Werken in het buitenland op een cruiseschip of jacht

 

Vacatures - Werkgevers

Betaald werk - Stages - Vrijwilligerswerk

JoHo: crossroad via bundel
JoHo: aanmelding checken

My JoHo level (membership)

[current-user:field-abonnementsvorm].

In welke landen en met welke werkzaamheden kan je via JoHo in het buitenland werken, stagelopen of vrijwilligerswerk doen op een boot of cruiseschip?

In welke landen en met welke werkzaamheden kan je via JoHo in het buitenland werken, stagelopen of vrijwilligerswerk doen op een boot of cruiseschip?

Hier vind je een selectie uit de JoHo Vacatureservice voor werk op een boot of cruiseschip in het buitenland. Klik op het land en ga naar het vacaturegedeelte op de landenpagina om de vacature en de bijbehorende organisatie te bekijken.

 

Antigua en Barbuda

  • Dol op watersport en zon? Je kan aan de slag bij een reisorganisatie die zeilvakanties aanbiedt, bijvoorbeeld op het gebied van sport & spel, toerisme en entertainment. (b)

Bahama's

  • Ga werken in de horeca of het toerisme bij een reisorganisatie in de watersportsector. (b)

Australië

  • Ben jij sportief? Maak deel uit van de crew op een jacht of word watersportinstructeur. (b)

Duitsland

  • Ga mee op riviercruises door Europa terwijl je meehelpt aan boord als cruisemanager, matroos, restaurant-/barmedewerker, chefkok of keukenassistent. (b)

Canada

  • Ben je klantgericht en wil je werken in een uitdagende omgeving? Ga werken op een cruiseschip en zorg dat het de gasten aan niks ontbreekt. Je kan bijvoorbeeld aan de slag als bartender of verpleegkundige. (b)

Indonesië

  • Houd jij van cruisen en duiken? Beleef een fantastische ervaring als duikinstructeur op een cruiseschip die door de wateren rondom Indonesië vaart. (b)

Maleisië

  • Werken bij een reisorganisatie die diverse soorten zeilvakanties aanbiedt, en zo ook vacatures heeft op het gebied van horeca, toerisme en entertainment. (b)

Seychellen

  • Ben jij graag buiten en houd je van de watersport? Ga dan aan de slag op een zeilboot. (b)

Verenigde Staten

  • Kan jij hard werken, houd je van de zee en werk je graag in een internationaal team? Werk dan voor een aantal maanden op een cruiseship als ober, sommelier, barman, afwasser, cabinemedewerker of in de receptie. (b)

Zwitserland

  • Houd jij van cruises? Kom dan werken in het management, de restaurants of als matroos op een cruiseship en geniet van de tochten langs diverse Europese landen. (b)​

 

Legenda

b = betaald werk

v = vrijwilligerswerk

s = stage

 

Meer landen & regio's 

 

Werken op een cruiseschip of zeiljacht in het buitenland: vragen en antwoorden over taken, salarissen en werkvoorwaarden

Werken op een cruiseschip of zeiljacht in het buitenland: vragen en antwoorden over taken, salarissen en werkvoorwaarden

Wat zijn de algemene arbeidsvoorwaarden als je gaat werken op een cruiseschip of jacht in het buitenland?

Wat zijn de algemene arbeidsvoorwaarden als je gaat werken op een cruiseschip of jacht in het buitenland?

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden voor werk als cruiseschipmedewerker of jachtmedewerker?

  • Op schepen maak je vaak lange werkdagen en -weken. Zo werkt een bemanningslid op een cruiseschip gemiddeld 10 uur per dag, 7 dagen per week. Deze werkdagen worden opgesplitst in meerdere shifts. 
  • De werktijden verschillen per functie en afdeling. Zo hebben de nautische en technische dienst dag- en nachtdiensten. De administratieve en ondersteunende beroepen werken vaak ’s morgens en ’s avonds met vrije uren in de middag.
  • Ook op een jacht worden lange dagen gemaakt en wordt bijna elke dag van de week gewerkt.
  • De contractern variëren van 3 tot 10 maanden. Tijdens het contract woon je aan boord en kan je tussentijds niet naar huis (op uitzonderingen na). Na een contract volgt een vakantie van gemiddeld 2 tot 3 maanden waarna een nieuw contract begint.
  • Op een jacht kan de periode dat je werkzaam bent meer variëren dan op een cruiseschip, je spreekt dan meestal in overleg met de eigenaren van de jacht een periode af.

Wat zijn is de accommodatie van een cruiseschipmedewerker of jachtmedewerker?

  • De meeste cruiseschepen hebben speciale gebieden aan boord waar alleen de bemanningsleden mogen slapen, eten of ontspannen.
  • Bemanningsleden slapen in een ‘hut’. De mogelijkheden in de omvang en luxe van hutten is erg divers. Het laagste personeel (de staff) deelt een hut en badkamer met 1 of meerdere personen. Andere medewerkers in bijvoorbeeld casino’s, receptie of entertainment hebben een iets grotere hut maar delen deze ook met zijn tweeën. Officieren hebben een eigen hut en badkamer waarbij geldt, hoe meer strepen (hogere rang), hoe groter en luxer de hut.
  • Op een jacht slaap je vaak in een gedeelde hut met collega's.
Cruiseschepen & Zeilboten: Wat zijn de taken, salarissen en achtergronden van een stewardess of steward op zeiljacht?

Cruiseschepen & Zeilboten: Wat zijn de taken, salarissen en achtergronden van een stewardess of steward op zeiljacht?

 

Taakomschrijving

  • Als stewardess op een jacht ben jij ervoor om te zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft en er genoeg eten en drinken voor handen is.
  • Als stewardess op een (zeil) jacht zorg je voor alles wat te maken heeft met eten, drinken en schoonmaak. Jij zorgt ervoor dat het de eigenaren aan niks ontbreekt. Je serveert het eten op de juiste tijden en weet precies welke wijn daar bij past.
  • Je zorgt er ook voor dat alle vertrekken op de boot worden schoongemaakt en opgeruimd. Op één dag ben je dus met verschillende taken bezig. Op sommige dagen zal de eigenaar veel eisen en ben je continue eten en drinken aan het brengen, de andere dagen heb je meer ruimte om goed schoon te maken en taken op te pakken die zijn blijven liggen. Het is jouw verantwoordelijkheid dat het er gezellig uit ziet dus als jullie ergens aanleggen dan haal je bloemen om de vertrekken wat op te fleuren of je vraagt aan de kok of hij een speciale delicatessen wil bestellen.

Arbeidsvoorwaarden & Salarisindicatie

  • Meestal krijg je een jaarcontract. Binnen dat jaar ben je 11 maanden aan boord en heb je één maand vrij.
  • Een contract loopt meestal voor één jaar waarvan je 11 maanden aan boord bent en één maand vrij. Het aantal uren dat je werkt verschilt per jacht en per dag. Op drukke dagen werk je misschien wel meer dan 12 uur maar op rustige dagen misschien maar 6 uur.
  • Het startsalaris van een stewardess is ongeveer 2500 euro bruto per maand en daar komt in veel gevallen nog fooi bij die behoorlijk hoog kunnen zijn. Hoe groter het jacht is, hoe hoger het salaris.

Opleidingsniveau & functie-eisen

  • Je bent minimaal 18 jaar en hebt naast een middelbare schooldiploma een STCW95 certificaat.
  • Je moet minimaal 18 jaar zijn en naast een middelbare schooldiploma minimaal een STCW95 (Standards of Training, Certification & Watchkeeping) certificaat hebben behaald. Dit certificaat laat zien dat jij de basiskennis over varen op een jacht volledig beheerst. De cursus duurt ongeveer 5 dagen en leert je alles brand preventie, eerste hulp, overlevingstechnieken op het water en verantwoord varen. Je hebt verder werkervaring opgedaan in de horeca en weet hoe je gerechten juist serveert maar ook weet hoe schoon te maken en te wassen. Natuurlijk spreek je goed Engels en ben je bereidt naar de plek af te reizen waar de meeste jachtenvertrekken.
  • Er zit een groot verschil tussen stewardess zijn op een privé jacht of op een charter jacht. In het geval van de privé jachten zijn de werktijden minder lang maar het salaris ook minder hoog. Je hebt meer vrijheid en als het goed klikt met de eigenaren dan wordt je ook bij andere zaken meer betrokken. Als je gaat werken op een charter jacht dan moet je rekening houden met langere werktijden en een formele sfeer. Je bent hier echt personeel en wordt ook zodanig behandelt.
  • Zolang je op het jacht verblijft heb je kost en inwoning. Stel je daar niet heel veel bij voor, de slaapplaatsen zijn vaak erg klein en je kan niet meer dan één koffer meenemen omdat er niet meer ruimte is om het op te bergen.
Cruiseschepen & Zeilboten: Wat zijn de taken, salarissen en achtergronden van een purser of front office medewerker?

Cruiseschepen & Zeilboten: Wat zijn de taken, salarissen en achtergronden van een purser of front office medewerker?

 

  Taakomschrijving

  • Als purser werk je voornamelijk in de receptie van het schip. Je helpt met in- en uitchecken als de passagiers aan boord komen en je zorgt dat alles later administratief goed wordt verwerkt zodat alle informatie juist is tijdens een douane controle.
  • Als purser werk je voornamelijk in de receptie van het schip en ben je de eerste die de gasten zullen zien. Je kunt een purser vergelijken met de front desk medewerker van een hotel. Er zijn verschillende niveaus waarop je als purser kan werken. De hoogste in rang is de hoofd purser, en daarna komt de eerste purser, de tweede purser, een assistent en de junior purser. Als hoofd purser ben je een officier, terwijl een junior purser vaak tot de crew behoort.
  • Jij bent het eerste aanspreekpunt als de gasten op het schip binnenkomen en helpt ze met inchecken. Ook houden de pursers op een schip alle administratieve informatie bij die nodig is voor het archief maar bijvoorbeeld ook voor de douane autoriteiten. Je bent dus een groot deel van je tijd bezig met het invoeren van passagiers gegevens in de computer. Elke keer als je de haven van een nieuwe bestemming invaart zorgt de hoofd purser ervoor dat de juiste documenten klaar liggen voor de douane controle.
  • Vooral de dagen waarop gasten aankomen en vertrekken zijn erg druk. Je hebt maar beperkt de tijd, doorgaans één uur, om alle mensen in te checken en te helpen met het vinden van hun kamer. Op de laatste dag help je vooral veel mensen die hun rekening willen betalen en bagage labels nodig hebben. Op de andere dagen ben jij het aanspreekpunt voor allerlei vragen over de reis, het eten en eventuele problemen die zich voordoen. Je gaat ook over eventuele kluis huur en je zorgt ervoor dat de schoonmaakdienst weet wanneer ze welke kamers kunnen schoonmaken.

Arbeidsvoorwaarden & Salarisindicatie

  • Je krijgt een jaarcontract waarbij je steeds 4 tot 6 maanden aan boord bent en dan een aantal weken vrij hebt. Gedurende de maanden dat je werkt, werk je 7 dagen per week en heb je af en toe een vrije middag of avond.
  • Salarisindicatie: Het salaris hangt af van het niveau waarop je werkt. De hoofd purser verdient al snel tussen de 3500 euro en 4500 euro bruto per maand maar een junior purser of assistent purser verdient gemiddeld 1500 tot 2000 euro. Bij deze functie krijg je geen fooien dus het standaard loon dat je krijgt is het enige en kan dus in verhouding lager zijn dan wat iemand in het restaurant verdient.

Opleidingsniveau & functie-eisen

  • Als je onderaan de ladder begint is een middelbare schooldiploma voldoende, voor de hogere functies is een toerisme opleiding gewenst en relevante werkervaring.
  • Als je aan de slag wilt als purser ligt het er vooral aan op welk niveau je wilt beginnen. Voor de hoogste purser functies moet je minimaal een afgeronde toerisme opleiding hebben en daarnaast minimaal twee jaar werkervaring in een soortgelijke functie. Deze functies geven je ook recht op een eigen kamer en toegang tot de meeste ruimtes op het schip. Als je als assistent of junior purser begint dan is een middelbaar schooldiploma vaak al voldoende en vragen ze om enige werkervaring in een soortgelijke functie zoals ervaring bij de receptie van een hotel. Je deelt je kamer met één of meerdere personen. Je spreekt uitstekend Engels en elke andere taal is mooi meegenomen.
Cruiseschepen & Zeilboten: Wat zijn de taken, salarissen en achtergronden van een host, hostess, gastvrouw of gastheer?

Cruiseschepen & Zeilboten: Wat zijn de taken, salarissen en achtergronden van een host, hostess, gastvrouw of gastheer?

 

Taakomschrijving

  • Als gastvrouw heb je één van de meest publieke functies op een cruiseschip. Je helpt klanten met in- en uitchecken en zorgt dat de administratie goed verwerkt wordt. Tijdens het varen ben jij het eerste aanspreekpunt voor vragen en je bent bij alle officiële gelegenheden aan boord aanwezig.
  • Als gastvrouw heb je een positie waarbij je heel veel in contact bent met de gasten op het schip en dat zorgt ervoor dat dit een erg populaire functie is. Het is één van de weinige functies op een cruiseschip die gedomineerd wordt door vrouwen.
  • Een dag van de gastvrouw is erg gevarieerd, je introduceert de gasten aan de kapitein tijdens de Welcome party en vermaakt de gasten tijdens de Captain's Cocktail party, verzorgt de bingo, assisteert bij de kookdemonstratie en nog veel meer. Ook stuur je uitnodigingen naar mensen voor speciale evenementen waarvan jij de ceremoniemeester bent en help je met het opleiden van nieuwe personeelsleden.
  • De gastvrouw is het aanspreekpunt van de passagiers en je moet dan ook in staat zijn om elke vraag zo volledig mogelijk te beantwoorden of anders weet jij wie het antwoord wel heeft. Daarnaast is het ook jouw taak om bij gasten te informeren of alles naar wens is en anders te zorgen dat eventuele problemen worden opgelost. Je helpt mee met het handhaven en uitleggen van veiligheidsprocedures en zorgt ervoor dat mensen zich de gehele reis optimaal vermaken. Doordat je naar alle officiële gelegenheden zoals de Captain's Cocktail party moet, heb je de kans om een uitgebreide garderobe aan te schaffen. Je bent namelijk wel verplicht om te voldoen aan de dresscode en je kunt niet elke keer in dezelfde kleding komen.Bronnen:

Arbeidsvoorwaarden & Salarisindicatie

  • Het contract loopt elke keer voor één jaar en binnen dat jaar ben je steeds vier tot zes maanden aan boord waarna je zes tot acht weken vrij bent. Gedurende je tijd aan boord heb je geen vrije dagen maar af en toe een vrij dagdeel.
  • Je krijgt meestal een contract voor één jaar waarvan je steeds vier tot zes maanden werkt en dan een aantal weken vrij hebt. In de periode dat je op het schip bent, werk je zeven dagen in de week en heb je af en toe een vrije ochtend of avond. Je deelt een kamer met één of meerdere personen en je hebt maar beperkte ruimte om kleding op te bergen. Dat is in deze functie lastig omdat je meer outfits nodig hebt voor de speciale evenementen.
  • Salarisindicatie: Het salaris van een gastvrouw ligt tussen de 1000 euro en 2500 bruto euro per maand. Hier komt niet veel meer bij vanuit de fooien want die krijgt een gastvrouw maar weinig. Het salaris is ook afhankelijk van je leeftijd en je eerdere werkervaring. Je hebt vaak wel toegang tot alle horeca gelegenheden en kunt daar onbeperkt drinken. Dit is vooral omdat je voor je functie bij veel van de partijen aanwezig moet zijn. Natuurlijk zijn kost, inwoning en kleding wassen inbegrepen waardoor je veel geld kunt sparen gedurende je tijd aan boord.

Opleidingsniveau & functie-eisen

  • Je bent minimaal 21 jaar en hebt ervaring in een soort gelijke functie.
  • Om als gastvrouw aan de slag te kunnen moet je minimaal 21 jaar zijn en ervaring hebben in een soort gelijke functie al dan niet aan boord van een cruiseschip. De voorkeur gaat wel uit naar iemand die al ervaring heeft met het leven op een cruiseschip. Je moet de Engelse taal uitstekend beheersen en elke andere vreemde taal is een voordeel. Je hebt goede management kwaliteiten en hebt er geen problemen mee om in een multi culturele organisatie te werken.
Cruiseschepen & Zeilboten: Wat zijn de taken, salarissen en achtergronden van een kinderanimator?

Cruiseschepen & Zeilboten: Wat zijn de taken, salarissen en achtergronden van een kinderanimator?

Taakomschrijving

  • Als kinderanimator op een cruiseschip organiseer je allerlei activiteiten voor kinderen tussen de 3 en 17 jaar zoals tekenwedstrijden en zwemactiviteiten. Verder help je ook mee met het inchecken van passagiers en het begeleiden naar hun kamers.
  • Als kinderanimator op een schip vermaak je kinderen tussen de 3 en 17 jaar. Dit begint 's morgens met de eerste tekencompetitie of quiz en gaat de hele dag door met verschillende activiteiten voor alle leeftijden. De kinderen worden meestal ingedeeld naar leeftijd dus bijvoorbeeld een groep van 3 tot 5 jaar. De allerkleinste kunnen tekenen en ballonnen versieren terwijl voor de oudste kinderen op een aantal avonden bijvoorbeeld een tienerdisco is en overdag een zwemactiviteit.
  • Zolang de kinderen onder jouw verantwoordelijkheid vallen zorg jij dat ze genoeg eten en drinken hebben en dat ze op tijd naar bed en het toilet gaan. Ook zorg je ervoor dat conflicten tussen de kinderen niet uit de hand lopen en goed worden opgelost. Je communiceert ook altijd met de ouders over wat hun kind die dag heeft gedaan en hoe het is gegaan. Het animatieprogramma wordt van te voren al bepaald door jou en je collega's maar op de dagen zelf wordt bepaald of ze ook daadwerkelijk doorgaan.
  • Naast de activiteiten heb je als animator op een schip ook een oppastaak voor de jongste kinderen. Vanaf een uur of 9 's avonds, als het avond programma voor de volwassenen begint, kunnen ouders hun kinderen brengen voor de oppasdienst. Als kinderanimator help je ook mee gedurende het aan boord komen van de nieuwe gasten en wijs je hen de juiste kamers en regel je administratieve zaken.

Arbeidsvoorwaarden

  • Het contract loopt elke keer voor één jaar en binnen dat jaar ben je steeds vier tot zes maanden aan boord waarna je een aantal weken vrij bent.
  • Je krijgt een jaarcontract waarbij je steeds vier tot zes maanden aan boord bent en dan een zes tot acht weken vrij hebt. Gedurende de maanden dat je werkt, werk je zeven dagen per week en heb je af en toe een vrije middag of avond. Je deelt je kamer met één of meerdere personen.
  • Salarisindicatie: Het salaris ligt tussen de 1300 en 2000 euro bruto per maand en dit is vooral afhankelijk van je leeftijd en eventuele werkervaring. Er zijn wel kansen op promotie naar een management positie. Ook ontvang je meestal een redelijk bedrag aan fooien die je bij je salaris op kan tellen. Gemiddeld kan je rekenen op twee euro fooi per persoon per dag.

Opleidingsniveau & functie-eisen

  • Je bent minimaal 18 jaar en hebt bij voorkeur een afgeronde opleiding pabo, pedagogiek of toerisme, Daarnaast heb je ervaring met het werken met kinderen.
  • Om als kinderanimator aan de slag te gaan moet je minimaal 18 jaar zijn. Je hebt bij voorkeur een afgeronde MBO/ HBO opleiding pabo, pedagogiek of toerisme met daarnaast één tot twee jaar ervaring met kinderen in een animatie setting. Daarnaast moet je kennis van de Engelse taal uitstekend zijn en het liefst spreek je ook nog een andere taal. Kennis van Eerste Hulp of bereidt zijn dit te halen voor je aan boord gaat is belangrijk. Ook moet je kunnen werken met een budget voor het organiseren van de activiteiten. Je deelt je kamer met één of meerdere personen.
Cruiseschepen & Zeilboten: Wat zijn de arbeidsvoorwaarden, salarisindicaties en achtergronden van een medewerker in de bediening?

Cruiseschepen & Zeilboten: Wat zijn de arbeidsvoorwaarden, salarisindicaties en achtergronden van een medewerker in de bediening?

 

Arbeidsvoorwaarden

  • Het contract loopt elke keer voor één jaar en binnen dat jaar ben je steeds vier tot zes maanden aan boord waarna je zes tot acht weken vrij bent. Gedurende je tijd aan boord heb je geen vrije dagen maar af en toe een vrij dagdeel.
  • Je krijgt elke keer een contract voor één jaar. Binnen dat jaar ben je steeds vier tot zes maanden aan boord waarna je zes tot acht weken vrij bent. Je moet lange dagen kunnen werken en je hebt geen vrije dagen dus je werkt altijd 7 dagen in de week. Natuurlijk is er wel vrije tijd maar dit zullen vrije middagen of avonden zijn en nooit een hele dag. Je kunt ook vaak van boord als er in steden wordt aangelegd. Als medewerker in de bediening ben je onderdeel van de staff en dat bepaalt je accommodatie (vaak gedeeld), de plek waar je je maaltijden eet en tot welke ruimtes je toegang hebt. Dit is per schip verschillend en hangt vooral af van de grootte van het schip.

Salarisindicatie :

  • In de bediening heb je niet het hoogste salaris maar inclusief de fooien kom je op een mooi bedrag uit. Zonder fooi krijg je ongeveer 250 euro bruto per week, dit krijg je uitbetaald per twee weken. Daarnaast moet je de fooien er nog bij optellen en dan verdien je al snel 450 euro tot 500 euro per week. Een aantal cruisemaatschappijen laten hun passagiers van te voren al een bedrag voor de fooien overmaken met de rest van de reissom. Deze fooien worden dan later verdeeld onder het personeel. Andere maatschappijen verwachten dat de gasten het zelf doen vlak voordat ze van boord gaan. Alle maatschappijen geven indicaties over de hoogte van de fooi, die gemiddeld uitkomt op 2 euro per dag per passagier. Op het schip zijn kost, inwoning en mogelijkheden om kleding te wassen inbegrepen dus als je wilt kan je veel geld sparen.

Opleidingsniveau & functie-eisen

  • Je bent minimaal 21 jaar en hebt minimaal een middelbare schooldiploma. Daarnaast heb je ongeveer 2 jaar horeca ervaring met specifieke kennis over wijnen.
  • Om aan de slag te kunnen op een cruiseschip moet je minimaal 21 jaar zijn al wordt hier in sommige gevallen wel eens een uitzondering op gemaakt. Het is niet noodzakelijk dat je een opleiding hebt gevolgd als je maar je middelbare school diploma hebt. De meeste maatschappijen zoeken wel mensen met minimaal twee jaar horeca ervaring en dan het liefst in een chique restaurant waar je bijvoorbeeld kennis over wijnen hebt opgedaan. Als je wordt aangenomen dan volg je een opleiding op het schip zelf.
  • Het is belangrijk dat je in ieder geval vloeiend Engels spreekt, elke andere vreemde taal die je spreekt, is mooi meegenomen.
Wat zijn je taken als medewerker in de bediening op een cruiseschip?

Wat zijn je taken als medewerker in de bediening op een cruiseschip?

  • Als medewerker in de bediening zorg je ervoor dat het de mensen in jouw sectie van het restaurant aan niks ontbreekt. Je bedient dezelfde groep mensen voor de duur van hun trip en roteert met hun mee naar de verschillende restaurants aan boord.
  • Als medewerker in de bediening maak je lange uren die doorgaans beginnen bij de twee ontbijtrondes. Je neemt bestellingen op en brengt eten en drinken naar de tafels. Je houdt altijd in de gaten of jouw gasten tevreden zijn en of ze nog een bestelling willen plaatsen. Aan het begin van een cruise krijg je een deel van het restaurant aangewezen waarvoor jij verantwoordelijkheid draagt. In deze ruimte zitten ongeveer 30 mensen en die bedien jij voor de duur van hun trip. Het betekent dat zij bij elke maaltijd onder jouw verantwoordelijkheid vallen. Zijn er op het schip meerdere restaurants, dan roteer jij met je gasten mee en sta je dus elke avond ergens anders.
  • Ook al zijn de schepen groot, er is niet genoeg plek om iedereen tegelijk te laten eten. Daarom is elke maaltijd verdeeld in een eerste en tweede ronde. Voor het diner houdt dat bijvoorbeeld in dat de eerste ronde tussen 18:00 uur en 18:30 uur gaat eten en de tweede groep tussen 20:00 uur en 20:30 uur. De passagiers kiezen dit zelf op het moment van boeken, ook bepalen ze dan welke tafelgrootte ze willen hebben. Sommigen willen altijd met z'n tweeën eten, maar de meesten kiezen voor een zes of acht persoons tafel. Deze indeling geldt voor de gehele periode dat de passagiers aan boord zijn. Veel schepen hebben daarnaast nog een restaurant dat een doorlopend buffet serveert waar passagiers altijd terecht kunnen.
  • Escorteer de passagiers naar hun tafel en geef advies over het menu en de wijnkaart. Natuurlijk kun je alle andere vragen over het menu beantwoorden en zorg je dat het ze aan niks ontbreekt. Het is verstandig om deze mensen en hun namen snel te leren kennen om zo een persoonlijkere service te kunnen verlenen. Daarbij helpt het dat hoe beter je je werk doet, hoe hoger de fooi vaak uitvalt. Vaak wordt er verwacht dat je mee doet aan thema avonden en spelletjes die in het restaurant plaatsvinden en help je met het voorbereiden van andere evenementen.

Cruiseschepen en zeiljachten in het buitenland: uitgelichte vacatures

Cruiseschepen en zeiljachten in het buitenland: uitgelichte vacatures

cruiseschip
Werken in het buitenland op een cruiseschip of jacht: vacatures, werkgevers en bemiddelaars: werkgevers & vacaturetool
Betaald werk
Werkvelden
Werken op een cruiseschip of zeilboot in het buitenland: wat is het, waar kan je het beste heen en ben je verzekerd? Cruiseschepen en zeiljachten
Heb jij ervaring als bartender en wil je wat van de wereld zien? Ga aan de slag op een cruiseschip Cruiseschepen en zeiljachten
Word restaurant-/barmedewerker op een cruiseschip Cruiseschepen en zeiljachten
Word videographer op een cruiseschip en leg de cruise van de gasten vast Cruiseschepen en zeiljachten
Werk op een cruiseschip als verpleegkundige Cruiseschepen en zeiljachten
Work as a host on a sailing ship in the Mediterranean and ensure guests enjoy their holiday Cruiseschepen en zeiljachten
Houd je van de zee en werk je graag in een internationaal team? Kom een aantal maanden werken op een cruiseschip als bijvoorbeeld ober, barman of bij de receptie Cruiseschepen en zeiljachten
Werk op een cruiseschip voor een entertainment organisatie als kok, techneut of entertainer en bevaar de wereldzeeën Cruiseschepen en zeiljachten
Ben je klantgericht en wil je werken in een uitdagende omgeving? Ga aan de slag op een cruiseschip en zorg dat het de gasten aan niks ontbreekt. Er zijn vacatures voor verschillende functies. Cruiseschepen en zeiljachten
Dol op watersport en zon? Ga dan werken bij een reisorganisatie die diverse soorten zeilvakanties aanbiedt, en vacatures heeft op het gebied van horeca, sport & spel, toerisme en entertainment. Cruiseschepen en zeiljachten
Hou jij van riviercruises? Geniet van de tochten langs diverse Europese landen terwijl je meehelpt aan boord als cruisemanager, matroos, restaurant-/barmedewerker, chefkok of keukenassistent Cruiseschepen en zeiljachten
Houd jij van cruisen en duiken? Beleef een fantastische ervaring als duikinstructeur op een cruiseschip die door de wateren rondom Indonesië vaart. Zie de website voor mogelijkheden. Cruiseschepen en zeiljachten
Werken in het buitenland op een cruiseschip of jacht: vacatures, werkgevers en bemiddelaars: werkzaamheden & functietool
Betaald werk
Rollen
Werken op een cruiseschip of zeilboot in het buitenland: wat is het, waar kan je het beste heen en ben je verzekerd? Cruisemedewerker & Scheepswerkzaamheden
Heb jij ervaring als bartender en wil je wat van de wereld zien? Ga aan de slag op een cruiseschip Cruisemedewerker & Scheepswerkzaamheden
Word restaurant-/barmedewerker op een cruiseschip Cruisemedewerker & Scheepswerkzaamheden
Work as a host on a sailing ship in the Mediterranean and ensure guests enjoy their holiday Cruisemedewerker & Scheepswerkzaamheden
Work as a deck hand or yacht master on various yachts Cruisemedewerker & Scheepswerkzaamheden
Work on a luxury yacht as a stewardess or housekeeper and sail all over the world. Cruisemedewerker & Scheepswerkzaamheden
Houd je van de zee en werk je graag in een internationaal team? Kom een aantal maanden werken op een cruiseschip als bijvoorbeeld ober, barman of bij de receptie Cruisemedewerker & Scheepswerkzaamheden
Werk op een cruiseschip voor een entertainment organisatie als kok, techneut of entertainer en bevaar de wereldzeeën Monteur & Montagewerkzaamheden, Cruisemedewerker & Scheepswerkzaamheden
Ben je klantgericht en wil je werken in een uitdagende omgeving? Ga aan de slag op een cruiseschip en zorg dat het de gasten aan niks ontbreekt. Er zijn vacatures voor verschillende functies. Cruisemedewerker & Scheepswerkzaamheden
Hou jij van riviercruises? Geniet van de tochten langs diverse Europese landen terwijl je meehelpt aan boord als cruisemanager, matroos, restaurant-/barmedewerker, chefkok of keukenassistent Cruisemedewerker & Scheepswerkzaamheden
Partnerselectie: Stage in het buitenland I

Partnerselectie: Stage in het buitenland I

Werken op een cruiseschip of zeiljacht in het buitenland: vragen en antwoorden over de kwaliteiten en competenties die je nodig hebt of kunt leren

Werken op een cruiseschip of zeiljacht in het buitenland: vragen en antwoorden over de kwaliteiten en competenties die je nodig hebt of kunt leren

Cruiseschepen & Zeilboten: Wat zijn de skills en competenties die je nodig hebt en kunt leren als kinderanimator?
Cruiseschepen & Zeilboten: Wat zijn de skills en competenties die je nodig hebt en kunt leren als stewardess of steward op een zeiljacht?
Cruiseschepen & Zeilboten: Wat zijn de skills en competenties die je nodig hebt en kunt leren als host, hostess, gastvrouw of gastheer
Cruiseschepen & Zeilboten: Wat zijn de skills en competenties die je nodig hebt en kunt leren als medewerker in de bediening?
Cruiseschepen & Zeilboten: Wat zijn de skills en competenties die je nodig hebt en kunt leren als purser en front office medewerker?
Vacatureservices voor betaald werk, stages en vrijwilligerswerk in het buitenland: vacatures, werkgevers en bemiddelaars

Vacatureservices voor betaald werk, stages en vrijwilligerswerk in het buitenland: vacatures, werkgevers en bemiddelaars

JoHo: crossroad kiezen uit de bundel
JoHo: paginawijzer

 Hoe werkt het op een JoHo Tool- en Informatiepagina?

 Tools & Info

  1. Toolpagina's die je kunt inzetten voor beter, zinvoller en leuker helpen, leren, werken, reizen of emigreren.
  2. Informatiepagina's die je keuzehulp en advies geven rond producten en services binnen de World of JoHo

 

 

JoHo: concept

JoHo Missie, Visie & Concept

Missie & Visie

  • JoHo wil mensen en organisaties in staat stellen zich te ontwikkelen en beter samen te werken, en daardoor bij te dragen aan een tolerante, verdraagzame en duurzame wereld.
  • Via online platforms en fysieke support centers wordt steun verleend aan persoonlijke ontwikkeling, en wordt internationale samenwerking gestimuleerd.

Concept

  • Als JoHo donateur, abonnee of verzekerde verleen jij steun aan de doelstellingen van JoHo
  • JoHo steunt vervolgens jou met tools, coaching en voordelen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en internationale activiteiten  
  • JoHo heeft als kernservices: studiehulp, competentie-ontwikkeling, coaching en verzekeringsbemiddeling bij vertrek naar buitenland
JoHo: footprint achterlaten

To my lists & bundles

(service voor abonnes, donateurs en verzekerden)

JoHo: pagina topic
Werken in het buitenland op een cruiseschip, jacht of zeilboot: van werkgevers en bemiddelaars tot vacatures om te werken, stage te lopen of vrijwilligerswerk te doen