Verzekeringen voor backpacken & reizen

 

JoHo Contact
 
CONTACT
 
Contactformulier
 
Telefoon & Afspraken
+31 (0)88-3214567

Bellen via Skype
Tijdens werkdagen tussen 12.00-16.00u op joho.foundation
 
JoHo vestigingen in NL
 

 

Reizen, Vakanties & Trips

 

Waarom zou je een reisverzekering naast je zorgverzekering afsluiten?
 • Niet alle zorgverzekeringen dekken medische kosten in het buitenland, of ze bieden maar dekking voor een beperkte periode of tot een maximum bedrag.

 • Indien de zorgverzekering vergoedt tot het Nederlands tarief betekent dit dat je niet alle kosten vergoed krijgt als je medische kosten in het buitenland hoger uitvallen dan de kosten voor een soortgelijke behandeling in Nederland. Je moet dan zelf het verschil betalen.

 • Met een reisverzekering kun je je aanvullend verzekeren voor medische kosten in het buitenland waardoor dit tot kostprijs (dus de daadwerkelijke kosten!) verzekerd is.

 • In het algemeen moet het wel gaan om onvoorziene, spoedeisende medische kosten.

Advieswijzer voor vakanties en korte trips

Advieswijzer voor vakanties en korte trips

JoHo World Europeesche

JoHo World Europeesche

 • Flexibele doorlopende reis-, en/of annuleringsverzekering met goede prijs-kwaliteitsverhouding. Voor reizen tot 60, 90 of 180 dagen.

JoHo ISIS Continu

JoHo ISIS Continu

 • De voordelige verzekering voor reizen en vakanties tot 90 dagen voor jonge reizigers, backpackers en budgetreizigers.

JoHo Special ISIS

JoHo Special ISIS

 • bij avontuurlijke reizen waarbij werkzaamheden of speciale sporten worden uitgeoefend

Tip

 • Tip: JoHo donateurs krijgen bij het afsluiten van bovenstaande verzekeringen automatisch de voordelen van het JoHo abonnement! Lees hier hoe het werkt. 
Hoe lang mag je met een reisverzekering naar het buitenland?
 • Bij doorlopende reisverzekeringen is het uitgangspunt dat je vaker per jaar voor een (relatief) korte periode naar het buitenland gaat.
 • Kort is daarin een rekbaar begrip en varieert van bijvoorbeeld 30, 60, 90 tot 180 aaneengesloten reisdagen per keer.
 • Soms kan je, tegen een toeslag of door een uitgebreidere variant te kiezen, het aantal aaneengesloten reisdagen uitbreiden
 • Weet je niet precies hoe lang je van plan bent op reis te zijn? Lees meer over verzekeren bij lange reizen of lang naar het buitenland
Wanneer is een normale reisverzekering niet meer voldoende als je (vrijwilligers)werk gaat verrichten, gaat studeren of stage gaat lopen in het buitenland?
 • Steeds meer mensen die voor rondreis of groepsreis naar het buitenland gaan, combineren hun reis met enkele dagen of weken vrijwilligerswerk. Een bijzondere ervaring, waar extra talenten worden ontwikkeld en kennis wordt gedeeld. Toch zijn er ook bepaalde risico's:
 • De meeste doorlopende reisverzekeringen geven geen of beperkte dekking als je vrijwilligerswerk of betaald werk gaat doen in het buitenland. Als een reisverzekering dekking biedt bij stage of studie in het buitenland dan zijn er in het algemeen toch ook beperkingen in de (medische kosten) dekking of met betrekking tot de werkzaamheden en activiteiten die je in het buitenland verricht
 • Bij (een langere periode) vrijwilligerswerk of betaald werk waarbij je meer dan €150 aan geld of loon in natura per maand ontvangt is je Nederlandse zorgverzekering niet meer rechstgeldig  en is een speciale verzekering die ook zorg in het buitenland volledig dekt noodzakelijk.

 

Lang op reis & Wereldreizen

 

Waarom speciaal verzekeren tijdens een lange backpackreis in het buitenland of een wereldreis?

 

Vanwege de duur

 • Vaak geeft een reguliere reis- en/of zorgverzekering helemaal geen dekking voor een langere backpackreis in het buitenland (er is bijvoorbeeld een maximum van 60, 90 of 180 dagen)

Vanwege de activiteiten

 • Tijdens een lange reis onderneem je waarschijnlijk bijzondere activiteiten of ga je aan het werk (betaald werk, vrijwilligerswerk, working holiday).
 • Meestal worden binnen een reguliere reisverzekering specifieke activiteiten, avontuurlijke sporten of werkzaamheden niet gedekt. Een wereldreis verzekering heeft vaak ruimere dekking.

Vanwege de dekking van je zorgkosten

 • Het is voor een doorlopende reisverzekering een vereiste dat je ook een dekking via een Nederlandse basiszorgverzekering hebt. Deze dekking kan komen te vervallen als je bijvoorbeeld betaalde werkzaamheden verricht om wat minder krap bij kas te zitten.
 • Veel standaard verzekeringen dekken de zorgkosten slechts tot Nederlands tarief en dan zal je zelf de extra kosten moeten betalen.

Vanwege dekking bij problemen in het buitenland

 • Bij backpacktrips & lange reizen worden ook vaak landen en regio's bezocht waar mogelijk een negatief reisadvies geldig is, of waar op het moment dat je daar bent een negatief reisadvies voor wordt ingesteld. In veel gevallen kan het best zijn dat het deel van het land waar je zit volledig veilig is. Het is dan prettig als je een reisverzekering hebt waarvan de dekking blijft doorlopen, ook in geval van een negatief reisadvies.
Wereldreis & Gap Year Advieswijzer

Reizen tot 3 maanden

 1. JoHo ISIS Continu
 2. JoHo World & Europeesche
 • Tip: JoHo donateurs krijgen bij het afsluiten van bovenstaande verzekeringen automatisch de voordelen van een JoHo abonnement! Lees hier hoe het werkt .

Reizen tot 6 maanden

 1. JoHo Special ISIS
 2. JoHo World & Europeesche

Meer dan 6 maanden reizen en/of werken tijdens je reis

 • De JoHo Special ISIS  is voor backpackers in het buitenland de verzekering met de beste prijs/kwaliteit verhouding. Deze verzekering is speciaal ontwikkeld voor backpacken en reizen met wat langer verblijf in het buitenland.

Alternatieven

 • JoHo Allianz Globetrotter : Kies zelf de verzekerde rubrieken. Bij Allianz moet je van tevoren wel precies weten wat je gaat doen, en je betaalt gedurende de hele reis een toeslag voor risicovolle werkzaamheden. Eén tussentijds bezoek voor de gehele periode is inbegrepen. Je bent niet flexibel met verlengen, lopende klachten worden na verlenging niet vergoed!

Als je vrijwilligerswerk of betaald werk gaat verrichten tijdens je reis

Verzekeringen met een goede prijs-kwaliteitverhouding, die aansluiten bij jouw activiteiten in het buitenland

Is je Nederlandse zorgverzekering nog wel geldig als je lang op reis of wereldreis gaat?

Hoe zit het met de dekking van je Nederlandse zorgverzekering?

 • Over het algemeen geldt dat de dekking van je Nederlandse zorgverzekering behouden blijft, als je gaat reizen en je niet gaat werken in het buitenland.
 • Ook als je 1 of 2 jaar reist, kun je je Nederlandse zorgverzekering in principe niet opzeggen en blijf je premie betalen. Uitschrijven bij de gemeente (Basisregistratie Personen) heeft hier geen invloed meer op (vroeger wel). De enige uitzondering hierop is als je de banden met Nederland verbreekt en niet de bedoeling hebt om terug te keren.
 • Na 2 tot 4 jaar kan de situatie veranderen, evenals wanneer je tussentijds toch gaat werken in het buitenland. Ga je tussentijds werken dan vervalt de dekking van je Nederlandse zorgverzekering  en kan je deze laten stopzetten.
 • Lees meer bij verzekeren en betaald werk in het buitenland & bij Wanneer vervalt de dekking van je Nederlandse zorgverzekering als je gaat werken in het buitenland?

Wat kan jij doen?

  • Wees er op tijd bij en kies een verzekering waarbij de dekking van je zorgverzekering mag komen te vervallen als je vooraf niet zeker weet of je betaald (vrijwilligers) werk gaat doen. Wanneer je geen recht meer blijkt te hebben op de Nederlandse zorgverzekering, dan wordt deze met terugwerkende kracht stopgezet vanaf je eerste werkdag. Je kunt je nooit met terugwerkende kracht verzekeren. Je loopt hier dus risico een periode onverzekerd te zijn.
  • Goed opletten. Sommige zorgverzekeraars geven je weliswaar toestemming om je zorgverzekering op te zeggen, maar dat wil niet zeggen dat de controlerende instanties het daar (gedurende je reis of achteraf) ook mee eens zijn. Mocht de beslissing echter worden teruggedraaid, dan zijn er in de meeste gevallen ook weer mogelijkheden om achteraf je zorgtoeslag aan te vragen. Veel wereldreizigers zorgen dat ze een jaar voor vertrek een voordelige zorgverzekering afsluiten en hun zorgtoeslag aanvragen. Sommigen houden daarbij ook rekening met de datum van vertrek zodat hun jaarinkomen in het reisjaar ook laag genoeg blijft.

  Waar moet je rekening mee houden?

  • dat je zorgverzekering laten stopzetten flink kan besparen (tenzij je al een flinke zorgtoeslag hebt), als je meer dan een paar maanden in het buitenland aan het werk gaat gedurende je wereldreis.
  • dat een (reis)verzekering waarbij de dekking van je zorgverzekering mag komen te vervallen een stuk voordeliger is dan je zorgverzekering.
  • dat een (reis)verzekering waarbij de dekking van je zorgverzekering mag komen te vervallen per maand iets meer kost dan wanneer je een (reis)verzekering afsluit waarbij dat niet het geval is.
  • dat een (reis)verzekering waarbij ook de dekking van je zorgverzekering mag komen te vervallen in ieder geval de risico's afdekt dat je gedurende je reis zonder verzekerde zorg komt te zitten
  • dat je een afweging kan maken of, en wanneer, je de administratieve rompslomp wilt afhandelen (zorgverzekeraar, SVB, werkgever, reisverzekeraar, gemeente) als je je zorgverzekering zou willen stopzetten of de premie zou willen terugvragen. Afhankelijk van je situatie kan je dit vooraf, tijdens of achteraf regelen (maak voor je afweging gebruik van BuitenlandZaken Service  van JoHo).
  • dat je bij je afwegingen ook mee moet nemen dat je zorgtoeslag zal komen te vervallen als je geen Nederlandse zorgverzekering meer hebt lopen, of dat je die achteraf zal moeten terugbetalen in het geval deze met terugwerkende kracht word stopgezet vanaf je eerste werkdag
  • dat mocht je je hebben uitgeschreven bij de gemeente (Basisregistatie Personen), je je dan direct na terugkeer (liefst binnen 24 uur) weer inschrijft. Je Nederlandse zorgverzekering kan je dan later regelen, maar is wel met terugwerkende kracht geldig (reis- of 'work en travel'-verzekeringen stoppen met dekking op moment van aankomst in Nederland)

  Wat kan JoHo voor je betekenen?

  • Bij JoHo is veel ervaring met jongeren en ouderen die voor langere tijd naar het buitenland gaan, vul het adviesformulier  in en je ontvangt vrijblijvend een persoonlijk verzekeringsadvies.
  • Je kunt donateur worden en gebruik maken van JoHo's BuitenlandZaken Service  voor specifiek advies, vragen en hulpmiddelen over het opzeggen van je zorgverzekering als je naar het buitenland vertrekt, het uitschrijven uit de Basisregistratie Personen (voormalige GBA) bij je gemeente, en het al dan niet aanhouden van een briefadres.
  • Je kunt ook JoHo donateur en/of abonnee worden  en gebruik maken van diverse kortingen, keuzehulp, adviesservices en JoHo's Emigratieservice met mogelijkheden voor uitgebreidere informatieverstrekking, uitgebreid persoonlijk advies, hulp bij overstappen rondom ziektekostenverzekeringen, adresservice en meer!

   

  Biedt de Nederlandse zorgverzekering voldoende dekking tijdens een lange of wereldreis?
  • Met de Nederlandse basiszorgverzekering heb je wereldwijd recht op onvoorziene spoedeisende medische zorg.

  • De kosten worden echter meestal vergoed tot 100% van het Nederlandse tarief, terwijl de kosten in het buitenland in veel landen flink hoger kunnen liggen.

  • De kosten die niet direct samenhangen met de behandeling, zoals een reddingsoperatie of vervoer naar het ziekenhuis, worden niet vergoed door je Nederlandse basiszorgverzekering

  Wat kan jij doen?

  • Kies een passende verzekering die voorkomt dat je zelf grote bedragen moet bijbetalen als je ziek wordt of gewond raakt.

  Afsluiten & Contact

  Contact opnemen

   

   

  LET OP!

  Ga je meer dan €170,- per maand verdienen in het buitenland?

   

  Annuleringsverzekeringen

   

  Keuzehulp

   

  Lees meer over aflopende en doorlopende annuleringsverzekeringen

  • Wat zijn annuleringsverzekeringen?
  • Waarom een annuleringsverzekering?
  • Waarom zou je voor een doorlopende annuleringsverzekering kiezen?
  • Hoe kies je annuleringsverzekering?
  • Wat is de rol van de te verzekeren reissom?
  • Wat wil je verzekeren?
  • Kan je meerdere onderdelen van een reis samenvoegen in een annuleringsverzekering?
  • Kan je een annuleringsverzekering combineren met een reisverzekering?
  • Kan je de reissom terugkrijgen bij het afbreken van je reis?
  • Tot wanneer kan je een annuleringsverzekering afsluiten?
  • Is een annuleringsverzekering ook handig als je samen met iemand reist?
  • Zijn er annuleringsverzekering voor een groep?
  • Zijn er annuleringsverzekeringen waarbij je kunt annuleren als je een herexamen hebt?
  • Zijn er annuleringsverzekeringen die vergoeden dat er iemand voor jou moet waarnemen?

   

  Zakelijke reizen

   

   

  Zakenreisverzekeringen

   

   

   Collectief?

   • Voor bedrijven met meerdere werknemers die veelvuldig in het buitenland zitten, zijn er collectieve zakenreisverzekeringen.
   • Neem contact met JoHo op voor meer informatie:
   • Tel: +31 88 - 3214563
   • E-mail: info@johoinsurances.org

    

    

    

   Verzekeringen voor Belgen en Nederlanders die in België wonen

    

   Vanuit België je verzekering afsluiten voor reis, werk, stage, studie of vrijwilligerswerk in het buitenland?

   Verzekeringen voor vakantie, reis, vrijwilligerswerk, wereldreis, taalreis, studie- of stagereis

   • Wanneer je als Nederlander, of als Belg, in België woont kun je geen Nederlandse reisverzekeringen afsluiten, maar wel gebruik maken van bijvorbeeld de Globetrotter of Special ISIS verzekering

   JoHo & Special ISIS verzekering

   • Speciaal voor: betaald werk, stage, studie en vrijwilligerswerk in het buitenland
   • Gericht op: backpackers, wereldreizigers & avontuurlijke activiteiten  
   • Gebied: Wereldwijde dekking (Europa dekking kan ook)
   • Duur: Flexibele duur en verlenging tot 4 jaar... maar ook voor een paar weken
   • Dekking : Standaard meeverzekerd zijn aansprakelijkheidsdekking (ook tijdens stage & vrijwilligerswerk!), bagagedekking, dekking bij gevaarlijke sporten, ongevallendekking, rechtsbijstand & terugkeer naar Nederland in geval ziekte familielid  
   • Ziektekosten: Ziektekostendekking ook als je Belgische zorgverzekering geen dekking meer biedt.  Je dient wel altijd  de 'All In' dekking te kiezen. Die is ook verplicht als je nog wel een ziektekostenverzekering (Mutualiteiten) hebt in België.
   • Repatriering: Samen terug naar Nederland in geval van nood   
   • Verzekeraar: verzekering van de meest ervaren verzekeraar op het gebied van jongeren en backpackers  

   JoHo & Globetrotter verzekering

   • Speciaal voor: vakantie, reis, vrijwilligerswerk, wereldreis, taalreis, studie- of stagereis
   • Gebied: Wereldwijde dekking (Europa dekking kan ook)
   • Duur: maximaal 2 jaar aaneengesloten.
   • Dekking : je kunt kiezen uit medisch, bagage, SOS, aansprakelijkheid, rechtsbijstand, ongevallen en buitengewone kosten zoals repatriëring.
   • Werken: Houd er wel rekening mee dat de verzekeraar graag van tevoren wil weten wat voor werkzaamheden je gaat doen als je zou gaan werken in het buitenland (afhankelijk van de aard van de werkzaamheden, kan het zijn dat je een premietoeslag dient te betalen).
   • Ziektekosten: Het is voor het afsluiten van de Globetrotter geen vereiste dat je nog een zorgverzekering hebt in België. Je dient wel altijd de dekking te kiezen: 'Medische kosten Volledig'. Die is ook verplicht als je nog wel een ziektekostenverzekering (Mutualiteiten) hebt in België.
   • Verzekeraar: verzekering van een internationale reisverzekeraar

    

   Verzekeringen voor emigranten en expats

   • Iedereen die zich voor langere tijd in het buitenland vestigt, en daar eventueel ook gaat werken, kan vaak geen gebruik maken van de ziektekostendekking in België, de Mutualiteiten.
   • Ook de uitgebreide reisverzekeringen zullen na verloop van tijd ontoereikend zijn.
   • Een uitgebreide ziektekostenverzekering die volledige dekking geeft is dan wenselijk.
   • Via JoHo kan je advies krijgen over de meest interessante internationale ziektekostenverzekeringen, zoals IHHP BUPA, Cigna en Goudse Expatriate Policy
   • Lees meer of vraag advies aan

   Meer lezen over expat en emigratieverzekeringen

    

    

   Verzekeringsadvies voor

   • reizen & backpacken in het buitenland

   • Studeren in het buitenland

   • Stagelopen in het buitenland

   • Vrijwilligerswerk in het buitenlandd

   • Betaald werken in het buitenland

    

   Verzekeringadvies voor

   • expats in het buitenland

   • emigranten in het buitenland

   Meer over JoHo en je verzekeringen

   Verzekeringen Menu
   Waarom ?

   Waarom?

   Waarom zou je je verzekeren?

   • De kans op ongelukken en ziekte is in het buitenland groter dan thuis, vooral als je ook gaat werken
   • Medische zorg in het buitenland is duur, zeker als je in een privékliniek belandt

   • Als je met spoed terug naar Nederland moet omdat er iets met jou of je directe familie gebeurt, kunnen de kosten flink oplopen

   • Je kunt te maken krijgen met beschadiging, verlies of diefstal van je bagage

   • Het kan lastig zijn in noodsituaties zelf te achterhalen welke stappen je moet nemen. Met een goede verzekering kun je 24/7 rekenen op hulp van een (Nederlandse) alarmcentrale

   Waarom zou je je verzekeren via JoHo?

   • Specialisatie: op het gebied van emigratie, werk, stage, studie en reizen in het buitenland

   • Specifiek: bij het samenstellen van het verzekeringsaanbod is het uitgangspunt dat men moet kunnen kiezen uit het beste, meest voordelige en het meest gespecialiseerde aanbod

   • Service: aanbod van meerdere verzekeraars - uitgebreide ervaring met en ondersteuning bij problemen met verzekeraars - advies op maat - snelle en persoonlijke afhandeling

   • Safe: JoHo is erkend tussenpersoon op het gebied van verzekeringen

   • Sociaal: door je verzekering bij JoHo af te sluiten, verzeker je ook een ander van een beter leven

   Waarom zou je JoHo donateur worden?

   • JoHo donateurs krijgen korting op de premies van verzekeringen
   • JoHo donateurs met een doorlopende verzekering krijgen de voordelen van een JoHo abonnement
   • JoHo donateurs met een abonnement krijgen naast de korting ook extra credits en kunnen hun credits inzetten voor cashbacks
   • JoHo donateurs die hun verzekering via JoHo laten lopen steunen zichzelf en de JoHo missie om mensen en organisaties in staat te stellen beter samen te werken en daardoor bij te dragen aan een tolerante, verdraagzame en duurzame wereld

   Back to top