Wereldreis of lange reis verzekeren & Wereldreisverzekeringen

 

JoHo: crossroad uit bundel

 

Wereldreis of lange reis verzekeren als globetrotter, avonturier of backpacker

 

Waarom speciaal verzekeren tijdens een lange backpackreis in het buitenland of een wereldreis?

Waarom speciaal verzekeren tijdens een lange backpackreis in het buitenland of een wereldreis?

 

Waarom speciaal verzekeren tijdens een lange backpackreis in het buitenland of een wereldreis?

Vanwege de duur

 • Vaak biedt een reguliere reis- en/of zorgverzekering helemaal geen dekking voor een langere backpackreis in het buitenland (er is bijvoorbeeld een maximum van 60, 90 of 180 dagen)

Vanwege de activiteiten

 • Tijdens een lange reis onderneem je waarschijnlijk bijzondere activiteiten of ga je aan het werk (betaald werk, vrijwilligerswerk, working holiday).
 • Meestal worden binnen een reguliere reisverzekering specifieke activiteiten, avontuurlijke sporten of werkzaamheden niet gedekt. Een wereldreis verzekering heeft vaak ruimere dekking.

Vanwege de dekking van je zorgkosten

 • Het is voor een doorlopende reisverzekering een vereiste dat je ook een dekking via een Nederlandse basiszorgverzekering hebt. Deze dekking kan komen te vervallen als je bijvoorbeeld betaalde werkzaamheden verricht om wat minder krap bij kas te zitten.
 • Veel standaard verzekeringen dekken de zorgkosten slechts tot Nederlands tarief en dan zal je zelf de extra kosten moeten betalen.

Vanwege dekking bij problemen in het buitenland

 • Bij backpacktrips & lange reizen worden ook vaak landen en regio's bezocht waar mogelijk een negatief reisadvies geldig is, of waar op het moment dat je daar bent een negatief reisadvies voor wordt ingesteld. In veel gevallen kan het best zijn dat het deel van het land waar je zit volledig veilig is. Het is dan prettig als je een reisverzekering hebt waarvan de dekking blijft doorlopen, ook in geval van een negatief reisadvies.

Vragen en antwoorden over verzekeren bij een lange of korte reis

Hoe lang mag je met een reisverzekering naar het buitenland?

Hoe lang mag je met een reisverzekering naar het buitenland?

 • Bij doorlopende reisverzekeringen is het uitgangspunt dat je vaker per jaar voor een (relatief) korte periode naar het buitenland gaat.
 • Kort is daarin een rekbaar begrip en varieert van bijvoorbeeld 30, 60, 90 tot 180 aaneengesloten reisdagen per keer.
 • Soms kan je, tegen een toeslag of door een uitgebreidere variant te kiezen, het aantal aaneengesloten reisdagen uitbreiden
Waarom zou je een aflopende en niet een doorlopende reisverzekering afsluiten?

Waarom zou je een aflopende en niet een doorlopende reisverzekering afsluiten?

 • met een aflopende reisverzekering betaal je alleen voor de periode dat je op reis bent
 • vaak zijn er geen beperkingen aan de duur van de reis en heb je dus de mogelijkheid om je reis te verlengen (enkele aflopende reisverzekeringen kan je tot wel 4 jaar verlengen)
 • mocht je eerder terugkomen van je reis dan kan je vaak het bedrag van de resterende periode van je verzekering terugkrijgen
 • je sluit het verzekeringspakket en bijbehorende dekkingen speciaal af voor een specifieke reis. Bij een volgende reis stel je weer een nieuw pakket samen. Je betaalt dus niet voor allerlei onderdelen die je niet nodig hebt.
Kan je in een privé ziekenhuis terecht met je verzekering voor je reis en verblijf in het buitenland?

Kan je in een privé ziekenhuis terecht met je verzekering voor je reis en verblijf in het buitenland?

 • In veel landen is het heel gebruikelijk dat er naast de 'reguliere' ziekenhuizen ook een breed aanbod aan privé ziekenhuizen en klinieken bestaat.
 • Privéklinieken bevinden zich vaak op bekende toeristische plekken, vlakbij de pistes en stranden, in tegenstelling tot de reguliere (staats)ziekenhuizen die vaak vlak buiten de grote steden staan.
 • Wanneer je iets overkomt, wordt je door een ambulance natuurlijk naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht.

Hoe voorkom je dat je zelf voor hoge kosten komt te staan?

 • Stel altijd zsm de alarmcentrale van je zorg- en of reisverzekering op de hoogte als je iets is overkomen en je kosten gaat maken bij een medisch specialist.
 • Raadpleeg het medisch team van je verzekeraar voor je verder wordt behandeld en zeker als er een operatie wordt voorgesteld!
 • Ga je voor langere tijd naar een bestemming zoek dan voor vertrek uit welke ziekenhuizen er in de buurt van je bestemming zijn en vraag je verzekeraar of zij met dat specieke ziekenhuis bekend zijn.

 

De rol van je Nederlandse zorgverzekering als je lang op reis gaat

 

Is je Nederlandse zorgverzekering nog wel geldig als je lang op reis of wereldreis gaat?

Is je Nederlandse zorgverzekering nog wel geldig als je lang op reis of wereldreis gaat?

Hoe zit het met de dekking van je Nederlandse zorgverzekering?

 • Over het algemeen geldt dat de dekking van je Nederlandse zorgverzekering behouden blijft als je gaat reizen en je niet gaat werken in het buitenland.
 • Ook als je één of twee jaar reist, kun je je Nederlandse zorgverzekering in principe niet opzeggen en blijf je premie betalen. Uitschrijven bij de gemeente (Basisregistratie Personen) heeft hier geen invloed meer op (vroeger wel). De enige uitzondering hierop is als je de banden met Nederland verbreekt en niet de bedoeling hebt om terug te keren na je reis.
 • Na twee tot vier jaar kan de situatie veranderen, evenals wanneer je tussentijds toch gaat werken in het buitenland. Ga je tussentijds werken dan vervalt de dekking van je Nederlandse zorgverzekering en kan je deze laten beëindigen.
 • Lees meer bij verzekeren en betaald werk in het buitenland & bij Wanneer vervalt de dekking van je Nederlandse zorgverzekering als je gaat werken in het buitenland?

Wat kan jij doen?

  • Wees er op tijd bij en kies een verzekering waarbij de dekking van je zorgverzekering mag komen te vervallen als je vooraf niet zeker weet of je betaald (vrijwilligers) werk gaat doen. Wanneer je geen recht meer blijkt te hebben op de Nederlandse zorgverzekering, dan wordt deze met terugwerkende kracht stopgezet vanaf je eerste werkdag. Je kunt je nooit met terugwerkende kracht verzekeren. Je loopt hier dus risico een periode onverzekerd te zijn.
  • Goed opletten. Sommige zorgverzekeraars geven je weliswaar toestemming om je zorgverzekering op te zeggen, maar dat wil niet zeggen dat de controlerende instanties het daar (gedurende je reis of achteraf) ook mee eens zijn. Mocht de beslissing echter worden teruggedraaid, dan zijn er in de meeste gevallen ook weer mogelijkheden om achteraf je zorgtoeslag aan te vragen. Veel wereldreizigers zorgen dat ze een jaar voor vertrek een voordelige zorgverzekering afsluiten en hun zorgtoeslag aanvragen. Sommigen houden daarbij ook rekening met de datum van vertrek zodat hun jaarinkomen in het reisjaar laag genoeg blijft voor hoge toeslag.

  Waar moet je rekening mee houden?

  • dat je zorgverzekering laten stopzetten een flinke besparing kan zijn (tenzij je al een flinke zorgtoeslag hebt), als je meer dan een paar maanden in het buitenland aan het werk gaat gedurende je wereldreis.
  • dat een (reis)verzekering waarbij de dekking van je zorgverzekering mag komen te vervallen een stuk voordeliger is dan je zorgverzekering.
  • dat een (reis)verzekering waarbij de dekking van je zorgverzekering mag komen te vervallen per maand iets meer kost dan wanneer je een (reis)verzekering afsluit waarbij dat niet het geval is.
  • dat een (reis)verzekering waarbij ook de dekking van je zorgverzekering mag komen te vervallen in ieder geval de risico's afdekt dat je gedurende je reis zonder verzekerde zorg komt te zitten.
  • dat je een afweging kan maken of, en wanneer, je de administratieve rompslomp wilt afhandelen (zorgverzekeraar, SVB, werkgever, reisverzekeraar, gemeente) als je je zorgverzekering zou willen stopzetten of de premie zou willen terugvragen. Afhankelijk van je situatie kan je dit vooraf, tijdens of achteraf regelen (maak voor je afweging gebruik van BuitenlandZaken Service  van JoHo).
  • dat je bij je afwegingen ook mee moet nemen dat je zorgtoeslag zal komen te vervallen als je geen Nederlandse zorgverzekering meer hebt lopen, of dat je die achteraf zal moeten terugbetalen in het geval deze met terugwerkende kracht word stopgezet vanaf je eerste werkdag.
  • dat mocht je je hebben uitgeschreven bij de gemeente (Basisregistatie Personen), je je dan direct na terugkeer (liefst binnen 24 uur) weer inschrijft. Je Nederlandse zorgverzekering kan je dan later regelen, maar is wel met terugwerkende kracht geldig (reis- of 'work en travel'-verzekeringen stoppen met dekking op moment van aankomst in Nederland).

  Wat kan JoHo voor je betekenen?

  • Bij JoHo is veel ervaring met mensen die voor langere tijd naar het buitenland gaan, vul het adviesformulier  in en je ontvangt vrijblijvend een persoonlijk verzekeringsadvies.
  • Je kunt donateur worden en gebruik maken van JoHo's BuitenlandZaken Service  voor specifiek advies, vragen en hulpmiddelen over het opzeggen van je zorgverzekering als je naar het buitenland vertrekt, het uitschrijven uit de Basisregistratie Personen bij je gemeente, en het al dan niet aanhouden van een briefadres.
  • Je kunt ook JoHo donateur en/of abonnee worden  en gebruik maken van diverse kortingen, keuzehulp, adviesservices en JoHo's Emigratieservice met mogelijkheden voor uitgebreidere informatieverstrekking, uitgebreid persoonlijk advies, hulp bij overstappen rondom ziektekostenverzekeringen, adresservice en meer!
  Biedt de Nederlandse zorgverzekering voldoende dekking tijdens een lange of wereldreis?

  Biedt de Nederlandse zorgverzekering voldoende dekking tijdens een lange of wereldreis?

  • Met de Nederlandse basiszorgverzekering heb je wereldwijd recht op onvoorziene spoedeisende medische zorg.

  • De kosten worden echter meestal vergoed tot 100% van het Nederlandse tarief, terwijl de kosten in het buitenland in veel landen flink hoger kunnen liggen.

  • De kosten die niet direct samenhangen met de behandeling, zoals een reddingsoperatie of vervoer naar het ziekenhuis, worden niet vergoed door je Nederlandse basiszorgverzekering

  Wat kan jij doen?

  • Kies een passende verzekering die voorkomt dat je zelf grote bedragen moet bijbetalen als je ziek wordt of gewond raakt.

   

  Advies voor het kiezen van een verzekering voor een lange of wereldreis

   

  Verzekeringen voor een wereldreis of lange reis: Advieswijzer

  Verzekeringen voor een wereldreis of lange reis: Advieswijzer

  Hoe werkt de advieswijzer?

  • Je vindt hier de adviezen op basis van de keuzehulp, en de vragen en antwoorden die je op deze en de andere pagina's, kunt lezen.
  • Op de pagina's van de aangeraden verzekeringen vind je meer informatie over de specifieke verzekeringen zelf.

  Welke dekking adviseert JoHo bij lange reizen en wereldreizen?

  • JoHo adviseert iedereen die lang op reis gaat om te zorgen dat:
   • ze een verzekering hebben die geldig is in het gebied waar ze gaan reizen.
   • ze voldoende verzekerd zijn voor de sporten en activiteiten die ze gaan uitoefenen.
   • ze verzekerd zijn voor SOS hulpverlening en voor vervroegde terugkeer voor als er iets met hen gebeurt, of met de directe familie.
   • ze medische kosten tot de kostprijs (wat het daadwerkelijk kost) verzekeren en niet alleen voor de standaard kosten. In de meeste landen zijn de zorgkosten hoger dan in Nederland.
   • ze hun bagage verzekeren of voldoende voorzorgmaatregelen nemen tegen diefstal of beschadiging.
   • ze zich goed verzekeren tegen particuliere aansprakelijkheid.
   • ze goed verzekerd zijn voor ongevallen.
   • ze zich alleen voor rechtsbijstand verzekeren als daar direct aanleiding voor is, tenzij de dekking al automatisch in de verzekering is meegenomen.
  • Sluit je een verzekering af die speciaal ontwikkeld is voor reizen en werken in het buitenland, dan kies je voor een verzekering die met alle adviezen rekening heeft gehouden. Waarbij het met name van belang is dat je medische kosten goed zijn gedekt en dat de dekking voor vervroegde terugkeer goed is geregeld.

  Advies bij reizen tot 6 maanden

  JoHo ISIS Continu verzekering

  • Voor reizen tot 3 maanden

  JoHo Special ISIS verzekering

  • voor reizen tot 6 maanden
  • aflopende verzekering.

  JoHo World & Europeesche

  • voor reizen tot 6 maanden
  • doorlopende verzekering.

  Advies bij reizen langer dan 6 maanden

  JoHo Special ISIS 

  • Speciaal ontwikkeld voor backpacken en reizen met wat langer verblijf in het buitenland. 
  • Verzekering met de beste prijs/kwaliteit verhouding.
  • tot 4 jaar af te sluiten

  JoHo Allianz Globetrotter

  • Kies zelf de verzekerde rubrieken.
  • Bij deze verzekering moet je van tevoren wel precies weten wat je gaat doen
  • Tot 2 jaar af te sluiten

  Advies bij reizen met vrijwilligerswerk of betaald werk

  Advieswijzer voor verzekeringen voor vrijwilligerswerk in het buitenland 

  Advieswijzer voor verzekeringen voor betaald werk in het buitenland

  Advieswijzers voor verzekeringen voor risicovol werk in het buitenland

  Wat zijn de 7 verschillen tussen de Special ISIS en de Globetrotter Allianz Global Assistance verzekering?

  Wat zijn de 7 verschillen tussen de Special ISIS en de Globetrotter Allianz Global Assistance verzekering?

  Vergelijken in het kort

  Hoe kan je verzekeringen vergelijken?

  • Verzekeringen vergelijken is meestal niet een kwestie van een duidelijke keuze tussen optie 1 of 2. De duidelijkste verschillen zitten vaak in de details die echter voor je basiskeuze voor een verzekering of een verzekeraar eigenlijk niet zo belangrijk zijn. De belangrijkste verschillen zijn vaak veel moeilijker te vergelijken. Dit zijn bijvoorbeeld vragen als 'hoe gaat de verzekeraar om met claimafhandeling?' of 'hoe adequaat reageert de alarmcentrale van de verzekeraar?'.
  • Lees meer in het chapter over verzekeringen vergelijken

   Waarom worden de Globetrotter en de Special ISIS vaak vergeleken?

   • In Nederland zijn er eigenlijk twee verzekeringen die het vaakst worden afgesloten door wereldreizigers, avonturiers, vrijwilligers, studenten, stagiairs, working holidayërs en door degenen die tijdelijk betaald werk in het buitenland gaan verrichten.
   • Dit heeft met name te maken met de beperkingen en uitsluitingen van de normale reisverzekeringen en de specialisatie van de betrokken verzekeraars. Zo vallen de verzekeringen van andere verzekeraars soms af door de keuze om lokaal medische zorg te laten verlenen en niet te repatriëren.

   Wat zijn de verschillen in het kort

   • de Special ISIS is van een meer gespecialiseerde verzekeraar (ISIS verzekeringen is een onderdeel van de Goudse)
   • de Special ISIS is wat flexibeler als je hem eenmaal hebt afgesloten en flexibeler tijdens je reis.
   • De Globetrotter is wat flexibeler bij het afsluiten door de keuze opties die je bij de dekking hebt.
   • de Globetrotter past beter bij mensen die zeer specifieke en gevaarlijke werkzaamheden in het buitenland gaan verrichten

   1. De verzekeraar - Waarin verschillen de verzekeraars van de Globetrotter (Allianz) en van de Special ISIS (Goudse) van elkaar?

   • ISIS is het onderdeel van de Goudse Verzekeringen dat al meer dan 30 jaar gespecialiseerd is in backpackers, avonturies en iedereen die lang in het buitenland verblijft. De kans op juiste, dan wel een passende, behandeling is in het algemeen net iets groter dan bij andere verzekeringen net als de kans op maatwerk in het geval van specifieke problemen.
   • Allianz is onderdeel van een groot concern en heeft de zaken in het algemeen wat meer volgens vaste procedures geregeld in het geval er problemen ontstaan. Het grote netwerk (en bijbehorend vermogen) kunnen een voordeel zijn.

   2. De flexibiliteit - Wat is het verschil bij verlengen of aanpassen bij de Globetrotter en de Special ISIS

   • De Special ISIS kan je (binnende voorwaarden) ook tijdens de reis nog aanpassen
   • De Globetrotter kan je afsluiten in losse modules per dekkingsonderdeel
   • Bij verlengen gaat bij de Globetrotter altijd een nieuwe polisperiode in. Dit wil onder meer zeggen dat bestaande aandoeningen worden uitgesloten op de nieuwe periode, ook als deze in de polisperiode ervoor zijn ontstaan.De Special ISIS kan je verlengen zo vaak als je wilt, zonder consequenties voor de continuïteit van de dekking.
   • Bij verlengen geldt bij de Special ISIS dat je dit kunt aanvragen voor losse dagen. Het maximum waarmee je per keer kunt verlengen is 1 jaar. De Globetrotter wordt altijd uit volle maanden opgebouwd. Het minimum waarmee je kunt verlengen is daarom 1 maand. Het maximum waarmee je per keer kunt verlengen is de totale polisduur van 24 maanden.

   3. De duur - Wat is het verschil in af te sluiten duur tussen de Globetrotter en de Special ISIS?

   • De Special ISIS  kan je tot 4 jaar aanhouden terwijl je de Globetrotter maximaal 2 jaar kunt laten doorlopen.
   • De Globetrotter sluit je af in periodes van een maand. De Special ISIS kan je voor de preciese reisduur afsluiten (dagpremie).
   • De minimale looptijd is bij de Special ISIS 2 maanden. Per polisperiode geldt een maximum van 1 jaar.
   • Bij de Globetrotter is 2 maanden het minimum dat je bij de eerste polis in rekening gebracht krijgt. Je mag de verzekering wel gelijk voor de maximale looptijd van 24 maanden aanvragen

   4. De activiteiten - Wat is het verschil bij werkzaamheden en activiteiten bij de Globetrotter en de Special ISIS?

   • De Globetrotter biedt ook dekking bij 'gevaarlijke' werkzaamheden zoals werken op medisch gebied, werken met wilde dieren, werken met landbouwmachines, werken als duikinstructeur.
   • De Special ISIS biedt geen dekking bij 'gevaarlijke' werkzaamheden,  maar heeft ook geen toeslagen voor betaald werk
   • De Special ISIS biedt ook dekking voor aansprakelijkheid aan stagairs en vrijwilligers tijdens hun werkzaamheden in het buitenland. Let op: het woord bedrijfsaansprakelijkheid gaat over de aansprakelijkheid van het bedrijf en heeft hier niets mee te maken, in dit geval gaat het om de aansprakelijkheid van de verzekerde die tijdens het werk aansprakelijk wordt gesteld door bijvoorbeeld een klant die schade heeft geleden door de verzekerde (bijvoorbeeld koffie over zijn dure broek, beschading aan zijn telefoon of laptop e.d.)

   5. De dekking - Wat zijn de belangrijkste verschillen in dekking bij de Globetrotter en de Special ISIS?

   • De Special ISIS geeft dekking tijdens de eerste dagen van een negatief reisadvies
   • De Globetrotter biedt de mogelijkheid om je bagage voor een hoger bedrag te verzekeren.
   • Bij de Special ISIS geldt de maximale vergoeding voor bagage per gebeurtenis. Bij de Globetrotter geldt de maximale vergoeding per polisperiode.

   6. De premie - Wat is het verschil in premie tussen de Globetrotter en de Special ISIS?

   • Premies zijn moeilijk te vergelijken door de manier waarop de verzekeringen worden aangeboden. Als je vergelijkbare pakketten in dekking naast elkaar zou leggen dan was tot 2019 de Globetrotter voordeliger en is dat na 2019 de Special ISIS (met name als je de volledige of aanvullende ziektekostendekking nodig hebt). Voor mensen die naar de VS gaan, is de dekking zeer vergelijkbaar.
   • De toeslag bij de werkzaamheden maakt in het geval van werkzaamheden in het buitenland de Globetrotter vaak wat duurder (toeslag is 0, 10, 25 of 100%)
   • De Special ISIS kent een premietoeslag van 10% voor mensen boven de 35 jaar
   • Ga je niet werken en ben je jonger dan 27 dan kan je met de Globetrotter voordeliger uitkomen, door de jongeren korting van 10%
   • Uiteindelijk is het prijsverschil vaak maar hoogstens een paar tientjes per jaar, waardoor andere overwegingen een belangrijkere rol spelen.

   7. De nationaliteit - Wat is het verschil tussen de Globetrotter en de Special ISIS wanneer je niet in Nederland woont of niet de Nederlandse nationaliteit hebt?

   • Beide verzekeringen zijn af te sluiten door alle nationaliteiten. De Special ISIS verwacht dat je wel minimaal 12 maanden in Nederland hebt gewoond. De Globetrotter stelt de eis dat je op moment van afsluiten bent ingeschreven in Nederland
   • Ben je in België woonachtig dan kun je beide verzekering afsluiten zonder bovenstaande punten, maar ben je verplicht te kiezen voor volledige medische dekking ('All-in'). De Special ISIS stelt in dit geval ook een verplichte looptijd van de verzekering van minimaal 4 maanden en 1 dag en de Globetrotter een verplichte looptijd van minimaal 2 maanden.

   Advies aanvragen of afsluiten

   Vraag advies door jouw situatie voor te leggen aan de specialisten van JoHo

   Beide verzekeringen kan je via JoHo afsluiten, waardoor je je meteen verzekert van JoHo's rol als tussenpersoon!

   Afsluiten en keuzehulp de Special ISIS

   Afsluiten en keuzehulp bij de Globetrotter

    

    

    

     

    

   Aanvragen & Verzekeringen

    

    

    

   JoHo: crossroad uit bundel
   JoHo: footprint achterlaten
    
   (service voor JoHo donateurs & abonnees)
    
    
   JoHo: delen en inspireren

    

    

   Meer over JoHo en je verzekeringen

   Informatie en faq zoeken
   JoHo checken

   Waarom zou je je verzekeren?

   • De kans op ongelukken en ziekte is in het buitenland groter dan thuis, vooral als je ook gaat werken
   • Medische zorg in het buitenland is duur, zeker als je in een privékliniek belandt

   • Als je met spoed terug naar Nederland moet omdat er iets met jou of je directe familie gebeurt, kunnen de kosten flink oplopen

   • Je kunt te maken krijgen met beschadiging, verlies of diefstal van je bagage

   • Het kan lastig zijn in noodsituaties zelf te achterhalen welke stappen je moet nemen. Met een goede verzekering kun je 24/7 rekenen op hulp van een (Nederlandse) alarmcentrale

   Waarom zou je je verzekeren via JoHo?

   • Specialisatie: op het gebied van emigratie, werk, stage, studie en reizen in het buitenland

   • Specifiek: bij het samenstellen van het verzekeringsaanbod is het uitgangspunt dat men moet kunnen kiezen uit het beste, meest voordelige en het meest gespecialiseerde aanbod

   • Service: aanbod van meerdere verzekeraars - uitgebreide ervaring met en ondersteuning bij problemen met verzekeraars - advies op maat - snelle en persoonlijke afhandeling

   • Safe: JoHo is erkend tussenpersoon op het gebied van verzekeringen

   • Sociaal: door je verzekering bij JoHo af te sluiten, verzeker je ook een ander van een beter leven

   Waarom zou je je aansluiten bij JoHo?

   • Voor voordelen bij de premies van verzekeringen en het gebruik van JoHo abonnementen.
   • Voor het steunen van de missie en de doelstellingen: JoHo abonnees en donateurs die hun verzekering via JoHo laten lopen steunen niet alleen zichzelf maar ook de JoHo missie om mensen en organisaties in staat te stellen beter samen te werken en bij te dragen aan een tolerante, verdraagzame en duurzame wereld.

   Sluit je aan bij JoHo 

   Contact opnemen
    
   CONTACT
    
   Contactformulier
    
   Telefoon & Afspraken
   di t/m do tussen 11.00 - 17.00
   +31 (0)88-3214567
   Skype: op joho.foundation
    
   JoHo vestigingen in NL