SIW

Tools voor JoHo abonnees:

 Organizations

JoHo: inloggen om de pagina volledig te zien

 Inloggen

 • Ben je ingelogd  als JoHo donateur dan heb je op deze pagina toegang tot meer gerelateerde informatie. Ben je ingelogd als JoHo abonnee dan heb je toegang tot alle gerelateerde informatie.

Aanmelden bij JoHo

Organisatie: land & lokatie
Willemstraat 7
3511 RJ Utrecht
+31-302317721

Kort

SIW is een Nederlandse vrijwilligersorganisatie die Nederlandse vrijwilligers naar projecten over heel de wereld zendt, en buitenlandse vrijwilligers op diverse projecten in Nederland ontvangt.

Adres & Gegevens
Willemstraat 7
3511 RJ Utrecht
+31-302317721
Voordelen

Op dit moment biedt SIW nog geen voordelen voor JoHo donateurs aan.

SIW: waar staan ze voor

World Supporter CV

'What we contribute to the World'

Help & Inspire

 • De missie van SIW is om mensen te stimuleren hun horizon te verbreden.
 • Dit doet SIW door vrijwilligers in contact te brengen met andere culturen.
 • Op deze manier wil SIW intercultureel begrip vergroten, bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling van vrijwilligers en hen aanmoedigen zich belangeloos in te zetten voor een betere samenleving.
 • Dat kan in Nederland op de projecten die SIW organiseert of in het buitenland op de projecten georganiseerd door de partners uit het internationale netwerk.

Travel & cooperate

 • Het internationale netwerk van SIW wordt gevormd door een groot aantal partnerorganisaties in meer dan 70 landen, waardoor het aanbod aan projecten breed en divers is.
 • Bij de veelal groepsprojecten wordt altijd samengewerkt in een culturele mix van deelnemers uit diverse landen.
 • SIW is lid van de volgende netwerken: CCIVS (Coordinating Committee for International Voluntary Service), welke direct onder UNESCO valt, SCI (Service Civil International) en Alliance of European Voluntary Service Organisations.
 • De projecten in Nederland komen tot stand in samenwerking met maatschappelijke organisaties als Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Emmaus.

Learning & Developing Talent

 • Als vrijwilliger worden unieke ervaringen opgedaan en krijgen vrijwilligers de kans om zich persoonlijk te ontwikkelen en nieuwe ervaringen op te doen.

Work & Initiate

 • SIW faciliteert bedrijven invulling te geven aan hun maatschappelijke betrokkenheid. De Nederlandse projecten van SIW worden in samenwerking met non-profit organisaties georganiseerd en de werkzaamheden die uitgevoerd worden tijdens projecten zijn werkzaamheden met een maatschappelijk, sociaal en/of cultureel belang.
 • Een groot aantal Nederlandse projecten van SIW draagt bij aan de bescherming en het onderhoud van de natuur en leefomgeving, bijvoorbeeld in samenwerking met Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer wordt gewerkt aan duurzame diversiteit en de recreatieve waarde van natuurgebieden.
Activiteiten, Producten & Services

Products & Services CV

Vrijwilligerswerk wereldwijd

 • SIW is opgericht in 1953 en daarmee de oudste vrijwilligersorganisatie van Nederland. De organisatie zendt vrijwilligers naar projecten van over de heel wereld met als doel mensen hun horizon te laten verbreden en andere culturen te ontdekken. Inmiddels biedt de organisatie vrijwilligersprojecten aan in meer dan 70 landen wereldwijd: van Zuid-Amerika, Azië tot in Europa.
 • Daarnaast ontvangt SIW buitenlandse vrijwilligers op projecten in Nederland en organiseert SIW vrijwilligersprojecten in Nederland.
 • Je hebt keuze uit meer dan 2000 projecten: van het beschermen van schildpadden in Mexico, tot lesgeven op school in Kenia tot bouwen van huizen in Spanje.
 • SIW werkt daarbij samen met lokale partnerorganisaties, die de begeleiding ter plaatse verzorgen.
 • Je kunt al op reis vanaf 2 weken naar een project van je keuze. Ook voor langere periode kan je weg naar je project naar keuze.
 • Je werkt altijd samen met deelnemers uit verschillende landen. Dus je houdt er echt internationale contacten aan over!
Voorbereiding & Verzekering

De verzekeringen van SIW voor vrijwilligerswerk zijn veilig ondergebracht bij JoHo Insurances

 

JoHo: crossroad naar WorldSupporters
Presentatie Symboliek in de Chinese cultuur
Inge Jansen (Mingbai) en Monique Groeneveld (China Inside) bieden (bijna) wekelijks een programma aan met een interessante China-lezing voor iedereen met interesse voor dit land, de cultuur, de geschiedenis en de mensen. China neemt immers...
Hoorcollege 3: Aandacht en Mentale Belasting - Toegepaste Cognitieve Psychologie (TCP UU)
Wanneer wordt een taak moeilijk gevonden? Als het veel aandacht kost! Maar wanneer kost iets veel aandacht? Als veel of complexe informatie moet worden verwerkt. Moeilijkheid is dus de mate waarin een taak mentale inspanning kost. Er zijn...
Hoorcolleges Toegepaste Cognitieve Psychologie (TCP, UU)
In deze bundel zijn de hoorcollege aantekeningen van het vak Toegepaste Cognitieve Psychologie (TCP) aan de Universiteit Utrecht te vinden. Succes!

Werk, stage, vrijwilligerswerk via de organisatie

Work & Internship CV

Jobs

 • SIW is een organisatie met ongeveer 70 vrijwilligers in Nederland en 3 vaste betaalde medewerkers. Zo nu en dan komt er een betaalde functie open te staan bij SIW die vermeld wordt op de website.

Internships

 • SIW biedt af en toe stagevacatures aan. Daarnaast is het mogelijk om als vrijwilliger leerervaring op te doen. Zie de website van de SIW voor de meest recente mogelijkheden en om je aanmelden.

Volunteering

 • SIW zoekt regelmatig vrijwilligers voor verschillende functies. Doorgaans wordt bereidheid gevraagd om je voor minstens een jaar in te zetten. Reiskosten worden vergoed en regelmatig worden er cursussen en trainingen aangeboden. Zie de website van de SIW voor de meest recente mogelijkheden en om je aanmelden.
Reageren, solliciteren & informeren

 

 • Neem met deze organisatie contact op via de contactgegevens op deze pagina voor meer informatie of reacties op bovenstaande en onderstaande activiteiten, aanbiedingen, vacatures, stages en vrijwilligerswerkmogelijkheden

 

Vacatures & Activities van deze organisatie

Alle vacatures en werkmogelijkheden voor betaald werk, stages en vrijwilligerswerk voldoen doorgaans aan een aantal criteria:De organisaties hebben doorgegeven 1 á 2 vacatures per jaar óf doorlopende vacatures en activiteiten beschikbaar te hebben + de vacatures zijn in te vullen door Nederlanders. Kom je een vacature of activiteit tegen die niet meer aan deze criteria voldoet, laat het JoHo dan even weten. Bij voorbaat dank!

Vrijwilligerswerk

Pages

JoHo: Crossroad naar JoHo WorldSupporter
Zet je in als vrijwilliger op een lokale school in Tanzania
Het woord 'Ithemba' betekent 'hoop' in het Xhosa, en het geven van hoop is precies wat de organisatie Ithemba wil bereiken: hoop op een betere toekomst door middel van onderwijs. Ithemba is sinds 2009 aan het werk op de Baraa...
Volunteer with local NGO's in Napoli
Participate in an international volunteer project run by the International Napoli Network IINN). The INN is a cooperative founded in 2015 that brings together local NGO's and social enterprises with volunteers from all over the world. The...
Diverse medische vacatures op Aruba (beschikbaar op korte termijn)
Vanwege de hoge druk op het ziekenhuis op Aruba wordt gezocht naar:   • Dialyseverpleegkundige • Algemeen verpleegkundige  • Endoscopie verpleegkundige • Oncologie verpleegkundige • HC of MC verpleegkundige   En per direct of op zeer korte termijn...

Verbindingen & Meer organisaties

JoHo: land kiezen op de kaart
JoHo: zoeken via vacaturemenu
Zoek een organisatie
JoHo: Verantwoord verzekerd naar het buitenland
JoHo: missie en visie begrijpen

JoHo Missie, Visie & Concept

Missie & Visie

 • JoHo wil mensen en organisaties in staat stellen zich te ontwikkelen en beter samen te werken, en daardoor bij te dragen aan een tolerante, verdraagzame en duurzame wereld.
 • Via online platforms en fysieke support centers wordt steun verleend aan persoonlijke ontwikkeling, en wordt internationale samenwerking gestimuleerd.

Concept

 • Als JoHo donateur, abonnee of verzekerde verleen jij steun aan de doelstellingen van JoHo
 • JoHo steunt vervolgens jou met tools, coaching en voordelen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en internationale activiteiten  
 • JoHo heeft als kernservices: studiehulp, competentie-ontwikkeling, coaching en verzekeringsbemiddeling bij vertrek naar buitenland
JoHo: footprint achterlaten