Anti trombose sokken - Travel Pressure Socks - TravelSafe

 

Price: 17,50 €
TravelSafe Anti Trombose Sok

Kenmerken:

Merk: Travel Safe
Vorm/soort: Sokken
Materiaal: 77% katoen,18% lycra, 5% Polyamide
Maten: S (35-38), M (39-42) en L (43-46)

Omschrijving:

 • Bij alle lange reizen, vlieg-, auto-, of treinreizen, kan zich reistrombose voordoen. De Travel Pressure Socks helpen bij het voorkomen van opgezwollen benen en enkels gedurende een lange reis.
 • De sokken zijn klinisch getest en goedgekeurd, zij voldoen aan de eisen van BS 7563:1999
 • Deze sokken verlagen de kans op reizigerstrombose met 90%

 

Hoe kun je dit artikel verkrijgen?
- Online te bestellen en (thuis) te laten bezorgen
- Te verkrijgen in Reiskringloop van JoHo Den Haag
JoHo: crossroad kiezen
Reiskleding & Schoeisel - Themabundel

Reiskleding & Schoeisel - Themabundel

Wat zijn de kenmerken van kledingmaterialen voor op reis en in het buitenland?

Wat zijn de kenmerken van kledingmaterialen voor op reis en in het buitenland?


Katoen

 • Dit is een natuurlijk materiaal en voelt lekker aan, daarom is het zo populair als stof voor kleding. Maar katoen heeft daar een groot nadeel tegenover staan: het is snel vochtig en droogt (zelfs gedurende een nachtje slapen) bijna niet. Een voordeel van het vocht vasthouden is wel dat het je lichaam in warme gebieden afkoelt.

Suplex

 • Een stof die je eigenlijk alleen maar zult vinden in zomer- en tropenkleren. Het is een nylon stof die snel droogt, licht van gewicht en sterk is. Het materiaal voelt aan als katoen, maar heeft niet de nadelen van katoen.

Nylon

 • Deze stof wordt ook wel polyamide genoemd. Nylon is een dunne vezel die veel goede eigenschappen in zich draagt. Zo is nylon bijzonder licht van gewicht en is het makkelijk op te vouwen. Daar staat echter tegenover dat nylon je niet zo goed beschermt tegen UV-straling.

Polyester

 • Deze stof biedt meer bescherming tegen UV-straling dan nylon. Polyester is minder sterk dan nylon. Om dezelfde sterke te verkrijgen wordt meer stof gebruikt, waardoor de kleding zwaarder is. Ook is deze stof minder goed op te vouwen dan nylon.

 

Welke soort kleding neem je mee op reis, polyester, katoen of andere materialen?

Welke soort kleding neem je mee op reis, polyester, katoen of andere materialen?

 

 • Wat voor materialen je mee moet nemen hangt af van de activiteiten die je gaat ondernemen en waar je dat gaat doen.
 • Katoen is snel vochtig en droogt slecht, maar hierdoor koelt het wel je lichaam af. Kunststof is vaak lichter en flexibeler en ademt beter. Bij inspannende activiteiten in warme gebieden kan katoen hierdoor voordelen hebben ten opzichte van kunststof, terwijl je in koudere gebieden beter af bent met kunststof kleding die vocht beter afvoert en je lichaam niet te veel warmte laat verliezen.
Hoeveel kleding neem je mee op reis en naar het buitenland?

Hoeveel kleding neem je mee op reis en naar het buitenland?

 

 • Ga je langer op reis dan kom je er al snel achter dat je nooit voor de gehele periode schone kleding mee kunt nemen. Het is daarom slim om te zorgen dat je een aantal sets kleding bij je hebt zodat je altijd iets schoons hebt terwijl je het andere wast.
 • Zorg ervoor dat je kleding meeneemt die makkelijk te combineren is met elkaar, zo kun je er met dezelfde kleding toch steeds net iets anders uitzien.
 • Op veel plekken is er de mogelijkheid om je kleding te wassen of te laten wassen, nog een reden om licht te reizen met alleen de noodzakelijke spullen.
 • Houd er ook rekening mee dat door de hoge vochtigheid in tropische gebieden kleding snel vochtig is en minder snel droogt. Neem dus kleding mee die bijvoorbeeld lichtgewicht en sneldrogend is.
 • Vooral kleding van gemixte materialen is vaak fijn om te dragen en droogt ook snel genoeg.

 

Welke kleding neem je naar warme gebieden of de tropen?

Welke kleding neem je naar warme gebieden of de tropen?


Wat voor kleding neem je mee naar warme gebieden?

 • Ga je op reis naar een gebied met voornamelijk hoge temperaturen of een hoge luchtvochtigheid, neem dan kledingstukken mee van verschillend materialen.
 • Vooral kleding van gemixte materialen (katoen + polyester) drogen vaak snel maar ademen wel tijdens het dragen.
 • Kies kleding met UV-werende eigenschappen.
 • Neem afritsbare broeken mee, denk aan eerbied voor lokale gebruiken, bloedzuigers, muggen en tempelbezoek.
 • Draag voor zover mogelijk ook iets op je hoofd, bijvoorbeeld een pet of hoed en bescherm je nek door bijvoorbeeld een tube sjaal of hoed met nekbescherming.
 • Neem naast een paar slippers een paar canvas schoenen zoals Palladium mee: Een lichtgewicht, sneldrogende en ademende schoen met een goed profiel voor wandelen.

Wat voor kleding neem je mee naar zonnige gebieden?

 • Rond de evenaar schijnt de zon met zijn UV- stralen dwars door je kleren heen. Een katoenen T-shirt heeft een beschermingsfactor van 10 en een nat T-shirt van slechts 5. Speciaal hiervoor heeft men UV-werend materiaal ontwikkeld dat ook nog comfortabel, sterk en luchtig is. Let op: UV-proof of UV-bestendig is niet voldoende, de kleding moet UV-werend zijn. Een spijkerbroek heeft een beschermingsfactor van 1000, maar draag die maar eens overdag in de tropen (zwaar, zeer slecht drogend)!
 • Draag voor zover mogelijk ook iets op je hoofd, bijvoorbeeld een pet of hoed en bescherm je nek door bijvoorbeeld een buff of hoed met nekbescherming.
Wat is geïmpregneerde of tegen insectenbeschermende kleding voor op reis en in het buitenland?

Wat is geïmpregneerde of tegen insectenbeschermende kleding voor op reis en in het buitenland?

  Wat is geïmpregneerde of tegen insectenbeschermende kleding voor op reis en in het buitenland?

  Geïmpregneerde kleding biedt zeker bescherming tegen malaria op de plekken waar de huid bedekt is door de kleding. Doordat kleding doorgaans niet het hele lichaam bedekt is alleen geïmpregneerde kleding niet genoeg om je te beschermen tegen malaria of dengue (knokkelkoorts)

  Welke methoden voor kleding impregnatie bestaan er?

  • Er is permanent geïmpregneerde kleding waarbij de ruwe materialen met speciale technieken al vroeg in het productieproces chemisch bewerkt worden, zodat het gebruikte middel niet meer uitwasbaar is.
  • Er bestaat ook kleding waarbij de stof zo strak wordt geweven dat muggen er niet doorheen kunnen steken, dit maakt de kleding echter wel wat dikker ( en minder geschikt voor de tropen)
  • Je kunt ook zelf je kleding impregneren met bepaalde wasmiddelen of met DEET. Deze methoden zijn kort werkzaam. De impregnerende wasmiddelen, zoals permetrine, zijn in Nederland verboden vanuit milieuoverwegingen.

  Beschermt geïmpregneerde kleding ook tegen malaria en dengue?

  • Geïmpregneerde kleding biedt zeker bescherming tegen malaria op de plekken waar de huid bedekt is door de kleding. Doordat kleding doorgaans niet het hele lichaam bedekt is alleen geïmpregneerde kleding niet genoeg om je te beschermen tegen malaria of dengue (knokkelkoorts).
  • Kijk voor meer informatie over bescherming tegen malaria, muggen in het algemeen en teken bij de crossroads
  Welke kleding neem je mee op reis naar koele gebieden?

  Welke kleding neem je mee op reis naar koele gebieden?

  • In gebieden waar de temperatuur sterk kan dalen, is het verstandig om een onderlaag, tussenlaag en een buitenlaag te dragen. De onderlaag kan het best een vochtafdrijvende, synthetische laag zijn zoals bijvoorbeeld lang thermo ondergoed. De tussenlaag zorgt ervoor dat de warmte wordt vastgehouden, door de laag met stilstaande lucht. Deze lucht wordt door je lichaam verwarmd en zorgt zodoende voor een isolerende laag tegen de kou.

  • Een goede buitenlaag is bij voorkeur wind en waterdicht en zorgt ervoor dat warmte niet verdwijnt en koude wind niet naar binnen komt. 

  • Het is verstandig om een fleece sweater mee te nemen omdat deze warm, sneldrogend, ademend en superlicht is. Voor de buitenlaag kan men het beste een winddichte jas meenemen. Het beste alternatief is een wollen trui. Wol is goed ademend en houdt je goed warm. Een nadeel is dat wol niet snel droogt, zwaar is en nogal eens jeukt.

  • Voorkom nat worden. De synthetische eerste kledinglaag voert je zweet van je lichaam af. De buitenste waterdichte laag zorgt ervoor dat smeltende sneeuw niet bij je binnenste lagen kan komen.

  • Het meeste warmte verlies je via je hoofd, zorg dus voor een goede muts en sjaal. De capuchon van je winddichte jas is ook heerlijk als extra laagje isolatie.

  • Tegen bevriezing moet je ook goed letten op bescherming van je neus, voeten en handen. Voor je voeten zijn goede waterdichte schoenen en vochtafdrijvende sokken belangrijk. Voor je handen zijn wanten beter dan handschoenen. Nog fijner zijn dunne handschoentjes in wanten. Zorg wel dat ze niet te strak zitten, als de bloedcirculatie wordt beperkt krijg je het sneller koud.

  • Bescherm je ogen altijd tegen zonlicht (nauwsluitende zonnebril of skibril) in een besneeuwde omgeving. Sneeuwblindheid is erg pijnlijk!

  • Beperk buiten zijn bij temperaturen lager dan -25 graden, ook harde wind en ijzige kou kun je beter ontlopen waar mogelijk.

  Welke kleding neem je mee op reis naar regenachtige gebieden en tijdens een moesson?

  Welke kleding neem je mee op reis naar regenachtige gebieden en tijdens een moesson?

  • Voor korte, plotselinge buien zijn simpele plastic of PVC poncho's handig. Ze zijn licht, klein en makkelijk mee te nemen en je kunt ze snel aantrekken. Alternatieven zijn regenjassen, stevige poncho's en reisparaplu's. Deze bieden betere bescherming voor langdurige buien en gaan qua materiaal langer mee.
  • Neem sneldrogende kleding mee, na een tropische regenbui komt altijd zon die je snel laat opdrogen.
  Welke soort sokken kan je meenemen op reis of naar warme gebieden?

  Welke soort sokken kan je meenemen op reis of naar warme gebieden?

  Wat voor sokken neem je mee?

  • Insectwerende sokken of wel tropensokken: handig als je naar een gebied gaat met veel muggen of teken. Deze sokken zijn geïmpregneerd, waardoor muggen en teken uit de buurt blijven. Naast gewone insectwerende sokken is er ook een variant met zogenaamde 'Coolmax' die de kans op blaren verkleint en extra geschikt is voor de wat stevigere wandelingen.
  • Hiking sokken: om je voeten zo goed mogelijk te beschermen tegen onder andere blaren tijdens lange of stevige wandelingen is het aan te raden om sneldrogende, temperatuurregulerende en naadloze sokken te kiezen.
  • Warme sokken: in koude gebieden kun je het beste kiezen voor sokken die goed isoleren en tegelijk vochtregulerend zijn. Sokken met een hoog percentage wol zijn daarom ideaal in koude en vochtige condities.
  Welk type schoen neem ik mee als ik ga reizen of backpacken?

  Welk type schoen neem ik mee als ik ga reizen of backpacken?


  Hoge of lage schoenen meenemen?

  • Heb je last van zwakke enkels of begeef je je vaak van de begaanbare paden? Dan geven hoge schoenen (van leer, maar ook van canvas) meer steun.
  • Lage schoenen geven minder steun, maar zijn ook minder warm en nemen minder ruimte in.

  Hoeveel paar schoenen moet ik meenemen?

  • De meeste mensen nemen op reis een paar slippers en een paar lekker zittende schoenen mee waarop ze een tijd kunnen lopen.
  • Soms wordt ook nog een leuk paar schoenen meegenomen voor bij het uitgaan.
  • Bedenk je wel dat je het allemaal mee zult moeten slepen. Denk vooraf dus goed na wat je zoal gaat doen tijdens je reis en pas je keuze hier op aan.
  • Een paar slippers kan je ook vaak ter plekke nog kopen.

  Een dichte canvas schoen of een sandal kiezen?

  • Als je de jungle in gaat wil je het liefste allebei meenemen.
  • Over het algemeen is een canvas schoen handig om te voorkomen dat je bloedzuigers aan je voeten krijgt. Een dichte canvas schoen zorgt ook voor meer ondersteuning en het voorkomt dat er bijvoorbeeld steentjes en takjes onder je voet komen te zitten.
  • Een nadeel is alleen dat, als het regent of als je in de buurt van rivieren gaat lopen,  canvas schoenen snel doorweekt raken en daardoor minder comfortabel gaan lopen en je meer kans hebt op blaarvorming. Dan is een sandaal dus handiger.

  Wanneer neem je een wandelschoen mee in plaats van een canvas schoen?

  • Een canvas schoen is lichter om mee te nemen dan een trekkingschoen, neemt minder ruimte in, is minder warm dan een trekkingschoen en heeft toch een redelijk profiel.
  • Mocht je snel last hebben van je voeten, ingewikkeldere bergtochten gaan maken (echt klimmen en klauteren of veel gewicht op je rug dragen) of je in koudere gebieden begeven, dan is een bergschoen comfortabeler.

  Welke schoen(en) neem ik mee naar warme gebieden?

  • Sandalen zijn vaak voldoende.
  • Als je van plan bent om ook nog wat trekkings/jungle tours/safari's te maken, dan zijn daarnaast een paar canvas schoenen aan te raden. Met name hoge canvas schoenen geven je voeten wat meer steun en bescherming.
  • Sommige waterschoenen zijn ook erg handig voor wandelingen waarbij rivieren en nattigheid hoogtij vieren.
  • Een stel (lichte, leren) wandelschoenen kan je meenemen als je van plan bent veel te lopen en je voeten wat meer comfort wilt gunnen.

  Ik neem wandelschoenen mee, maar wanneer kies ik voor een leren en wanneer voor een Gore-Tex model?

  • Leren trekkingschoenen beschermen redelijk goed tegen vocht. Leer ventileert goed, waardoor (transpiratie)vocht wordt afgevoerd. Je moet ze wel goed blijven behandelen (invetten) als je ze waterdicht wilt houden. Als je stil gaat staan in een beek met leren schoenen, krijg je uiteindelijk wel natte voeten en het duurt daarna  lang voordat de schoenen weer droog zijn.
  • Trekkingschoenen met een Gore-Tex membraan zijn lichter en beter waterdicht dan leren schoenen. Ze zijn vooral handig in natte en in koude gebieden. Voor natte warme gebieden (tropen) zijn ze een stuk minder geschikt. De Gore-Tex voering belemmert dan de ventilatie, waardoor je voeten warmer blijven.
  Uit welke typen schoenen en schoeisel kan je kiezen als je gaat reizen of backpacken?

  Uit welke typen schoenen en schoeisel kan je kiezen als je gaat reizen of backpacken?


  Uit welke typen schoenen en schoeisel kan je kiezen als je gaat reizen of backpacken?

  Trekking schoenen

  • Trekking schoenen zijn geschikt voor bergachtig terrein.
  • Ze hebben een stevige zool en zijn wat zwaarder dan andere schoenen.
  • Ook zijn ze vaak waterafstotend tot waterdicht.
  • Vaak worden verschillende types trekking schoenen aangeduid met de letters A t/m D, waarbij A staat voor het lichtste type (voor gemakkelijke wandelingen) en D voor het zwaarste type (voor zwaar klimmen)
  • Het is verstandig je schoenen van tevoren goed in te lopen, om blaren tijdens je reis te voorkomen.

  Canvasschoenen

  • Canvas schoenen zijn geschikt voor warme gebieden, zoals de tropen.
  • Ze zijn prima geschikt om dagwandelingen mee te maken of lichte meerdaagse wandelingen met lichte bepakking en redelijke paden.
  • Canvas is niet waterdicht maar droogt redelijk snel en ademt goed, wat een voordeel is in de tropen. Ook kun je het inspuiten met waterafstotende spray. Hierdoor neemt de ademende eigenschap wel af.

  Travelsandals

  • Kwalitatief goede sandals zoals Teva’s, zijn geschikt om te wandelen in warme omstandigheden.
  • Ze hebben een stevige zool en een hoog loopcomfort.
  • Sandals zijn geschikt voor strandwandelingen en door de goede grip en duurzaamheid ook in waterrijke gebieden.
  • Tevens zijn ze ideaal om ’s avonds aan te trekken om je voeten wat rust en lucht te geven na een dag lopen.

  Half open travelsandals

  • Deze sandalen hebben een neus ter bescherming van de tenen.
  • Door de goede zool en stevigheid hebben ze een groot loopcomfort, ook in heuvelachtig of bergachtig terrein.

  Slippers

  • Slippers zijn vaak fijner om te dragen dan sneakers in warme gebieden en tijdens korte wandelingen.

  Waterschoenen

  • Waterschoenen zijn geschikt om te dragen in het water, bijvoorbeeld in de buurt van rotsen of koraal.
  • Ze zijn gemaakt van een waterbestendige stof en hebben een stevige, flexibele zool om je voeten te beschermen tegen scherpe voorwerpen die je kunt tegenkomen in het water of als je een stukje moet lopen over heet zand.
  Waarom anti-trombose sokken meenemen op reis?

  Waarom anti-trombose sokken meenemen op reis?

  • Uiteraard kan je deze sokken gebruiken om het risico op reizigerstrombose te verkleinen
  • Reizigers van boven de 40 jaar, mensen met overgewicht of zwangere vrouwen hebben extra baat bij anti-trombose sokken
  • De druk die de sokken geven om je enkel en onderbeen zorgt er ook voor dat je met minder vermoeide benen op je bestemming aankomt.
  Hoe hou je rekening met de lokale gewoontes bij je kledingkeuze voor op reis?

  Hoe hou je rekening met de lokale gewoontes bij je kledingkeuze voor op reis?

  • Iedereen weet het, uit respect voor lokale normen en waarden moet je eigenlijk in veel landen fatsoenlijk gekleed gaan (lange broek, bedekte schouders en/of weinig bloot).
  • In de praktijk is het best moeilijk om je hier aan te houden: de hitte en het gedrag van je medereizigers maken dat het aantrekken van die korte broek toch erg verleidelijk is.
  • Kijk hiervoor ook goed naar de lokale bevolking, wil je niet teveel opvallen of voor het hoofd stoten, volg dan hun voorbeeld.
  Wat is reis- of reizigerstrombose?

  Wat is reis- of reizigerstrombose?

  Wat is reizigerstrombose? 

  • Reistrombose, ook bekend onder de naam 'Economy Class Syndrome' is het ontstaan van een bloedklontering in het been als gevolg van langdurig stilzitten.
  • Door het stilzitten vertraagd de bloedsomloop in je benen en kunnen er bloedklontjes ontstaan. Deze klonten zijn met name gevaarlijk als ze loskomen, omdat ze dan een longembolie kunnen veroorzaken.
  • Reizigerstrombose is te herkennen aan opgezwollen, pijnlijke (onder)benen en soms ook rood/paarse verkleuring van de huid.

   

  In welke situaties moet ik rekening houden met reistrombose?

  • Reistrombose wordt vaak al geassocieerd met lange vliegreizen maar kan ook heel goed optreden bij lange busritten of autoreizen.
  • Voor vliegen geldt dat vanaf 5000 kilometer het risico op trombose verhoogd raakt, voor stilzitten in de auto of bus moet je met name bij ritten langer dan zes uur extra aandacht geven aan je bloedsomloop.

   

  Komt reistrombose vaak voor?

  • Bij een tot twee procent van de langeafstand reizigers komt trombose vorming voor.
  • Het risico op een (dodelijke) longembolie als gevolg van de klontering is echtere vele malen kleiner.
  • Risicogroepen van reistrombose zijn onder andere reizigers met overgewicht, mensen boven de 40 en zwangere vrouwen.
  Jouw winkelwagen
  Your shopping cart is empty.

  Meenemen op reis?

  0 - Flight support sokken

  Flight support sokken meenemen op reis of niet?

  • Ter verbetering van de bloedcirculatie op lange afstandvluchten.
  • Voorkomen gezwollen enkels en vermoeide benen.
  • Helpen bij het voorkomen van diepe adertrombose.
  Artikel zoeken

  Selecteer een willekeurig filter en klik op 'Toepassen' om het resultaat te zien

  Webshop info kort

  Prijzen & Kortingen

  JoHo Missie & Visie
  JoHo: footprint achterlaten
   

     

  service voor ingelogde gebruikers

  Bestellen & Verzenden

  Verzending & Betaling

   Lees hier meer over de verzending, de kosten en de procedure

    

   Verzend- & verwerkingskosten (shipping costs):

   • Voor alle te verzenden bestellingen bedragen de verzend- & verwerkingskosten €7,50

   Procedure

   • Bestellingen worden binnen 3 werkdagen verstuurd.
   • In het geval een product niet voorradig is, wordt er contact met je opgenomen
   • JoHo hanteert voor pakket verzendingen de Track&Trace service, bij mogelijke vertraging kan bekeken worden waar een bestelling zich op dat moment bevindt

   Internationale verzending

   • Verzending buiten Nederland is mogelijk, levertijden kunnen sterk verschillen per land.
   • Verzending & verwerkingskosten (shipping costs): €15,- per bestelling

   Voorwaarden

   Mijn Winkelwagen
   Your shopping cart is empty.
   Prijzen

   Prijzen

   • Price: is de reguliere prijs die voor iedereen zichtbaar is
   • JoHo donateurs & abonnees: 'Your member price' is zichtbaar nadat je inlogt (de kortingen liggen tussen de 10-50%)
   Doelstellingen JoHo Shop

    
   Status

   Status

    

   • Ben je JoHo donateur of abonnee dan worden de kortingen op artikelen automatisch verwerkt, zodra je bent ingelogd.
   • Inloggen