Bestemming: Tanzania & Zanzibar

 

Naar Tanzania en Zanzibar reizen om te backpacken, te studeren, stage te lopen, vrijwilligerswerk te doen, te werken, te leven als digital nomad of je te vestigen als emigrant

Backpacken of reizen in Tanzania & Zanzibar?

  • Een van de betere backpackbestemmingen in Afrika als je van afwisseling houdt.

Studeren in Tanzania & Zanzibar?

  • Co-schappen lopen in Tanzania komt regelmatig voor, voor andere studies blijft het een uitdaging.

Stagelopen in Tanzania & Zanzibar?

  • Er zijn veel mogelijkheden in de sectoren onderwijs, sociaal werk, sport en techniek.

Vrijwilligerswerk doen in Tanzania & Zanzibar?

  • Met name projecten op het gebied van onderwijs, sociaal werk en natuurbescherming.

Werken in Tanzania & Zanzibar?

  • Er zijn beperkte mogelijkheden binnen het toerisme en op het vlak van internationale samenwerking.​​​​​​​

Werken als digital nomad in Tanzania & Zanzibar?

  • Zanzibar en nabij liggende eilanden zijn nomads paradise... op soms de online verbinding na.

Wonen in Tanzania & Zanzibar?

  • Dat is een beetje afhankelijk van waar je woont en werkt kan het zowel aangenaam als niet al te makkelijk zijn. Veel verschillen per regio.

Reizen in en emigreren naar Tanzania en Zanzibar

Reizen in en emigreren naar Tanzania en Zanzibar

Tanzania en Zanzibar als bestemming

JoHighlights in Tanzania
  • Bij de Ngorogoro krater kan je een safari maken en vind je de grootste leeuwenpopulatie.
  • Het Serengeti Park is bekend om de grote migraties. Het wildpark telt ongeveer 35 verschillende diersoorten.
  • De Tarangire rivier trekt veel olifanten en antilopen aan. Het nationaal park heeft veel verschillende wilde dieren. In de bomen vind je o.a. klimmende leeuwen, luipaarden en pythons. 
  • Kilimanjaro - De grootste berg van Afrika is beroemd om de sneeuwtop en biedt 6 beroemde klimroutes. De bekendste is de Marangu-tocht, deze is vrij toeristisch.
  • Zoek chimpansees in de Mahale Mountains - Dit is een van de weinige plekken op de wereld waar nog veel chimpansees leven. Het is een bedreigde diersoort, maar hier in het oerwoud zijn ze goed te bewonderen. Verder kun je bij het Tanganyika Meer snorkelen en duiken en heeft het 's avonds een mooie zonsondergang. Het park is best afgelegen, maar is goed bereikbaar per boot.
  • De eilanden en witte stranden aan de Indische Oceaan.
  • De grote meren (vooral het Tanganyika meer).
JoHotspots in Tanzania
  • Dar es Salaam is de hoofdstad en havenstad van Tanzania. Veel reizigers zien deze stad als een doorreispunt en nemen de boot naar Zanzibar. Dit komt vooral omdat er niet heel veel te zien is voor toeristen. Maar voor reizigers heeft Dar es Salaam wel een bruisend uitgaanscentrum en witte stranden, bijvoorbeeld Oyster Bay. Verder kun je het Nationaal Museum bezoeken, een fossielenmuseum bij de botanische tuinen. Een tweede museum is het Village Museum, waar je kunt zien hoe verschillende stammen in Tanzania leven. Verder is er de Kariakoo markt, die vooral bekend is om de verschillende geuren, kleuren en de mensenmassa. In het noorden van de stad is er de Makondemarkt, waar je schilderijen en houtwerk kunt kopen van de lokale kunstenaars.
  • Stone Town Zanzibar is het oude centrum van Zanzibar. Stone Town is vooral beroemd om de Arabische sfeer en de vele foto's die je hier kunt maken. Het bestaat vooral uit kleine straatjes, moskeeën en markten. Omdat er hier veel gehandeld wordt in specerijen, kun je een Spice Tour doen op de plantages. Het museum Beit el Sahal is een oud paleis waar je alles kunt vinden over de tijd van de sultans. Verder kun je in Zanzibar duiken en snorkelen tussen de koraalriffen en surfen op de witte stranden.  
JoHorribles in Tanzania
  • De stevige prijzen en soms de relatieve drukte in de wildparken.

Geldzaken in Tanzania

  • De nationale munteenheid is de Tanzaniaanse Shilling (Tsh).

Vertrektijd voor Tanzania

  • In de berggebieden is de temperatuur wat lager en in het binnenland is het droger, dan in de rest van het land. Langs de kust is het vochtiger, waar in maart het regenseizoen begint. De warmste maanden zijn december tot en met maart (gemiddeld 30 graden) en de koelste van juni tot en met oktober (gemiddeld 23 graden). In Zanzibar zijn er twee regenperiodes. De eerste periode heeft de meeste neerslag en is van half maart tot en met mei. De tweede periode is korter en vindt plaats in november en december. 
Beste reistijd
  • Tussen juni en oktober heb je de minste kans op regen. Januari en februari zijn overigens ook goede maanden.
Slechtste reistijd
  • Maart tot en met mei en december, in deze maanden valt er meer neerslag dan in de rest van het jaar.  
Zonuren
  • De minst zonnige maand is april, in het algemeen schijnt de zon ongeveer 6 tot 9 uur per dag. 
Zeetemperatuur
  • De zeetemperatuur is gemiddeld het hele jaar boven de 24 graden.

Vervoer Tanzania

  • Het is mogelijk om een directe vlucht te boeken vanaf Schiphol Amsterdam naar Dar es Salaam en Kilimanjaro in Tanzania. De vlucht duurt ongeveer tussen de 9 en 11 uur (ligt eraan of er een tussenstop wordt gemaakt). 
Trein 
  • Er zijn twee treinverbindingen in Tanzania. De wat luxere Tazara en de Central Line verbinden de belangrijkste steden, zoals Kigoma en Dar es Salaam. Treinen zijn vrij goedkoop en het is een handig vervoersmiddel. Planning is vereist omdat er niet dagelijks treinen rijden. 
Auto
  • Er wordt aangeraden om het huren van een auto van tevoren te boeken, omdat de prijzen per seizoen verschillend zijn. Er zitten aan het huren van een auto leeftijdseisen gebonden en vaak wordt er ook bekeken hoe lang je al in het bezit bent van een geldig rijbewijs. De meeste auto verhuurbedrijven zijn te vinden in Dar es Salaam. In de steden zijn de wegen goed, maar buiten de steden zijn de wegen slechter. Tanzania bestaat uit veel onverharde landwegen, dus voor de veiligheid is rijden in het donker afgeraden. Door de kuilen in de weg en de slechte straatverlichting is het rijden minder prettig. Een 4-wheel drive is geen overbodige luxe, zeker niet als je zelf in wildreservaten wil rijden. Het ook mogelijk om een auto met chauffeur huren. Pas in de nacht ook goed op voor overstekend wild. Ook zijn er alleen tankstations in steden, daarom wordt het sterk aanbevolen om een grote voorraad brandstof bij je te hebben.
Dala-Dala bus
  • De gewone bussen zijn genaamd Dala-Dala (van Dollar-Dollar, vanwege de goedkope prijzen). De bussen zijn erg goedkoop en verbinden alle dorpen en steden aan elkaar. Het is een leuke manier om de lokale bevolking te leren kennen omdat Tanzanianen graag een praatje met reizigers maken. Wel zijn de bussen vaak minder comfortabel, lekker opgepropt en vaak een beetje vies. Let tijdens de regenmaanden ook op of het handig is om met de bus te reizen want er kunnen overstromingen voorkomen en er is vaak veel modder.
Express bus
  • De expres bussen zijn sneller en kosten iets meer dan de Dala-Dalas. De expres bussen stoppen op minder plekken, want zij rijden voornamelijk alleen tussen de grotere (toeristische) steden. Let tijdens de regenmaanden ook op of het handig is om met de bus te reizen want er kunnen overstromingen voorkomen en er is vaak veel modder.
Taxi
  • In de steden zijn er taxi's met of zonder meter. Het is daarom, als er geen meter is, belangrijk om vooraf een prijs af te spreken. Het is handiger om een officiële taxi te regelen, dit kan gewoon via het hotel of verblijfsplaats. De meeste negatieve ervaringen in Dar Es Salaam en Tanzania komen van toeristen, die zijn beroofd in een taxi. Dit gebeurt voornamelijk wanneer je een taxi aan de straat aanhoudt, waardoor er vaak auto’s stoppen die specifiek op zoek zijn naar toeristen en hun buit.
Bajaji (uitspraak: badji-jadji)
  • Deze tuktuk-achtige taxi’s in Dar es Salaam zijn een veiliger, maar niet noodzakelijk sneller, alternatief voor auto taxi’s, omdat de bajaji’s open zijn aan de zijkanten waardoor je makkelijk kan uitstappen. De bajaji’s zijn daarnaast ook goedkoper dan auto taxi’s en kunnen soms sneller door het verkeer manoeuvreren. Wel mogen de bajaji’s niet in het stadscentrum rijden i.v.m. veiligheid voor voetgangers en concurrentie met auto taxi’s. Veel reizigers lopen daarom ook door de stad, als je toch een verre afstand moet afleggen, wordt de lokale stadsbus aangeraden die rijdt op vaste tijden met vaste prijzen.
Stadsbus
  • In het centrum van Dar es Salaam rijdt de lokale stadsbus op vaste tijden met vaste prijzen.
Boot
  • Op de meren in Tanzania kun je reizen met de boot, deze zijn best goedkoop, helaas niet zo comfortabel. In Dar es Salaam kun je een overtocht met de veerboot boeken naar Zanzibar bij het kaartverkoopkantoor aan de haven. Koop je kaartje bij het kaartverkoopkantoor en niet op straat bij een verkoper.

Budget reizen en backpacken in Tanzania

  • In Tanzania is het eten, de accommodatie en het huren van een auto, over het algemeen goedkoop.
  • Met een budget van €15,- tot €35,- per dag kan je rondkomen.
  • Een biertje kost ongeveer 1 euro.
  • Een glas frisdrank kost ongeveer 0,50 euro.
  • De entrees van wildparken en het maken van safari's zijn prijzig. 

Slapen, eten & drinken in Tanzania

  • Bij de kust en de nationale parken zijn hotels te vinden. Op Zanzibar zijn de hotels een stukje duurder. Bij de wildparken zijn er veel lodges en tentenkampen te vinden. Bij deze accommodaties bevind je je zonder te kamperen toch dicht bij de natuur. Tentenkampen en lodges zijn er in verschillende klasses te vinden van eenvoudig tot luxe. In veel nationale parken is het mogelijk om te kamperen, wat omgerekend ongeveer 20 euro per nacht kost. Voor backpackers zijn er in sommige parken ook hostels met stapelbedden en in de steden zijn er bed and breakfasts te vinden.
Eten
  • Hotels en lodges in Tanzania hebben een internationale keuken van goede kwaliteit. Bij lokale restaurants eet je het goedkoopst. Tanzania is het land van de verschillende soorten bananen. Bananen vind je er overal en worden op veel verschillende manieren klaargemaakt, bijvoorbeeld matoke (gestoomde groene banaan). Verder wordt er in Tanzania veel vlees en vis gegeten. In Zanzibar eten veel mensen vis en schelpdieren. Er wonen redelijk veel immigranten uit India in Tanzania, dus je zult veel Indiase gerechten tegenkomen. 
Traditionele gerechten
  • Nyama Choma is gegrild vlees aan een spies met wali (rijst).
  • Chipsi Mayai is een aardappelomelet.
  • Samosa is deeg gevuld met vlees (nyama) en/of groenten (mboga).
  • Ugali is gemaakt van cassavedeeg.
  • Chipsi zijn frietjes.
  • Mandazi is een en soort donut.
  • Stoney Tangawizi is een zeer populair gembersoda drankje.
Drinken
  • Het wordt afgeraden om kraanwater te drinken. 
  • In Tanzania wordt er veel thee gedronken. Deze thee wordt meestal zoet geserveerd in kleine hoeveelheden. Populaire lokale biermerken zijn Safari, Kilimanjaro, Tusker en Serengeti. Andere lokale dranken zijn Konyagi (gin), Afrikoko (kokosnoot en chocolade likeur) en Dodoma (rode wijn en rosé). Op Zanzibar is het niet echt gebruikelijk om alcohol te drinken, omdat hier het grootste gedeelte van de bevolking islamitisch is.

Feestdagen & festivals in Tanzania

  • In Tanzania zijn er zowel Christelijke als Islamitische feestdagen, die gevierd worden. Ga op een van de islamitische feestdagen eens kijken op Zanzibar, dan heb je een grote kans dat er prachtig uitziende feestvierende families tegenkomt.
  • Sauti za Busara – Een festival van de Swahili cultuur wat wordt gehouden op Zanzibar.
  • Dag van de revolutie (Zanzibar) – 12 januari. In 1964 namen Afrikaanse rebellen de macht over van de Arabieren en vormden het samen met de Republiek Tanganyika de staat Tanzania.
  • Saba Saba – 7 juli. De dag van de onderdanen.
  • Mwaka Kogwa – In juli wordt er een vierdaags festival gehouden om het Shirazi Nieuwjaar te vieren, dit houdt het einde en het begin van het oogstseizoen in. De lokale bevolking gaat verkleed, er wordt gezongen en er worden oude rituelen uitgevoerd.
  • Bagamoyo Arts Festival – Het kunstfestival van Tanzania.
  • Onafhankelijksdag - Op 9 december kun je feesten en genieten van het vuurwerk in Dar es Salaam. Op deze dag wordt de onafhankelijkheid van Groot-Brittannië gevierd. 
  • Nyerere dag – 14 oktober. De herdenking van Julius Nyerere, president van Tanzania van 1962 tot 1985.
  • Union Day - Op 26 april worden door het hele land parades en speeches gehouden ter ere van het ontstaan van Tanzania door het samenvoegen van Tanganyika en Zanzibar in 1964.

Communiceren in Tanzania

  • Swahili is de eerste officiële taal, daarnaast wordt er ook Engels gesproken. Bijzonder aan het Swahili is dat het 15 dialecten heeft en elke letter ook echt wordt uitgesproken. Het is een menging van het Afrikaans, Arabisch, Hindi en Portugees.
  • Tanzania kent verschillende godsdiensten. Het merendeel van de bevolking is christen. Aan de kust en in Zanzibar wonen vooral moslims. Hier is het gebruikelijk om, afgezien van het strand, bedekkende kleding te dragen. Overigens is er ook het hindoeïsme en zijn er inheemse godsdiensten, waarbij de stammen de natuur vereren. 
  • De bevolking staat vooral bekend om de beleefdheid en de nieuwsgierigheid naar de Westerse mens. Vraag eerst toestemming van mensen om hen te mogen fotograferen. Verder staat de familie en respect naar ouderen centraal in de opvoeding. 
Handige woorden
  • Hallo/Hoi: Jambo
  • Goedemorgen: Habari za asubuhi
  • Goedenavond: Habari za jioni
  • Doei: Kwa heri
  • Ja: Ndiyo
  • Nee: Hapana
  • Alstublieft: Tafadhali
  • Dank u wel: Asanta (sana)
  • Graag gedaan: Karibu
  • Sorry: Samahani
  • Ik begrijp u niet: Sielewi

Voorbereidingen voor Tanzania

  • Neem je moneybelt mee.
  • En ORS is ook handig.
  • Laat je informeren over de laatste stand van zaken rondom vaccinaties en medische voorzorgsmaatregelen.

Veiligheidszaken in Tanzania

  • Gedurende de verkiezingstijd kan het onrustig zijn in het land. Vermijd zoveel mogelijk drukke plekken, in verband met de kans op aanslagen.
  • Het is verstandig om gebieden bij de grens van Burundi te vermijden, hier zijn vluchtelingenkampen.
Criminaliteit
  • Draag geen opvallende sieraden.
  • Op het meenemen van wildlife souvenirs staan hoge boetes en/of gevangenisstraffen.
  • Hou je tas goed vast. Wanneer je langs een (auto)baan loopt, houd dan je tas vast aan je arm/hand die niet direct naast de weg is. Dat maakt het moeilijk om je tas mee te nemen.
  • Regel via je hotel of verblijfplaats een officiële taxi. De meeste negatieve ervaringen in Dar Es Salaam en Tanzania in het algemeen komen van toeristen die zijn beroofd in een taxi. Hou geen taxi aan de straat aan, zo voorkom je dat er een auto stopt die specifiek op zoek is naar toeristen en hun portemonnee.
Natuurgeweld
  • Er komen aardbevingen voor in Tanzania en de vulkaan Lengai wil wel eens vuurspuwen.
Verkeer
  • Het verkeer op openbare wegen is niet altijd veilig. Na zonsondergang kunnen er ongelukken gebeuren, vooral met de bus. De wegen zijn niet verlicht en hebben (grote) kuilen. 
Wetgeving
  • Het bezit en gebruik van (soft)drugs is verboden.

Verzekeringen voor Tanzania?

Studie, stage, vrijwilligerswerk en betaald werk in Tanzania

Wonen in Tanzania, lang in Tanzania verblijven of emigreren?

Checklist voor vertrek naar Tanzania & Zanzibar om te wonen, werken of emigreren

Oriëntatie op vertrek naar Tanzania & Zanzibar

  1. aandacht besteden aan motieven en verwachtingen van iedereen die gaat meeverhuizen
  2. verdiepen in onder andere taal & cultuur, gezondheidszorg, veiligheid en criminaliteit voor een gedegen afweging "wel/niet/nog niet vertrekken"; kijk naar push- en pullfactoren
  3. bij vertrek met kinderen: verdiepen in voor- en nadelen; betrek ze tijdig bij de plannen en geef ze subtaken die te overzien zijn
  4. taakplanning maken; alle mee-emigrerende gezinsleden daarbij betrekken
  5. contact leggen met expats via (online) communities en/of met emigranten die al op je woonlocatie wonen en werken; checken of ze openstaan voor het beantwoorden van vragen
  6. gebruiken van verschillende media, guidebooks, beurzen, communities voor je basisorëntatie op mogelijke bestemmingen
  7. oriëntatietrip overwegen (geen vakantie!) en bereid je daar goed op voor
  8. regelen van een sparringpartner die je betrekt bij de voorbereidingen en die het proces bewaakt: op voldoende afstand, opbouwend kritisch genoeg
  9. plan-van-aanpak maken voor plotselinge of verwachte terugkeer
  10. bijhouden van een emigratiedagboek / persoonlijk magazine bij voor het vastleggen van hetgeen je meemaakt in alle fasen van emigratie

    Woonlocatie, woonruimte en verhuizen naar Tanzania & Zanzibar

    1. maak een shortlist van eisen en wensen omtrent je nieuwe woonomgeving
    2. laat je via een gespecialiseerd bureau of juridisch adviseur voorlichten over alle wettelijke regelingen rondom het aankopen van een woning als (buitenlands) particulier
    3. laat de staat van je koopwoning grondig onderzoeken voordat je tot koop overgaat
    4. overweeg gebruik te maken van een intermediair als je je woning in Nederland gaat (onder)verhuren en check eventuele gevolgen voor je huisverzekeringen
    5. bij het stopzetten van je huurwoning in Nederland: zoek tijdig uit in welke (originele) staat je de woning moet opleveren
    6. start tijdig met het opvragen van offertes bij verhuizers (het combineren van ladingen kan soms een kostenvoordeel opleveren)
    7. bij het opvragen van verhuisoffertes: maak één basislijst die je aan verschillende verhuizers voor kan leggen (bevordert vergelijkbaarheid)
    8. controleer het tijdig beëindigen van de nutsvoorzieningen in je oude woning en het opstarten van nutsvoorzieningen in je nieuwe woning
    9. benut eventuele relocation services als je door je werkgever wordt uitgezonden; die ondersteunen jou en je gezin bij het settelen
    10. regel tijdig verzekeringen en veiligheidsmaatregelen voor je nieuwe woonlocatie; huizen van expats of buitenlanders zijn soms gewild

    Geldzaken, fiscale zaken en belastingdienst

    1. start op tijd met het maken van een verhuisbegroting: een overzicht van te verwachten uitgaven (en evt. besparingen) rondom de verhuizing zelf
    2. start op tijd met het maken van een woon- en leefbegroting: een overzicht van te verwachten inkomsten en (dagelijkse) uitgaven na verhuizing
    3. maak een lijst van alle lopende verplichtingen, abonnementen, contracten en let op opzegtermijnen of calculeer boetes in bij voortijdig opzeggen
    4. vraag bij je huidige bank(en) naar de gevolgen van emigratie voor lopende rekeningen, creditcards, spaartegoeden
    5. regel je doorlopende bankzaken in je oude woonland en verdiep je in valuta en het banksysteem van je nieuwe woonland
    6. verdiep je in de diverse beschikbare (internationale) betaalmiddelen & procedures rond het overmaken van geld van en naar je nieuwe woonland
    7. check of je nieuwe woonland een belastingverdrag heeft met Nederland en wat de gevolgen van de uitkomst zijn
    8. reken tijdig af met de belastingdienst
    9. overweeg gebruik te maken van een financieel adviseur voor het vaststellen van een emigratiebegroting, het doorspreken van je huidige financiën en advies bij belastingzaken
    10. wees extra alert op het instellen van wachtwoorden bij alle apparaten die je gebruikt voor internationaal bankieren; als lang-in-het-buitenland-verblijver ben je soms een extra interessant target

    Regelgeving, sociale voorzieningen, toeslagen en uitkeringen bij vertrek naar Tanzania & Zanzibar

    1. verdiep je tijdig in de regels rondom het uitschrijven uit de Basisregistratie Personen
    2. check of je nieuwe woonland een socialezekerheidsverdrag heeft met Nederland en wat de gevolgen van de uitkomst zijn
    3. bouw voldoende basiskennis op over de in je nieuwe woonland geldende wetten & regels
    4. denk aan juridische geldigheid van contracten en akten die je in Nederland had
    5. maak op tijd een start met het opstellen van een lijst met te informeren instanties
    6. regel DigiD (als je dat nog niet hebt), zodat je vanuit het buitenland administratieve zaken kan blijven regelen
    7. verdiep je in de sociale voorzieningen ("social security") in je nieuwe woonland
    8. zoek tijdig uit hoe het werkt met het stopzetten of meenemen van uitkeringen naar het buitenland
    9. verdiep je in regelgeving rondom het wel of niet stopzetten van kinderopvangtoeslag, huurtoeslag, zorgtoeslag
    10. check welke gevolgen je buitenland verblijf hebben op AOW en pensioen; regel particuliere (bij)verzekering

    Werk, onderneming en vrijwilligerswerk in Tanzania & Zanzibar

    1. verdiep je tijdig in mogelijke werkzaamheden voor jezelf en eventuele partner in je nieuwe woonland: werk, vrijwilligerswerk
    2. verdiep je in visumkansen bij het werk dat je voor ogen hebt & check beroepenlijsten die je visumkansen kunnen verhogen
    3. zoek uit wat de waarde is van je Nederlandse diploma's & opleidingscertificaten in je nieuwe woonland; laat documenten tijdig legaliseren
    4. word je uitgezonden, informeer dan bij je werkgever naar het huidige expatbeleid en de manier waarop je bedrijf jou en je gezin kan ondersteunen
    5. wil je een eigen onderneming starten in het buitenland, start dan tijdig met een onderzoek naar marktkansen en maak een of meerdere markt- en concurrentie verkenningstrips + check adviezen van (lokale) chambers of commerce
    6. ga je zelf ondernemen in het buitenland, overweeg dan gebruik te maken van een ervaren tussenpersoon die je een deel van de juridische en administratieve opstartwerkzaamheden uit handen kan nemen
    7. ga je ontslag nemen, communiceer de beslissing om naar het buitenland te gaan dan tijdig met je huidige werkgever & respecteer opzeg- en overdrachtstermijnen
    8. verdiep je tijdig in lokale werkculturen en manieren van communicatie & samenwerking
    9. oriënteer je op zakelijke (expat) netwerkclubs, zoek uit waar ze zitten en wat ze voor jou plus je eventuele partner en kinderen kunnen betekenen
    10. maak heldere werkafspraken met businesspartners of zaakwaarnemers als je een eigen onderneming in Nederland aanhoudt

    Verzekering, veiligheid en gezondheid in Tanzania & Zanzibar

    1. verdiep je in de regels rondom het stopzetten van je Nederlandse zorgverzekering
    2. besteed tijdig aandacht aan bij jouw situatie passende internationale ziektekostenverzekeringen; hou rekening met een (soms lang) traject voor medische acceptatie
    3. laat je informeren over voor- en nadelen van lokale verzekeringen / verzekeringen via eventuele werkgever
    4. denk onder andere ook aan je (internationale) reisverzekering, verzekering voor als je tijdelijk op bezoek/terug in Nederland bent, een transportverzekering (verhuizing) en regelingen voor nabestaanden, arbeidsongeschiktheid, huis & inboedel, pensioen, aansprakelijkheid, auto
    5. check tijdig benodigde inentingen en medische verklaringen (het regelen daarvan kost soms weken tot enkele maanden)
    6. verdiep je in lokale gezondheidszorg: ziekenhuizen, (huis)artsen, tandartsen, kraamzorg
    7. regel een laatste medische checkup door je vertrouwde arts in Nederland; laat een internationaal bruikbaar medisch dossier opstellen
    8. hou jezelf regelmatig op de hoogte van formele en informele veiligheidsadviezen en stel je in op een gewenningsperiode na aankomst
    9. werk regelmatig je contact checklist & lijst met noodnummers bij
    10. maak voor vertrek heldere afspraken met achterblijvers hoe te handelen bij ziekte, overlijden

    Visa en documenten voor Tanzania & Zanzibar

    1. onderzoek welke visumregelingen en/of migrantenprogramma's er zijn op je nieuwe woonlocatie voor jouw nationaliteit
    2. begin op tijd; visa zijn soms eenvoudig en snel geregeld, maar visumprocedures nemen meestal behoorlijk wat tijd in beslag, van maanden tot enkele jaren.
    3. verhuis je met meerdere gezinsleden, maak dan per persoon een visum & (werk)vergunning inventarisatie
    4. overweeg gebruik te maken van een visumbemiddelingsbureau en verdiep je in wat zij wel, en wat niet, voor je kunnen regelen
    5. check ook aanvullende visumvereisten zoals Verklaring Omtrent Gedrag, gezondheidsverklaringen, medische keuringen
    6. zoek tijdig uit welke documenten je moet vertalen en legaliseren
    7. overweeg gebruik te maken van een juridisch adviseur voor het checken van je juridische status en de mogelijke risico's
    8. verdiep je in regelgeving omtrent verlenging van paspoort of identiteitskaart, verdiep je in regels rondom dubbele nationaliteit
    9. breng de contacten en contactpersonenen bij ambassades en consulaten in kaart en zoek uit wat de dichtstbijzijnde post wel en niet voor je kan betekenen
    10. verdiep je in de geldigheid van Nederlandse documenten in je nieuwe woonland, zoals rijbewijs, codicils, testament

    Onderwijs en cursussen in Tanzania & Zanzibar

    1. verdiep je in taal & cultuur; in welke mate is een redelijke tot vloeiende beheersing van bijvoorbeeld de taal op bestemming noodzakelijk (en haalbaar?) om er te leven en werken. Regel aanvullende taalcursussen ruim voor vertrek.
    2. zoek manieren op je nieuwe woonbestemming om 'spelenderwijs' te werken aan je taalvaardigheden; via vrienden, verenigingen, bijeenkomsten, radio, tv etc.
    3. besteed op tijd aandacht aan onderwijs voor je kinderen in het buitenland, aangevuld met (of vervangen door) onderwijs-op-afstand
    4. verdiep je in de regels omtrent de Nederlandse leerplichtwet
    5. start tijdig met het opvragen van (internationaal bruikbare) onderwijsdossiers bij de school waar je kinderen in Nederland les volg(d)en; denk ook aan een wat meer sociaal ingestoken overdrachtsdossier
    6. verdiep je in afwegingen om Nederlandse les bij je kinderen te blijven stimuleren en welke mogelijkheden er op jouw bestemming of online zijn
    7. wees zorgvuldig bij het kiezen van een nieuwe school voor je kinderen; inventariseer de verschillende opties en vraag om ervaringen
    8. onderzoek de aansluiting van onderwijsmethodieken op je nieuwe woonbestemming met onderwijs in Nederland; voorkom tijdig dat je kind achterstanden op gaat lopen of zorg voor extra lessen op specifieke vakken
    9. geef, zeker in de begintijd, op tijd en regelmatig aandacht aan huiswerkbegeleiding; inventariseer verwachtingen vanuit school
    10. besteed aandacht aan mogelijkheden op je nieuwe woonbestemming voor het volgen van cursussen, zakelijk en/of ter ontspanning (& ook goed voor je taalbegrip)

    Praktische voorbereiding, cultuur, culture shock, relaties in Tanzania & Zanzibar

    1. wacht niet te lang met het delen van je vertrekbeslissing met dierbaren, als de knoop eenmaal is doorgehakt
    2. kies een goed doordacht vertrekmoment: seizoen/klimaat, werk, onderwijs, huisvesting, reiskosten, visa
    3. overweeg een centraal afscheidsmoment voor globale vrienden, collega's en kennissen
    4. verdiep je vooraf in de fasen van culture shock en neem de tijd om te wennen na aankomst
    5. stop energie in het opbouwen van vriendschappelijke relaties met locals, naast je aanmelden bij Nederlandse verenigingen en/of internationale expat clubs
    6. reflecteer en relativeer periodiek én op tijd; houd zeker in de beginfase na vertrek je (niet-werkende) partner en kinderen extra in de gaten (geef ook hen de tijd)
    7. ben je met kinderen verhuisd? verdiep je eens in de aspecten rondom Third Culture Kids
    8. organiseer verwachtingen omtrent bezoek op je nieuwe woonlocatie of tijdens jouw tijdelijke bezoek aan Nederland
    9. maak afspraken over het invullen van feestdagen en belangrijke gebeurtenissen bij jezelf of aan het thuisfront in Nederland
    10. verdiep je in aspecten rondom heimwee, zowel bij jezelf, je partner als bij je kinderen; herken signalen en handel tijdig

    Terugkeer naar Nederland

    1. terugkeren naar Nederland is minstens zo'n grote stap als vertrekken uit Nederland en verdient dus tijdige planning en voorbereiding: maak een remigratieplan incl. verwachtingen, persoonlijke doelen en taakverdelingen
    2. heb je stevig last van bijvoorbeeld heimwee of eenzaamheid, dan is remigreren niet direct de beste oplossing op langere termijn; maak dan tijdig gebruik van bijvoorbeeld persoonlijke coaching
    3. keer je "definitief" terug naar Nederland, besteed dan (net als bij vertrek uit Nederland) zorgvuldig aandacht aan afscheid nemen; let hier extra op als je met kinderen terugkeert
    4. start al geruime tijd voor vertrek met heroriëntatie op je nieuwe woonomgeving in Nederland; overweeg een tijdelijke woonplek bv. in een meer internationale omgeving om de overgang te vergemakkelijken
    5. leg vanuit het buitenland contact met verhuur- of verkoopmakelaars; voorkom waar mogelijk dat je voor langere tijd onderdak moet vinden bij familie of bekenden
    6. keer je terug met kinderen, start dan tijdig met de overgang naar regulier onderwijs in Nederland, extra taallessen en/of bijles in specifieke vakken
    7. keer je terug met een niet-Nederlandse partner en/of kinderen, stel je dan in op extra en regelmatig veranderende wet- en regelgeving
    8. leg op tijd contact met potentiële nieuwe werkgevers of heroriënteer je op mogelijkheden bij je voormalige of huidige werkgever in Nederland; hou rekening met veranderingen in sollicitatieprocessen of bij je (voormalige) werkgever
    9. de terugkeer in de (veranderde) Nederlandse maatschappij kan soms behoorlijke problemen, frustraties of zelfs tegenwerking opleveren; stel je in op deze reverse culture-shock. Ook kinderen hebben een periode nodig om hun nieuwe leven in Nederland te accepteren; gevoelens als boosheid of frustratie zijn niet ongewoon.
    10. besteed tijdig aandacht aan het opnieuw goed verzekerd raken in Nederland en regelingen rondom uitkeringen, toeslagen en sociale voorzieningen

    Uitgebreide  of specifieke checklists

    Uitgebreide en specifieke checklists voor vertrek naar buitenland

    Hierboven zie je de samenvatting van de checklists voor je voorbereiding op wonen in het buitenland of emigratie. Voor deze samenvatting + de uitgebreide checklists per onderdeel kan je terecht op:

    Ga je minder lang op reis maak dan gebruik van:

    Thema's: voor emigranten, expats en working nomads
    Emigreren en wonen in het buitenland

    Emigreren en wonen in het buitenland

    Vertrekken naar het buitenland om te emigreren of daar voor langere tijd te gaan wonen voor werk, bedrijf of ander leven? Belastingen - Bestemmingen - Checklists - Netwerk - Emigratiedrang Eigen bedrijf - Eigen huis - Kinderen - Remigratie - Verhuizing - Zorgverzekering... lees verder op de pagina
    Belastingen en fiscale zaken in het buitenland bij emigratie of lang verblijf

    Belastingen en fiscale zaken in het buitenland bij emigratie of lang verblijf

    Belastingen en fiscale zaken bij emigratie en vertrek naar het buitenland voor een langere periode Belastbaar inkomen - Belastingaangifte - Belastingplicht - Dubbele internationale belasting Lopende verplichtingen en schulden - Pensioenen en uitkeringen Uitschrijving uit de Basisregistratie Personen (BRP) Inhoud: o.a. Wat zijn gevolgen voor je belastingplicht als je voor langere tijd naar het buitenland vertrekt? Welke fiscale gevolgen heeft...... lees verder op de pagina
    Budget en geldzaken in het buitenland bij emigratie of lang verblijf
    Checklist en voorbereiding op wonen in het buitenland of emigratie

    Checklist en voorbereiding op wonen in het buitenland of emigratie

    Checklist voorbereiden op emigratie, lang verblijf en wonen in het buitenland: shortlist Oriëntatie & bestemming Woonlocatie, woonruimte & verhuizing Geldzaken, fiscale zaken & belastingdienst Regelgeving, sociale voorzieningen, toeslagen & uitkeringen Werk, onderneming & vrijwilligerswerk Verzekering, veiligheid & gezondheid Visa & documenten Onderwijs & cursus Praktische voorbereiding, cultuur & culture shock, relaties Terugkeer Actielijsten per onderwerp: belastingen, bestemmingen, cultuur, documenten, geldzaken,...... lees verder op de pagina
    Contacten en netwerken onderhouden in het buitenland bij emigratie of lang verblijf
    Culture Shock & Heimwee voorkomen bij reizen en wonen in het buitenland
    Online werken vanuit het buitenland als digital nomad of working nomad
    Detachering als expat en uitzenden naar het buitenland

    Detachering als expat en uitzenden naar het buitenland

    Detachering als expat en uitzending naar het buitenland Inhoud Welk type expat of emigrant ben jij? Wat zijn populaire landen voor expats en working nomads, en waarom gaan ze daarheen? Wat zijn de beste landen om in te wonen en te werken? Welke meerwaarde heb je als expat of emigrant voor je thuisland? Hoe kan je jezelf als expat instellen...... lees verder op de pagina
    Documenten en juridische zaken bij wonen in het buitenland of emigratie

    Documenten en juridische zaken bij wonen in het buitenland of emigratie

    Documenten, juridische zaken en regelgeving bij emigratie en wonen in het buitenland Basis Registratie Personen - Diplomawaardering - Identiteitsbewijs - Internationaal rijbewijs - Nederlandse Nationaliteit - Verklaring bezit van het Nederlanderschap - Woonplaatsverklaring Inhoud: o.a. Wanneer verkrijg je als EU inwoner het permanent verblijfsrecht in een ander EU-land? Wat zijn de gevolgen rondom lang verblijf buitenland of emigratie als je...... lees verder op de pagina
    Droombestemmingen en beste landen om te wonen, werken en emigreren

    Droombestemmingen en beste landen om te wonen, werken en emigreren

    Droombestemmingen en land zoeken voor lang verblijf in het buitenland of eventueel emigratie Digital Nomad Spot - Droombestemming - Expatparadijs - Emigratieland Inhoud: o.a. Wat zijn de beste landen om in te wonen en te werken? Wat zijn populaire landen voor expats en working nomads, en waarom gaan ze daarheen? Wat zijn populaire bestemmingen voor digital of working nomads? Naar...... lees verder op de pagina
    Eigen huis en woning verhuren bij lang verblijf in buitenland of emigratie
    Gezondheidszorg en lokale zorgstelsels in het buitenland checken

    Gezondheidszorg en lokale zorgstelsels in het buitenland checken

    Gezondheidszorg en zorgstelsels in het buitenland Gebruik maken van de lokale gezondheidszorg? Ben je verzekerd voor alle kosten? Wat zijn je alternatieven? Wat zoek je uit als je grip wilt krijgen op de lokale gezondheidszorg in het buitenland? Wat zoek je uit over het g ezondheidssysteem? Is er een lokaal systeem van ziektekostenverzekering, kom je daar als expat of emigrant...... lees verder op de pagina
    Huis en woonruimte in het buitenland bij lang verblijf of emigratie
    Wonen in het buitenland met kinderen en met jongeren lang op reis

    Wonen in het buitenland met kinderen en met jongeren lang op reis

    Met kinderen en jongeren op reis of wonen in het buitenland Emigreren met kinderen, lange reis maken met kinderen, onderwijs op reis, goede bestemmingen kiezen, gezondheidszaken regelen, leerplichtzaken onderzoeken, meeneemlijsten checken en vrijwilligerswerk doen met kinderen Inhoud : o.a Wat zijn aandachtspunten als je met kinderen een lange reis of wereldreis gaat maken? Wat zijn leuke, verre of bijzondere bestemmingen...... lees verder op de pagina
    Leerplicht en thuisonderwijs bij lang verblijf in buitenland of emigratie
    Nederlandse Nationaliteit & Nederlanders in het buitenland
    Ondernemer & ZZP'er in het buitenland
    Projectstart & Initiatief in het buitenland
    Sociale voorzieningen & Uitkeringen bij lang verblijf in buitenland of emigratie
    Terugkeer naar Nederland en remigratie na lang verblijf in buitenland of emigratie

    Terugkeer naar Nederland en remigratie na lang verblijf in buitenland of emigratie

    Terugkeer naar Nederland na een lang verblijf in het buitenland, wereldreis of emigratie Alleen, met familie of kinderen terugkeren naar Nederland: van aanpassing, cultuurschok en heroriëntatie tot onderwijs, regelwerk en remigratie Inhoud: o.a. Wat zijn eerste aandachtspunten als je na lang verblijf in het buitenland of emigratie overweegt terug te keren naar Nederland? Waar op te letten als je na...... lees verder op de pagina
    Visum en vergunningen regelen bij lang verblijf in buitenland of emigratie
    Verhuizing naar het buitenland en transport in het buitenland bij emigratie of lang verblijf

    Verhuizing naar het buitenland en transport in het buitenland bij emigratie of lang verblijf

    Verhuizen naar het buitenland en transport laten verzorgen bij lang verblijf in het buitenland en emigratie Auto meenemen checklists afvinken - huisdieren vervoeren - inboedel opslaan - offertes laten maken - verhuiskosten begroten - verhuizers checken Inhoud: o.a. Wat zijn aandachtspunten bij verhuizen binnen Europa? Wat zijn aandachtspunten bij verhuizen buiten Europa? Welke inboedel neem je wel en welke niet...... lees verder op de pagina
    Weg willen uit Nederland & Reiskriebel voelen om weer op pad te gaan
    Zorgverzekering & Vertrek naar het buitenland
    Tanzania & Zanzibar: in beeld

    verzekeringenvaccinatieticketsgearreizenrond de wereld

    Voorbereiden, meenemen en problemen oplossen

    Verzekeringen voor Tanzania & Zanzibar

    Tanzania & Zanzibar op WorldSupporter.org

    JoHo WorldSupporter: blogs en bijdragen over Tanzania & Zanzibar
    Welk visum regelen voor een reis, werk of vrijwilligerswerk naar Tanzania? - Travel Supporter
    Toeristenvisum Een toeristenvisum voor Tanzania is verplicht. Dit visum dien je in Nederland aan te vragen bij het...
    The girl with the never ending smile - Elvira-Don
      Dear All,   My name is Elvira and I’m a 22 year old girl from the Netherlands, recently I went...
    JoHo WorldSupporter: recepten uit de regio
    Vachete - Nicole2702
    Een zoete kleine snack genaamd Vachete. Tijdens mijn reis in Tanzania heb ik deze lekkernij mogen leren maken tijdens...
    Jappatti - Nicole2702
    Jappatti zijn een soort heerlijke hartige pannenkoeken. Tijdens mijn vrijwilligerswerk in Tanzania heb ik ook dit...
    Tanzaniaans recept voor een lemon cake - chanelstokje
    Tijdens mijn vrijwilligerswerk in Zanzibar heb ik een hele lieve vrouw ontmoet Rosie, met haar ben ik ook mee geweest...
    ugali / maismeel - larahellendoorn
    Ugali werd veel gegeten in het weeshuis in Tanzania IOP. Eigenlijk overal werd Ugali gegeten. Eten is hier echt om te...
    roasted mais - esmeevanbreugel
    Dit kan je overal op straat kopen in Tanzania. Overal zitten mensen met een klein vuurtje met mais. Het is een lekkere...

    Thema's: activiteiten en avontuur in het buitenland

    Backpacken in Australië en werken in Australië

    Backpacken in Australië en werken in Australië

    Backpacken, reizen en werken in Australië van working holiday tot werkvisum, en werken op een boerderij tot reizen in de outback Backpacken en werken in Australië Waar moet je aan denken als je gaat werken en backpacken in Australië? Wat voor werk kan je doen in Australië? Werken in Australië en hoe kom je aan een baan? Kun je werken...... lees verder op de pagina
    Reizen en backpacken in het buitenland

    Reizen en backpacken in het buitenland

    Van backpacken in Azië, helpen in Afrika, werken in Australië, trekken door Europa tot feesten in Zuid-Amerika Inhoud: Reisdoel en reiservaring kiezen Waarheen en wanneer kan je het beste op reis, op vakantie of activiteiten in het buitenland doen? Hoe kan je het beste een reisbestemming kiezen? Reisbestemming kiezen in het buitenland Beste reistijd en vertrekperiode voor activiteiten in het...... lees verder op de pagina
    Emigreren en wonen in het buitenland

    Emigreren en wonen in het buitenland

    Vertrekken naar het buitenland om te emigreren of daar voor langere tijd te gaan wonen voor werk, bedrijf of ander leven? Belastingen - Bestemmingen - Checklists - Netwerk - Emigratiedrang Eigen bedrijf - Eigen huis - Kinderen - Remigratie - Verhuizing - Zorgverzekering... lees verder op de pagina
    High School & Schooljaar: van college tot diploma in het buitenland
    Muziek en festivals in het buitenland en op reis

    Muziek en festivals in het buitenland en op reis

    Samen muziek maken of festivals bezoeken in het buitenland Muziekinstrument meenemen op reis - Verzekeren van muziekinstrumenten Inhoud: o.a. Waarom vinden mensen muziek leuk en wat doet muziek met mensen?] Waarom vinden mensen muziek leuk? Welke effecten heeft het luisteren naar muziek? Wat zijn de biologische effecten van muziek Wat zijn de psychologische effecten van muziek Wat zij de sociale...... lees verder op de pagina
    Natuurgebieden & Wildreservaten: dieren ontmoeten in het buitenland
    Outdoorspullen en buitensportartikelen checken, meenemen en verzekeren op reis

    Outdoorspullen en buitensportartikelen checken, meenemen en verzekeren op reis

    Reisoutdoor, buitensport en buitensportartikelen voor je reis of backpacktrip Inhoud: Hoeveel water heb je nodig tijdens een wandel- of fietstocht op reis? Wat zijn waterfilters en hoe krijg je veilig drinkwater op reis? Wel of niet op reis een waterzuiveraar of filter gebruiken? Wat zijn waterfilters en hoe krijg je veilig drinkwater op reis? Voorbereiden en verzekeren van je activiteiten,...... lees verder op de pagina
    Sabbatical & Lang verlof in het buitenland

    Sabbatical & Lang verlof in het buitenland

    Een sabbatical nemen of met lang verlof naar het buitenland Voor je burn out, na je bore out, om bij te tanken, los te laten of na te denken Inhoud: o.a. Wat is een sabbatical? Wat is lang verlof? Stabiliteit versus stress Wat is burnout? Wat is stabiliteit en wat betekent je mentaal stabiel en in balans voelen? Wat is...... lees verder op de pagina
    Stage in het buitenland en vacatures voor stagelopen in het buitenland
    Studeren in het buitenland en onderzoek in het buitenland

    Studeren in het buitenland en onderzoek in het buitenland

    Studeren of onderzoek doen aan een hogeschool of universiteit in het buitenland College - Minor - Master - PHD - Promotie - Studiepunten - University Vertrek - Verzekering - Voorbereiding Inhoud o.a. Welk land kies je als op zoek ben naar een universiteit of hogeschool in het buitenland? Welke competenties en vaardigheden kun je opdoen als je in het buitenland...... lees verder op de pagina
    Taalcursus in het buitenland volgen: van Chinees tot Spaans leren

    Taalcursus in het buitenland volgen: van Chinees tot Spaans leren

    Talen leren, spreken, schrijven en begrijpen Taalcursus in het buitenland - Taalcursus Chinees, Duits, Engels, Frans of Spaans Taaltrainingen in lokale talen - Talenreis - Taaljaar Inhoud: o.a Waar en waarom Engels, Spaans, Italiaans of Frans leren in het buitenland? Hoe kies je taalcursus of een taalschool in het buitenland: landen, steden, activiteiten? Hoe kies je de beste reistijd voor...... lees verder op de pagina
    Tussenjaar in het buitenland doen en reizen tijdens een Gap Year

    Tussenjaar in het buitenland doen en reizen tijdens een Gap Year

    Tussenjaar of Gap Year in het buitenland Trips maken - Vrijwilligerswerk doen - Werkervaring opdoen - Zelfinzicht versterken Toekomstbeeld toetsen - Tijdelijk werken - Trainingen doen Backpacken - Rond de wereld reizen - Talen leren in het buitenland Inhoud: o.a. Wat is een tussenjaar of Gap Year in het buitenland? Wat is een werkvakantie in het buitenland of een Working...... lees verder op de pagina
    Vrijwilligerswerk in het buitenland doen en vacatures voor vrijwilligerswerk

    Vrijwilligerswerk in het buitenland doen en vacatures voor vrijwilligerswerk

    Vrijwilligerswerk in het buitenland doen, projecten in het buitenland steunen en vacatures voor vrijwilligerswerk in het buitenland zoeken Inhoud: o.a Wat zijn de vragen die je jezelf moet stellen als je vrijwilligerswerk in het buitenland wilt gaan doen? Waarom vrijwilligerswerk doen in het buitenland en waarom een ander helpen? Wat kunnen redenen zijn om géén vrijwilligerswerk in het buitenland te...... lees verder op de pagina
    Wereldreis maken en lang op reis als backpacker, globetrotter of nomad
    Werken in het buitenland en vacatures in het buitenland

    Werken in het buitenland en vacatures in het buitenland

    Betaald werken in het buitenland en jezelf ontwikkelen in een internationale omgeving Met advies, coaching, keuzehulp en inspiratie rond banen, bemiddelende organisaties, bestemmingen, branches, competenties, functies, sectoren, vacatures, verzekeringen en werkgevers Inhoud: o.a Wat zijn de 7 vragen die je kunt stellen als je wilt gaan werken in het buitenland? Hoe ziet de voorbereiding van werken en werk zoeken in...... lees verder op de pagina
    Activiteiten doen in het buitenland en avontuurlijke reizen maken

    Activiteiten doen in het buitenland en avontuurlijke reizen maken

    Activiteiten in het buitenland, actief op reis en avontuur tijdens het backpacken Avontuurlijke expedities - Culturele cursussen - Ecotours - Educatieve trainingen Outdooractiviteiten - Sportieve activiteiten - Wildlifetrips Inhoud: Wat zijn inspirerende activiteiten in het buitenland? Wat is het en waar kan je beste heen?: onder andere bergsport, beschermen en verzorgen van dieren, betaald werken, duiken, kanoën, kajakken en raften,...... lees verder op de pagina

     

     
     
    Partners en organisaties voor Tanzania & Zanzibar: uitgelicht
    Vrijwillig Wereldwijd

    Vrijwillig Wereldwijd is een kleinschalige organisatie die de mooiste lokale projecten in meer dan 10 landen ondersteunt op de continenten: Afrika, Zuid-Amerika, Azië en Europa. Ze zijn er van overtuigd dat vrijwilligerswerk en stags in het buitenland kunnen leiden tot een geweldige win-win situatie. Door middel van een goede begeleiding en jarenlange ervaring doen ze er alles aan doen om deze belofte waar te maken. Dit omdat ze op deze manier de wereld een stukje mooier willen maken en mensen willen inspireren.

    Let's Go Africa

    Let's Go Africa is een Nederlandse bemiddelingsorganisatie voor stages en vrijwilligerswerk in Afrika. Het doel van de organisatie is om studenten, vrijwilligers en jonge professionals wereldwijd in contact te brengen met lokale projecten en organisaties in Afrika.

    African Travels
    African Travels biedt verantwoorde en duurzame reizen aan naar Botswana, Congo, Kenia, Madagascar, Malawi, Mauritius. Mozambique, Namibie, Oeganda Rwanda, Seychellen, Tanzania, Zambia, Zimbabawe, Zuid-Afrika. African Travels is een Social Enterprise en heeft als doel reizen aan te bieden die verantwoord zijn. Ze geloven sterk in maatschappelijk verantwoord reizen en stimuleren klanten hetzelfde te doen door het verkleinen van de impact van je reis op de mens, natuur en milieu van de bestemming. African Travels geeft korting aan een ieder die bij JoHo is aangesloten.
     
    Figy Travel

    FIGY Travel Foundation biedt mensen uit alle lagen van de bevolking de kans om een ​​positieve levensveranderende impact te maken in plattelandsgemeenschappen in het prachtige Afrikaanse land Tanzania door middel van vrijwilligersvakanties.

    JoHo: samenwerken met JoHo

     

    Verder reizen

     

    Bestemming: landenlijst
    JoHo: begrijpen

    JoHo Missie, Visie & Concept

    Missie & Visie

    • JoHo wil mensen en organisaties in staat stellen zich te ontwikkelen en beter samen te werken, en daardoor bij te dragen aan een tolerante, verdraagzame en duurzame wereld.
    • Via online platforms en fysieke support centers wordt steun verleend aan persoonlijke ontwikkeling, en wordt internationale samenwerking gestimuleerd.

    Concept

    • Als JoHo donateur, abonnee of verzekerde verleen jij steun aan de doelstellingen van JoHo
    • JoHo steunt vervolgens jou met tools, coaching en voordelen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en internationale activiteiten  
    • JoHo heeft als kernservices: studiehulp, competentie-ontwikkeling, coaching en verzekeringsbemiddeling bij vertrek naar buitenland
    JoHo: paginawijzer

     

     JoHo 'bestemmingen en landen' pagina

     

    Hoe het werkt op een JoHo bestemmingen- en landenpagina (destinations)

    • Op een bestemmingspagina vind je informatie over een land of een regio.
    • Je vindt daar ook de JoHo services en producten die betrekking hebben op dat specifieke land. Zoals de vacatureservices voor betaald of vrijwilligerswerk, de stagemogelijkheden, de partners en de verzekeringsopties
    • Je vindt de informatie opgedeeld in een aantal delen

    Verkenning & Orientatie  

    • Verkenning & Afweging
    • Valuta & Kosten
    • Visum & Documenten
    • Vertrektijd & Klimaat
    • Vervoer & Transport
    • Verblijf & Voeding
    • Verbinding & Integratie
    • Vermaak & Activiteiten

    Voorbereiding en veiligheid

    • Vertreklijsten & Meeneemtips
    • Verzekeringen & Voorzorgsmaatregelen
    • Vaccinaties & Gezondheid

    Vacatures en activiteiten

    • Betaald werk
    • Vrijwilligerswerk
    • Stages

     Verder reizen en ontdekken

    • Aangrenzende landen en regio's
    JoHo: footprint achterlaten

    The world of JoHo footer met landenkaart

    JoHo: Bereikbaarheid - Concept – FAQ - Gegevens - Winkelwagen - Zoeken