Bestemming: Caribisch gebied

JoHo: alle landen
JoHo: landen uitgelicht
Caribisch gebied: intro
 • Voor iedereen die van zon, zee, strand en gezelligheid houdt een ideale bestemming. Maar ook voor de duikliefhebber (Cayman, Bonaire), voor degene die meer gevarieerde eilanden zoekt (Dominicaanse Republiek, Jamaica, Cuba, Puerto Rico), voor de watersporter (surfen op Curaçao, zeilen tussen de eilanden), voor de liefhebber van idyllische eilanden (St. Lucia, Martinique) en zelfs voor degene die rust zoekt (Saba, Tobago).

Naar het Caribisch gebied reizen om te backpacken, emigreren, stagelopen, studeren, vrijwilligerswerk te doen, werken of wonen

Reizen in en emigreren naar het Caribisch gebied

Reizen in en emigreren naar het Caribisch gebied

 • Voor iedereen die van zon, zee, strand en gezelligheid houdt een ideale bestemming. Maar ook voor de duikliefhebber (Cayman, Bonaire), voor degene die meer gevarieerde eilanden zoekt (Dominicaanse Republiek, Jamaica, Cuba, Puerto Rico), voor de watersporter (surfen op Curaçao, zeilen tussen de eilanden), voor de liefhebber van idyllische eilanden (St. Lucia, Martinique) en zelfs voor degene die rust zoekt (Saba, Tobago).

Voorbereidingen

 • Laat je goed informeren over de laatste stand van zaken met betrekking tot de gezondheidssituatie en vaccinaties.
Caribisch gebied: landen en bestemmingen

Caribisch gebied: landen en bestemmingen

Antigua en Barbuda

Antigua en Barbuda

 • Op deze Bovenwindse Eilanden in de Caribische Zee vind je prachtige witte stranden en helder blauw water. Vooral Barbuda is een ideale plek om tot rust te komen. Je kunt er vele vogelsoorten spotten en genieten van de kleurrijke onderwaterwereld tijdens het duiken en snorkelen. Verder kun je op de eilanden een tocht maken door de tropische regenwouden, historische bezienswaardigheden bezoeken (zoals oude Britse forten), windsurfen en wellicht langs de ruige kust geheime grotten ontdekken!
Aruba

Aruba

 • Zoals vele mensen weten is Aruba de ideale vakantiebestemming wanneer je houdt van zon, zee en strand! Aruba kent ook nog andere kanten. Bewandel de hooiberg en kijk uit over het eiland, loop tussen de vrolijk gekleurde huizen in Oranjestad (Playa) of bewonder de prachtige kleuren van de vlinders, te zien in de vlindertuin.
Bahama's
Barbados
Bonaire

Bonaire

 • Bonaire is een prachtig eiland om te bezoeken. Een mooie eilandhop bestemming vanuit Aruba of Curaçao. Het eiland staat voor vele snorkel- en duikliefhebbers in de top 5 beste locaties van de wereld. Naast duiklocaties heeft Bonaire ook prachtige stranden. Ook is er een groot natuurpark, zijn er vele dieren en plantensoorten en kan je er leren over de geschiedenis van het eiland door de historische gebouwen.
Cuba

Cuba

 • Cuba is één van onze favoriete eilanden in het Caribisch gebied. Het land lijkt nog steeds op het land zoals je het ziet in de film Dirty Dancing 2. Dansen op straat met Cubaanse muziek tussen de koloniale huizen. Wees er snel bij, want het authentieke Cuba is snel aan het verdwijnen. Toch blijft het een feest om hier rond te reizen!
Curaçao

Curaçao

 • Stel je voor.... overdag een patatje met eten en ‘s avonds de merengue dansen. Curaçao is relaxed, zonnig en rustig, totdat het nachtleven begint. Dit betekent dat je soms niet voor zes uur in de ochtend terug bent. Een aanrader voor de wat actievere zonaanbidders; zwemmen, snorkelen en duiken (met of zonder dolfijnen). Dit alles in Curaçao!

 

Dominica

Dominica

 • Dit vulkanische eiland wordt gekenmerkt door ongerept regenwoud, watervallen, hete zwavelbronnen en mogelijkheden om te duiken. Dit eiland is nog niet ontdekt door het massatoerisme, dus een goede bestemming als je van rust en ruimte houdt. Een meer sportieve insteek in gedachten? Wat dacht je van een 180 kilometer lange wandeltocht door alle landschappen van het eiland: de Waitukubuli trail.
Dominicaanse Republiek

Dominicaanse Republiek

 • De Dominicaanse Republiek is één van de mooiste eilanden van het Caribisch gebied. Het land is vooral bekend om zijn parelwitte stranden, maar heeft hiernaast nog veel meer te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Voor de kust paren jaarlijks een paar duizend walvissen en verder vind je op het eiland twee leguanensoorten die bijna uitgestorven zijn. Bezoek ook de minder toeristische gebieden om echt met het land kennis te maken.
Grenada

Grenada

 • Grenada is het op tien na kleinste land ter wereld. Het eiland maakt deel uit van de Bovenwindse eilanden van de Kleine Antillen en ligt in het Caribisch gebied. Grenada staat bekend om de productie van rum, koffie en kruiden. Daarnaast vind je er mooie stranden, bergruggen, vele hotels, (vis)restaurants, nationale parken en watervallen. De bevolking staat bekend om de passie voor dansen en muziek en het hele jaar door zijn er verschillende festivals op het eiland.
Haïti

Haïti

 • Haïti heeft, gelegen in de Caribische zee, de laatste jaren veel te kampen gehad met natuurrampen, waaronder een zware aardbeving in 2010. Het land komt er maar moeilijk bovenop en het reizen naar Haïti wordt niet gestimuleerd gezien de veiligheidssituatie. Het land heeft echter veel natuurpracht en koloniale geschiedenis wat je op eigen houtje kunt gaan verkennen. De kans is groot dat je het rijk voor je alleen hebt.
Jamaica
Kaaiman eilanden

Kaaiman eilanden

Naast de fantastische Caribische stranden is de overweldigende onderwaterwereld de grootste attractie van de Kaaiman Eilanden. Er zijn speciale plekken waar je al zwemmend of snorkelend roggen, dolfijnen en amerikaanse toeristen kan aanraken. Er is alleen geen kaaiman te vinden...

  Beste reistijd:

  • De beste reistijd is van september tot en met april . De regenperiode is normaal gesproken van van mei tot oktober. Je kan er dan ook die tropische stormen en orkanen meemaken met vriendelijke namen maar onvriendelijk gevolgen.

  Bijzonderen planten en dieren:

  Puerto Rico

  Puerto Rico

  • Dit eiland kent een kleurige mix aan culturen met zowel Afrikaanse, Spaanse als Taino wortels. Ook Amerika heeft een grote invloed gehad op de cultuur van Puerto Rico, waardoor het land verbazingwekkend modern is en toch Latijns-Amerikaanse trekjes vertoont. Niet alleen de cultuur zorgt ervoor dat veel mensen nog eens terugkomen als ze eenmaal op Puerto Rico zijn geweest, maar ook de stranden, San Juan en het regenwoud dragen hun steentje bij.
  Saint Kitts en Nevis
  Saint Lucia

  Saint Lucia

  • St. Lucia is één van de bovenwindse eilanden in het Caribisch gebied. Het eiland is ongeveer 3,5 keer zo groot als het het Nederlandse eiland Texel. De combinatie van veel zonneschijn, veel regenval en een vruchtbare bodem zorgen voor een grote verscheidenheid aan tropische flora, wat dit eiland een mooie bestemming maakt om te genieten van de natuur. Houd er rekening mee dat de bovenwindse eilanden regelmatig worden getroffen door natuurgeweld in bepaalde seizoenen. 
  Saint Vincent en de Grenadines

  Saint Vincent en de Grenadines

  • Dit Caribische eilandenrijk biedt een combinatie van eco-avonturen in het regenwoud, duiken, klassieke Caribische witte stranden, luxe accommodatie en varen met een jacht of zeilschip. De geografie van het belangrijkste eiland van Saint Vincent en de Grenadines is grotendeels vulkanisch, en net als Saint Kitts en Nevis onderdeel van de bovenwindse Kleine Antillen. 
  Sint Maarten

  Sint Maarten

  • Sint Maarten is een eiland in het Caribisch gebied dat is verdeeld in twee delen, met een Frans deel in het noorden en een Nederlands deel in het zuiden. Tussen de twee helften bestaat vrij verkeer. Je kunt dus gemakkelijk zelf het eiland ontdekken en de verschillen tussen noord en zuid aan den lijve ondervinden. De voertaal op het eiland is Engels, hoewel Frans en Nederlands ook voorkomen.
  Trinidad en Tobago

  Trinidad en Tobago

  • Trinidad en Tobago in de Caribische Zee lijken op het eerste gezicht paradijselijke eilanden, met mooie stranden, fijne muziek en gezellige en praatgrage mensen. Maar pas goed op, want de laatste jaren komt er steeds meer criminaliteit voor in deze eilandstaat. Er zijn veiligere eilandgroepen met vergelijkbare schoonheid en vermaak! Máár het is wel één van de beste plekken ter wereld voor ecotoerisme, zo kun je onder anderen kleine schildpadden uit hun eieren zien kruipen.
  Thema's: naar het buitenland als emigrant, expat, digital of working nomad
  Caribisch gebied: in beeld

  verzekeringenvaccinatieticketsgearreizenrond de wereld

  Tools: activiteiten in het buitenland verzekeren

  Thema's: activiteiten en avontuur in het buitenland

  Natuurgebieden & Wildreservaten in het buitenland

   

  Caribisch gebied: selectie uit de vacatures en organisaties voor vrijwilligerswerk
  Vrijwilligerswerk
  Activiteit Werkvelden Lokatie
  Ga als vrijwilliger aan de slag in het Quill National Park. Zorg voor de groei van de bomen en planten en hou het park schoon Milieubeheer & Fauna(dier)beheer Caribisch gebied
  Kom helpen in een botanische tuin op St. Eustatius, werk in de natuur en maak voederplaatsen voor vogels Milieubeheer & Fauna(dier)beheer Caribisch gebied
  Ga aan de slag als reisreporter en deel jouw verhalen Communicatie extern Afrika, Azië, Caribisch gebied, Europa, Midden-Amerika, Midden-Oosten, Oceanië & The Pacific, Zuid-Amerika
  Werk als vrijwilliger mee op een ecolodge in Saba. Help mee bij de dagelijkse werkzaamheden of werk mee in het restaurant. Toerisme & Vrije Tijd (Leisure) Caribisch gebied
  Verbeter de vindbaarheid en saleskracht van een fairtrade webwinkel Marketing Afrika, Azië, Canada, Caribisch gebied, Europa, Midden-Amerika, Midden-Oosten, Oceanië & The Pacific, Verenigde Staten van Amerika, Zuid-Amerika
  Doe online redactie- en vertaalwerk voor een stichting die zich inzet voor jongerenwelzijn Belangenbehartiging & Sociale sector Afrika, Azië, Canada, Caribisch gebied, Europa, Midden-Amerika, Midden-Oosten, Oceanië & The Pacific, Zuid-Amerika, Verenigde Staten van Amerika
  Doe online werkzaamheden voor een non-profit organisatie die zich inzet voor beter onderwijs in Nicaragua. Afrika, Azië, Caribisch gebied, Europa, Midden-Amerika, Midden-Oosten, Oceanië & The Pacific, Zuid-Amerika
  Doe online werk voor een ecolodge en sociaal project in Thailand Communicatie & Marketing, Maatschappelijke Dienstverlening & Cultuur Thailand, Afrika, Azië, Canada, Caribisch gebied, Europa, Midden-Amerika, Midden-Oosten, Oceanië & The Pacific, Verenigde Staten van Amerika, Zuid-Amerika
  Zet je professionele skills in op het gebied van communicatie, social media of online content writing voor een organisatie die de belangen behartigt van Nederlanders in het buitenland Belangenbehartiging & Sociale sector Nederland - Holland, Verenigde Staten van Amerika, Oceanië & The Pacific, Canada, Midden-Amerika, Midden-Oosten, Caribisch gebied
  Werk als regiovertegenwoordiger en ondersteun de belangenbehartiging van Nederlanders in het buitenland Belangenbehartiging & Sociale sector, Beleid & Overheid Nederland - Holland, Verenigde Staten van Amerika, Oceanië & The Pacific, Canada, Midden-Amerika, Midden-Oosten, Caribisch gebied

  Caribisch gebied: selectie uit de vacatures en organisaties met betaald werk
  Betaald werk
  Activiteit Werkvelden Lokatie
  Ga in deze luxe hotelketen werken! Er zijn verschillende werkmogelijkheden, zoals het organiseren van kinderactiviteiten of ga werken als sportanimator. Toerisme & Vrije Tijd (Leisure) Cuba, Marokko, Caribisch gebied
  Op een bijzondere plek werken in de horeca? Ga dan aan de slag bij diverse ecolodges in Saba! Toerisme & Vrije Tijd (Leisure) Caribisch gebied
  Ben jij reislustig, flexibel en sociaal en vind je het leuk om mensen een geweldige vakantie te bezorgen? Ga dan aan de slag als begeleider voor deze organisatie. Toerisme & Vrije Tijd (Leisure) België, Cuba, Frankrijk, Griekenland, Kroatië, Marokko, Nederland - Holland, Spanje, Sri Lanka, Thailand, Turkije, Caribisch gebied
  Beleidscoördinator in de Caraïben! Beleid & Overheid Caribisch gebied
  Spaans leren in het buitenland: wat is het, waarom zou je doen en waar kan je het beste heen? Scholen & taalinstituten in het buitenland Caribisch gebied, Midden-Amerika, Spanje, Zuid-Amerika
  Ga aan het werk als docent Nederlands op Curacao Scholen & taalinstituten in het buitenland Curaçao, Caribisch gebied, Midden-Amerika
  Heb jij ervaring als bartender en wil je wat van de wereld zien? Ga aan de slag op een cruiseschip Cruiseschepen & Zeilboten Canada, Caribisch gebied, Mexico, Panama, Nieuw-Zeeland, Australië, Japan
  Omgevingsbewuste ecolodge medewerker gezocht in het Caribisch gebied* Toerisme & Vrije Tijd (Leisure) Caribisch gebied
  Licensed therapist for spa treatments in the Caribbean Medische sector & Gezondheidszorg Caribisch gebied
  Ga aan de slag als horecamedewerker bij een hotel op Sint Eustatius Toerisme & Vrije Tijd (Leisure) Caribisch gebied
   
   
  Partners en organisaties voor Caribisch gebied: uitgelicht
  Wereldstage & Wereldjob

  Wereldstage is actief op Curaçao en helpt je aan betaald werk, stages, vrijwilligerswerk en de invulling van een 'gap programma'. Ze organiseren voor alle leeftijden programma's van een paar weken of langer, waarbij je erachter komt welke toekomst bij jou past. Lokale initiatieven worden gesteund door vrijwilligers te plaatsen, en financieel bij te dragen aan de vele goede doelen op Curaçao.

  JoHo: samenwerken met JoHo

   

  Verder reizen

   

  Verder reizen: via aangrenzende gebieden
  Zuid-Amerika

  Zuid-Amerika

  • Eindeloze witte stranden, ruige gletsjers, dichtbegroeide regenwouden en actieve vulkanen. Deze natuurlijke wonderen bevinden zich allemaal in Zuid-Amerika. Samen met de eeuwenoude inheemse culturen zoals die van de Inca's, het koloniale verleden van het continent en de warme Spaans- en Portugeestalige bevolking, heeft Zuid-Amerika alles te bieden voor een indrukwekkende reis.
  Midden-Amerika

  Midden-Amerika

  • Van turquoise zeeën met witte stranden, vulkanen, dicht begroeide regenwouden, exotische eilanden tot zeldzame dieren heeft de natuur in Midden-Amerika veel te bieden. Samen met de geheimzinnige oude Maya culturen, Spaans koloniale voetafdrukken, West-Afrikaanse invloeden vanuit de slavernij, levendige marktjes en koffievelden maakt Midden-Amerika dé bestemming waar het zo relaxt of zo overweldigend kan zijn als je maar wenst.
  Europa

  Europa

  • Europa is voor de meeste Nederlanders nog steeds vakantiebestemming nummer één. Na een vakantie in eigen land komen Frankrijk en Spanje al snel als topbestemmingen uit de bus. Ze staan dan ook bijna model voor alles wat Europa te bieden heeft met rustieke (kampeer)omgeving, mooie berggebieden, grote meren, een prachtige kust, veel cultuur en culinaire hoogstandjes. Wie meer of iets anders wil, kan uitwijken naar het hoge noorden in Scandinavië, de Balkan bezoeken of de Griekse eilanden aandoen. De klassieker onder de beginnende reizigers, of onder Australiërs en Amerikanen, is de 'Europe in one month' trip.
  JoHo: begrijpen

  JoHo Missie, Visie & Concept

  Missie & Visie

  • JoHo wil mensen en organisaties in staat stellen zich te ontwikkelen en beter samen te werken, en daardoor bij te dragen aan een tolerante, verdraagzame en duurzame wereld.
  • Via online platforms en fysieke support centers wordt steun verleend aan persoonlijke ontwikkeling, en wordt internationale samenwerking gestimuleerd.

  Concept

  • Als JoHo donateur, abonnee of verzekerde verleen jij steun aan de doelstellingen van JoHo
  • JoHo steunt vervolgens jou met tools, coaching en voordelen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en internationale activiteiten  
  • JoHo heeft als kernservices: studiehulp, competentie-ontwikkeling, coaching en verzekeringsbemiddeling bij vertrek naar buitenland
  JoHo: paginawijzer

   

   JoHo 'bestemmingen en landen' pagina

   

  Hoe het werkt op een JoHo bestemmingen- en landenpagina (destinations)

  • Op een bestemmingspagina vind je informatie over een land of een regio.
  • Je vindt daar ook de JoHo services en producten die betrekking hebben op dat specifieke land. Zoals de vacatureservices voor betaald of vrijwilligerswerk, de stagemogelijkheden, de partners en de verzekeringsopties
  • Je vindt de informatie opgedeeld in een aantal delen

  Verkenning & Orientatie  

  • Verkenning & Afweging
  • Valuta & Kosten
  • Visum & Documenten
  • Vertrektijd & Klimaat
  • Vervoer & Transport
  • Verblijf & Voeding
  • Verbinding & Integratie
  • Vermaak & Activiteiten

  Voorbereiding en veiligheid

  • Vertreklijsten & Meeneemtips
  • Verzekeringen & Voorzorgsmaatregelen
  • Vaccinaties & Gezondheid

  Vacatures en activiteiten

  • Betaald werk
  • Vrijwilligerswerk
  • Stages

   Verder reizen en ontdekken

  • Aangrenzende landen en regio's
  JoHo: footprint achterlaten