Backpacken, reizen  studeren, stagelopen, werken en wonen in, en emigreren naar Madagaskar

 

 

Madagaskar

 

Reizen naar en in Madagaskar
Reizen naar je bestemming
Madagaskar in beeld

Reisbloggers & Reiswebsites

Partnerselectie: Reisbloggers & Websites

All day every DAISY

Daisy & Patrick reizen rond de wereld. Door zo veel mogelijk over land te reizen en mensen te ontmoeten, hopen ze mooie verhalen te verzamelen. Op All Day Every Daisy delen zij hun inspiratie voor duurzaam reizen en vertellen zij over inspirerende mensen, positieve ervaringen en mooie avonturen.

Along with Annika

Along with Annika is een reisblog van Annika van Beek over de minder bekende bestemmingen, het contact met de lokale bevolking en de mensenrechtensituaties in diverse landen.

Backpackgek

Backpackgek.nl is een reisblog van twee backpackers op wereldreis. De reis is inmiddels afgerond, maar het blog wordt voortgezet met periodieke reisbijdragen.

Travelaar

Travelaar is een online backpack & flashpack magazine, geïnitieerd door (wereld)reizigers Erick Arends en Kirsten Schonewille. Online sinds begin 2016.

We Are Travellers

We Are Travellers is een online travel magazine opgericht voor en door reizigers die een liefde hebben voor verre reizen en mooie bestemmingen.

 

 

 

 
 
 
 
 
Partners: tours en trips in Madagaskar
Maak een tour over land van Antananarivo naar Toliara: genoeg kans om prachtige landschappen en wilde dieren te zien! Meer info en contactgegevens? Meld je hier aan door JoHo donateur of abonnee te worden.
Ga op reis om bultrugwalvissen te zien en zie daarnaast de hoogtepunten van Madagascar. Meer info en contactgegevens? Meld je hier aan door JoHo donateur of abonnee te worden.
 
 

Verzekeren en Veiligheid in Madagaskar

 

Emigreren naar Madagaskar, en lokaal wonen en aanpassen

Madagaskar: Vestigen en ondernemen
Thema's: Emigratie & Samenwerking

Voorbereiden op vertrek

Samenwerken met JoHo vanuit het buitenland?

 • Service: Lees bij Samenwerken met JoHo hoe je jouw activiteiten, services en producten voor het voetlicht kan krijgen.
 • Service: Woon en werk jij in het buitenland en heb je een product of dienst aan te bieden aan Nederlandse of Internationale JoHo donateurs? Neem dan contact op met JoHo.
JoHo: crossroad

Verzekeringsadvies aanvragen 

Advisering bij emigratie en lang verblijf in het buitenland vanuit een veilig, voordelig en verantwoord perspectief

Vacatures en banen met vergoeding in Madagaskar

en/of selectie uit de wereldwijde mogelijkheden

uit de mogelijkheden voor betaald werk vacatures & organisaties
Ga aan de slag als PADI duikinstructeur! Meer info en contactgegevens? Meld je hier aan door JoHo donateur of abonnee te worden.
Organisatie met mogelijkheden op het gebied van onderzoek en communicatie. Meer info en contactgegevens? Meld je hier aan door JoHo donateur of abonnee te worden.
JoHo: Jobs Shops voor betaald werk in het buitenland

Vrijwilligerswerk in Madagaskar

en/of selectie uit de wereldwijde mogelijkheden

Madagaskar : selectie uit de vacatures en organisaties voor vrijwilligerswerk
Combi-programma waarin je als vrijwilliger meewerkt aan dier- en natuurbehoud en milieu educatie geeft aan de lokale bevolking. Meer info en contactgegevens? Meld je hier aan door JoHo donateur of abonnee te worden.
Ga als vrijwilliger aan de slag met lesgeven op een school en help daarnaast met constructiewerkzaamheden en het planten van bomen. Meer info en contactgegevens? Meld je hier aan door JoHo donateur of abonnee te worden.
Verbeter je duikvaardigheden, onderzoek het koraal en onderneem activiteiten met de lokale bevolking! Meer info en contactgegevens? Meld je hier aan door JoHo donateur of abonnee te worden.
Steek je handen uit je mouwen en help mee met het bouwen van scholen in de armste gebieden van Madagaskar. Meer info en contactgegevens? Meld je hier aan door JoHo donateur of abonnee te worden.
Technisch project gericht op betaalbare drinkwater- en brandstofvoorziening Meer info en contactgegevens? Meld je hier aan door JoHo donateur of abonnee te worden.
Ga voor een aantal weken of maanden aan de slag bij een gemeenschapsproject in de Anosy regio, waarbij je bijvoorbeeld helpt met het bouwen van scholen en sanitaire voorzieningen of met voorlichting geven aan de lokale bevolking over hygiëne. Meer info en contactgegevens? Meld je hier aan door JoHo donateur of abonnee te worden.
Heb jij een TEFL-certificaat? Geef dan les bij een ngo in Madagaskar aan zowel kinderen als volwassenen Meer info en contactgegevens? Meld je hier aan door JoHo donateur of abonnee te worden.
Help bij het beschermen van bedreigde diersoorten in Madagascar, waaronder de Lemur. Je kan onder andere data verzamelen en onderwijs verzorgen. Meer info en contactgegevens? Meld je hier aan door JoHo donateur of abonnee te worden.
Word assistent vrijwilligerscoördinator in Madagaskar Meer info en contactgegevens? Meld je hier aan door JoHo donateur of abonnee te worden.
Lever een bijdrage aan het natuurbehoud op Madagaskar en help bijvoorbeeld mee met het kunstmatig plaatsen van koraalrif! Meer info en contactgegevens? Meld je hier aan door JoHo donateur of abonnee te worden.

Stagelopen in Madagaskar

en/of selectie uit de wereldwijde mogelijkheden

Madagaskar : selectie uit de vacatures en organisaties voor stages
Diverse stagemogelijkheden waaronder in de bouw, natuurbehoud, wildlife en community voorlichting. Meer info en contactgegevens? Meld je hier aan door JoHo donateur of abonnee te worden.
Verzamel samen met een lokaal team data over de biodiversiteit op het eiland! Meer info en contactgegevens? Meld je hier aan door JoHo donateur of abonnee te worden.
Ga aan de slag binnen een sociaal project waarbij je contact hebt met lokale visserijgemeenschappen. Meer info en contactgegevens? Meld je hier aan door JoHo donateur of abonnee te worden.
Wil jij je PADI duikbrevet halen en daarnaast onderzoek doen? Kom dan stage lopen op een van de grootste eilanden ter wereld! Meer info en contactgegevens? Meld je hier aan door JoHo donateur of abonnee te worden.

 

Verder reizen

 

Verder reizen: aangrenzende landen en content
Mozambique

Mozambique

 • Mozambique is een groot land met ongerepte natuur, prachtige witte stranden, eilanden, wildparken en een bruizende hoofdstad Maputo. Ondanks de beach resorts die er te vinden zijn, is het helaas wel één van de armste landen ter wereld. De route van noord naar zuid of andersom kan nog wat lastiger zijn door de slechte wegen, maar van oost naar west reizen gaat prima. Je kunt Mozambique makkelijk bereiken vanuit Tanzania, Malawi, Zimbabwe, Zuid-Afrika en Swaziland.
Swaziland

Swaziland

 • Ingesloten tussen Zuid-Afrika en Mozambique ligt het koninkrijk van Swaziland. Dit koninkrijk heeft een divers landschap met indrukwekkende heuvelachtige gebieden en laagvlaktes. Het grote aanbod aan wildlife parken, wandelpaden, avontuurlijke sporten (zoals raften en mountainbiken) en goed begaanbare wegen, maakt Swaziland tot een prettige bestemming. De lokale bevolking leeft voornamelijk nog op traditionele wijze en Swazi’s worden vaak omschreven als vriendelijk en goed gehumeurd.
Verder reizen: ander thema of land

Selecteer een willekeurig filter en klik op 'Toepassen' om het resultaat te zien

JoHo: begrijpen

JoHo Missie, Visie & Concept

Missie & Visie

 • JoHo wil mensen en organisaties in staat stellen zich te ontwikkelen en beter samen te werken, en daardoor bij te dragen aan een tolerante, verdraagzame en duurzame wereld.
 • Via online platforms en fysieke support centers wordt steun verleend aan persoonlijke ontwikkeling, en wordt internationale samenwerking gestimuleerd.

Concept

 • Als JoHo donateur, abonnee of verzekerde verleen jij steun aan de doelstellingen van JoHo
 • JoHo steunt vervolgens jou met tools, coaching en voordelen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en internationale activiteiten  
 • JoHo heeft als kernservices: studiehulp, competentie-ontwikkeling, coaching en verzekeringsbemiddeling bij vertrek naar buitenland
JoHo: paginawijzer

 JoHo Bestemmingen

Hoe het werkt op een JoHo bestemmingspagina

 • Op een bestemmingspagina vind je informatie over een land of een regio.
 • Je vindt daar ook de JoHo services en producten die betrekking hebben op dat specifieke land. Zoals de vacatureservices voor betaald of vrijwilligerswerk, de stagemogelijkheden, de partners en de verzekeringsopties
 • Je vindt de informatie opgedeeld in een aantal delen

Verkenning & Orientatie  

 • Verkenning & Afweging
 • Valuta & Kosten
 • Visum & Documenten
 • Vertrektijd & Klimaat
 • Vervoer & Transport
 • Verblijf & Voeding
 • Verbinding & Integratie
 • Vermaak & Activiteiten

Voorbereiding en veiligheid

 • Vertreklijsten & Meeneemtips
 • Verzekeringen & Voorzorgsmaatregelen
 • Vaccinaties & Gezondheid

Vacatures en activiteiten

 • Betaald werk
 • Vrijwilligerswerk
 • Stages

 Verder reizen en ontdekken

 • Aangrenzende landen en regio's
JoHo: footprint achterlaten
Verzekeren via JoHo