  Chapter 

Als oudere vrijwilligerswerk doen in het buitenland?

  • Het is zeker weten mogelijk!
  • Het idee dat vrijwilligerswerk alleen geschikt is voor jongeren, klopt niet. Ouderen kunnen juist een waardevolle bijdrage leveren omdat ze vaak meer werkervaring, levenservaring en mensenkennis hebben en bovendien meestal steviger in hun schoenen staan. Ze kunnen hun kennis in zetten om ondernemers in ontwikkelingslanden te helpen vooruitgang te boeken, omdat deze laatste vaak de nodige kennis en ervaring hiervoor missen. Op deze manier zijn de ondernemers steeds beter in staat om zelfstandig te werk te gaan en zelf te zorgen voor een duurzame ontwikkeling van hun onderneming.
  • Bovendien draag je, als oudere vrijwilliger, jouw kennis niet alleen over aan de lokale bevolking maar vaak ook aan de jongere en minder ervaren vrijwilligers.

Waarom als oudere vrijwilliger aan de slag gaan?

  • Naast het feit dat de wat oudere vrijwilligers vaak een schat aan ervaring en kennis hebben waar een organisatie veel aan kan hebben, zijn deze vrijwilligers zélf ook vaak op zoek naar een buitenlandervaring met een bepaald doel, waarbij ze zich kunnen inzetten voor gemeenschappen in andere delen van de wereld.
  • Het werkt dus twee kanten op: in ontwikkelingslanden is er behoefte aan expertise en ervaring en tegelijkertijd is er bij de oudere vrijwilligers behoefte aan een reis met meer diepgang.

Lees of zoek verder »
Crossroads

 Crossroads

  • Crossroads lead you through the JoHo web of knowledge, inspiration & association
  • Use the crossroads to follow a connected direction

 

Footprint toevoegen
 
   
Hoe werkt een JoHo Chapter?

 JoHo chapters

Dit chapter is gebundeld in:
Eigen aantekeningen maken?

Zichtbaar voor jezelf en bewaren zolang jij wil

Memberservice: Make personal notes

Ben je JoHo abonnee dan kun je je eigen notities maken, die vervolgens in het notitieveld  worden getoond. Deze notities zijn en blijven alleen zichtbaar voor jouzelf. Je kunt dus aantekeningen maken of bijvoorbeeld je eigen antwoorden geven op vragen