TEFL cursus: korte advieswijzer

Wat is de meest geschikte TEFL cursus?

 • Wat de meest geschikte TEFL cursus is, is afhankelijk van de plannen die je hebt met de cursus en eerdere werkervaring. Belangrijk om te weten is dat het aantal uur van je TEFL cursus, of een gevolgde cursus op locatie op het TEFL diploma komt te staan en dit voor een potentiële werkgever een belangrijk argument zal zijn bij het beoordelen van je geschiktheid. Wanneer je kiest voor een minder uitgebreide cursus moet je dit dus kunnen compenseren met andere ervaring of kennis.

Op zoek naar een goed betaalde baan? Volg de intensieve level 5 cursus?

 • De level 5 cursus geeft je een hoog aangeschreven certificaat dat deuren opent voor de hoger betaalde TEFL banen op populaire en uiteenlopende bestemmingen. Indien je een carrière in TEFL nastreeft, vergroot dit certificaat je kansen op de TEFL banenmarkt aanzienlijk.

Tijdelijk of vrijwillig aan de slag als docent Engels?

 • Met de level 3 cursus leer je de basisprincipes en vaardigheden om Engelse les te geven. De cursus is met name geschikt wanneer je van plan bent voor een relatief korte periode (1 tot 2 jaar) of vrijwillig les te gaan geven.

Vergroot je kansen op een baan: Verdiep je kennis met specialisatiemodules

 • De online en combi TEFL cursussen kun je aanvullen met zogenaamde specialisatiemodules voor verdere verdieping. Specialisatiemodules helpen je om je te specialiseren in het lesgeven aan specifieke doelgroepen. Deze zijn daarom voor zowel ervaren als onervaren docenten zinvol om te volgen, om zo de kans op een baan te vergroten.

Uitgebreide praktijkervaring opdoen of lesgeven in Zuid-Europa? Volg de praktijkcursus in Spanje of Italië

 • Tijdens deze 4-weekse cursus leer je niet alleen de theorie van het lesgeven, maar oefen je ook direct in de praktijk. Zo sta je veel voor de klas en begeleid je cursisten één-op-één. In deze intensieve cursus word je klaargestoomd om een geheel nieuwe loopbaan te beginnen. Ook ontvang je persoonlijk advies bij het zoeken naar werk als Engels docent.

  Chapters 

Teksten & Informatie

JoHo: paginawijzer

JoHo 'chapter 'pagina

 

Wat vind je op een JoHo 'chapter' pagina?

 •   JoHo chapters zijn tekstblokken en hoofdstukken rond een specifieke vraag of een deelonderwerp

Crossroad: volgen

 • Via een beperkt aantal geselecteerde webpagina's kan je verder reizen op de JoHo website

Crossroad: kiezen

 • Via alle aan het chapter verbonden webpagina's kan je verder lezen in een volgend hoofdstuk of tekstonderdeel.

Footprints: bewaren

 • Je kunt deze pagina bewaren in je persoonlijke lijsten zoals: je eigen paginabundel, je to-do-list, je checklist of bijvoorbeeld je meeneem(pack)lijst. Je vindt jouw persoonlijke  lijsten onderaan vrijwel elke webpagina of op je userpage
 • Dit is een service voor JoHo donateurs en abonnees.

Abonnement: nemen

 • Hier kun je naar de pagina om je aan te sluiten bij JoHo, JoHo te steunen en zelf en volledig gebruik te kunnen maken van alle teksten en tools.

Abonnement: checken

 • Hier vind je wat jouw status is als JoHo donateur of abonnee

Prints: maken

 • Dit is een service voor wie bij JoHo is aangesloten. Wil je een tekst overzichtelijk printen, gebruik dan deze knop.
JoHo: footprint achterlaten