SIW

 

SIW

SIW is een Nederlandse vrijwilligersorganisatie die Nederlandse vrijwilligers naar projecten over heel de wereld zendt, en buitenlandse vrijwilligers op diverse projecten in Nederland ontvangt.

Heb je een tussenjaar, wil je eens iets anders of wil je misschien ervaring opdoen en wil je voor korte of langere tijd naar het het buitenland? SIW begeleidt het hele traject: vanaf de keuze voor de bestemming en het vrijwilligersproject tot aan de voorbereiding en de afrondende evaluatie.

Contact & Links
Willemstraat 7
3511 RJ Utrecht
+31-302317721
JoHo: activiteiten in het buitenland verzekeren
JoHo: activiteiten in Nederland verbeteren

activiteiten

Organisatie CV
SIW: in beeld
SIW: toelichting

World Supporter CV

'What we contribute to the World'

Help & Inspire

 • SIW gelooft dat inzicht in andere culturen respect en tolerantie binnen de maatschappij bevordert.
 • De missie van SIW is om mensen te stimuleren hun horizon te verbreden.
 • Dit doet SIW door vrijwilligers in contact te brengen met andere culturen.
 • Op deze manier wil SIW intercultureel begrip vergroten, bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling van vrijwilligers en hen aanmoedigen zich belangeloos in te zetten voor een betere samenleving.
 • Dat kan in Nederland op de projecten die SIW organiseert of in het buitenland op de projecten georganiseerd door de partners uit het internationale netwerk.

Travel & cooperate

 • Het internationale netwerk van SIW wordt gevormd door een groot aantal partnerorganisaties in meer dan 70 landen, waardoor het aanbod aan projecten breed en divers is.
 • Bij de veelal groepsprojecten wordt altijd samengewerkt in een culturele mix van deelnemers uit diverse landen.
 • SIW is lid van de volgende netwerken: CCIVS (Coordinating Committee for International Voluntary Service), welke direct onder UNESCO valt, SCI (Service Civil International) en Alliance of European Voluntary Service Organisations.
 • De projecten in Nederland komen tot stand in samenwerking met maatschappelijke organisaties als Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Emmaus.

Learning & Developing Talent

 • Als vrijwilliger worden unieke ervaringen opgedaan en krijgen vrijwilligers de kans om zich persoonlijk te ontwikkelen en nieuwe ervaringen op te doen.

Work & Initiate

 • SIW faciliteert bedrijven invulling te geven aan hun maatschappelijke betrokkenheid. De Nederlandse projecten van SIW worden in samenwerking met non-profit organisaties georganiseerd en de werkzaamheden die uitgevoerd worden tijdens projecten zijn werkzaamheden met een maatschappelijk, sociaal en/of cultureel belang.
 • Een groot aantal Nederlandse projecten van SIW draagt bij aan de bescherming en het onderhoud van de natuur en leefomgeving, bijvoorbeeld in samenwerking met Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer wordt gewerkt aan duurzame diversiteit en de recreatieve waarde van natuurgebieden.
Contact & Links
Willemstraat 7
3511 RJ Utrecht
+31-302317721

 

 

SIW: activiteiten- en vacatureselectie

Alle activiteiten, vacatures en werkmogelijkheden voldoen doorgaans aan twee criteria: de organisaties hebben doorgegeven jaarlijks 1 óf meer doorlopende activiteiten of vacatures beschikbaar te hebben, en ze zijn in te vullen door Nederlanders. Kom je een vacature of activiteit tegen die niet meer aan deze criteria voldoet, laat het JoHo dan even weten. Bij voorbaat dank!

Activiteiten en vacatures van de organisatie

Vrijwilligerswerk

 

 

JoHo WorldSupporterWork together - WorldSupporter

 

 

 

SIW op WorldSupporter.org: Profiel

toolsinspiratie

 

SIW op WorldSupporter.org: Blogs & Bijdragen
Doe deze zomer vrijwilligerswerk in Europa!
Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer. Restauratiewerk,...
SIW infodag 18 augustus
Of je nu alleen of samen op reis gaat: contact met andere vrijwilligers is leuk én leerzaam. Daarom organiseert de SIW op 18 augustus van 11:00-12:30 een online infodag. Wat kun je verwachten? De infodag start met algemene informatie over SIW....
SIW infodag 26 juni
Of je nu alleen of samen op reis gaat: contact met andere vrijwilligers is leuk én leerzaam. Daarom organiseert de SIW op 26 juni van 11:00-12:30 een online infodag. Wat kun je verwachten? De infodag start met algemene informatie over SIW. Daarnaast...
JoHo: andere organisaties met vergelijkbare services
Relaties uit de sector:
Vrijwilligerswerk
Werkvelden
Vrijwilligerswerk in het buitenland: wat is het, waarom zou je doen en waar kan je het beste heen? Alle sectoren, Maatschappelijke Dienstverlening & Cultuur, Belangenbehartiging & Sociale sector, Bemiddeling vrijwilligerswerk, Culturele Sector, Internationale belangenbehartiging en organisaties, Nonprofit sector (NGO's) & Goede Doelen, Sociaal werk, Natuur & Milieu, Engels onderwijs en lesgeven, Scholen & taalinstituten, Medische sector & Gezondheidszorg, Agrarische sector & Boerderijen
Werving en begeleiding van vrijwilligers die zich inzetten voor ontwikkelingsorganisaties buiten Europa Bemiddeling vrijwilligerswerk
Verbeter de positie van gehandicapte kinderen in Kenia Bemiddeling vrijwilligerswerk
Wil je graag helpen bij een bouwproject in ontwikkelingslanden, als leider of hulp? Bemiddeling vrijwilligerswerk
Help mee bij de voorbereiding en uitvoering van een festival in Georgië Bemiddeling vrijwilligerswerk
Stage
Werkvelden
Wil jij management en marketing ervaring opdoen in het toerisme of op het gebied van hotel/event management? Help dan mee met het managen van een lodge en restaurant. Bemiddeling vrijwilligerswerk
Doe een marketingstage bij een touroperator in de hoofdstad Arbeids- en stagebemiddeling & HRM, Toerisme & Vrije Tijd (Leisure), Bemiddeling vrijwilligerswerk
Stage lopen voor je studie antropologie? Daar zijn mogelijkheden voor in Ghana. Bemiddeling vrijwilligerswerk
Loop een pedagogiekstage in een buurthuis of dagopvang. Kinderopvang en jeugdzorg, Bemiddeling vrijwilligerswerk
Betaald werk
Werkvelden
Vrijwilligers coördineren in het buitenland? Misschien is bij deze organisatie een mogelijkheid. Bemiddeling vrijwilligerswerk

JoHo: land kiezen op de kaart
Organisatie: zoeken op naam
Inloggen

 

Voor volledige toegang tot deze pagina kan je inloggen

 

Inloggen (als je al bij JoHo bent aangesloten)

   Aansluiten   (voor online toegang tot alle webpagina's)

 

Hoe het werkt

 

Aanmelden bij JoHo

 

 

JoHo: inloggen om de pagina volledig te zien

Inloggen

 • Ben je ingelogd als JoHo donateur dan heb je op deze pagina toegang tot meer gerelateerde informatie. Ben je ingelogd als JoHo abonnee dan heb je toegang tot alle gerelateerde informatie.

Aanmelden bij JoHo

JoHo: verantwoord verzekerd naar het buitenland
JoHo: footprint achterlaten