Topic

 

 Fundamentals of Human Neuropsychology - Kolb & Wishaw - Boek & JoHo's

 

1 - Start
 

1 - Starten

 • Wat: Je keuzezeproces starten
 • Hoe: Keuzebesef, het besef dat je een beslissing moet gaan maken
 • Content: Titel, Uitleg, Footprints, Crossroads
  Footprints

   Footprints

  • Leave footprints on the site by adding pages to your own bundles or use the comment options
  • Check the JoHo tips and advice chapters
   
  Inloggen?

  Ben je  ingelogd als JoHo donateur dan krijg je op deze pagina toegang tot meer gerelateerde informatie.

  Ben je ingelogd als abonnee dan zie je alle gerelateerde informatie.

  Log in als je nog niet ben ingelogd.

  Topic pagina?

  Topics

  Hoe werkt het op een JoHo Topic pagina?

  • Deze pagina is opgezet aan de hand van de 10 JoHo tools.
  • De 10 JoHo tools kan je inzetten bij de belangrijke en minder belangrijke keuzes rond het onderwerp van deze pagina.
  • De 10 tools vind je in toenemende mate terug over de hele JoHo website.
  • Nog niet elke tool zal al volledig zijn gevuld, andere tools zullen nog veel in beweging zijn en een deel van de tools is exclusief beschikbaar voor donateurs en abonnees.
  • Binnen de tools vind je de content terug in verschillende vormen zoals Bundels (linkenblokken) en Chapters (Tekstblokken).

  De tools

  1. Start: kader & inhoud
  2. Orienteren: oriënteren & verkenning
  3. Kiezen: verzamelen info & keuzehulp
  4. Vergelijken: vergelijken & alternatieven
  5. Verbeteren: verbeteren & competenties -> bijvoorbeeld: wat kan je doen om te slagen?
  6. Voorbereiden: voorbereiden & oefeningen -> bijvoorbeeld: wat kan je doen om te oefenen of je voor te bereiden?
  7. Ervaren: vastleggen &  lessen -> bijvoorbeeld: wat leer je en heb je geleerd?
  8. Inzetten: vooruithelpen & hulp -> bijvoorbeeld: hoe kan je jezelf nuttig maken?
  9. Aanschaffen: voordeel hebben & kortingen -> bijvoorbeeld: wat zijn de JoHo voordelen?
  10. Ontdekken: volgende activiteit  -> bijvoorbeeld: naar welke volgende JoHo producten. pagina's & activiteiten kan je gaan?
  JoHo website?
  JoHo website

  Hoe werkt de JoHo website?

  • De inhoud van de JoHo website staat op zodanige wijze met elkaar in verbinding dat je je eigen 'reis' kunt maken op weg naar jouw informatiebestemming. 
  • De komende jaren zal je van handvatten worden voorzien die jou in staat stellen om jouw routes te zoeken op weg naar jouw bestemmingen.
  • Of je nu op zoek bent naar een studie, artikel, vakantie, nieuwe baan of een ander leven.
  • Door kennis te delen en keuzehulp te bieden, hoopt JoHo een bijdrage te leveren aan jouw ontwikkeling en de ontwikkeling van degenen die jij nog gaat ontmoeten.

  Hoe werkt het nu in de praktijk?

  Op de JoHo website kom je de content (inhoud) in verschillende vormen tegen. De belangrijkste vormen vind je hieronder uitgelegd.

   

  Navigatiepagina's

    -  Topic: Op een Topic (verzamel) pagina vind je keuzehulp en advies over een specifiek onderwerp. Je kunt aan de hand van de tien JoHo tools op zoek gaan naar antwoorden op de basisvragen die rond dat onderwerp kunnen spelen.

  - Destination: Op een regio- of landenpagina's vind je reisinformatie en werkinformatie over een land, of een regio. Je vindt daar ook de JoHo services en producten die betrekking hebben op dat specifieke land, zoals de vacatures, het vrijwilligerswerk, de stages, de partners die JoHo donateurs voordeel geven, de reisgidsen en de verzekeringen.

  - Person: Op je My JoHo account pagina vind je o.a. de informatie over jouw verzekeringen, je donateurschap en de door jou verzamelde links.

    Organization: Op een organisatiepagina vind je profielen van organisaties met o.a. vacatures, het duurzame of faire karakter, de services, de activiteiten in het buitenland en contactgegevens.

   

  Navigatietools

  - Bundel: Verzamelingen (links) van pagina's rond een specifieke vraag of onderwerp.

  - Crossroad: Crossroads geven de belangrijkste hoofd- en zijwegen weer op het JoHo web vanaf de lokatie waar je je op dat moment bevindt.

  - Footprint: Via de 'Add to my pages' kan je pagina's toevoegen aan je eigen verzamelingen en checklists. Deze bundels met jouw bewaarde pagina's kun je vervolgens onderaan vrijwel elke pagina terugvinden als je bent ingelogd als JoHo donateur of abonnee.

  - Menu: Naast de basislinks die je onder de header kunt vinden, kan je gebruikmaken van de deelmenu's die op de meeste pagina's zijn geplaatst.

   -  Search: Zoekvelden waarmee je binnen één of meerdere paginasoorten kunt zoeken.

   

  Services & Producten

    - Shop: Shops zijn de pagina's van de vier 'webwinkels' waar je Reisartikelen, Verzekeringen, Vacatures of Studiesamenvattingen kunt vinden of bestellen.

  - Display: Pagina's voor het direct bestellen van bijvoorbeeld artikelen of  samenvattingen.

  - Job & Activity: Uitgelichte vacatures en diensten van JoHo partners, organisaties die JoHo donateurs voordeel geven en organisaties die passen bij de doelstellingen van JoHo donateurs en abonnees.

  - Chapter: Tekstblokken en hoofdstukken rond een specifieke vraag of een deelonderwerp.

   - Keuzehulp & Advieswijzer: Respectievelijk meer objectieve en meer subjectieve hulp bij je keuzes voor studie, werk, reis of toekomstplannen.

  - Service: Entree- & informatiepagina's die je inzicht geven in de producten en services binnen de World of JoHo en pagina's die je daar gebruik van laten maken.

   

  Lees meer over deze en de andere JoHo websites op de pagina over zoeken & websites.

  Fundamentals of Human Neuropsychology - Kolb & Wishaw - Boek & JoHo's

   

   

   

   

  Crossroads

   Crossroads

  • Crossroads lead you through the JoHo web of knowledge, inspiration & association
  • Use the crossroads to follow a connected direction

   

  Nieuws

   Nieuws

      

  2 - Oriëntatie

  2 - Verkennen & Oriënteren

  • Wat: Je inlezen in je onderwerp, vraag of proces
  • Hoe: Keuze-acceptatie, de acceptatie van de onzekerheid dat je nog niet kunt kiezen
  • Content: Kennis, Definities, Betekenis van het onderwerp, gegevens, feitelijke kennis, omgevingsinformatie
  Tips & Advies
   
    JoHo Tips (Tickets) bestaan uit korte bullets met tips en adviezen die je helpen bij activiteiten als leren, studeren, lezen en begrijpen
   
    JoHo TentamenTickets bestaan uit korte bullets met vakgerichte tentamentips en voorbeeldvragen, zodat je weet wat en hoe je moet gaan leren en studeren.
   
  Verkennen & Oriënteren

  Leeswijzer bij Fundamentals of Human Neuropsychology van Kolb & Whishaw - Chapter 0


  Over het boek

  Opbouw van het boek

  • Dit is een van de meest gebruikte boeken over neuropsychologie.
  • Het boek bestudeert de relatie tussen het brein en gedrag door middel van de biologische achtergrond. In tegenstelling tot sommige andere boeken over neuropsychologie, bevat dit boek een uitgebreide uitleg van de evolutie van de hersenen en legt het verband met de klinische toepassing van de neuropsychologie.
  • Eerst wordt de basis van de neuropsychologie behandeld, vervolgens de indeling en functies van de hersenschors, dan hogere functies zoals taal en emotie, en tot slot hersenplasticiteit en stoornissen.

  Gebruik van het boek

  • Het boek wordt gebruikt vanuit verschillende disciplines (onder andere psychologie en psychobiologie) en zowel op beginnend als op gevorderd niveau.

  Historie van het boek

  Gegevens bij de 7e druk:

  • Auteur(s): Bryan Kolb & Ian Q. Whishaw

  • ISBN: 9781429282956

  • Jaar van uitgave: 2015

  • Aantal pagina's: 912

  • Aantal hoofdstukken: 28

  • Belangrijke wijzigingen ten opzichte van vorige drukken:

   • Nieuwe koppelingen tussen de invloed van de hersenfunctie op gedrag en gedragsinvloeden op de hersenfunctie. Nieuw hoofdstuk over neuroprosthetica (Ch.9) en een casestudy over kindergeheugenverlies (Ch.18) worden geopend.

   • Up-to-date dekking van imaging-methoden: de nieuwe editie omvat alle statische, dynamische, elektrofysiologische imaging-methoden die momenteel in gebruik zijn. Een nieuwe sectie, vergelijkende hersenbeeldendechnieken en toepassingen (in hoofdstuk 7, de hersenenactiviteit) illustreert de voor- en nadelen van elke methode, inclusief relatieve kosten.

   • Meer nadruk op connectiviteit: deze uitgave benadrukt de verbindingen tussen netwerkknooppunten en -hubs, -routes en -functies, waarin het onderwerp in hoofdstuk 1 wordt geïntroduceerd en verder uitgewerkt in hoofdstukken over neurocortische functie (Ch.10), de frontale lobben (Ch.16) en corticale netwerken en disconnectie syndromen (Ch. 17).

   • Meer nadruk op genetische en epigenetische invloeden op gedrag: deze nieuwe dekking vindt plaats in het hele boek. Zie bijvoorbeeld het gedeelte Genen, Milieu en Gedrag (hoofdstuk 2).

   • Nieuw "Maze" -pictogram dat dekking geeft voor neuropsychologische beoordeling en testen: dekking aangegeven door dit icoon omvat discussies over de ontwikkeling van testmethoden, hun experimentele bases en hun rol in neurowetenschappen, cognitieve psychologie en andere disciplines - zelfs economie (zie The Social Brain, Ch.20).

   • LaunchPad Solo voor Neurowetenschappen: met deze tachtig interactieve tutorials kunnen studenten het zenuwstelsel in actie zien via dynamische illustraties, animaties en modellen die de neurale mechanismen achter het gedrag demystificeren. Video's die uit eigen laboratoriumonderzoek zijn genomen, vergroten het begrip van hoe we weten wat we weten, en zorgvuldig vervaardigde meervoudige vragen maken het gemakkelijk om elke activiteit toe te wijzen en te beoordelen.

  Gegevens bij de 6e herziene druk:

  • Auteur(s): Bryan Kolb & Ian Q. Whishaw

  • ISBN: 9780716795865

  • Jaar van uitgave: 2008

  • Aantal pagina's: 818

   

  Over de auteurs

   

  • Bryan Kolb ontving zijn Ph.D. van de Pennsylvania State University in 1973. Hij studeerde postdoctorale werkzaamheden aan de Universiteit van West-Ontario en het Montreal Neurological Institute. Hij begon in 1976 aan de Universiteit van Lethbridge, waar hij momenteel professor in psychologie en neurowetenschappen is en een voorzitter van de raad van bestuur in de neurowetenschappen heeft. Zijn huidige onderzoek onderzoekt hoe neuronen van de cerebrale cortex veranderen in reactie op verschillende factoren, waaronder hormonen, ervaring, psychoactieve drugs, neurotrophins en letsel, en hoe deze veranderingen verband houden met gedrag in de normale en zieke hersenen. Kolb is een Killam Fellow (Canada Council) en een Fellow van de Canadese Psychologische Vereniging (CPA), de American Psychological Association, de American Psychological Society en de Royal Society of Canada. Hij is een ontvanger van de Hebb-prijs van CPA en van de Canadese Vereniging voor Brain, Gedrag en Cognitieve Wetenschappen (CSBBCS) en is een voormalig president van de CSBBCS. Hij is een van de thema-leiders in het Canadian Stroke Network. Hij is een adjunct-professor aan de Universiteit van British Columbia en University of Calgary, evenals het Hotchkiss Brain Institute in Calgary, Alberta.

  • Ian Q. Whishaw ontving zijn Ph.D. van de Universiteit van West-Ontario in 1971. Hij verhuisde naar de Universiteit van Lethbridge in 1970, waar hij momenteel professor in psychologie en neurowetenschappen is en een voorzitter van de raad van bestuur in de neurowetenschappen heeft. Hij heeft afspraken gehouden aan de Universiteit van Texas, Universiteit van Michigan, Universiteit van Cambridge en de Unviersity of Strasbourg, Frankrijk. Hij is een collega van Clair Hall, Cambridge, en een lid van het Hotchkiss Brain Institute in Calgary, Alberta. Zijn huidige onderzoek bestudeert hoe de precieze details van bewegingen worden beïnvloed door letsel of ziekte aan de motorsystemen van knaagdieren en mensen en hoe dieren en mensen door de echte en mentale ruimte bewegen. Whishaw is een collega van de Canadese Psychologische Vereniging, de American Psychological Association, en de Royal Society of Canada en het Instituut voor Wetenschappelijke Informatie omvat hem in zijn lijst van meest aangehaalde neurowetenschappers. Hij is een ontvanger van een Bronze medaille van de Canadese Humane Society, een ontvanger van de Ingrid Speaker medaille voor onderzoek, en president van NeuroDetective, Inc.

  Aansluiten bij JoHo

  Sluit je aan bij JoHo, help jezelf en steun een ander!

   

       

  3 - Selectie

  3 - Verzamelen & Selecteren

  • Wat: Selecteren van de basisinformatie om je keuzes te  kunnen maken
  • Hoe: Keuzestress, het inzicht in de verschillende keuzes
  • Content: Belangrijke vragen en antwoorden, productoverzichten, advieswijzer

   

  Selectiehulp

  Keuzewijzer voor samenvattingen van Fundamentals of Human Neuropsychology - Kolb & Whishaw - 7e druk

  Samenvattingen van Fundamentals of Human Neuropsychology - Kolb & Whishaw

   

  Boeksamenvattingen te gebruiken bij de 7e druk van Fundamentals of Human Neuropsychology

    Online: samenvatting in chapters

  Online: samenvatting in BulletPoints

    Print: samenvatting in chapters per post

    Print: samenvatting in chapters per post

    Print: samenvatting in chapters aan de balie

  Inhoud prints van samenvattingen van Fundamentals of Human Neuropsychology

  Boeksamenvattingen: inhoudsopgave van de geprinte samenvattingen

  • De geprinte samenvatting bevat de volgende hoofdstukken:
   • Hoe verloopt de ontwikkeling van de neuropsychologie? - Chapter 1
   • Wat voor onderzoek is er over de herkomst van hersenen en gedrag? - Chapter 2
   • Hoe werkt het zenuwstelsel? - Chapter 3
   • Wat zijn en doen neuronen? - Chapter 4
   • Hoe communiceren neuronen? - Chapter 5
   • Wat zijn de effecten van drugs en hormonen op het gedrag? - Chapter 6
   • Hoe kan hersenactiviteit zichtbaar worden? - Chapter 7
   • Hoe werken sensorische systemen? - Chapter 8
   • Hoe werkt het motorisch systeem? - Chapter 9
   • Wat zijn de principes van corticale functies? - Chapter 10
   • Wat valt onder cerebrale asymmetrie? - Chapter 11
   • Wat zijn variaties in cerebrale asymmetrie? - Chapter 12
   • Hoe functioneren occipitaal kwabben? - Chapter 13
   • Hoe functioneren pariëtaal kwabben? - Chapter 14
   • Hoe functioneren temporaal kwabben? - Chapter 15
   • Hoe functioneren frontaal kwabben? - Chapter 16
   • Hoe functioneren corticale netwerken en disconnectie syndromen? - Chapter 17
   • Hoe werken leren en geheugen? - Chapter 18
   • Hoe benadert de klinische neuropsychologie taal? - Chapter 19
   • Hoe werken emoties en het sociale brein? - Chapter 20
   • Wat valt onder ruimtelijk gedrag? - Chapter 21
   • Hoe werken aandacht en bewustzijn? - Chapter 22
   • Hoe ontwikkelt zich de hersenen? - Chapter 23
   • Wat zijn voorkomende stoornissen bij kinderen? - Chapter 24
   • Hoe werkt het herstel na hersenletsel? - Chapter 25
   • Wat zijn mogelijke neurologische aandoeningen? - Chapter 26
   • Wat zijn mogelijke psychiatrische stoornissen? - Chapter 27
   • Wat is de essentie van neuropsychologisch onderzoek? - Chapter 28

  Samenvattingen bij de vorige druk

   JoHo WorldSupporter.org: samenvattingen bij de 6e druk

  Gerelateerde samenvattingen & studiehulp bij Fundamentals of Human Neuropsychology

   Alternatieven: boeksamenvattingen & gerelateerde samenvattingen (voor JoHo abonnees)

  Kennis- en studiegebieden: samenvattingen per studiegebied (voor JoHo abonnees)

     

  4 - Vergelijking

  4 - Vergelijken & Afwegen

  • Wat: Je keuzeproces starten
  • Hoe: Keuzevergelijking, alternatieven afwegen
  • Content: Vergelijkbare en alternatieve onderwerpen, Aanverwante producten en services
  • Relaties: Gerelateerde paginabundels
  Gerelateerde Bundels

    

  5 - Skills

  5 - Vaardigheden verbeteren & Talent ontwikkelen

  • Wat : Vaardigheden in huis halen
  • Hoe: Keuzeskills , verbeteren van je vaardigheden om je keuzes te maken
  • Content: Benodigde competenties -> bijvoorbeeld: wat kan je doen om te slagen?

    

  6 - Voorbereiding

  6 - Voorbereiden & Checken

  • Wat: Voorbereidingen treffen om je keuze te maken en ze op te volgen
  • Hoe: Keuzevoorbereiding, maatregelen treffen, checklists afwerken
  • Content: Wat moet je doen om je goed voorbereiden voor je keuze of actie? Wat kan je doen om te oefenen of je beter voor te bereiden? Waar moet je aan denken?
  Menu: verzekeringen

     

  7 - Inspiratie

  7 - Inspireren & Samenwerken

  • Wat: Inspiratie opdoen en betrokkenheid bepalen
  • Hoe: Je keuzegeweten laten spreken, tegen je eigen lat houden, past het bij je?, voelt het goed? Haal jij, of een ander, er voldoende inspiratie vandaan?
  • Content: Hoe werkt de praktijk, wat en kan jij ervan leren? Welke ervaringen kan jij delen of zijn al gedeeld? Hoe kan jij anderen inspireren?
  Inspiratie van WorldSupporter
  Bewuster keuzes maken met een tussenjaar - Koert Hommel
  Ik was een jaar of 11, 12 misschien. Ik besteedde er uren aan. Ja echt, uren. Per week, soms. Aan...
  Wereldstage zoekt voor jou een passende stage! - Supporter of Wereldstage
  De dienstverlening van Wereldstage Curacao bestaat uit het vinden van de juiste stageplaats, het helpen invullen van...
  Wat is een TEFL level 5 cursus en waarom zou je deze cursus volgen? - LauraD
  Ben je van plan een TEFL cursus te volgen? Dan kom je waarschijnlijk de termen 'level 3' of 'level 5' tegen. De...
  25 tips om zinvol te discussiëren - Koert Hommel
  Een discussie is een uitwisseling van gedachten, meningen. Als je discussieert, verschil je van mening met een ander en...
  How to Handle Stress - Ilona
  Stress   75 to 95 percent of visits to the doctor are for stress-related conditions Allostatic load: a...
  Werken aan je vaardigheden en competenties én een bijdrage leveren met vrijwilligerswerk in het buitenland - Koert Hommel
  In het buitenland werken is een verrijking; je krijgt de kans je kennis uit te bouwen over hoe het is om te werken in...
  Menu: Inspiratie
  Crossroad: Partner
   
   
  Vrijwillig Wereldwijd: ervaring opdoen met jezelf en voor een ander!

      

  8 - Ervaring

  8 - Ervaren & Werken

  • Wat: Met je proces de slag gaan of werken in het kader van je proces
  • Hoe: Keuze-ervaring, de praktijk ervaren rond je keuzeprocessen, werk maken van je proces, proces maken van je werk
  • Content: Hoe kan je jezelf nuttig maken via stages of vrijwilligerswerk,Is er gerelateerd werk mogelijk,  zijn er vacaturemogelijkheden
  Ervaring opdoen & Zingevende vacatures

  JoHo Vacatureservice

  • Hieronder vind je recente & uitgelichte vacatures  betaald werk, stages & vrijwilligerswerk in het buitenland & Nederland uit de JoHo Vacatureservice.
  • Wil je reageren of solliciteren, word dan JoHo donateur en vind per land de betrokken organisatie.
  • Word JoHo abonnee als je de Vacatureservice effectief en volledig wilt gebruiken. 

  Een kleine greep uit de mogelijkheden via JoHo 
  Menu: Vacatures

    

  9 - Beslissing

  9 - Beslissen & Uitvoeren

  • Wat: Besluiten en in actie komen
  • Hoe: Keuzeproces afronden, Beslissing gevolg geven & uitvoeren
  • Content: Stappen nemen, contacten leggen, spullen aanschaffen, services afsluiten, ...
  Menu: Artikelen
  Menu: Samenvattingen
  Shop: Prijsinfo

  Prijzen & Kortingen

  • 'Price' is de reguliere prijs die altijd zichtbaar is
  • 'Member price' (indien vermeld) is de prijs voor JoHo donateurs
  • 'Your member price' is jouw prijs als donateur of abonnee (zichtbaar nadat je inlogt)
  • De kortingen voor donateurs & abonnees zijn voor online bestellingen gemiddeld 10-30%
  • De kortingen bij afhalen in de support centers zijn hoger
  Shop: Kortingen

  JoHo service-abonnement kiezen

  JoHo donateur worden en service-abonnement kiezen

  • Voor samenvattingen en stages, vacatures en sollicitaties, reizen en backpacken, vrijwilligerswerk en duurzaamheid, emigratie en lang verblijf in het buitenland

  Voor JoHo donateurs

   

  10 - Evalueren

  10 - Evalueren & Vervolgen

  • Wat: Teurgkijken naar je beslissing en vooruitkijken naar het vervolg
  • Hoe: Je eigen keuze beoordelen, doorgaan naar een volgend keuzeproces gaan, beginnen aan het vervolgproces
  • Content: Naar het volgende onderwerp of naar de volgende activiteit, zoeken naar andere pagina's & activiteitengerelateerd nieuws [/content][/joho_popup]

   

   

  Zoeken

  Typ je trefwoord(en) en klik op 'Zoeken' om het resultaat te zien