Zelfvertrouwen hebben

JoHo Toolshop

 

Aanmelden en inloggen om de hele pagina te kunnen lezen en gebruiken

Wil je alles op deze pagina kunnen lezen en gebruiken, meld je dan bij JoHo en log in.

Aanmelden bij JoHo

 

  Kennis & Oriëntatie

 

Zelfvertrouwen hebben: Wat is het? Wat kan je er onder verstaan?

 

Zelfbewustheid - Zelfverzekerdheid -  Impact

 

Omschrijving 'Zelfvertrouwen hebben'

 • Zelfvertrouwen is het vermogen om weloverwogen en zelfbewust te besluiten en acties te ondernemen, ook in moeilijke omstandigheden.

Synoniemen & vormen

 • Impact
 • Zelfbewustheid
 • Zelfverzekerdheid
 • Zelfsturing: een eigen koers kiezen en dit weten te realiseren in en buiten de organisatie, rekening houdend met je eigen persoonlijke missie, visie of drijfveren, sterke en zwakke kanten, interessen, waarden en ambities.

Zelfvertrouwen op verschillende niveau's

 

Niveau 1 - Je vertrouwt op je eigen standpunten

 • Bij het vormen van een eigen, doelbewuste en onafhankelijke mening houdt je afstand om op deze manier alle relevante aspecten te kunnen overwegen.
 • Je draagt eigen standpunten uit en hebt hier dan ook vertrouwen in.

Niveau 2 - Je presenteert je met een zelfbewuste houding 

 • Ongeacht of anderen het met je eens zijn of niet, je gelooft in je eigen visie.
 • Je geeft je eigen gemaakte fouten publiekelijk toe en stelt je hier dan ook kwetsbaar voor op.
 • Je positioneert je door deskundigheid uit te stralen middels een overtuigende inbreng in discussies omtrent het je eigen vakgebied.
 • Je hebt een stevige en weerbare opstelling in contacten.
 • Wanneer je te maken krijgt met tegenstand of weerstand dan vat je dit niet persoonlijk op.

Niveau 3 -Je stimuleert anderen om een zelfbewuste houding aan te nemen

 • Je creëert de juiste atmosfeer waarin gevoelens en emoties kunnen worden getoond, waarin men zich kwetsbaar op kan stellen en waarin men gemaakte fouten openlijk durft toe te geven
 • Je deelt je eigen visie met anderen en confronteert diegene met een andere visie op een constructieve en kalme manier.
 • Je moedigt anderen aan om vertrouwen in zichzelf te hebben.

Gerelateerde Studies

 • Geneeskunde
 • Onderwijs & Opvoeding studies
 • Exacte wetenschappen
 • Rechten
 • Organisatie & Management

Gerelateerde Vakken

 • Crisismanagement
 • Ondernemerschap 
 • Geneeskunde vakken

 

 

Coaching, Keuzehulp & Advies

 

 

Trainingen, Testen & Toepassingen

 

Zelfvertrouwen hebben: waar kan je de competentie checken of opdoen?
Type: 3.1. Activities & Jobs
Betrokken skills Land Activitype Crossroads
Werk als activiteitenbegeleider of hotelentertainer op een zonnige bestemming Spanje, Griekenland, Cyprus Tijdelijk & Vast werk Buitenland: solliciteerbaar Entertainment & Eventorganisaties - JoHo Job Shop , Werk in het buitenland & Buitenlandse baan, Entertainment & Event: werken in het buitenland of in Nederland, Hotels & Guesthouses - JoHo Job Shop
Wil jij ervaring opdoen in de zorg? Help dan mee bij een gezondheidsinstelling in Cusco Peru Onbetaald werk Buitenland: boekbaar Gezondheidszorg & Medische sector - JoHo Job Shop , Vrijwilligerswerk & Hulpverlening: in het buitenland, Gezondheidszorg & Medische sector: werk en ontwikkeling in het buitenland
Ben jij dol op skiën en leg je graag dingen uit? Word dan ski- of snowboardinstructeur tijdens het skiseizoen op het Noordereiland Nieuw-Zeeland Skischolen & Wintersport - JoHo Job Shop, Werk in het buitenland & Buitenlandse baan, Skischool & Snowboardschool: werk en ontwikkeling in het buitenland
Werken op een camping iets voor jou? Werk dan tijdens de zomermaanden op een gezellige camping gelegen aan de Moezel bijvoorbeeld als receptie-, horeca- of recreatiemedewerker. Duitsland Tijdelijk & Vast werk Buitenland: solliciteerbaar Campings & Zomerkampen - JoHo Job Shop , Werk in het buitenland & Buitenlandse baan, Camping & Kampeerboerderij - werk en ontwikkeling in het buitenland
Doe ervaring op als duikinstructeur en leer tegelijkertijd over het belang van koraalriffen Azië, Caribisch gebied, Filipijnen Sport & Beweging - JoHo Job Shop , Stage & Werkervaringsplaats: in het buitenland, Sport & Beweging: werk en ontwikkeling in het buitenland en NL

Pages

Partnerselectie: Advies & Persoonlijke Ontwikkeling

Partnerselectie: Advies & Persoonlijke Ontwikkeling

Empathie Plus

Empathie Plus is een adviesbureau onder leiding van Joop Stroes. Ze bieden coaching op maat voor individuen en teams. Met gebruik van de bekende Kolbe™ Assessment worden niet alleen je capaciteiten en talenten in kaart gebracht, maar krijg je ook inzicht in de wijze hoe je ze kan toepassen. Kolbe™-theorie en -toepassing brengt je natuurlijke talenten in beeld, waardoor je de mogelijkheid krijgt om op maximale capaciteit te werken.

Psycholoog op Afstand

Waar ook ter wereld oline psychische hulp en therapie via facetime, skype, chat en mail. Persoonlijk en discreet, met je eigen online psycholoog. Behandeling bij uiteenlopende psychische klachten.
De aangesloten psychologen en hulpverleners spreken Nederlands en zijn gespecialiseerd in verschillende vakgebieden.
Zij werken in of vanuit o.a. Australië, Costa Rica, Curaçao, Dubai, Italië, Kroatië, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje, Suriname en de USA.

Studiekeuze Jong Talent & De Frisse Kijk

De Frisse Kijk is de organisatie van Eva Ouwerkerk. Deze ervaren coach heeft zich gespecialiseerd in studiekeuze, motivatietraining en loopbaanbegeleiding. Gestart als journalist van informatieve programma’s is zij op zoek gaan naar de essentie van thema’s. Zij is deskundig in formeel leren, en gespecialiseerd in sociaal en informeel leren. Zij faciliteert het leren en ontwikkelen bij jong en laat talent.

 

Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

Het kan zijn dat je op een bepaald moment in je leven vastloopt tijdens je loopbaan. Of wellicht heb je te maken met (gedwongen) ontslag. Ook kan het voorkomen dat je vanwege je ziekte of beperking niet meer je huidige beroep kunt uitoefenen. Professionele loopbaanadviesbureaus op het gebied van loopbaanbegeleiding, outplacement en re-integratie kunnen hierin ondersteuning bieden. Ikzoekloobaanbegeleiding.nl is het startpunt voor alle loopbaanadviesbureaus

  

   Meer competenties of contenties checken

 

JoHo: competenties en contenties begrijpen

"Een leven lang leren en studeren om de ervaringen die je tijdens je werk, je reizen of je vrije tijd opdoet, op een juiste plek te zetten, een logisch gevolg te gevenen tot zinvol leven te laten leiden"

 

= JoHo Contenties & Competenties

 • Contenties zijn die elementen (waarden) die leiden tot een tevreden leven, een tevreden groep of een tevreden maatschappij./ Het betreft elementen die een rol spelen bij de mate van tevredenheid die je als mens of als groep mensen (organisatie, familie) zou kunnen hebben. Deze elementen komen al sinds de oudheid in de literatuur voor. Ze worden aangemerkt als cruciale en bepalende elementen in het kader van geluk en tevredenheid.

 • Competenties (skills) zijn vaardigheden en eigenschappen die je kunt testen en opdoen tijdens je studie, je stage, je werk of bijvoorbeeld je reizen.De competenties vormen een serie handvatten op grond waarvan jij betere keuzes kunt maken en je carrière of levensinvulling dichter bij jezelf of je wensen kunt brengen.JoHo gaat er vanuit dat hoe beter jij je keuzes maakt, des beter dat in het algemeen ook voor een ander is.

 • Competenties  kunnen worden ingezet om Contenties te bereiken