Help vanuit huis jezelf en anderen de Coronatijd door

Nieuwsdatum
Saturday, 25 April, 2020 - 10:46
  • Wereldwijd worden zowel individuen als organisaties geconfronteerd met de directe en indirecte gevolgen van het coronavirus. Hoewel er voor veel mensen onzekere tijden aanbreken, is juist ook te zien hoe creatief, flexibel en veerkrachtig velen zijn. Het thuiszitten, en het anders indelen van de tijd, zorgt er daarnaast voor dat er meer ruimte is om jezelf te ontwikkelen en om online een steentje bij te dragen en zo anderen te steunen. Ter inspiratie vind je hier de komende weken regelmatig uitgelichte online mogelijkheden en initiatieven op het gebied van talentontwikkeling en internationale samenwerking.

Online onderwijs en cursussen

  • Via Spanish at Locations kun je een online Spaanse taalcursus doen en tegelijkertijd werken aan je culturele interactie. Het is zowel mogelijk om privélessen als groepslessen te volgen.
  • Via JoHo kun je een volledige online TEFL cursus volgen waarmee je wordt opgeleid om Engelse les te geven in het buitenland én online. Ideaal dus om te volgen in coronatijden, zodat je na afronding vanuit huis aan het werk kunt gaan.

Initiatieven van JoHo partnerorganisaties

  • FloJa Malawi  probeert de lokale gemeenschap zoveel mogelijk te steunen in deze moeilijke tijd. Zo is FloJa bezig met het verspreiden van informatie in Ngara (Malawi), hebben ze zeep dispensers geplaatst op de plaats waar dagelijks door 250 gezinnen water wordt gehaald en gaan ze speelgoed uitlenen aan kinderen. 
  • Online winkelen en tegelijkertijd een goed doel steunen? Via Sponsorkliks lever je automatisch een financiële bijdrage aan een stichting of vereniging naar keuze, zonder dat jij hier extra voor betaalt. Op deze manier kun je Work with Nature  steunen die zich inzet voor het behoud van het regenwoud in Costa Rica.
  • Als vrijwilliger aan de slag gaan bij Merazonia  in Ecuador is op dit moment niet mogelijk, maar er zijn wel andere manieren waarop je het opvang- en rehabilitatiecentrum voor Amazonedieren kunt helpen. Zo kun je via de website een dier adopteren, je aanmelden voor de GIVE US5!-commmunity of medische materialen opsturen. 
Alle berichten en ontwikkelingen
Crossroads

 Crossroads

  • Crossroads lead you through the JoHo web of knowledge, inspiration & association
  • Use the crossroads to follow a connected direction