Wat zijn ervaringen van anderen bij het aanvragen van fondsen, beurzen en subsidies?

Marijn, VSBfonds Beurs

Marijn is helemaal gefascineerd door windmolens en windenergie. Na zijn bachelor Technische Natuurkunde aan de TU Delft wil Marijn graag de overstap maken naar een veel meer toegepaste kant van zijn vak. De expertise op het gebied van de windenergie vond hij in Denemarken. In dat land is veel ervaring met het opwekken van windenergie en dat merk je terug in het niveau van de opleiding  en van de studenten in zijn jaargang. 

Dat Marijn werd geselecteerd voor de VSBfonds Beurs was voor hem een aangename verrassing. Op de TU Delft was de concurrentie pittig, maar Marijn wist zich te onderscheiden door zijn bevlogenheid. Diezelfde bevlogenheid vindt hij nu ook bij zijn mede-studenten; zij willen echt met elkaar de wereld een beetje mooier maken met schone windenergie!

Harmen, Evan, Marcel, Impulsis

Rural Spark is een jonge sociale onderneming die met behulp van een business model het Indiase platteland toegang tot elektriciteit wil verschaffen. Een goed (werkend) energienetwerk biedt kansen – licht om ’s avonds te kunnen lezen, gebruik van mobiele telefoon – en voorkomt inzet van ongezonde en dure alternatieven als kerosine. Rural Spark heeft een kastje ontwikkeld dat met zonnepanelen energie opwekt. Dit maakt de ‘Energy Kit’ ideaal voor ondernemers, die de energie kunnen verkopen aan dorpsgenoten die hun telefoon of lamp willen opladen.  Het project dat door Impulsis wordt ondersteund, richt zich op 250 ondernemers die een Energy Kit exploiteren. In aansluiting op dit project is Rural Spark begonnen met een crowdfunding campage om een veel groter publiek te bereiken.

Rebecca, De Breed Kreiken Innovatiefonds

Binnen de afdeling Grafiek gebruikt Rebecca vrijwel uitsluitend textiel in haar eigen stijl. Nu heeft ze behoefte aan meer kennis van de productie van textiel. De richting Textile Design van het Chelsey College of Art onderscheidt zich door de focus op het milieu en maatschappelijke problemen in de textielindustrie. Omdat Rebecca de plicht voelt te weten hoe zij op een milieuvriendelijke en eerlijke wijze haar materialen kan produceren, wil zij in Londen hierover kennis opdoen.

Beatrijs, China programma EP-Nuffic

Beatrijs deed een master aan de Central Academy of Fine Art in Beijing. Ze kreeg hiervoor een beurs van het China Programma van EP-Nuffic. Al vanaf het eerste jaar van haar opleiding Fine Arts aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem wilde Beatrijs naar China. Zowel vanwege het Taoisme dat haar al lange tijd intrigeerde, als de paradoxale maatschappelijke status waar China zich in bevindt. "Ik leerde ontzettend veel in China. Maar liep ook flink tegen mezelf aan. liep ik ook tegen mezelf op. Wie ben ik eigenlijk, als burger van zo’n inie-minielandje als Nederland die trots haar democratie aan iedereen verkoopt? En hoe vrij ben ik eigenlijk? Hoe langer ik in China bleef, hoe onduidelijker het me werd."

Han, Starters International Business & Agentschap NL

“Export is voor ons nieuw en spannend”, zegt Han Brunnekreeft, directeur van Brunelco, dat elektronica en software ontwikkelt. “Maar we willen graag groeien en besloten over de grens te kijken.” Het coachingstraject Starters International Business van Agentschap NL maakte dit avontuur een stuk laagdrempeliger. "Via hen kwamen we in contact met de Nederlandse Landbouwraad en het consulaat in Mexico. Dat maakt het betreden van deze markt een stuk laagdrempeliger. De adviseurs voerden onder meer een Zakenpartnerscan uit, waarmee ze ons introduceerden bij interessante zakenpartners in dit land."

Britt, VSBfonds Beurs

Na haar studie Industrial Engineering & Management aan de Hanzehogeschool Groningen wil Britt zich graag verder specialiseren. Ze kiest deze vervolgstudie aan de Lappeenranta Technische Universiteit in Finland onder andere vanwege de combinatie van verschillende faculteiten waardoor er veel kennisuitwisseling is. De goede reputatie van deze universiteit en het duurzame karakter (project Green Campus) maakten dat Britt hier heel graag wil doorstuderen. Dat het ook echt is gelukt, heeft te maken met het vertrouwen dat zij kreeg van de VSBfonds selectiecommissie.

Quico, De Breed Kreiken Innovatiefonds

Praktische problemen oplossen met behulp van wiskunde, specifiek in de deeleconomie. Dat is het doel van Quico. In zijn PhD wil hij een methode ontwikkelen om de kleinste beloning en bijbehorende kortste route te bepalen waarmee automobilisten hun route naar bepaalde locaties aanpassen, ofwel incentive routing. Na zijn pre-master aan de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft hij de kans gekregen om zijn master te voltooien aan de University of California, waar hij ook zijn PhD kan halen.

Ercan, VSBfonds, het Hendrik Muller Fonds en het Vreedefonds

Ercan rondde in december 2012 de duale master Onderneming & Recht af aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ercan had de ambitie om in het buitenland een volledige master te doen. In oktober 2013 is hij begonnen aan de master (LL.M.) Finance in Frankfurt am Main. Ercans doel was om meer specialistische kennis te vergaren van internationaal en Europees financieel recht. Tevens wilde hij zich verbreden door financieel-economische kennis te vergaren.

Fleur, Catharine van Tussenbroek Fonds

Fleur Visser deed onderzoek naar het gedrag en de sociale structuur van de Risso dolfijn op Pico (de Azoren). Ze legde haar observaties van dolfijnen tijdens dit onderzoek vast in een digitale foto-catalogus waardoor een zeer goed beeld onstond van de populatie Risso dolfijnen in het onderzoeksgebied. Daarnaast onderzocht Fleur het groepsgedrag van de dolfijnen. Na afloop van het onderzoek voegde ze zich als mariene biologe bij de Stichting Nova Atlantis om te beginnen aan een promotieonderzoek over de walvisachtigen op de Azoren en de invloed van walvistoerisme op het ecosysteem.

  Chapters 

Teksten & Informatie

JoHo: paginawijzer

JoHo 'chapter 'pagina

 

Wat vind je op een JoHo 'chapter' pagina?

  •   JoHo chapters zijn tekstblokken en hoofdstukken rond een specifieke vraag of een deelonderwerp

Crossroad: volgen

  • Via een beperkt aantal geselecteerde webpagina's kan je verder reizen op de JoHo website

Crossroad: kiezen

  • Via alle aan het chapter verbonden webpagina's kan je verder lezen in een volgend hoofdstuk of tekstonderdeel.

Footprints: bewaren

  • Je kunt deze pagina bewaren in je persoonlijke lijsten zoals: je eigen paginabundel, je to-do-list, je checklist of bijvoorbeeld je meeneem(pack)lijst. Je vindt jouw persoonlijke  lijsten onderaan vrijwel elke webpagina of op je userpage
  • Dit is een service voor JoHo donateurs en abonnees.

Abonnement: nemen

  • Hier kun je naar de pagina om je aan te sluiten bij JoHo, JoHo te steunen en zelf en volledig gebruik te kunnen maken van alle teksten en tools.

Abonnement: checken

  • Hier vind je wat jouw status is als JoHo donateur of abonnee

Prints: maken

  • Dit is een service voor wie bij JoHo is aangesloten. Wil je een tekst overzichtelijk printen, gebruik dan deze knop.
JoHo: footprint achterlaten