Professioneel handelen

JoHo Toolshop

 

 

  Kennis & Oriëntatie

 

Professioneel handelen: Wat is het? Wat kan je er onder verstaan?

Vakmanschap - Deskundigheid - Beroepsmatig werken

 

Omschrijving

 • Professionaliteit is de mate waarin wordt beschikt over inhoudelijke vakkennis, deskundigheid en vaardigheden, benodigd om het vak adequaat uit te oefenen. 

Synoniemen & vormen

 • Vakmanschap: Een vaardigheid in een beroep of handeling, de vaardigheid om hoog kwalitatief werk af te leveren. 
 • Deskundigheid: Het beschikken over kennis van zaken, ervaring en vaardigheid nodig om een taak of functie te vervullen.
 • Beroepsmatig werken: Werken volgens de regels van een bepaald beroep.

Professionaliteit op verschillende niveau's

Niveau 1 - Je beschikt over kennis en vaardigheden en kunt deze toepassen 

 • Je hebt genoeg kennis van zaken en kunt opdrachten fatsoenlijk uitvoeren binnen de bepaalde kaders.
 • Je bent in staat om situaties goed in te schatten en maakt gepast gebruik van je kennis en vaardigheden.
 • Je werkt continu aan het bijhouden van je (vak)kennis.

Niveau 2 - Je handelt zelfstandig en toont initatief binnen het betreffende vakgebied 

 • Je kennis en vaardigheden met betrekking tot je vakgebied zijn actueel en diepgaand.
 • Je deelt je vakkennis actief met anderen en maakt zelf ook gebruik van de kennis van anderen.
 • Je bent zelfstandig, zorgvuldig en resultaatgericht ingesteld en handelt ook zo. 

Niveau 3 - Je presteert uitmuntend in je vakgebied en bent gedreven om anderen te stimuleren 

 • Je bevordert het niveau van kennis en vaardigheden binnen het bedrijf.
 • Je zorgt voor een uitstekend niveau van dienstverlening vanuit je eigen vakgebied.
 • Je hebt kennis en bent up-to-date met nieuwe (technologische) ontwikkelingen op het betreffende en gerelateerde werkgebieden. Je bent hierbij in staat om deze informatie doeltreffend te gebruiken in je werkzaamheden.

Gerelateerde studies

 • Bestuurskunde
 • Internationale Betrekkingen
 • Geneeskunde
 • Rechten
 • Bedrijfskunde
 • International Business
 • Psychologie
 • Pedagogische Wetenschappen

Gerelateerde vakken

 • Opvoeden als beroep: professioneel werken in zorg en onderwijs  
 • Professioneel en Academisch Handelen
 • Professionele Vaardigheden​
 • Onderzoeksmethoden

 

 

 

Coaching, Keuzehulp & Advies

 

Professioneel handelen: tips of quotes

 

 

 

Trainingen, Testen & Toepassingen

 

Professioneel handelen: waar kan je de competentie checken of opdoen?
Type: 3.1. Activities & Jobs
Betrokken skills Land Activitype Crossroads
Ga aan het werk bij een veelzijdig guesthouse in Suriname Suriname Tijdelijk & Vast werk Buitenland: solliciteerbaar Hotels & Guesthouses - JoHo Job Shop , Werk in het buitenland & Buitenlandse baan, Hotel & Guesthouse: werk en ontwikkeling in het buitenland
Wil jij ervaring opdoen in de zorg? Help dan mee bij een gezondheidsinstelling in Cusco Peru Onbetaald werk Buitenland: boekbaar Gezondheidszorg & Medische sector - JoHo Job Shop , Vrijwilligerswerk & Hulpverlening: in het buitenland, Gezondheidszorg & Medische sector: werk en ontwikkeling in het buitenland
Ga met je horeca of hotel opleiding aan de slag in de hospitality sector om werkervaring op te doen en maak tegelijkertijd kennis met Nieuw-Zeeland. Nieuw-Zeeland Hotels & Guesthouses - JoHo Job Shop , Werk in het buitenland & Buitenlandse baan, Hotel & Guesthouse: werk en ontwikkeling in het buitenland, Sport & Beweging - JoHo Job Shop
Doe ervaring op in verschillende vakgebieden als grafisch design, sport en chemische technologie Zuid-Afrika Maatschappelijke Instellingen & Culturele Sector - JoHo Job Shop, Stage & Werkervaringsplaats: in het buitenland
Houd jij van cruisen en duiken? Beleef een fantastische ervaring als duikinstructeur op een cruiseschip die door de wateren rondom Indonesië vaart. Zie de website voor mogelijkheden. Indonesië Tijdelijk & Vast werk Buitenland: solliciteerbaar Cruiseschepen & Zeilboten - JoHo Job Shop , Werk in het buitenland & Buitenlandse baan, Cruiseschip & Zeilboot: werk en ontwikkeling in het buitenland

Pages

Partnerselectie: Advies & Persoonlijke Ontwikkeling

Partnerselectie: Advies & Persoonlijke Ontwikkeling

Empathie Plus

Empathie Plus is een adviesbureau onder leiding van Joop Stroes. Ze bieden coaching op maat voor individuen en teams. Met gebruik van de bekende Kolbe™ Assessment worden niet alleen je capaciteiten en talenten in kaart gebracht, maar krijg je ook inzicht in de wijze hoe je ze kan toepassen. Kolbe™-theorie en -toepassing brengt je natuurlijke talenten in beeld, waardoor je de mogelijkheid krijgt om op maximale capaciteit te werken.

Psycholoog op Afstand

Waar ook ter wereld oline psychische hulp en therapie via facetime, skype, chat en mail. Persoonlijk en discreet, met je eigen online psycholoog. Behandeling bij uiteenlopende psychische klachten.
De aangesloten psychologen en hulpverleners spreken Nederlands en zijn gespecialiseerd in verschillende vakgebieden.
Zij werken in of vanuit o.a. Australië, Costa Rica, Curaçao, Dubai, Italië, Kroatië, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje, Suriname en de USA.

Studiekeuze Jong Talent & De Frisse Kijk

De Frisse Kijk is de organisatie van Eva Ouwerkerk. Deze ervaren coach heeft zich gespecialiseerd in studiekeuze, motivatietraining en loopbaanbegeleiding. Gestart als journalist van informatieve programma’s is zij op zoek gaan naar de essentie van thema’s. Zij is deskundig in formeel leren, en gespecialiseerd in sociaal en informeel leren. Zij faciliteert het leren en ontwikkelen bij jong en laat talent.

 

Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

Het kan zijn dat je op een bepaald moment in je leven vastloopt tijdens je loopbaan. Of wellicht heb je te maken met (gedwongen) ontslag. Ook kan het voorkomen dat je vanwege je ziekte of beperking niet meer je huidige beroep kunt uitoefenen. Professionele loopbaanadviesbureaus op het gebied van loopbaanbegeleiding, outplacement en re-integratie kunnen hierin ondersteuning bieden. Ikzoekloobaanbegeleiding.nl is het startpunt voor alle loopbaanadviesbureaus

  

   Meer competenties of contenties checken

 

JoHo: competenties en contenties begrijpen

"Een leven lang leren en studeren om de ervaringen die je tijdens je werk, je reizen of je vrije tijd opdoet, op een juiste plek te zetten, een logisch gevolg te gevenen tot zinvol leven te laten leiden"

 

= JoHo Contenties & Competenties

 • Contenties zijn die elementen (waarden) die leiden tot een tevreden leven, een tevreden groep of een tevreden maatschappij./ Het betreft elementen die een rol spelen bij de mate van tevredenheid die je als mens of als groep mensen (organisatie, familie) zou kunnen hebben. Deze elementen komen al sinds de oudheid in de literatuur voor. Ze worden aangemerkt als cruciale en bepalende elementen in het kader van geluk en tevredenheid.

 • Competenties (skills) zijn vaardigheden en eigenschappen die je kunt testen en opdoen tijdens je studie, je stage, je werk of bijvoorbeeld je reizen.De competenties vormen een serie handvatten op grond waarvan jij betere keuzes kunt maken en je carrière of levensinvulling dichter bij jezelf of je wensen kunt brengen.JoHo gaat er vanuit dat hoe beter jij je keuzes maakt, des beter dat in het algemeen ook voor een ander is.

 • Competenties  kunnen worden ingezet om Contenties te bereiken