Werken als divemaster of duikinstructeur in het buitenland verzekeren

Ben je verzekerd in het buitenland:

  tijdens je werk onder water als decompressieduiker, diepzeeduiker, divemaster, duikinstructeur,

  grotduiker, koraalonderzoeker of nitroxduiker?

  JoHo: crossroad uit bundel

   

  Werkzaamheden als duikinstructeur in het buitenland verzekeren

   

  Waarom je werkzaamheden als duikinstructeur of divemaster in het buitenland verzekeren?

  • Je krijgt met bijzondere risico’s en werkzaamheden te maken die door normale reis- en zorgverzekeringen niet worden gedekt. Dit betekent dat je niet verzekerd bent voor kosten die direct of indirect voortvloeien uit jouw werk als bijvoorbeeld duikinstructeur of divemaster
  • Medische zorg in het buitenland kan erg duur zijn, zeker als je in een privékliniek belandt of als er hyperbare zuurstoftherapie nodig is
  • Werkgevers bieden in het algemeen geen of vaak geen volledige verzekering aan.

  Waarom (ook) een speciale verzekering voor je langere verblijf in het buitenland?

  • Tijdens werk, stage of vrijwilligerswerk in het buitenland waarbij je een vergoeding (of bijvoorbeeld eten en accommodatie) ontvangt, vervalt in de meeste gevallen de dekking van je Nederlandse zorgverzekering. Je hebt dan een speciale verzekering nodig om verzekerd te blijven voor ziekte en ongevallen
  • Als je met spoed terug naar Nederland moet omdat er iets met jou of je directe familie gebeurt, kunnen de kosten flink oplopen
  • Tijdens een lang verblijf in het buitenland onderneem je waarschijnlijk ook andere bijzondere activiteiten of ga je ook ander werk doen (betaald of als vrijwilliger) ook dan heb je in het algemeen een van de verzekeringen voor lang verblijf in het buitenland nodig om gedekt te blijven
  • Alleen speciale verzekering voor lang verblijf in het buitenland kunnen dekking blijven bieden als er negatief reisadvies wordt uitgegeven voor het gebied waar jij net aan het werk bent
  Vragen en antwoorden: over verzekerd zijn in in het buitenland tijdens werkzaamheden onder water als duikinstructeur of divemaster

  Vragen en antwoorden: over verzekerd zijn in in het buitenland tijdens werkzaamheden onder water als duikinstructeur of divemaster

  Wanneer is een verblijf in een decompressiekamer gedekt?

  • Wanneer je tijdens of na een duik ziek wordt, is snel handelen essentieel. Als je met decompressieziekte te maken krijgt is het zaak dat je snel behandeld wordt. Enige tijd in een decompressiekamer doorbrengen kan daarbij levensreddend zijn. Hier zijn echter vaak hoge kosten aan verbonden, ook omdat niet alle reguliere ziekenhuizen over een dergelijke machine beschikken. 
  • Vanuit je Nederlandse zorgverzekering zal de behandeling met decompressiekamer gedekt zijn conform Nederlands tarief.
  • Houd er rekening mee dat in een privé ziekenhuis, ook in een 'goedkoop land', de kosten voor een dergelijke behandeling vele malen hoger kunnen liggen dan in Nederland.
  • Zorg ervoor dat je bij duikreizen, en helemaal als je professioneel in deze sector aan de slag gaat, volledig (tegen kostpijs) verzekerd bent voor spoedeisende medische zorg.

  Wanneer ben je verzekerd als er iets met een leerling gebeurt tijdens de les?

  • In principe is hier sprake van beroepsaansprakelijkheid en zal je werkgever, de duikschool, hier maatregelen voor moeten treffen.

   Wat betekent het voor mijn verzekering als ik ook een vergoeding krijg voor mijn werkzaamheden?

  • De dekking van je zorgverzekering in Nederland vervalt (van rechtswege) zodra je langer dan een paar maanden betaalde werkzaamheden gaat verrichten in het buitenland (in sommige landen is dat al eerder).
  • In sommige gevallen moet je je ook lokaal verzekeren of meldt jouw werkgever je hiervoor aan.

   

  Wanneer vervalt de dekking van je zorgverzekering als je naar het buitenland vertrekt?

  Wanneer vervalt de dekking van je zorgverzekering als je naar het buitenland vertrekt?

  De dekking van je zorgverzekering komt te vervallen in één (of meer) van de volgende gevallen:

  1 - je gaat betaald werken in het buitenland

  • Als je betaald gaat werken in een verdragsland ('eerste-werkdag land' zoals bijvoorbeeld Canada, Japan, Marokko, Turkije, de Verenigde Staten of Zuid-Korea). De dekking van je basiszorgverzekering komt dan al vanaf je eerste werkdag te vervallen.
  • Als je betaald gaat werken in een EU land (+ Noorwegen, IJsland, Zwitserland). De dekking van je basiszorgverzekering komt dan al vanaf je eerste werkdag te vervallen en er wordt van je verwacht dat je je lokaal verzekert.
  • Als je betaald in loondienst gaat werken in een ander land. De dekking van je basiszorgverzekering komt dan met terugwerkende kracht vanaf je eerste werkdag te vervallen indien je langer dan drie maanden gaat werken.
  • Als je tijdelijk gaat werken in een ander land en een vergoeding krijgt van minimaal €190 (bruto) per maand of €1.900 op jaarbasis (in loon of natura). De dekking van je basiszorgverzekering komt dan met terugwerkende kracht vanaf je eerste werkdag te vervallen indien je langer dan drie maanden gaat werken.

  2 - Je gaat vrijwilligerswerk doen in het buitenland

  • Als je langer dan drie maanden vrijwilligerswerk gaat doen en een vergoeding krijgt (onkosten, eten, inwoning) met een waarde van €190 per maand (of meer) of €1.900 op jaarbasis. De dekking van je basiszorgverzekering komt dan met terugwerkende kracht vanaf je eerste werkdag te vervallen, indien je langer dan drie maanden gaat werken.

  3 - Je gaat stagelopen in het buitenland

  • Als je betaald stage gaat lopen in een verdragsland, of een EU land, komt de dekking van je basiszorgverzekering al vanaf je eerste stagewerkdag te vervallen. Er wordt van je verwacht dat je je lokaal verzekert.
  • Buiten deze landen vervalt de dekking van je basiszorgverzekering nadat je een vergoeding krijgt voor je stage met een waarde die hoger is dan het Nederlandse minimumloon.

  4 - Je bent uitgeschreven uit de Basisregistratie Personen van je gemeente

  • Als je langer dan 2 jaar in het buitenland verblijft, bent uitgeschreven uit de Basisregistratie Personen van je gemeente, en geen duurzame banden meer met Nederland onderhoudt (dus niet bijvoorbeeld op wereldreis bent).
  • De termijn verandert overigens de laatste jaren nogal. Ook niet alle zorgverzekeraars zijn altijd op de hoogte dat dit pas na 2 jaar of langer het geval is.

  Wat kan jij doen?

   • Wees er op tijd bij en kies een verzekering waarbij de dekking van je zorgverzekering mag komen te vervallen. Dan loop je in ieder geval geen risico.
   • Ook wanneer je vooraf niet zeker weet of je betaald (vrijwilligers)werk gaat doen, kan dit verstandig zijn. Wanneer je geen recht meer blijkt te hebben op de Nederlandse zorgverzekering, dan wordt deze met terugwerkende kracht stopgezet vanaf je eerste werkdag. Je kunt je nooit met terugwerkende kracht verzekeren. Je loopt hier dus risico een periode onverzekerd te zijn.

   Waar moet je rekening mee houden?

   • Een verzekering waarbij de dekking van je zorgverzekering mag komen te vervallen kost per maand iets meer. Wel geeft het minder gedoe en minder afhankelijkheid van je lokale werkgevers.
   • Maak een afweging of, en wanneer, je de administratieve rompslomp wilt afhandelen (zorgverzekeraar, SVB, werkgever, reisverzekeraar, gemeente). Afhankelijk van je situatie kan je dit vooraf, tijdens of achteraf regelen (maak voor je afweging gebruik van BuitenlandZaken Services van JoHo).
   • Neem bij je afwegingen ook mee dat je zorgtoeslag zal komen te vervallen als je geen Nederlandse zorgverzekering meer hebt lopen, of dat je die achteraf zal moeten terugbetalen in het geval deze met terugwerkende kracht wordt stopgezet vanaf je eerste werkdag.
   • Wanneer je je zorgpremie wilt terugvragen, en/of je je zorgverzekering hebt opzegd, dan kan er na terugkomst gevraagd worden naar je (arbeids)contract en/of salarisstroken, dus bewaar alles wat daar een beetje op lijkt.
   • Mocht je je hebben uitgeschreven bij de gemeente (BRP), zorg dan dat je je direct na terugkeer (liefst binnen 24 uur) weer inschrijft. Je Nederlandse zorgverzekering kan je dan later regelen, maar is wel met terugwerkende kracht geldig.

   Meer lezen?

   Direct verzekeren?

    

   Verzekeringen & Advies

    

   Verzekeringen voor divemaster en duikinstructeurs in het buitenland: advieswijzer en vergelijkingen

   Verzekeringen voor divemaster en duikinstructeurs in het buitenland: advieswijzer en vergelijkingen

   Welke dekkingen adviseert JoHo als je in het buitenland werkzaamheden als duikinstructeur of divemaster uitvoert

   • JoHo adviseert iedereen die gaat werken in het buitenland om te zorgen dat:
    • ze een verzekering hebben die geldig is in het gebied waar ze gaan reizen en werken.
    • ze voldoende verzekerd zijn voor de sporten en activiteiten die ze gaan uitoefenen.
    • ze verzekerd voor SOS hulpverlening en voor vervroegde terugkeer voor als er iets met hen gebeurt, of met de directe familie.
    • ze medische kosten tot de kostprijs (wat het daadwerkelijk kost) verzekeren, en niet alleen voor de standaard kosten. In de meeste landen zijn de zorgkosten hoger dan in Nederland.
    • ze hun bagage verzekeren of voldoende voorzorgmaatregelen nemen tegen diefstal of beschadiging.
    • ze zich goed verzekeren tegen particuliere aansprakelijkheid.
    • ze goed verzekerd zijn voor ongevallen.
    • ze zich alleen voor rechtsbijstand verzekeren als daar direct aanleiding voor is, tenzij de dekking al automatisch in de verzekering is meegenomen.
   • Sluit je een verzekering af die speciaal ontwikkeld is voor reizen en werken in het buitenland, dan kies je voor een verzekering die met alle adviezen rekening heeft gehouden. Waarbij het met name van belang is dat je medische kosten goed zijn gedekt en dat de dekking voor vervroegde terugkeer goed is geregeld.

   Als je goed en voldoende verzekerd wilt zijn tijdens je werkzaamheden als duikinstructeur of divemaster in het buitenland

   • Er zijn in Nederland twee verzekeringen die goed aansluiten bij werk als duikinstructeur of divemaster. Beide verzekeringen hebben echter wel restricties (beperkingen) ingebouwd waardoor je naast een van de verzekeringen ook de DAN Diving verzekering zal moeten afsluiten voor een volledige dekking tijdens je werkzaamheden.
   • De meest afgesloten combinatie is de Special ISIS  + Dan Diving. Daarmee heb je via de DAN Diving dekking voor alle duikwerkzaamheden, en ben je via de Special ISIS verzekerd voor je andere activiteiten en werkzaamheden, je zorgkosten en je hele reis en verblijf in het buitenland.
   • Een alternatieve en vergelijkbare combinatie is de Globetrotter + DAN Diving, waarbij je bij de Globetrotter met een toeslag van 10% rekening dient te houden.
   • Sluit je de betrokken verzekeringen via JoHo af, dan kan JoHo als tussenpersoon zorgen dat in geval van schade, of een ongeluk, de afhandeling op elkaar wordt afgestemd.

   DAN Diving verzekering

   • Wereldwijde dekking: Het hele jaar wereldwijd dekking voor duikongevallen.
   • Biedt dekking tijdens werk als duikinstructeur, divemaster en andere duikgerelateerde werkzaamheden.
   • Geen dieptelimiet: Alle types duiken, ook technisch duiken, zijn gedekt zonder dieptelimiet.
   • 24/7 Alarmcentrale.
   • Hulp van JoHo als tussenpersoon.
   • Meer informatie en afsluiten van DAN Diving verzekering

   Special ISIS verzekering 

   • Biedt dekking voor ziektekosten, ook zonder geldige Nederlandse basiszorgverzekering.
   • Biedt ook dekking tijdens werk als duikinstructeur of divemaster.
   • Heeft als beperking dat je alle voorzichtigheid in acht moet nemen.
   • Heeft als uitsluiting gevaarlijke disciplines (dieper duiken dan 40 meter, decompressieduiken, nitroxduiken, grotduiken).
   • Heeft uitgebreide dekking voor SOS hulpverlening en repatriëring en behoudt zijn dekking in gebieden met een gewijzigd reisadvies (bijvoorbeeld bij negatief reisadvies!).
   • Verzekering met de beste prijs/kwaliteit verhouding. Speciaal ontwikkeld voor backpacken en reizen met wat langer verblijf in het buitenland en tot 4 jaar af te sluiten.
   • 24/7 Alarmcentrale.
   • Hulp van JoHo.
   • Meer informatie en afsluiten van de Special ISIS reisverzekering

   Globetrotter verzekering 

   • Biedt dekking voor ziektekosten, ook zonder geldige Nederlandse basiszorgverzekering.
   • Biedt ook dekking tijdens werk als duikinstructeur of divemaster met een toeslag.
   • Heeft als beperking dat je alle voorzichtigheid in acht moet nemen.
   • Heeft uitgebreide dekking, maar geen dekking bij gewijzigd reisadvies.
   • Is tot 2 jaar af te sluiten.
   • 24/7 Alarmcentrale.
   • Hulp van JoHo.
   • Meer informatie en afsluiten van de Globetrotter verzekering 

   Als je al een (reis)verzekering hebt lopen waarmee je in het buitenland betaald werk mag verrichten

   • Je kunt ook zonder aanvullende 'reizen en werken in het buitenland verzekering' (zoals de Special ISIS of de Globetrotter) alleen een DAN Diving verzekering verzekering afsluiten.
   • Hou er dan wel rekening meer dat je buiten de tijd dat je aan werk bent, je in algemeen beperkt of niet verzekerd zult zijn.

   Als je duikschool je al verzekerd heeft voor je duikwerkzaamheden

   Verzekeringen voor betaald werk in het buitenland: advieswijzer en verzekeringen vergelijken

   Verzekeringen voor betaald werk in het buitenland: advieswijzer en verzekeringen vergelijken

   Hoe werkt de advieswijzer?

   • Je vindt hier de adviezen op basis van de keuzehulp, en de vragen en antwoorden die je op deze, en de andere pagina's, kunt lezen en vinden.
   • Op de pagina's van de aangeraden verzekeringen vind je meer informatie over de specifieke verzekeringen zelf.

   Welke dekking adviseert JoHo als je gaat werken in het buitenland? 

   JoHo adviseert iedereen die op reis gaat om te gaan werken in het buitenland om te zorgen dat:

   • ze een verzekering hebben die geldig is in het gebied waar ze gaan reizen en werken.
   • ze voldoende verzekerd zijn voor de sporten en activiteiten die ze gaan uitoefenen.
   • ze verzekerd zijn voor SOS hulpverlening, en voor vervroegde terugkeer voor als er iets met hen, of de directe familie, gebeurt.
   • ze medische kosten tot de kostprijs (wat het daadwerkelijk kost) verzekeren, en niet alleen voor de standaard kosten. In de meeste landen zijn de zorgkosten hoger dan in Nederland.
   • ze hun bagage verzekeren of voldoende voorzorgmaatregelen nemen tegen diefstal of beschadiging.
   • ze zich goed verzekeren tegen particuliere aansprakelijkheid.
   • ze goed verzekerd zijn voor ongevallen.
   • ze zich alleen voor rechtsbijstand verzekeren als daar direct aanleiding voor is, tenzij de dekking al automatisch in de verzekering is meegenomen.

   Waar moet je extra op letten?

   • Ga je werkzaamheden verrichten in de zorg, met wilde dieren of bijvoorbeeld met gevaarlijke machines, kijk dan in de specifieke advieswijzers.
   • Ga je werken in een Verdragsland, of eerste-werkdagland, dan kan de dekking van je Nederlandse zorgverzekering vervallen vanaf de eerste dag dat je gaat werken.
   • Check hier welke landen 'Verdragslanden' en eerste-werkdaglanden zijn

   Werken binnen Europa of in een Verdragsland*

    Werken met vergoeding van meer dan 190 euro per maand binnen Europa of in een Verdragsland*

    • Als je binnen Europa (of in een 'verdragsland'*) gaat werken dan vervalt vanaf je eerste werkdag de dekking van je Nederlandse zorgverzekering. Kies je één van de volgende verzekeringen:

    Werk met vergoeding van minder dan 190 euro per maand binnen Europa of in een Verdragsland*

    Werken buiten Europa of in een niet-Verdragsland*

    Als je korter of langer dan 3 maanden gaat werken, met of zonder vergoeding in een land buiten Europa dat geen Verdragsland is, kies dan één van de volgende verzekeringen:

    Werken met een duur van langer dan één jaar in het buitenland

    Werken onder speciale omstandigheden of in een specifiek beroep

    Verzekeringen voor lange reis of wereldreis: advieswijzer en wereldreisverzekeringen vergelijken

    Verzekeringen voor lange reis of wereldreis: advieswijzer en wereldreisverzekeringen vergelijken

    Hoe werkt de advieswijzer

    • Je vindt hier de adviezen op basis van de keuzehulp, en de vragen en antwoorden die je op deze, en de andere pagina's, kunt lezen en vinden.
    • Op de pagina's van de aangeraden verzekeringen vind je meer informatie over de specifieke verzekeringen zelf.

    Welke dekking adviseert JoHo bij een wereldreis of lange reis naar het buitenland

    • JoHo adviseert iedereen die een wereldreis of lange reis naar het buitenland gaat ondernemen dat
     • ze een verzekering nemen die voor de passende periode en vóór vertrek is afgesloten.
     • ze een verzekering nemen die geldig is voor de leeftijd, de nationaliteit en de woonplaats van de verzekerde.
     • ze een verzekering nemen die geldig is in het gebied waar ze gaan reizen.
     • ze voldoende verzekerd zijn voor de sporten en activiteiten die ze gaan uitoefenen.
     • ze verzekerd zijn voor SOS hulpverlening en voor vervroegde terugkeer voor als er iets met hen gebeurt, of met de directe familie.
     • ze medische kosten tot de kostprijs (wat het daadwerkelijk kost) verzekeren, en niet alleen voor de standaard kosten. In de meeste landen zijn de zorgkosten hoger dan in Nederland.
     • ze hun bagage verzekeren of voldoende voorzorgmaatregelen nemen tegen diefstal of beschadiging.
     • ze zich goed verzekeren tegen particuliere aansprakelijkheid.
     • ze goed verzekerd zijn voor ongevallen.
     • ze zich alleen voor rechtsbijstand verzekeren als daar direct aanleiding voor is, tenzij de dekking al automatisch in de verzekering is meegenomen.
    • Sluit je een verzekering af die speciaal ontwikkeld is voor reizen en werken in het buitenland, dan kies je voor een verzekering die met de alle adviezen rekening heeft gehouden. Waarbij het met name de van belang is dat je medische kosten goed zijn gedekt en dat de dekking voor vervroegde terugkeer goed is geregeld.

    Advies bij reizen tot 3 maanden

    • JoHo ISIS Continu
     • De voordelige doorlopende verzekering voor backpackers en avontuurlijke reizigers.
     • Geschikt voor veel sporten en activiteiten in het buitenland.
    • Allianz doorlopende reis en annulering
     • De doorgroei verzekering voor wie vaker op reis of vakantie gaat.
     • Geschikt voor avontuurlijk avontuurlijke sporten en activiteiten als je de extra dekking voor wintersport en bijzondere sporten erbij neemt.
    • JoHo Special ISIS 
     • De aflopende verzekering die speciaal ontwikkeld is voor backpacken en reizen met wat langer verblijf in het buitenland.
     • Geschikt voor met name actieve en avontuurlijke activiteiten.

    Advies bij reizen tot 6 maanden

    • JoHo Special ISIS
     • Speciaal ontwikkeld voor backpacken en reizen met wat langer verblijf in het buitenland.
     • Geschikt voor met name actieve en avontuurlijke activiteiten.
    • Allianz doorlopende reis en annulering
     • De doorgroei verzekering voor wie vaker op reis of vakantie gaat.
     • Geschikt voor avontuurlijke sporten en activiteiten als je de extra dekking voor wintersport en bijzondere sporten erbij neemt.

    Advies bij reizen langer dan 6 maanden

    • JoHo Special ISIS 
     • Speciaal ontwikkeld voor backpacken en reizen met wat langer verblijf in het buitenland. 
     • Verzekering met de beste prijs/kwaliteit verhouding.
     • Geschikt voor reizen en verblijf in het buitenland tot 4 jaar.
    • JoHo Allianz Globetrotter
     • Minder geschikt als je niet van tevoren weet wat je gaat doen.
     • Geschikt voor uitkiezen van de verzekerde rubrieken.
     • Geschikt voor reizen en verblijf in het buitenland tot 2 jaar.

    Advies bij reizen met speciale activiteiten

    Zie de specifieke advieswijzers

     

      

       

      

     Verzekeringen

      

      

      

     JoHo: crossroad uit bundel
     JoHo: footprint achterlaten
      
     (service voor JoHo donateurs & abonnees)
      
      
     JoHo: pagina topic
     Werken in het buitenland als duikinstructeur verzekeren 

      

      

     Meer over JoHo en je verzekeringen

     Informatie en faq zoeken
     JoHo checken

     Waarom zou je je verzekeren?

     • De kans op ongelukken en ziekte is in het buitenland groter dan thuis, vooral als je ook gaat werken
     • Medische zorg in het buitenland is duur, zeker als je in een privékliniek belandt

     • Als je met spoed terug naar Nederland moet omdat er iets met jou of je directe familie gebeurt, kunnen de kosten flink oplopen

     • Je kunt te maken krijgen met beschadiging, verlies of diefstal van je bagage

     • Het kan lastig zijn in noodsituaties zelf te achterhalen welke stappen je moet nemen. Met een goede verzekering kun je 24/7 rekenen op hulp van een (Nederlandse) alarmcentrale

     Waarom zou je je verzekeren via JoHo?

     • Specialisatie: op het gebied van emigratie, werk, stage, studie en reizen in het buitenland

     • Specifiek: bij het samenstellen van het verzekeringsaanbod is het uitgangspunt dat men moet kunnen kiezen uit het beste, meest voordelige en het meest gespecialiseerde aanbod

     • Service: aanbod van meerdere verzekeraars - uitgebreide ervaring met en ondersteuning bij problemen met verzekeraars - advies op maat - snelle en persoonlijke afhandeling

     • Safe: JoHo is erkend tussenpersoon op het gebied van verzekeringen

     • Sociaal: door je verzekering bij JoHo af te sluiten, verzeker je ook een ander van een beter leven

     Verzekeren via JoHo  

     Waarom zou je je aansluiten bij JoHo?

     • Voor voordelen bij de premies van verzekeringen en het gebruik van JoHo abonnementen.
     • Voor het steunen van de missie en de doelstellingen: JoHo abonnees en donateurs die hun verzekering via JoHo laten lopen steunen niet alleen zichzelf maar ook de JoHo missie om mensen en organisaties in staat te stellen beter samen te werken en bij te dragen aan een tolerante, verdraagzame en duurzame wereld.

     Aansluiten bij JoHo 

     Contact opnemen
      
     CONTACT
      
     Contactformulier voor verzekeringen
      
     Telefoon & Afspraken
     di t/m do tussen 11.00 - 17.00
     +31 (0)88-3214567
     Skype: op joho.foundation
      
     JoHo vestigingen in NL