Wat zijn ervaringen van andere digital nomads die werkend de wereld over gaan?

Een regelmatig verhuizende wereldburger

"Ik begon ooit met het verkopen van tweedehands spulletjes van mezelf en mijn vrienden op Marktplaats en vergelijkbare sites. Na een tijdje startte ik een webwinkel, die ik enkele jaren later goed verkocht. In het buitenland laat ik me leiden door het moment, ik hou van die vrijheid. Meestal werk ik vanuit huis, maar soms zoek ik een co-working-kantoor op: even anderen om me heen, sparren over elkaars activiteiten. Daarnaast draag ik graag mijn kennis over aan anderen; zo heb ik drie jaar digitaal lessen in internetmarketing gegeven. Ik werk net zo lang als vroeger in mijn vaste baan in Nederland, maar krijg als digital nomad veel meer gedaan."

Een digital nomad in Spanje

"Ik werk als virtueel assistent: ik verzorg onder andere online klantenservice en chat-support. Daarnaast doe ik de administratie voor een cateringbedrijf, een sportschool en verhuurbedrijf, doe ik DTP-werk voor een ontwerpstudio en verzorg ik de planning tussen zorgverleners en zorginstellingen. Ook werk ik als fotograaf; ik lever aan online wenskaartenwinkels, krijg per verkochte kaart betaald en ben vanuit Spanje geregeld op pad om nieuw beeldmateriaal te schieten. Het opstarten kostte even tijd, maar met deze combinatie van virtuele activiteiten verdien ik inmiddels een goede boterham."

Een rondtrekkende working nomad

" In drie jaar tijd heb ik in ruim 20 landen gewerkt. Het leek mij wel avontuurlijk, en daarom ontwikkelde ik een concept waarmee ik de wereld tot mijn werkveld kon maken. Ik bedenk namen voor nieuwe bedrijven, ontwerp logo's en beeldmerken, werk mee aan websites. Ik werk samen met webdesigners, tekstschrijvers en programmeurs over de hele wereld. Voordeel is ook dat ik klanten krijg uit de hele wereld en door mijn uitgebreide netwerk vaak snel kan schakelen."

JoHo: crossroads via de bundel

  Chapters 

Teksten & Informatie

JoHo: paginawijzer

JoHo 'chapter 'pagina

 

Wat vind je op een JoHo 'chapter' pagina?

  •   JoHo chapters zijn tekstblokken en hoofdstukken rond een specifieke vraag of een deelonderwerp

Crossroad: volgen

  • Via een beperkt aantal geselecteerde webpagina's kan je verder reizen op de JoHo website

Crossroad: kiezen

  • Via alle aan het chapter verbonden webpagina's kan je verder lezen in een volgend hoofdstuk of tekstonderdeel.

Footprints: bewaren

  • Je kunt deze pagina bewaren in je persoonlijke lijsten zoals: je eigen paginabundel, je to-do-list, je checklist of bijvoorbeeld je meeneem(pack)lijst. Je vindt jouw persoonlijke  lijsten onderaan vrijwel elke webpagina of op je userpage
  • Dit is een service voor JoHo donateurs en abonnees.

Abonnement: nemen

  • Hier kun je naar de pagina om je aan te sluiten bij JoHo, JoHo te steunen en zelf en volledig gebruik te kunnen maken van alle teksten en tools.

Abonnement: checken

  • Hier vind je wat jouw status is als JoHo donateur of abonnee

Prints: maken

  • Dit is een service voor wie bij JoHo is aangesloten. Wil je een tekst overzichtelijk printen, gebruik dan deze knop.
JoHo: footprint achterlaten