprake is van een tussentijds bezoek aan Nederland blijft de dekking in Nederland geldig
            • Opzeggen van de verzekering is niet nodig, zoals bij alle aflopende reisverzekeringen loopt de verzekering (wettelijk) vanzelf af na de afloopdatum van de verzekering.

            Hoe kun je de Special ISIS verzekering verlengen?

            Hoe vaak kun je een nieuwe Special ISIS verzekering aanvragen?

            • Als je een nieuwe reis gaat maken kun je gewoon een nieuwe aanvraag doen.
            • Gaat een nieuwe Special ISIS verzekering in binnen drie maanden nadat de vorige is geëindigd? Dan blijven claims die betrekking hebben op de vorige verzekerde periode voor tandheelkundige kosten of voor een telefoon meetellen bij het bepalen van de maximale uitkering voor deze dekkingen. Alle verzekerde periodes tellen mee voor het bepalen van de maximale looptijd van 4 jaar.
            Special ISIS: vragen over de tussentijds bezoek aan Nederland en de terugkeer naar Nederland

            Special ISIS: vragen over de tussentijds bezoek aan Nederland en de terugkeer naar Nederland

              Hoe ben je verzekerd tijdens tussentijds bezoek aan Nederland met de Special ISIS verzekering?

              • Als je een tijd in het buitenland bent, is het best fijn om een keertje je familie/vrienden thuis te bezoeken. Als je een Special ISIS verzekering met All-in dekking voor geneeskundige kosten hebt, ben je ook verzekerd tijdens een bezoek aan Nederland voor de noodzakelijke medische kosten die je in Nederland maakt, indien je voldoet aan de volgende voorwaarden:
                1. je polis heeft een looptijd van minimaal 3 maanden;
                2. per verzekerd jaar, breng je maximaal 3 keer een tussentijds bezoek aan Nederland;
                3. het tussentijds bezoek duurt maximaal 2 maanden per bezoek;
                4. je kunt met boekings- en vluchtgegeven laten zien wat de datum van aankomst in Nederland is, en wat je geplande vertrekdatum vanuit Nederland is;
                5. en draagt in Nederland zelf bij via het eigen risico van €70,- (zie voorwaarden), ongeacht de gekozen dekking ('Standaard' of 'Super')
              • De overige dekkingen zijn niet van toepassing tijdens je tussentijdse bezoek
              Blijf je langer dan 2 maanden in Nederland?
              • Dan wordt de verzekering geacht te zijn beëindigd op de dag dat je in Nederland terugkeerde.
              • Dit geldt niet als je kunt aantonen dat je niet in staat was om eerder vanuit Nederland te vertrekken terwijl je dat wel van plan was.
              • Bij een tussentijds bezoek is het niet noodzakelijk om voorafgaand te melden of aan te tonen dat je in Nederland verblijft en voor hoelang. Mocht je kosten maken en een claim indienen bij de verzekeraar dan kan er gevraagd worden om aan te tonen dat je kortstondig, dat wil zeggen binnen de gestelde termijnen, in Nederland verblijft.
              • Indien je niet beschikt over boekingsgegevens, zoals bijvoorbeeld van een vliegticket, dan zul je op andere wijze moeten kunnen aantonen op welke dag je in Nederland bent aangekomen en weer bent vertrokken. Je kunt dan denken aan tankbonnetjes, boekingsgegevens van overnachtingen, of overige bonnetjes.

              Welke mogelijkheden heb je als als je meer dan drie keer tijdens de loop van je verzekering, of langer dan toegestaan, wil terugkeren naar Nederland?

              Wat kan je doen als je voor langere tijd of 'definitief' in het buitenland gaat wonen, werken of verblijven?

              • Wanneer je plannen nog niet definitief zijn, kun je beginnen met een Special ISIS reisverzekering.
              • Wanneer je echter langer op één plek bent en daar min of meer een vaste verblijfplaats hebt, is de Special ISIS niet meer geschikt. Je zult dan een specifieke zorgverzekering nodig hebben.
              • Kijk op de gespecialiseerde JoHo website  of vul het specifieke adviesformulier in voor een vrijblijvend advies

              Wat als je definitief terugkeert naar Nederland?

              • Dan ben je meestal weer verplicht een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten (verzekeringsplichtig).
              • Elke Nederlandse zorgverzekeraar heeft een acceptatieplicht. Hierdoor moet je geaccepteerd worden wanneer je bij terugkomst in Nederland een basisverzekering aanvraagt.
              • De verzekering gaat in vanaf het moment dat je verzekeringsplichtig bent geworden, vaak het moment van inschrijven bij een gemeente. 
              • Mocht je zijn uitgeschreven, schrijf je dan zo spoedig mogelijk in, want zodra je in Nederland bent zonder door te reizen, zijn je (reis)verzekeringen niet meer geldig.
              Globetrotter verzekering: vragen en antwoorden over je reisbestemmingen en de duur van de verzekering

              Globetrotter verzekering: vragen en antwoorden over je reisbestemmingen en de duur van de verzekering

                    Welke landen vallen onder de Europa dekking bij de Globetrotter verzekering?

                    • De Europa dekking geldt voor de landen van Europa inclusief de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee.
                    • De dekking geldt ook in Rusland, tot de Oeral en de Kaukasus.
                    • Ook zeereizen tussen de genoemde gebieden vallen onder de dekking.

                    Blijft de dekking van de Globetrotter verzekering geldig bij een negatief reisadvies?

                    Biedt de Globetrotter verzekering dekking in Nederland?

                    • In Nederland is de verzekering geldig tot maximaal 21 dagen als jouw reis in Nederland onderdeel is van een buitenlandse reis.
                    • Dit betekent dat er sprake moet zijn van een tussentijds verblijf met de intentie om Nederland weer te verlaten.
                    • Er geldt een beperking op de dekking ziektekosten.

                    Kan je de Globetrotter verzekering verlengen?

                    Wat zijn de gevolgen als je een eerste of nieuwe aanvraag vanuit het buitenland doet?

                    • Aanvragen die zijn gedaan terwijl je al in het buitenland bent, zijn niet geldig.
                    • Wanneer aan het licht komt dat je ten tijde van de aanvraag al in het buitenland zat, zal de dekking per direct komen te vervallen en zullen eventuele kosten die je hebt gemaakt voor jouw eigen rekening komen.
                    • Zit je al in het buitenland, neem dan contact op via het JoHo contactformulier verzekeringen  om de mogelijkheden te onderzoeken, of sluit een Special ISIS   af waarbij je kunt aangeven dat je al in het buitenland zit.

                    Is het nodig om de Globetrotter verzekering op te zeggen of te eerder beëindigen?

                    • Opzeggen van de verzekering is niet nodig, zoals bij alle aflopende reisverzekeringen loopt de verzekering (wettelijk) vanzelf af na de afloopdatum van de verzekering.
                    • Sommige reisverzekeringen, zoals ook de Special ISIS  hebben wel een regeling waarbij je een deel van de premie kan terugvragen als je eerder dan gepland bent teruggekomen, en voldoet aan de voorwaarden van de retourregeling.
                    JoHo ISIS Continu reisverzekering: vragen en antwoorden over de de duur en de termijnen

                    JoHo ISIS Continu reisverzekering: vragen en antwoorden over de de duur en de termijnen

                    Hoelang sluit je de verzekering af?

                    • Je sluit de verzekering af voor minimaal één kalenderjaar.
                    • De verzekering wordt ieder jaar automatisch voor 1 jaar verlengd, tenzij je zelf aangeeft dat er niet meer verlengd moet worden.

                    Wanneer gaat de dekking in?

                    • De dekking begint op het moment dat Verzekerde het woonadres in Nederland heeft verlaten om een (recreatieve) reis naar het buitenland te ondernemen en eindigt bij terugkeer daarin, tenzij de reis bij terugkeer in Nederland op andere wijze is beëindigd en Verzekerde weer normaal deelneemt aan het dagelijks woon- en werkverkeer.

                    Hoelang mogen de verzekerden in het buitenland verblijven?

                    • De dekking wordt opgeschort (niet meer geldig) zodra een verblijf in het buitenland langer duurt dan 90 aaneengesloten dagen.
                    Kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance: duur, risicodekking en voorwaarden

                    Kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance: duur, risicodekking en voorwaarden

                    Wat is de duur van kortlopende reisverzekering van Allianz Assistance?

                    • De verzekering is af te sluiten voor maximaal 180 dagen
                    • Let op: voor vrijwilligerswerk en taalcursussen geldt een maximale dekking van 60 dagen. Ga je dit langer dan 60 dagen doen dan is deze verzekering niet geschikt.

                    Welke risicodekkingen zijn standaard meeverzekerd bij de kortlopende reisverzekering van Allianz Assistance?

                      Gebied

                      • Je kunt kiezen uit vier verzekeringsgebieden:
                        • 1. Europa (invl Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee)
                        • 2. Wereld excl. VS en Canada
                        • 3. Wereld incl. VS en Canada
                        • 4. Nederland

                      Aansprakelijkheid

                      • Schade aan je vakantieverblijf (tot een maximaal bedrag) is verzekerd
                      • Ben je tijdens je reis aansprakelijk voor schade aan personen of zaken, dan is deze schade niet verzekerd op je reis- of annuleringsverzekering.

                        Activiteiten, avontuur, sport en werkzaamheden

                        • Sport: Recreatief duiken, schaatsen, sleeën en langlaufen zijn zonder deze dekking al standaard meeverzekerd.
                        • Werk: licht vrijwilligerswerk in het buitenland, en zakelijke reizen, zolang de werkzaamheden van administratieve, commerciële of toezichthoudende aard zijn
                        • Cursus en studie: cursussen in het buitenland, taalreizen

                        SOS hulpverlening, repatriëring en buitengewone kosten

                        • SOS hulpverlening geeft onder andere dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval, ziekte of overlijden van jezelf of naaste familie.

                        Bagage

                        • Je bent verzekerd voor schade, vermissing of diefstal van je bagage. Er gelden maximale vergoedingen.

                        Welke risicodekkingen zijn optioneel mee te verzekeren bij de kortlopende reisverzekering van Allianz Assistance?

                          Medische kosten

                          • Je hebt recht op vergoeding van medische kosten in het buitenland als je kiest voor dekking van de medische kosten.
                          • Ook wordt het verplichte eigen risico van je zorgverzekering dan vergoed
                          • Ga je op wintersport of beoefen je een bijzondere sport? En heb je medische kosten + bagage meeverzekerd? Dan worden de medische kosten bij een ongeluk vergoed. Ook schade aan eigen of gehuurde sportuitrusting is verzekerd.

                          Ongevallen

                          • Deze dekking biedt een eenmalige uitkering wanneer je door een ongeval blijvend invalide wordt of komt te overlijden.
                          • Ga je een bijzondere of avontuurlijke sport beoefenen? Kies dan ook voor de "ongevallen bijzondere sporten" dekking. Deze verschijnt in de afsluitmodule zodra je voor de dekking "Wintersport en bijzondere sporten" kiest.
                          • Bij het beoefenen van bijzondere (winter)sporten en technisch duiken is er geen recht op uitkering bij overlijden of invaliditeit als gevolg van een ongeval. Wil je dit meeverzekeren? Kies dan ook voor de dekking "Ongevallen bijzondere sporten".

                          Wintersport en bijzondere sporten

                          • Met de dekking 'Wintersport en bijzondere sporten' ben je verzekerd tijdens wintersporten en het beoefenen van bijzondere sporten (bijvoorbeeld parachutespringen).
                          • Deze dekking biedt alleen vergoeding voor vervoer per helikopte,r of reddingsslee van de piste, als je ook de dekking voor medische kosten hebt afgesloten
                          • Heb je medische kosten + bagage meeverzekerd, dan wordt ook schade aan eigen of gehuurde sportuitrusting is verzekerd.
                          • Uitgebreide sportuitrusting: Deze dekking geldt aanvullend op de bagagedekking. Je bent hiermee verzekerd voor jouw sportuitrusting tot maximaal € 2.500

                          Geld

                          • Met deze dekking ben je verzekerd voor verlies of diefstal van geld, reischeques en/of chippassen.

                          SOS-autohulp

                          • Met SOS autohulp heb je recht op hulp aan je auto of motor in geval van een ongeluk, pech of als de bestuurder niet meer in staat is om te rijden.
                          • Deze dekking kan alleen worden afgesloten voor voertuigen met een Nederlands kenteken.
                          • Deze dekking is geldig in de landen op het internationaal verzekeringsbewijs (groene kaart) van het voertuig.
                          • Schade aan of diefstal van je vervoermiddel is niet verzekerd.

                            Wel of niet annulering meeverzekeren bij de kortlopende reisverzekering van Allianz Assistance?

                            • De kortlopende reisverzekering is uit te breiden met een kortlopende annuleringsverzekering. 
                            • Binnen de annuleringsverzekering kun je kiezen voor de volgende dekkingen: 
                              • Standaard: Boek je zelf je ticket, hotel en tours bij verschillende aanbieders? Allianz vergoedt het gedeelte van je reissom, dat je al hebt betaald en niet meer terugkrijgt. Bij onderbreking van je reis houdt Allianz rekening met het aantal dagen dat je niet meer op reis bent
                              • Annulering volledig: Boek je jouw reis bij een reisbureau, website of touroperator die is aangesloten bij de ANVR? Dan kun je het beste voor Annulering Volledig kiezen. De dekking is gelijk aan de Annuleringsverzekering, maar je hebt de garantie dat je altijd je volledige annuleringskosten vergoed krijgt
                              • Dubbel-zeker: Met de Dubbel-Zeker dekking krijg je bij annuleren altijd de maximale vergoeding. Bij onderbreking krijg je de volledige reissom vergoed. Zelfs als je op de voorlaatste dag je reis afbreek 

                            Afsluiten, voorwaarden en verzekeringskaart van de kortlopende reisverzekering van Allianz Assistance

                            Voorwaarden en verzekeringskaart
                            Afsluiten

                              Verzekeringswijzer: Hoe vind je een goede internationaal dekkende verzekering die past bij jouw activiteiten, werk of leven in het buitenland?

                              JoHo adviseert iedereen die naar het buitenland vertrekt om te zorgen dat:

                              • ze een verzekering nemen die voor de passende periode en vóór vertrek is afgesloten.
                              • ze een verzekering nemen die geldig is voor de leeftijd, de nationaliteit en de woonplaats van de verzekerde.
                              • ze een verzekering nemen die geldig is in het gebied waar ze gaan reizen of wonen.
                              • ze voldoende verzekerd zijn voor de sporten en activiteiten die ze gaan uitoefenen.
                              • ze verzekerd zijn voor SOS hulpverlening en voor vervroegde terugkeer voor als er iets met hen gebeurt, of met de directe familie.
                              • ze medische kosten tot de kostprijs (wat het daadwerkelijk kost) verzekeren, en niet alleen voor de standaard kosten. In de meeste landen zijn de zorgkosten hoger dan in Nederland.
                              • ze hun bagage verzekeren of voldoende voorzorgmaatregelen nemen tegen diefstal of beschadiging.
                              • ze zich goed verzekeren tegen particuliere aansprakelijkheid.
                              • ze goed verzekerd zijn voor ongevallen.
                              • ze zich alleen voor rechtsbijstand verzekeren als daar direct aanleiding voor is, tenzij de dekking al automatisch in de verzekering is meegenomen.
                              • ze zich voor arbeidsongeschiktheid verzekeren als ze voor langere tijd gaan werken

                              Wat kan je verzekeren als tijdelijk naar het buitenland gaat?

                              Wat kan je verzekeren als je voor langere tijd naar het buitenland gaat?

                               

                              Verzekeringen, verzekeringspolissen en reisverzekeringsdocumenten: basisvragen en antwoorden
                              Wie is de verzekerde, wie zijn de medeverzekerden, en wie is de verzekeringnemer van een verzekering?

                              Wie is de verzekerde, wie zijn de medeverzekerden, en wie is de verzekeringnemer van een verzekering?


                              Wat is ook alweer een verzekering?

                              • Een verzekering afsluiten is een afspraak maken tussen twee partijen, waarbij de verzekeringnemer (degene die afsluit) aan de verzekeraar vraagt of deze een bepaald risico, wat de verzekeringnemer niet wilt lopen, op zich wilt nemen, in ruil voor een vergoeding.

                              Wie is de (hoofd)verzekerde van een verzekering?

                              • De verzekerden zijn degenen die zich tegen bepaalde risico's hebben laten verzekeren bij een verzekeraar.

                              • Bij de 'Verzekerden' gaat het erom wie je wil verzekeren. Bij een schadeverzekering, zoals een reisverzekering, is de 'Verzekerde', de persoon waarvoor geldt dat door hem geleden gedekte schade recht geeft op schadevergoeding.

                              • De hoofdverzekerde is degene aan wie de schadevergoeding, als daar sprake van is, zal worden uitgekeerd. De hoofverzekerde is de 'begunstigde', degene die volgens de verzekering (op de polis) gerechtigd is de vergoeding in ontvangst te nemen.

                              • De medeverzekerden zijn degene die naast de hoofdverzekerde ook door de verzekering wordt gedekt (bijvoorbeeld partner, kinderen). Zij worden dan de meeverzekerden of medeverzekerden genoemd.

                              Wie is de verzekeringnemer van een verzekering?

                              • De verzekeringnemer is de persoon die de verzekering afsluit bij de verzekeraar.

                              • De verzekeringnemer is ‘de contractpartij', degene die een handtekening onder het contract zet. Dat wil zeggen degene die het formulier ondertekent en de slotvragen beantwoordt.

                              • De verzekeringnemer draagt ook zorg voor de juiste informatie als vertrek-, en terugkomstdatum, welke dekkingen moeten worden verzekerd etc.

                              • De verzekeringnemer zal vaak ook de premie betalen, maar dat hoeft niet, wel blijft de verzekeringnemer verantwoordelijk voor de betaling.

                              • De verzekeringnemer kan dus iemand anders zijn dan degene die verzekerd moet worden. Voorbeelden:
                                • Een ouder kan een verzekering afsluiten voor een van de kinderen
                                • Een vriendin kan een verzekering afsluiten voor een vriend
                                • Een organisatie kan een verzekering afsluiten voor een deelnemer of medewerker (neem contact op als je vragen hierover hebt)
                              • Is de verzekerde minderjarig of jonger dan een bepaalde leeftijd, dan kan het zijn dat een meerderjarige als verzekeringnemer moet optreden.

                              Wie is de betaler van een verzekering?

                              • De verzekeringbetaler is diegene van wiens rekening de verzekeringspremie wordt afgeschreven of wie de verzekeringspremie overmaakt.
                              Wat is een verzekering, een polis, een polisblad en polisvoorwaarde?

                              Wat is een verzekering, een polis, een polisblad en polisvoorwaarde?

                              Wat is een verzekering?

                              • Een verzekering afsluiten is een afspraak maken tussen twee partijen, waarbij de verzekeringsnemer (degene die afsluit) aan de verzekeraar vraagt of deze een bepaald risico, wat de verzekeringsnemer niet wilt lopen, op zich wilt nemen, in ruil voor een vergoeding.
                              • Er zijn twee partijen, een verzekeraar (de verzekeringsmaatschapppij) en een verzekeringnemer (jij) die een afspraak maken (een overeenkomst aangaan)
                              • De verzekeraar verplicht zich, in ruil voor een premie (een geldbedrag) tot het doen van één of meer uitkeringen;
                              • Bij aanvang van die afspraak bestaat er nog geen duidelijkheid over dat er uberhaupt een uitkering gedaan gaat worden, wanneer die uitkering gedaan gaat worden of tot welk bedrag een uitkering wordt gedaan of hoe lang de overeengekomen premiebetaling zal duren;
                              • Tegenover de betaling van premie door de verzekeringnemer staat de uitkering door de verzekeraar indien, zoals de wet het omschrijft, ‘het risico wordt verwezenlijkt’. In andere woorden: wanneer de verzekerde gebeurtenis of situatie zich voordoet.
                              • Belangrijk is de onzekerheid bij de partijen. Er moet wettelijk sprake zijn van een onzekere factor bij beide partijen. Deze onzekere factor kan op diverse manieren tot stand komen, zoals de wet omschrijft:
                              • Er bestaat geen duidelijkheid over wanneer een uitkering wordt gedaan; of tot welk bedrag en uitkering wordt gedaan; of hoelang de premiebetaling zal duren.

                              Wat is een verzekering volgens de wet?

                              • Art. 7:925 van het burgerlijk wetboek omschrijft een verzekering als volgt: " Een verzekering is een overeenkomst waarbij de ene partij, de verzekeraar, zich tegen genot van premie jegens haar wederpartij, de verzekeringnemer, verbindt tot het doen van een of meer uitkeringen, en bij het sluiten der overeenkomst voor partijen geen zekerheid bestaat, dat, wanneer of tot welk bedrag enige uitkering moet worden gedaan, of ook hoe lang de overeengekomen premiebetaling zal duren. Zij is hetzij een schadeverzekering, hetzij een sommenverzekering.

                              Wat is een verzekeringspolis?

                              • De polis is een schriftelijke bevestiging van de verzekeringsovereenkomst, ondertekend door de verzekeraar.

                              Wat is een polisblad?

                              • Het polisblad, dat onderdeel van de polis is, vermeldt de gegevens die voor de betreffende verzekering gelden.
                              • Denk hierbij bijvoorbeeld aan het polisnummer, naam en adres van de verzekerde, het verzekerd bedrag, het eigen risico, en de aanvangs- en einddatum van de verzekering.

                              Wat zijn polisvoorwaarden?

                              • De polisvoorwaarden zijn de gedrukte voorwaarden die voor alle verzekeringen van een bepaalde categorie hetzelfde zijn.
                              • In de polisvoorwaarden vind je definities van belangrijke begrippen.
                              • De verzekeraar geeft in de polisvoorwaarden de grenzen aan van wat er kan, mag en moet.
                              • Verzekeraars vernieuwen regelmatig hun voorwaarden. Elke nieuwe versie krijgt een andere code. Op een polisblad vind je terug welke versie op specifieke verzekering van toepassing is die je hebt afgesloten
                              • Dit blijft zo gedurende de hele looptijd van de verzekering.
                              Wat is een polisblad bij een verzekering en wanneer gebruik je het?

                              Wat is een polisblad bij een verzekering en wanneer gebruik je het?

                              • Op een polisblad staat vermeld wie er is verzekerd en welke verzekering er van toepassing is.
                              • Op een polisblad vind je in sommige gevallen ook in het kort terug welke dekkingen je hebt gekozen en hoeveel de premie bedraagt.
                              • Op jouw polisblad staat ook vermeld welke polisvoorwaarden er van toepassing zijn. Dikwijls wordt dit aangegeven door middel van een cijfer en lettercombinatie, die vervolgens verwijst naar een specifieke editie van de polisvoorwaarden van de verzekeraar. Lees hierover meer in de rubriek over "polisvoorwaarden".

                              Hoe kom je aan een polisblad?

                              • In de meeste gevallen krijg je jouw polisblad per email of post toegestuurd.
                              • In sommige gevallen wordt het ook beschikbaar gemaakt via een online account, waar je het zelf kunt inzien en / of downloaden.

                              Wanneer heb je jouw polisblad nodig?

                              • Als je wilt zien wat de looptijd van jouw verzekering is en welk pakket je hebt gekozen, kijk je op jouw polisblad.

                               

                               

                              Wat is een verzekeringskaart en wanneer gebruik je die?

                              Wat is een verzekeringskaart en wanneer gebruik je die?

                              Wat is een verzekeringskaart?

                              • De Verzekeringskaart is een initiatief van het Verbond van Verzekeraars en wordt per 1 oktober 2018 door de meeste verzekeraars aangeboden.
                              • De Verzekeringskaart toont in het kort per verzekering wat er vergoed wordt en wat de belangrijkste uitsluitingen zijn.

                              Wanneer gebruik je een verzekeringskaart?

                              • Als je snel een indruk wilt krijgen van wat een verzekering wel en niet dekt, is de verzekeringskaart een hulpmiddel.
                              • Alle verzekeraars bieden hun verzekeringskaarten aan in hetzelfde format, zodat je hierin makkelijk kunt vergelijken.
                              • Let op: het betreft vaak alleen hoofdlijnen zodat je ook snel een verkeerde indruk kan krijgen.
                              Wat is een schadeformulier bij een verzekering en wanneer gebruik je het?

                              Wat is een schadeformulier bij een verzekering en wanneer gebruik je het?

                              Wat is een schadeformulier?

                              • Schade melden op je reisverzekering doe je met een schadeformulier.
                              • Een schadeformulier bestaat in papieren vorm en in PDF. Ook hebben sommige verzekeraars speciale webformulieren.
                              • Steeds meer verzekeraars geven er de voorkeur aan om een claim online of per email te ontvangen, in plaats van per post.

                              Wanneer gebruik je een schadeformulier?

                              • Als je kosten hebt gemaakt tijdens je reis, kun je dit vaak dmv een schadeformulier claimen op je reisverzekering.
                              • Op het schadeformulier kun je de bedragen invullen waarover je een vergoeding zou willen aanvragen bij de verzekeraar.
                              • Je kunt in het schadeformulier toelichten hoe de schade is ontstaan.
                              • Documenten zoals medische rapporten of facturen kunnen worden bijgevoegd.
                              • Vergeet niet om het schadeformulier te ondertekenen.
                              Wat is afschrijvingslijst bij een verzekering en wanneer gebruik je het?

                              Wat is afschrijvingslijst bij een verzekering en wanneer gebruik je het?

                              Wat is afschrijvingslijst bij een verzekering

                              • Spullen worden na verloop van tijd minder waard door gebruik of veroudering. Dit heet afschrijving.
                              • Om een claim af te handelen kijkt een verzekeraar naar de nieuwwaarde van een voorwerp en berekent dan hoeveel waarde dit voorwerp heeft verloren. Het bedrag dat overblijft, krijg je vergoed.
                              • Alle verzekeraars hebben hun afschrijvingslijsten openbaar gemaakt, zodat je als klant weet wat jouw spullen waard zijn (dagwaarde) en of de verzekeraars hierin correct handelen.

                              Wanneer gebruik je het afschrijvingsformulier?

                              • Als je benieuwd bent wat de waarde is van een voorwerp of product dat je in jouw bezit hebt, kun je hiervan een inschatting maken aan de hand van de afschrijvingslijst van jouw verzekeraar.

                               

                              Hoe werkt de EHIC zorgpas en wanneer kun je die wel en niet aanvragen?

                              Hoe werkt de EHIC zorgpas en wanneer kun je die wel en niet aanvragen?

                                Wat is het?

                                • Deze card geeft recht op dekking voor spoedeisende hulp, volgens de regels zoals die in het betreffende land gelden.
                                • De kosten worden deels direct verrekend, en hoef je dus niet contant voor te schieten. Let wel goed op dat niet alles (afhankelijk van het land) wordt vergoed, en er kunnen vaak ook eigen bijdragen van toepassing zijn

                                Wat is het niet?

                                • LET OP - De card is GEEN extra verzekering. Nog steeds kunnen meerdere medische zaken niet of slechts deels worden vergoed.
                                • De juiste reisverzekering kan die aanvulling wel geven,  daarnaast heb je dan ook dekking voor andere zaken, zoals bagage, repatriering wegens familie-omstandigheden, overkomst familie bij ziekte / ongeval, etc.

                                Voor wie van toepassing?

                                • Iedereen die een Nederlandse basiszorgverzekering (ziektekostenverzekering) heeft, kan de EHIC (European Health Insurance Card) aanvragen bij zijn of haar zorgverzekering.

                                Voor wie niet van toepassing?

                                • Heb je geen geldende Nederlandse zorgverzekering maar ben je verzekerd via je internationale (reis &) ziektekostenverzekering, dan kan je die card niet aanvragen.
                                • Overigens heb je dan,  als het goed is,  natuurlijk wel gewoon dekking voor de betreffende hulp, en kan je gebruik maken van de alarmcentrale van de verzekeraar.

                                Waar is de kaart geldig?

                                • de kaart is geldig in landen in de EU, de  EER (Noorwegen, IJsland en Liechtenstein) + de Verdragslanden Zwitserland en Australië

                                Waar is de kaart niet geldig?

                                • De card is in de rest van de wereld niet geldig
                                Wat is een internationaal bewijs van verzekerd zijn, en wanneer is een Engelstalige verklaring nodig?

                                Wat is een internationaal bewijs van verzekerd zijn, en wanneer is een Engelstalige verklaring nodig?

                                Wat is een internationale bewijs van verzekerd zijn?
                                • Een internationale bewijs van verzekerd zijn is een Engelstalige verklaring die hoort bij de verzekering die je hebt afgesloten. In deze verklaring wordt in het algemeen kort ingegaan op bijvoorbeeld de dekking en de duur van de verzekering.
                                • Voor de verklaring wordt ook wel de term 'Declaration of cover' gebruikt.
                                Waar heb je een verklaring van verzekerd zijn voor nodig?
                                • In sommige gevallen als je gaat studeren of stagelopen in de VS, Canada, de voormalige oostbloklanden of Zuid-Korea kan het verplicht zijn om aan te tonen dat je goed bent verzekerd.
                                • Men wil dan een officiële verklaring zien, en kunnen lezen, die bewijst dat je verzekering voldoet aan de eisen om te mogen worden toegelaten tot het land.
                                Hoe kom je aan de verklaring van verzekerd zijn?
                                • Bij een speciale verzekering voor studie, stage of lang verblijf in het buitenland zal je verzekeringspolis ook direct in het Engels beschikbaar zijn.
                                • Bij andere verzekeringen kan dat meer problemen opleveren.
                                Zijn er ook verklaringen beschikbaar in andere talen?
                                • In een enkel geval zijn er ook verklaringen beschikbaar in bijvoorbeeld het Spaans.
                                 
                                Zorgverzekering per land

                                Selecteer een willekeurig filter en klik op 'Toepassen' om het resultaat te zien

                                Account - Bereikbaarheid - Contact - Dienstenwijzer - Gegevens - Vacatures - Zoeken