TEFL cursus: Teaching English as a Foreign Language

 

D e online cursus met het diploma waarmee iedereen Engelse les kan geven in het buitenland

Ook praktijkweekenden mogelijk!

 

JoHo: crossroad uit bundel

 

TEFL Cursus: Introductie & Inhoud

 

Wat is een TEFL cursus?

Wat is een TEFL cursus?

 • De TEFL-cursus (Teaching English as a Foreign Language) is een cursus die je opleidt om aan kinderen en volwassenen Engelse les te kunnen geven.
 • De cursus is uiteraard volledig in het Engels, en is opgebouwd uit verschillende modules die gericht zijn op het ontwikkelen van didactische vaardigheden en de methodiek van het aanleren van de Engelse taal aan non-native speakers. Met het wereldwijd erkende TEFL-diploma laat je zien te beschikken over de essentiële vaardigheden voor een docent Engels. Internationaal stijgt de vraag naar docenten Engelse les en met een TEFL-cursus vergroot je je kansen op een betaalde lesgeefbaan aanzienlijk!
Waarom een TEFL cursus volgen?

Waarom een TEFL cursus volgen?

 • De TEFL-cursus is een cursus die jou, zonder achtergrond als docent, opleidt om aan kinderen en volwassenen Engelse les te kunnen geven. 
 • De cursus is volledig in het Engels, en is gericht op het ontwikkelen van didactische vaardigheden en methoden om de Engelse taal aan te leren aan non-native speakers.
 • Internationaal stijgt al jaren de vraag naar docenten Engels en met een TEFL-cursus vergroot je je kansen op een betaalde lesgeefbaan aanzienlijk.
 • Er is een breed aanbod aan cursusmogelijkheden: van een online cursus tot een intensieve praktijkcursus in Spanje of Italië. Alle cursussen zijn aan te vullen met korte modules voor wie zich wil specialiseren in grammatica en specifieke doelgroepen. 
Hoe vind je de TEFL cursus die bij jou past?

Hoe vind je de TEFL cursus die bij jou past?

Hoe kies je een TEFL cursus uit?

 1. Gebruik de advieswijzers en lees meer over de inhoud van de verschillende cursussen en modules.

  1. TEFL cursus online: op eigen tempo binnen een ruime deadline je certificaat halen

  2. TEFL praktijkweekend: online, of in de prakijk, live les krijgen van een leraar

  3. TEFL specialisaties: voor extra training en mogelijkheden

 2. Check het niveau waarop je de cursus wil doen: level 3 voor starters of level 5 voor gevorderden

 3. Lees meer over de ervaringen van cursisten die jou voor gingen.

 4. Bekijk zonodig de veelgestelde vraegen met antwoorden

 5. Meld je aan voor de cursus

TEFL cursus aanvragen

Onafhankelijk geaccrediteerd!

210.000+ TEFL leraren opgeleid sinds 1994!

Alle TEFL docenten hebben jarenlange internationale TEFL ervaring!

Toegang tot uitgebreide database met TEFL banen!

TEFL Cursus: Opties

TEFL Cursus: wat houdt de cursus in en wat zijn basiskeuzes?

TEFL Cursus: wat houdt de cursus in en wat zijn basiskeuzes?

Wordt de TEFL cursus afgerond met een examen?

Wordt de TEFL cursus afgerond met een examen?

 • Bij de online TEFL cursus vindt er geen examen plaats. Je dient ter afronding van elke module een opdracht te maken, waarna je verder kan naar de volgende module. Aan het eind zul je een eigen lesplan maken, welke wordt nagekeken door een docent en die van feedback wordt voorzien.
 • Bij TEFL en Spain & Italy vindt er wel een examen plaats. Een moderator van het Trinity College London, een vooraanstaande Britse examencommissie die wereldwijd erkend wordt door werkgevers, beoordeelt het werk van iedere cursist aan het einde van de cursus. Tijdens de cursus wordt je door de docenten echter goed voorbereid op het examen!
Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de online TEFL cursus en de 4-weekse cursus in Spanje of Italië?

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de online TEFL cursus en de 4-weekse cursus in Spanje of Italië?

 • Beide cursussen trainen je in ongeveer dezelfde vaardigheden, namelijk de lesgeefvaardigheden in de Engelse taal.
 • Een van de voornaamste verschillen is dat je bij de online cursus veel meer in je eigen tijd kunt werken. Het volgen van de online cursus is dan ook goed te combineren met bijvoorbeeld je studie of baan, of bijvoorbeeld tijdens een reis in het buitenland. Wanneer je wel wat praktijkervaring wilt opdoen, dan kun je het praktijkweekend erbij boeken.
 • Wanneer je tijd hebt voor een cursusduur van een maand (bijvoorbeeld tijdens je vakantie of sabattical), dan is de intensieve praktijkcursus juist geschikt. Bij de 4-weekse cursus krijg je les in een klas en daardoor krijg je meer praktijkoefening dan online.
 • De 4-weekse intensieve cursussen zijn met name gericht op mensen die echt een lesgeefcarrière nastreven, en voor wie een langere periode wil gaan lesgeven. Het kan ook zijn dat de werkgever vraagt om een 4-weekse praktijkcursus.
 • Is je doel meer om voor bijvoorbeeld een aantal jaar les te geven in het buitenland of als tijdelijk werk in aanloop naar emigratie of juist tijdens je backpackreis, dan heb je met de online / combi TEFL-cursus een voordelige, tijdsbesparende en kwalitatief goede cursus in handen om vervolgens vrijwillig of betaald overal ter wereld les te kunnen geven.
 • Tot slot is er logischerwijs ook een verschil in prijs. Voor de online cursus ben je tussen de 200-500 euro kwijt, en voor de 4-weekse praktijkcursus ligt de prijs eerder rond de 1500 euro.
Zijn praktische lesgeefsituaties ook onderdeel van de online cursus?
Wat voor feedback krijg ik tijdens het volgen van de online TEFL cursus?
Hoe worden mijn kennis en vaardigheden van het lesgeven getoetst?

Hoe worden mijn kennis en vaardigheden van het lesgeven getoetst?

 • Aan het einde van elke module maak je een voortgangstoets. Daarnaast vindt er na elke 3 modules een controlemoment plaats waarin je opgedane kennis en vaardigheden worden gemeten aan de hand van een opdracht.
 • Na het afronden van de laatste deeltoets begin je aan de eindtoets van de TEFL cursus. Om te laten zien dat je de stof beheerst maak je een test, schrijf je een lesplan en een moet je geschreven stuk inleveren. De tutoren van TEFL beoordelen en voorzien jouw eindtoets van feedback binnen 7 dagen.
Kan ik de lesmodules van de online TEFL cursus ook los boeken of tijdens/na het volgen van de cursus bijboeken?

Kan ik de lesmodules van de online TEFL cursus ook los boeken of tijdens/na het volgen van de cursus bijboeken?

Level 3 cursussen

 • Bij de level 3 TEFL cursus kun je als je al een TEFL-cursus aan het volgen bent, of als je deze inmiddels hebt afgerond, extra lesmodules bijboeken. Dit kun je direct via je eigen online TEFL account aanvragen. 
 • Voor de losse modules ontvang je aparte inlogcodes en heb je ook weer los de tijd (afhankelijk van de duur van de module) om deze af te ronden.
 • Wil je alleen een specialisatiemodule volgen, dan is dat ook mogelijk.
 • Op de specialisatiemodules ontvang je echter geen korting als donateur of abonnee.

Level 5 cursussen

 • De level 5 modules kun je alleen volgen in combinatie met de 180 uur online cursus. 

 

 

 

Waar kan ik lesgeven na afronding van een TEFL cursus?
Wat zijn de baankansen na afronding van een TEFL cursus voor non-native speakers?

Wat zijn de baankansen na afronding van een TEFL cursus voor non-native speakers?

 • Non-native speakers die de TEFL-cursus afgerond hebben vinden wereldwijd betaalde banen als docent Engels. Met het TEFL-certificaat kun je aantonen dat je gekwalificeerd bent om Engelse les te geven en dat je de taal goed beheerst. Hierdoor vergroten je baankansen aanzienlijk. 
 • Als non-native speaker die Engelse les geeft heb je een aantal voordelen ten opzichte van een native-speaker. Zo weet je hoe het is om Engels te leren en kan je inschatten hoe studenten zich voelen die de taal nog aan het leren zijn. Hierdoor kan het ook makkelijker zijn om in te spelen op mogelijke problemen tijdens het leren en om begeleiding te geven. Daarnaast ben je een voorbeeld voor de studenten aan wie je Engelse les geeft: zij zien dat het mogelijk is om de taal onder de knie te krijgen. 
Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de level 3 en de level 5 online TEFL cursus?

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de level 3 en de level 5 online TEFL cursus?

 • Het belangrijkste verschil tussen de level 3 en de level 5 TEFL cursus is dat de level 5 cursus uit intensievere training bestaat met uitdagendere opdrachten.
 • Met zowel een level 3 als een level 5 cursus kun je wereldwijd lesgeven, maar met een level 5 cursus zal je over het algemeen in aanmerking komen voor beter betaalde banen op populaire bestemmingen.
 • Een level 3 cursus is geschikt wanneer je van plan bent voor een relatief korte periode (1 tot 2 jaar) of vrijwillig les te gaan geven. Als je een lesgeefcarrière nastreeft zal een level 5 cursus geschikter zijn.
 • De level 5 cursus (en ook de cerTESOL of CELTA cursussen) zijn qua niveau gelijk aan een Foundation Degree binnen het Engelse onderwijssysteem (Regulated Qualifications Framework). In Nederland zou dat gelijk staan aan het tweede jaar van een bachelor.

De cursussen & Extra specialisaties

TEFL cursus: wat zijn de verschillende cursussen die je kunt kiezen?

TEFL cursus: wat zijn de verschillende cursussen die je kunt kiezen?

Wat is het verschil tussen TEFL, TESOL, CELTA en TESL?

Wat is het verschil tussen TEFL, TESOL, CELTA en TESL?

 • Het verschil is in de praktijk relatief klein. TEFL staat voor Teaching English as a Foreign Language, TESOL staat voor Teaching English to Speakers of Other Languages, CELTA staat voor Certificate of English Language Teaching to Adults, en TESL staat voor Teaching English as a Second Language. 
 • In veel landen op de wereld wordt om een TEFL certificaat gevraagd (dat kan TEFL, TESOL of CELTA zijn).
 • In enkele landen, bijvoorbeeld in Zuid-Europa wordt een praktijkcursus (TESOL/CELTA) gevraagd. Dit is een intensieve 4-weekse cursus gericht op lesgeven aan volwassen en is specifiek voor wie echt een carrière in TEFL nastreeft. Je kunt deze cursus volgen via TEFL in Spain.
Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de online TEFL cursus en de 4-weekse cursus in Spanje of Italië?

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de online TEFL cursus en de 4-weekse cursus in Spanje of Italië?

 • Beide cursussen trainen je in ongeveer dezelfde vaardigheden, namelijk de lesgeefvaardigheden in de Engelse taal.
 • Een van de voornaamste verschillen is dat je bij de online cursus veel meer in je eigen tijd kunt werken. Het volgen van de online cursus is dan ook goed te combineren met bijvoorbeeld je studie of baan, of bijvoorbeeld tijdens een reis in het buitenland. Wanneer je wel wat praktijkervaring wilt opdoen, dan kun je het praktijkweekend erbij boeken.
 • Wanneer je tijd hebt voor een cursusduur van een maand (bijvoorbeeld tijdens je vakantie of sabattical), dan is de intensieve praktijkcursus juist geschikt. Bij de 4-weekse cursus krijg je les in een klas en daardoor krijg je meer praktijkoefening dan online.
 • De 4-weekse intensieve cursussen zijn met name gericht op mensen die echt een lesgeefcarrière nastreven, en voor wie een langere periode wil gaan lesgeven. Het kan ook zijn dat de werkgever vraagt om een 4-weekse praktijkcursus.
 • Is je doel meer om voor bijvoorbeeld een aantal jaar les te geven in het buitenland of als tijdelijk werk in aanloop naar emigratie of juist tijdens je backpackreis, dan heb je met de online / combi TEFL-cursus een voordelige, tijdsbesparende en kwalitatief goede cursus in handen om vervolgens vrijwillig of betaald overal ter wereld les te kunnen geven.
 • Tot slot is er logischerwijs ook een verschil in prijs. Voor de online cursus ben je tussen de 200-500 euro kwijt, en voor de 4-weekse praktijkcursus ligt de prijs eerder rond de 1500 euro.
De basis: Level 3 Online TEFL cursus (120 uur)

De basis: Level 3 Online TEFL cursus (120 uur)

Waar bestaat de 120 uur online TEFL cursus uit?

 • De online cursus (120 uur) bestaat uit interactieve modules, van algemene uitgangspunten van het lesgeven tot aan concrete handvatten hoe je je eigen lessen kunt plannen en vormgeven.
 • Met deze 'job ready' TEFL cursus volg je een complete cursus en ontwikkel je vaardigheden die je lessen verdiepen en interactiever maken. Zo leer je hoe je lees- en luistervaardigheden van je studenten verbetert en leer je verschillende technieken om te corrigeren en feedback te geven. Je leert ook hoe je omgaat met verschillende studentniveaus. TEFL biedt extra handvatten om jezelf als docent op de markt te zetten.
 • Tijdens het volgen van de cursus heb je continu online ondersteuning van een ervaren docent.

Wat zijn de interactieve modules?

 • Sectie 1: Lessen voorbereiden
  • Dit onderdeel van de TEFL cursus leert jou een goed lesplan te maken.
 • Sectie 2: De les inhoudelijk
  • Binnen dit onderdeel leer je hoe je structuur aanbrengt in jouw lessen, en hoe je de onderwerpen op een goede manier kunt overbrengen.
 • Sectie 3: Een goede les verzorgen
  • Je leert hoe je een stimulerende leeromgeving creëert, welke verschillende didactische aanpakken je kunt gebruiken en hoe om te gaan met onverwachte situaties tijdens de les.

Sectie 1: Lessen voorbereiden

 • Een goede voorbereiding is cruciaal voor het geven van een kwalitatief goede les Engels. Het geeft je ook meer zelfvertrouwen, vooral wanneer je voor de eerste keer het klaslokaal binnen stapt.
 • Dit onderdeel van de TEFL cursus leert jou een goed lesplan te maken. Je leert hoe je de lessen interessant kan maken en je begrijpt de didactische achtergronden. Er wordt ook aandacht gegeven aan het aanpassen van jouw lesplannen voor verschillende doelgroepen.
 • Inhoud:
  • Introductie
  • Voorbereiding
  • Het structureren van een lesplan
  • Voorbereiding in de praktijk brengen
  • Wat je hebt geleerd
  • Toets sectie 1

Sectie 2: De les inhoudelijk

 • Binnen dit onderdeel leer je hoe je structuur aanbrengt in jouw lessen, en hoe je de onderwerpen op een goede manier kunt overbrengen. Inhoudelijk behandel je de drie hoofdonderwerpen die je zult gaan behandelen: woordenschat, grammatica en de zogenaamde '4 vaardigheden' : lezen, schrijven, luisteren en spreken.
 • Inhoud:
  • Introductie
  • Woordenschat doceren
  • Grammatica doceren
  • De 4 vaardigheden
  • Inhoud in de praktijk brengen
  • Wat je hebt geleerd
  • Toets sectie 2

Sectie 3: Een goede les verzorgen

 • Aangekomen op dit punt beheers je de fundamentele vaardigheden om les te gaan geven. Voordat je helemaal klaar bent om in het buitenland aan de slag te gaan, leer je in sectie 3 hoe je op een goede manier kennis over kunt brengen op jouw studenten.
 • Je leert hoe je een stimulerende leeromgeving creëert, welke verschillende didactische aanpakken je kunt gebruiken en hoe om te gaan met onverwachte situaties tijdens de les.
 • Inhoud:
  • Introductie
  • Een goede leeromgeving creëren
  • Help jouw studenten leren
  • Vind je draai in de praktijk
  • Wat je hebt geleerd
  • Toets sectie 3
TEFl cursus Level 5: goede start online cursus van 180 uur

TEFl cursus Level 5: goede start online cursus van 180 uur

 • De level 5 180 uur cursus is een uitgebreide cursus die je helemaal in je eigen tijd online kunt volgen.
 • De cursus bestaat uit verschillende units waarmee je zowel de algemene uitgangspunten leert voor bijvoorbeeld het plannen of structureren van een les, als aanvullende technieken zoals het verbeteren van uitspraak of het lesgeven aan jonge kinderen. Daarnaast heb je toegang tot informatie over lesgeefmaterialen, activiteiten voor tijdens de les en over hoe je je eerste TEFL job bemachtigt. 
 • Tijdens het volgen van de cursus heb je ondersteuning van ervaren DELTA-gecertificeerde docenten.
TEFL cursus Level 5: Specialisaties

TEFL cursus Level 5: Specialisaties

 • Er zijn twee specialisatiemodules die met een level 5 cursus te volgen zijn: een-op-een & online, en lesgeven in zakelijk Engels (beide 60 uur).
 • Bij een-op-een & online ga je in op de specifieke vaardigheden die nodig zijn om studenten persoonlijk les te kunnen geven zoals het opstellen van een persoonlijk lesplan en het geven van reflectie, zowel face-to-face als online. 
 • Bij lesgeven in zakelijk Engels staat het lesgeven aan volwassenen centraal en leer je hoe je de Engelse vaardigheden van studenten op het gebied van netwerken en zakelijke onderhandelingen verbetert.
 • De level 5 specialisaties zijn alleen te volgen in combinatie met de level 5 180 uur online cursus.
Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de level 3 en de level 5 online TEFL cursus?

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de level 3 en de level 5 online TEFL cursus?

 • Het belangrijkste verschil tussen de level 3 en de level 5 TEFL cursus is dat de level 5 cursus uit intensievere training bestaat met uitdagendere opdrachten.
 • Met zowel een level 3 als een level 5 cursus kun je wereldwijd lesgeven, maar met een level 5 cursus zal je over het algemeen in aanmerking komen voor beter betaalde banen op populaire bestemmingen.
 • Een level 3 cursus is geschikt wanneer je van plan bent voor een relatief korte periode (1 tot 2 jaar) of vrijwillig les te gaan geven. Als je een lesgeefcarrière nastreeft zal een level 5 cursus geschikter zijn.
 • De level 5 cursus (en ook de cerTESOL of CELTA cursussen) zijn qua niveau gelijk aan een Foundation Degree binnen het Engelse onderwijssysteem (Regulated Qualifications Framework). In Nederland zou dat gelijk staan aan het tweede jaar van een bachelor.
TEFL Cursus: Engelse les geven in het buitenland
TEFL cursus: welke extra specialisaties kan je kiezen?

TEFL cursus: welke extra specialisaties kan je kiezen?

TEFL online specialisatie: Grammatica voor gevorderden (30 uur)

TEFL online specialisatie: Grammatica voor gevorderden (30 uur)

 • Het is één ding om zelf goed Engels te spreken, maar om de grammaticaregels van een taal uit te leggen zodat een ander die begrijpt, is een heel andere uitdaging. De online grammaticacursus is zo ontwikkeld, dat je alle grammaticaregels van de Engelse taal onder de knie krijgt, en je deze succesvol kan overbrengen op je studenten.
 • In deze module leer je onder andere over:
  • De basis van de Engelse grammatica - o.a. de begrippen en zinsdelen
  • Hoe het Engels hoort te klinken - en hoe je dat aan studenten leert en hen corrigeert
  • De werkwoordstijden in het Engels  - en hoe je je studenten helpt om die goed in de praktijk te brengen
TEFL online specialisatie: Lesgeven aan jonge leerlingen (30 uur)

TEFL online specialisatie: Lesgeven aan jonge leerlingen (30 uur)

 • Leer hoe je het meeste kan halen uit lessen met (jonge) kinderen. Je leert de specifieke kenmerken van deze doelgroep en hoe daarmee om te gaan door middel van veel praktische tips voor de les. Je maakt lesplannen en studiematerialen door op een creatieve manier de TEFL theorie toe te passen.
 • In deze module leer je onder andere over:
  • Taalbewustwording
  • Methodologie voor lesgeven aan kinderen
  • Klas-management en effectieve lesvoorbereiding
  • Leerlingen beoordelen
TEFL online specialisatie: Één-op-één lesgeven (30 uur)

TEFL online specialisatie: Één-op-één lesgeven (30 uur)

 • Één-op-één lesgeven verschilt op veel vlakken van klassikaal lesgeven. In deze module leer je over deze verschillen. Daarnaast wordt er stap voor stap uitgelegd hoe je op een creatieve manier een gepersonaliseerd lesplan opstelt en geschikt lesmateriaal ontwikkelt. Deze module is geschikt voor beginners, maar ook voor de meer ervaren docenten die als freelancer aan de slag wilt gaan.
 • In deze module leer je onder andere over:
  • De verschillen tussen klassikaal en één-op-één lesgeven
  • Lesvoorbereiding en inhoud
  • Reflectie en monitoring voortgang
  • Hoe een syllabus te maken
TEFL online specialisatie: Lesgeven in zakelijk Engels (60 uur)

TEFL online specialisatie: Lesgeven in zakelijk Engels (60 uur)

 • De vraag naar zakelijk Engels is groot, deze training geeft je de flexibiliteit waar werkgevers naar op zoek zijn.
 • In deze module leer je onder andere over:
  • Verschillende tussen TEFL en lesgeven in Business English
  • Grammatica en woordenschat lesgeven
  • Gebruik van eigen materialen en effectieve planning van je lessen
  • Taalvaardigheden voor vergaderingen, onderhandelingen en netwerken
TEFL online specialisatie: Lesgeven aan tieners (30 uur)

TEFL online specialisatie: Lesgeven aan tieners (30 uur)

 • Lesgeven aan tieners kan een flinke uitdaging zijn. Leer hoe je de interesse van je leerlingen wekt, hoe je ze motiveert en hoe je op een prettige manier orde kunt houden, zodat je zekerder voor de klas staat.
 • In deze module leer je onder andere over:
  • Sociale en coginitieve ontwikkeling van tieners
  • Methodologie voor lesgeven aan tieners
  • Klas-management en effectieve lesvoorbereiding
  • Omgang met elkaar en een veilige lesomgeving vormen
TEFL online specialisatie: Online lesgeven (30 uur)

TEFL online specialisatie: Online lesgeven (30 uur)

 • Leer hoe je jezelf succesvol neerzet als online docent. Je doet vaardigheden op die je nodig hebt om effectief online les te kunnen geven en je leert over de praktische aspecten die bij het lesgeven op afstand komen kijken. Na afloop van de cursus weet je bovendien hoe je jezelf als online docent in te markt kunt zetten!
 • In deze module leer je onder andere over:
  • Verbinding maken (de praktische zaken)
  • Het creëren van effectieve lesplannen voor online lesgeven
  • Één-op-één lesgeven
  • Hoe kom je aan leerlingen en hoe adverteer je online
 • Tip: Met deze module kun je ook vanuit Nederland les geven aan leerlingen van over de hele wereld.
TEFL online specialisatie: Lessen plannen en voorbereiden (30 uur)

TEFL online specialisatie: Lessen plannen en voorbereiden (30 uur)

 • Hoe zorg je ervoor dat je lessen inspirerend zijn en een waardevolle ervaring vormen voor je leerlingen? Deze module biedt je de handvatten om effectieve lessen te plannen en voor te bereiden voor leerlingen van alle leeftijden.
 • In deze module leer je onder andere over:
  • Het belang van lesvoorbereiding
  • Wat is een 'goede les'?
  • Criteria voor de lesvoorbereiding
  • Oefenen en reflecteren
TEFL cursus Level 5: Specialisaties

TEFL cursus Level 5: Specialisaties

 • Er zijn twee specialisatiemodules die met een level 5 cursus te volgen zijn: een-op-een & online, en lesgeven in zakelijk Engels (beide 60 uur).
 • Bij een-op-een & online ga je in op de specifieke vaardigheden die nodig zijn om studenten persoonlijk les te kunnen geven zoals het opstellen van een persoonlijk lesplan en het geven van reflectie, zowel face-to-face als online. 
 • Bij lesgeven in zakelijk Engels staat het lesgeven aan volwassenen centraal en leer je hoe je de Engelse vaardigheden van studenten op het gebied van netwerken en zakelijke onderhandelingen verbetert.
 • De level 5 specialisaties zijn alleen te volgen in combinatie met de level 5 180 uur online cursus.
Wat zijn de kosten van je investering in de TEFL cursus?

Wat zijn de kosten van je investering in de TEFL cursus?

Level 3 Online cursus (vanaf 120 uur)

 • 120 uur online TEFL cursus => €129,-

Level 5 Online cursus (vanaf 180 uur)

 • 180 uur online TEFL cursus => €229,-
 • 300 uur online TEFL cursus => €339,-
 • 420 uur online TEFL cursus => €478,-

Praktijkcursus in Rome

 • 4-6 weken cursus in Rome => €1.599,-

 

Kortingen voor JoHo donateurs en abonnees

 • Ben je bij JoHo aangemeld dan ontvang je direct €20,- korting bij de betaling van de TEFL-cursus
 • Ben je nog niet bij JoHo aangesloten dan kun je je bij JoHo aansluiten vanaf €5,- per kalenderjaar

  

 

TEFL Cursus: advies & FAQ

 

TEFL cursus: advieswijzer voor een keuze op basis van het soort werk dat je wilt gaan doen

TEFL cursus: advieswijzer voor een keuze op basis van het soort werk dat je wilt gaan doen

TEFL cursus kiezen op basis van het soort werk dat je wilt gaan doen

 

Voor cursisten die op zoek zijn naar een goed betaalde lesgeefbaan in het buitenland: 

 • Level 5: 300 uur online TEFL cursus, als je al lesgeefervaring buiten of in het taalonderwijs hebt

Voor cursisten die op zoek zijn naar een vrijwillige of tijdelijke lesgeefbaan in het buitenland:

 • Level 3: 120 uur online TEFL cursus om de basisprincipes van het lesgeven in de Engelse taal te leren

Voor cursisten die in China betaald Engelse les willen geven:

 • de minimaal vereiste is vaak de Level 3: 120 uur online TEFL cursus, eventueel uit te breiden met specialisatiemodules

 

TEFL cursus: advieswijzer voor je keuze op grond van je lesgeefervaring

TEFL cursus: advieswijzer voor je keuze op grond van je lesgeefervaring

Advieswijzer: TEFL cursus kiezen op grond van je ervaring

 

Voor cursisten zonder lesgeefervaring

 • of de 300 uur online TEFL cursus (incl 5 specialisatiemodules) als je niet in de gelegenheid bent een praktijkweekend in Nederland bij te wonen

Voor cursisten met lesgeefervaring buiten het Engelse taalonderwijs

 • 180 uur online TEFL cursus inclusief specialisatiesmodules (grammatica en lesgeven aan jonge kinderen)

Voor cursisten die op zoek zijn naar een betaalde lesgeefbaan in het buitenland

 • 300 uur online TEFL cursus, ook als je al lesgeefervaring buiten of in het taalonderwijs hebt

Voor cursisten die op zoek zijn naar een vrijwillige lesgeefbaan in het buitenland

 • 120 uur online TEFL cursus om de basisprincipes van het lesgeven in de Engelse taal te leren

Voor cursisten die in China betaald Engelse les willen geven

 • 180 uur online TEFL cursus inclusief specialisatiesmodules (grammatica en lesgeven aan jonge kinderen)
Waarom een TEFL cursus regelen via JoHo?

Waarom een TEFL cursus regelen via JoHo?

 • De cursus kun je via JoHo zowel online, in Nederland, maar ook in Spanje of in Italië volgen.
 • Je hebt de beschikking over online pagina’s met uitgebreide informatie om je voor te bereiden op je lesgeefervaring in het buitenland.
 • Na afronding van de cursus kun je bij JoHo terecht voor meer informatie over je eventuele verhuizing naar het buitenland en advies over de administratieve en verzekeringszaken
 • Ben je bij JoHo aangesloten dan ontvang je een aanzienlijke korting op de TEFL-cursus en kun je gebruikmaken van de vacatureservices.
 • Je kunt je bij JoHo aansluiten als donateur of abonnee (vanaf 5 euro per jaar)

   

 

Crossroad: Kiezen uit de bundel
JoHo: concept begrijpen

JoHo Missie, Visie & Concept

Missie & Visie

 • JoHo wil mensen en organisaties in staat stellen zich te ontwikkelen en beter samen te werken, en daardoor bij te dragen aan een tolerante, verdraagzame en duurzame wereld.
 • Via online platforms en fysieke support centers wordt steun verleend aan persoonlijke ontwikkeling, en wordt internationale samenwerking gestimuleerd.

Concept

 • Als JoHo donateur, abonnee of verzekerde verleen jij steun aan de doelstellingen van JoHo
 • JoHo steunt vervolgens jou met tools, coaching en voordelen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en internationale activiteiten  
 • JoHo heeft als kernservices: studiehulp, competentie-ontwikkeling, coaching en verzekeringsbemiddeling bij vertrek naar buitenland
JoHo: pagina begrijpen

 Hoe werkt het op een JoHo Tool- en Informatiepagina?

 Tools & Info

 1. Toolpagina's die je kunt inzetten voor beter, zinvoller en leuker helpen, leren, werken, reizen of emigreren.
 2. Informatiepagina's die je keuzehulp en advies geven rond producten en services binnen de World of JoHo

 

 

JoHo: footprint achterlaten
Pagina bewaren in je bundels:

(Service voor ingelogde JoHo donateurs)