Organisatie Info


EMIGRATIEBEURS

Products & Services CV

De EmigratieBeurs is sinds 1997 het trefpunt voor emigranten, expats, werkzoekenden, ondernemers en andere landverhuizers om te informeren, te oriënteren en zaken te doen. Het evenement wordt eens per jaar gehouden in Nederland en is uitgegroeid tot Europa's grootste expo in de emigratiebranche. Sinds een aantal jaar wordt het georganiseerd door Plus Productions (voorheen Fairway Business Events) en gehouden in drie grote beurshallen in Houten.

Gedurende 2 dagen staan er ruim 150 stands van internationale werkgevers, buitenlandse organisaties, ambassades, uitzendbureaus, overheden, gemeentes, makelaars, emigratiespecialisten en nog veel meer. Potentiële emigranten en werkzoekenden kunnen deze exposanten bezoeken, vragen stellen en kunnen gratis lezingen en presentaties volgen op het gebied van werken, wonen, studeren en ondernemen in het buitenland.

Wonen in het buitenland

 • Op de emigratiebeurs vind je diverse makelaars uit verschillende landen met hun buitenlandse aanbod van huizen en huurwoningen geschikt voor emigranten, expats, werkzoekenden, studerenden, ondernemers en levensgenieters. Voornamelijk de landen Spanje, Italië, Frankrijk, Portugal, Oostenrijk, maar ook Noord- en Zuid-Amerikaanse landen.
 • Om een goed beeld te krijgen hoe het is om te emigreren, kan je verschillende ervaringsdeskundigen spreken op de beurs.

Werken in het buitenland

 • Op de EmigratieBeurs staan diverse landen paviljoens die je kunnen informeren over openstaande vacatures in verschillende gemeentes in het buitenland.
 • Er staan emigratieadvies bureau’s die je kunnen helpen bij het verkrijgen van de juiste documenten en visa.
 • Bij diplomawaarderingsinstituten kan je laten checken of je diploma ook in het buitenland geldig is.
 • De EmigratieBeurs heeft een samenwerking met EURES (European Employment Services), het Europese banennetwerk van de Europese Commissie. Zij beschikken op de beurs over een vacaturebank met vele vacatures binnen de Europese Unie.
 • Daarnaat zijn er tijdens de beurs projecten gericht op specifieke beroepsgroepen, zoals medische specialisten, ingenieus, IT'ers, vaklieden in de bouw en ondernemers.

Studeren in het buitenland

 • Je kunt bij verschillende stands informatie krijgen over studeren in het buitenland en over de universiteiten, hogescholen, leerinstituten en studiecentra in verschillende buitenlandse regio’s. Je kan informatie krijgen over studiekeuze, vervolgopleiding, beroepsoriëntatie, stages, uitwisselingsprogramma’s, studiereizen en eventueel benodigde werkervaring.
 • Diplomawaarderingsinstituten kunnen je vertellen of je diploma geldig is in het buitenland en of je verder kunt studeren.

Ondernemen in het buitenland

 • Op de EmigratieBeurs kunnen lokale overheden (gemeenten en provincies), ambassades, financiële specialisten, adviseurs, cultuur- en taalinstituten, ontwikkelingsorganisaties, aanbieders bedrijfsonroerendgoed en projectontwikkelaars kansen bieden aan ondernemers die letterlijk de grenzen  willen verleggen.
 • Hier kan je informatie vinden over investeren, uitbreiden, ondernemen of vestigen in het buitenland.
 • Je kan er persoonlijk advies krijgen en een stappenplan.
 • Ook vind je er aanbod van bedrijfspanden (huur of koop) voor bedrijfsverhuizing- of vestiging.
 • Op de beurs kan je in gesprek gaan met andere ondernemers over de kansen en mogelijke valkuilen van ondernemen in het buitenland.

 

Content

Zoek een organisatie

Vacatures en reisinformatie per land