Laos

 

Bestemming

 

Naar Laos reizen om te backpacken, studeren, stagelopen, werken, helpen, wonen of emigreren

Click & Go

 

JoHo: alle landen
Laos: intro
 • Laos is het toonbeeld van rust, prachtige natuur, vriendelijke mensen en veel monniken in oranje en gele pijen. Alhoewel het land steeds meer wordt ontdekt door toeristen en reiziger, heeft het vooralsnog haar authentieke karakter behouden. Je waant je in Laos terug in de tijd en je wordt snel opgenomen in de relaxte sfeer die de kleine dorpjes en tempels uitademen. Een absolute aanrader voor iedereen die het echte Azië wil ervaren!
Reizen in en emigreren naar Laos

Reizen in en emigreren naar Laos

 • Laos is het toonbeeld van rust, prachtige natuur, vriendelijke mensen en veel monniken in oranje en gele pijen. Alhoewel het land steeds meer wordt ontdekt door toeristen en reiziger, heeft het vooralsnog haar authentieke karakter behouden. Je waant je in Laos terug in de tijd en je wordt snel opgenomen in de relaxte sfeer die de kleine dorpjes en tempels uitademen. Een absolute aanrader voor iedereen die het echte Azië wil ervaren!

JoHighlights

 • Vang Vieng, 6 uur met de bus vanuit Vientiane. Drugs is de voornaamste reden dat veel reizigers naar Vang Vieng komen. Behalve drugs gebruiken kun je er ook vooral veel drinken, pannenkoeken eten, de tv-serie Friends kijken en in een rubberen band de rivier af dobberen. Als dit niet is wat je zoekt, kun je Vang Vieng beter overslaan.
 • Huur een brommertje en maak ‘De loupe bij Thae Khaek’. Een tocht van drie dagen door het Laotiaanse platteland, waarbij je in guesthouses of, met wat geluk, bij mensen thuis overnacht.
 • Maak een trekking in het bergachtige noorden van Laos en overnacht bij een één van de vele bergvolken.
 • Vaar 2 dagen over de schitterende Mekong per Slowboot van Chong Kong in Thailand naar Luang Prabang en vier feest met de grote getalen backpackers.
 • Bezoek de indrukwekkende avondmarkt in Luang Prabang en shop souvenirs voor thuis.

JoHotspots

 • 35 kilometer buiten Lang Prabang zijn de sprookjesachtige watervallen Kuang Si. Dit is de ideale plek om lekker van de zon te genieten of een duik te nemen in het helderblauwe water.
 • Luang Prabang is de vroegere hoofdstad van Laos en tegenwoordig een grote verzameling van historische gebouwen, veelal in de vorm van eeuwenoude tempels. Gezien als de leukste, gezelligste en sfeervolste stad van Laos.
 • Vanuit Luang Prabang is een dagexcursie naar de grotten van Pak Ou zeker de moeite waard. In een kleine kano word je naar deze grotten gebracht waar duizenden Boeddhabeeldjes zijn neergezet (niemand weet door wie).
 • De 4.000 eilanden in de Mekong vlakbij de grens met Cambodja; het zijn er dan wel geen 4.000, maar op deze vele eilandjes kun je ultiem chillen en relaxen met andere backpackers, op een deel van de eilandjes nog zonder electriciteit of auto's! Kies tussen een hut met "sunset view" en "sunrise view", probeer de roze rivierdolfijnen te spotten en verken de eilandjes per fiets. Wees er snel bij, want voor je het weet is er overal electriciteit en een minder hoog relaxgehalte.
 • ‘Vlakte der kruiken’: een enorme vlakte bezaaid met kruiken die vermoedelijk al meer dan 2.000 jaar oud zijn. Er hangt een mysterieuze sfeer omdat archeologen nog steeds niet weten waar deze kruiken voor gebruikt werden. Werden ze gebruikt als urnen voor de overledenen of om rijstwijn te bewaren? Er zijn meer dan honderd van deze mysterieuze velden met vazen van zandsteen.

JoHorribles

 • De hygiënische omstandigheden zijn in Laos niet zo goed als in Nederland. Let daarom goed op en eet alleen gerechten die goed gekookt of gebakken zijn. Vermijd rauwe producten en drink alleen water uit een afgesloten fles (zorg dat je altijd zelf water meeneemt).
 • Kijk heel goed uit met alcohol tijdens het tubing in Vang Vieng.
 • Zorg dat je in geval van nood voldoende cashgeld bij je hebt.

Geldzaken

 • De lokale valuta in Laos is de Kip. 

Vertrektijd

 • ​​​​Laos heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 30 graden. Ga je de bergen in dan ligt de temperaturen zo’n vijf graden lager. Van november tot februari is Laos het best te bereizen. Het is dan het droge seizoen en elke dag zo’n 25 graden. Ga je in de maanden maart tot mei dan moet je tegen de warmte kunnen. Het is dan elke dag gemiddeld 40 graden. Het regenseizoen duurt van mei tot oktober. De regenval beperkt zich meestal tot een paar uurtjes in de namiddag. Houd er wel rekening mee dat het extreem vochtig is in het regenseizoen en dat achteraf weggetjes in modderpoelen veranderen.

Beste reistijd

 • Laos kan het hele jaar door bezocht worden, maar de beste reistijd is van november tot en met eind februari. Dat is de droge periode, met temperaturen tussen de 20 en 25 graden. De drukste maand wat betreft toeristen is januari, maar zelfs dan is Laos relatief rustig. Het kan soms wel even zoeken naar een hostel zijn als je niets gereserveerd hebt.

Slechtste reistijd

 • Het regenseizoen is in Laos van juli tot en met oktober. Maart, april en mei zijn de heetste maanden, met een gemiddeld temperatuur van 35ºC. Het zijn relatief de slechtste maanden, maar nog steeds goed te doen en zeker niet af te raden.

Vervoer

 • Vanuit Nederland kun je vliegen op de belangrijkste steden van Laos: Vientiane of Luang Prabang. Vliegen op Bangkok in Thailand is goedkoper en kan bovendien rechtstreeks. Vanuit Bangkok kan je op verschillende manier weer in Laos komen. 

Bus

 • Reizen met het openbaar vervoer per bus kan een waar avontuur zijn in Laos. De bussen zijn vaak in niet al te beste staat en meestal wordt de ruimte in en op de bus optimaal gebruikt om mensen, bagage en vaak ook dieren te vervoeren. Bussen zijn er in diverse formaten en kunnen variëren van grote touringcars tot kleine bussen of minibusjes met 9 zitplaatsen. Op de busstations kun je vaak achterhalen wanneer een bus officieel vertrekt, maar houdt er rekening mee dat de tijden in Laos niet altijd strikt worden gevolgd. Soms vertrekken bussen pas als ze vol zijn, dat kan dus wel even duren. Kom wel op tijd, want ze doen niet aan stoelnummers. Als je laat bent kan het betekenen dat je ergens op een vervelende plaats komt te zitten of plaats moet nemen op een plastic stoeltje in het gangpad. Onderweg wordt vaak gestopt voor het laden en lossen van spullen en voor het inlaten en uitlaten van mensen. De uitzichten tijden de meeste busreizen zijn adembenemend en maken veel goed. Sommige steden hebben meerdere busstations en vaak zijn deze stations een eind weg van het centrum. Een ritje per tuk-tuk van het station naar het centrum of de plaats van bestemming zal vaak dus nodig zijn. In sommige plaatsen is er ook de mogelijkheid om te reizen per VIP bus. Dat is soms een stuk comfortabeler dan de gewone bus maar ook iets duurder.

Auto

 • Het is mogelijk om in Laos een auto te huren en het land op die manier zelf te bekijken. Het kost enige moeite omdat er niet veel verhuur bedrijven zijn en er veel voorwaarden aan verbonden worden. Vaak is het goedkoper en veiliger om een auto te huren met chauffeur. Voor ongeveer €60 tot €80 per dag kan je een auto of minivan huren met chauffeur. Check het voertuig altijd goed van tevoren om te voorkomen dat je daar problemen mee krijgt als je de auto weer terugbrengt.

Boot

 • Laos is een uitermate geschikt land om per boot te bekijken. Het gaat langzaam, maar een tocht over de Mekong River is volop genieten van het prachtige landschap. Een bekend traject om per boot af te leggen is vanaf de grens met Thailand in het noorden (Chong Kong) naar Luang Prabang per slowboot. Deze tocht duurt 2 dagen en wordt vooral door backpackers gedaan. Per boot kunnen ongeveer 100 mensen vervoerd worden en veel mensen zitten gewoon op de grond bij elkaar. Het is ook mogelijk dit traject per speedboot af te leggen. Dit is verleidelijk omdat het veel sneller gaat, maar het is gevaarlijk en daarom zeker niet aan te raden.

Trein

 • Laos heeft geen treinnetwerk. Reizen vanuit Thailand naar Laos per trein kan wel.

Tuk-Tuk

 • In steden zelf is de tuk-tuk het vervoersmiddel om van het busstation naar je hostel te gaan of naar een bezienswaardigheid buiten het centrum. Vraag vooraf goed naar de prijs.

Budget

 • Reken erop dat je €15 tot €25 euro per dag uitgeeft.
 • Een colaatje kost ongeveer € 0,40 eurocent en je betaalt € 0,60 cent voor een grote fles van het lokaal gebrouwen Lao Lao bier.
 • Een koffie kost omgerekend ongeveer €0,60 eurocent.

Slapen, eten & drinken

 • Overal in Laos zijn (goedkope) hotels, guesthouses en (jeugds) hostels te vinden. In de grotere plaatsen zijn de betere hotels te vinden, in kleine plaatsen vind je vooral eenvoudige accommodatie. Soms is het mogelijk om een eigen houten hutje te huren en soms kan je zelfs bij mensen thuis slapen (een homestay).

Eten

 • In Laos wordt veel rijst gegeten, wat vaak ook de basis is voor andere gerechten. Noodles (met groente en vlees/vis) is ook een populair gerecht. Laotiaanse gerechten zijn een mengeling van de Thaise, Vietnamese, Indische en Franse keuken. Vandaar dat je in de meeste steden vaak een heerlijke baguette kunt bestellen of een goede maaltijdsalade. Eten in Laos is niet duur. Voor een paar euro kun je heerlijk en uitgebreid eten. In de grote steden vindt u ook internationale restaurants met Europese gerechten. Hier liggen de prijzen (iets) hoger.

Specialiteiten

 • Jaew Mak Khua: Dips die gemaakt worden van geroosterde aubergine.
 • Jaew Mak Len: Dips die gemaakt worden van geroosterde zoete tomaatjes.
 • Jaew Bong: Dit is zoete en kruidige pasta die gemaakt wordt met geroosterde chilipepers, varkensvlees en andere ingrediënten.
 • Kaipen: Deze gefrituurde snack wordt gemaakt van zoete wateralgen. Het gerecht wordt geserveerd met een jaew waterpijp.
 • Eén van de bekendste Laotiaanse gerechten is papaja salade: Een pittige salade van nog niet rijpe papaja’s. Het lekkerste is de papaja salade bij mensen thuis.

Drinken

 • Een bekend alcoholisch drankje is de 'Lao Lao'; een soort rijst-whisky.
 • In Laos wordt er ook koffie gedronken met gecondenseerde melk. Naast de koffie drinken de Laotianen graag groene thee.

Feestdagen & festivals

 • Boun Pha Wet is een feest in januari ter ere van de reïncarnatie van prins Vessantara als Boeddha.
 • Visakha Busaa is een feest in mei ter herdenking van geboorte, verlichting en overlijden van de Boeddha.
 • Hor Khao Padap Din is de betuiging van respect aan de doden in augustus of september. Tegelijkertijd wordt in Luang Prabang Boun Suang Heua (met bootraces) gehouden.
 • Boun Khoun Khao zijn de oogstfeesten half december.
 • Het meest opvallende feest is het boeddhistisch nieuwjaar (Phimai), half april. Het feest begint wanneer het droge seizoen ten einde loopt en duurt 3 dagen, ter voorbereiding op de natte moesson. In praktijk beginnen de ´festiviteiten' al twee weken eerder. Wat vroeger boeddhistische reinigingsrituelen waren zijn nu massale watergevechten op straat, die Laos veranderen in totale chaos. Veel mensen gaan de straat op en vervangen water voor benzine en verf. Vaak zijn toeristen hiervan het doelwit. Menig huis wordt in as gelegd. Je kunt de eerste helft van april dus beter niet in Laos (Cambodja of Thailand) zijn!
 • Ook in mei gaat het er soms ruig aan toe, tijdens het Boun Bang Fai (Rocket Festival). De Laotianen maken hun eigen, vaak onveilige, vuurpijlen in allerlei vormen en nodigen hiermee de regen uit. Eigenaren van vuurpijlen die niet opstijgen worden hardhandig in de modder geduwd. Mocht je tijdens dit festival in Laos reizen let dan goed op.

Communiceren

 • De officiële taal in Laos is het Lao, zoals dat gesproken en geschreven wordt in Vientiane.
 • Hoewel veel etnische groepen in Laos hun eigen taal hebben, kunnen zij vaak ook Lao spreken. De taal lijkt veel op het Thai, wat in Laos over het algemeen ook goed begrepen wordt.
 • Met Engels en Frans kun je eigenlijk alleen in de toeristische gebieden terecht. Het is vooral de oudere generatie die soms nog Frans spreekt, terwijl het Engels vooral onder jongeren steeds populairder wordt. Een Lao woordenboek is handig. 

Handige woorden

 • Hallo/Hoi: Sábaaidii
 • Doei: Sábaaidii
 • Ja: Maen/Laeow/Doi/Eur/Jao
 • Nee: Baw
 • Alstublieft: Kalunaa
 • Dank u wel: Khawp jai
 • Graag gedaan: Baw pen nyang
 • Sorry: Khaw thoht

Voorbereidingen

 • Laat je informeren over de laatste stand van zaken rondom vaccinaties en medische voorzorgsmaatregelen.

Veiligheidszaken

 • Laos is een redelijk veilig land om te reizen en de veiligheid heb je met name zelf in de hand. De meeste ongelukken gebeuren in het verkeer of met sporten als tubing of raften. De grens met Myanmar is onveilig in verband met landmijnen. 
 • Tubing is zeer populair in Vang Vien in het noorden van Laos. Elke dag drijven honderden mensen in autobanden (tubes) de rivier af, waar aan beide kanten veel kroegjes op palen zijn gebouwd. Het bier vloeit in overvloed en rope jumping’ wordt dan steeds populairder. Hierbij slingeren mensen aan touwen tientallen meters boven de rivier. De rivier is echter op sommige plaatsen maar 10 cm diep. Elk jaar overlijden hierbij een aantal mensen.
 • In Laos vallen relatief veel dodelijke verkeersslachtoffers. Na zonsondergang over de weg reizen is niet heel handig. Ook wordt het ontraden om per speedboot over de Mekong te reizen. Deze boten varen vaak zo snel dat je rotsen in de rivier niet op tijd ziet. Het alternatief is meestal een slowboot: een stuk langzamer en veel veiliger.
 • Zware criminaliteit komt bijna niet voor in Laos. Natuurlijk moet je in steden en op toeristische plekken goed op je spullen letten.
 • In de provincie Xaysomboune is er veel geweldadigheid tussen het leger en rebellen, vermijd deze plek. Ook zijn er in het verleden schietincidenten geweest op de snelwegen 4 (Kasi naar Luang Prabang) en 13 (Vang Vieng naar Luang Prabang).
Laos op WorldSupporter.org
Laos: in pictures

Laos: Vestigen en ondernemen
Thema's: emigreren en lang verblijven in het buitenland
Belastingen & Fiscale Zaken: bij lang verblijf in buitenland of emigratie
Budget & Geldzaken: bij lang verblijf in buitenland of emigratie
Checklist & Actielijst: bij lang verblijf in buitenland of emigratie

Checklist & Actielijst: bij lang verblijf in buitenland of emigratie

Checklists bij emigratie en lang verblijf in het buitenland   Belastingen & Fiscale zaken - Bestemming & Oriëntatie - Cultuur & Culture Shock - Eigen bedrijf & Werk - Geldzaken & Budget  - Gezondheid & Veiligheid - Onderwijs & Cursussen - Sociale Voorzieningen & Uitkeringen - Verhuizing  & Vervoer - Verzekeringen & Regelgeving - Visa & Documenten - Woonlocatie & Woonruimte - Terugkeer & Remigratie
Contact & Netwerkrelaties: bij lang verblijf in buitenland of emigratie
Documenten & Papieren: bij vertrek naar buitenland of emigratie

Documenten & Papieren: bij vertrek naar buitenland of emigratie

Documenten en papieren bij lang verblijf in het buitenland en emigratie Nationaliteit Basis Registratie Personen - Diplomawaardering - Identiteitsbewijs - Internationaal rijbewijs - Nederlandse Nationaliteit - Verklaring bezit van het Nederlanderschap - Woonplaatsverklaring
Bestemming & Verblijfsland: bij lang verblijf in buitenland of emigratie
Emigratiedrang & Reiskriebel
Eigen organisatie & Eigen bedrijf: in het buitenland
Huiseigendom & Huisverhuur: bij lang verblijf in buitenland of emigratie
Huis & Woonruimte: bij lang verblijf in het buitenland en emigratie
Kinderen & Jongeren: bij lang verblijf in buitenland of emigratie
Projectstart & Initiatief in het buitenland
Sociale voorzieningen & Uitkeringen: bij lang verblijf in buitenland of emigratie
Regelgeving & Juridische zaken: bij lang verblijf in buitenland of emigratie
Terugkeer & Remigratie: na lang verblijf in buitenland of emigratie
Veiligheid & Gezondheid: bij lang verblijf in buitenland of emigratie
Visum & Vergunning: bij lang verblijf in buitenland of emigratie
Verhuizing & Verhuistransport: bij lang verblijf in buitenland of emigratie
Zorgverzekering & Vertrek naar het buitenland

Zorgverzekering & Vertrek naar het buitenland

Zorgen dat je ziektekosten gedekt zijn bij lang verblijf in het buitenland wegens emigratie, stage, studie, wereldreis of werk   Dekking - Geldigheid - Opzeggen - Overstappen - Stopzetten - Zorgverzekering
Emigratie & Lang verblijf in het buitenland

Emigratie & Lang verblijf in het buitenland

 Emigratie en lang verblijf in het buitenland voor werk, eigen bedrijf of ander leven   Belastingen - Bestemmingen - Checklists - Netwerk - Emigratiedrang Eigen bedrijf - Eigen huis - Kinderen - Remigratie - Verhuizing - Zorgverzekering 
Emigratie & Lang verblijf in het buitenland - Themabundel

Emigratie & Lang verblijf in het buitenland - Themabundel

JoHo: verzekeringsadvies aanvragen

Verzekeringsadvies aanvragen 

Advisering bij emigratie en lang verblijf in het buitenland vanuit een veilig, voordelig en verantwoord perspectief

Thema's: studie, stage, taalcursus & kennis
Afstudeeronderzoek & Stageverslag
Analyse & Onderzoek - van studie naar kennis
College & Highschool - in het buitenland
Eindexamen & Zelfstandigheid: van studie tot tussenjaar
Gap Year & Tussenjaar: in het buitenland

Gap Year & Tussenjaar: in het buitenland

Gap Year of tussenjaar in het buitenland   Backpacken  - Rond de wereld reizen - Talen leren Toekomstbeeld toetsen - Tijdelijk werken - Trainingen doen Trips maken - Vrijwilligerswerk doen - Werkervaring opdoen - Zelfinzicht versterken
Internationale Studie & Buitenlandse Universiteit
Praktijkstage & Afstudeerstage: in Nederland
Schooljaar & Academic Year: in het buitenland
Stage & Werkervaringsplaats: in het buitenland

Stage & Werkervaringsplaats: in het buitenland

Stagelopen in het buitenland en werkervaring opdoen   Inspiratie - Coaching - Keuzehulp - Advies Vacatures - Werkgevers - Bemiddelende organisaties Landen - Sectoren - Functies -Vaardigheden Voorbereiding - Verzekeringen
Studie & Kennisgebied: voor opleiding en ontplooiing

Studie & Kennisgebied: voor opleiding en ontplooiing

Studeren en kennis opdoen voor opleiding, ontplooiing of werkzaamheden   Communicatie & Marketing   Gezondheid & Zorg   Maatschappij & Cultuur Mens & Gedrag  Natuur & Milieu  Onderwijs & Opvoeding   Organisatie & Economie Politiek & Internationaal   Recht & Bestuur    Techniek & Exact Toerisme & Vrije tijd   Wetenschap & Statistiek  
Studiekeuze & Studietest - voor opleiding of zelfontplooiing
Studietalent & Leercompetenties: voor studie, cursus en training
Taal & Tekstgebruik: van communicatie tot begrip
Taalcursus in het buitenland & Talenreis
Studie & Kennis: voor wetenschap en wijsheid

Studie & Kennis: voor wetenschap en wijsheid

Studeren en kennis opdoen voor meer weten en wijzer handelen   Studiehulp & Samenvattingen    Leercompetenties    Taalcursus  Stage buitenland    Studie buitenland  Gap Year & Tussenjaar 

Tools: activiteiten in het buitenland verzekeren
Activiteiten in het buitenland verzekeren
Annuleren van een reis of programma verzekeren
Backpacken in het buitenland verzekeren
Medische werkzaamheden in het buitenland verzekeren: als arts, verpleegkundige, stagiair of vrijwilliger
Risicovol werk in het buitenland verzekeren - van techniek tot landbouw
Sportieve activiteiten en avontuur in het buitenland verzekeren
Stage in het buitenland verzekeren
Studie in het buitenland verzekeren
Tussenjaar of gap year in het buitenland verzekeren
Taalreis of taaljaar in het buitenland verzekeren
Vakanties, korte trips en verre reizen verzekeren
Vrijwilligerswerk in het buitenland verzekeren
Wereldreis of lange reis verzekeren
Werken en reizen in het buitenland verzekeren
Werken in het buitenland verzekeren
Werken in het buitenland met dieren verzekeren
Werken in het buitenland als digital nomad verzekeren
Zakenreis naar het buitenland verzekeren
Tools: checklists en meeneemlijsten
Checklist & Travel Shop: bescherming tegen insecten en dieren
Checklist & Travel Shop: reisapotheek en gezondheidsartikelen
Checklist & Travel Shop: reisapparatuur & communicatie
Checklist & Travel Shop: reisdrogist en verzorging
Checklist & Travel Shop: reisbagage en reisrugzak
Checklist & Travel Shop: reisgidsen en lonely planets
Checklist & Travel Shop: reiskleding en mugwerende kleding
Checklist & Travel Shop: reisrust en slaap
Checklist & Travel Shop: reisveiligheid en anti-diefstal
Ideelijst & Shop: Fair Trade en wereldproducten
Klamboe Shop
Reiskringloop & Backpack Outlet
JoHo Checklists & Travel Shops
 
Thema's samenwerken met JoHo

JoHo: WorldSupporter spotlight
JoHo WorldSupporter: Blogs & Laos
WorldSupporter: vraag en aanbod
Word projectcoördinator bij een onderwijscentrum in Laos - Jasmijn
Functie & werkzaamheden Laat Laos Leren is op zoek naar een coördinator die samen met het plaatselijke team een...

Thema's: activiteiten en avontuur in het buitenland

Backpacker & Buitenland: van verre reis tot vakantietrip
Werk in het buitenland & Buitenlandse baan
College & Highschool - in het buitenland
Emigratie & Lang verblijf in het buitenland

Emigratie & Lang verblijf in het buitenland

 Emigratie en lang verblijf in het buitenland voor werk, eigen bedrijf of ander leven   Belastingen - Bestemmingen - Checklists - Netwerk - Emigratiedrang Eigen bedrijf - Eigen huis - Kinderen - Remigratie - Verhuizing - Zorgverzekering 
Gap Year & Tussenjaar: in het buitenland

Gap Year & Tussenjaar: in het buitenland

Gap Year of tussenjaar in het buitenland   Backpacken  - Rond de wereld reizen - Talen leren Toekomstbeeld toetsen - Tijdelijk werken - Trainingen doen Trips maken - Vrijwilligerswerk doen - Werkervaring opdoen - Zelfinzicht versterken
Internationale Studie & Buitenlandse Universiteit
Reisoutdoor & Buitensport
Stage & Werkervaringsplaats: in het buitenland

Stage & Werkervaringsplaats: in het buitenland

Stagelopen in het buitenland en werkervaring opdoen   Inspiratie - Coaching - Keuzehulp - Advies Vacatures - Werkgevers - Bemiddelende organisaties Landen - Sectoren - Functies -Vaardigheden Voorbereiding - Verzekeringen
Sabbatical & Lang verlof - in het buitenland & Nederland
Schooljaar & Academic Year: in het buitenland
Taalcursus in het buitenland & Talenreis
Vrijwilligerswerk & Hulpverlening: in het buitenland
Wereldreis & Lange reis: voor backpackers en globetrotters

De voordeligste verzekering bij actieve reizen: backpacktrips, stages, betaald werk en vrijwilligerswerk tot 3 maanden

 

Tools: job shops voor werk, vrijwilligerswerk en stages in het buitenland
Agrarische sector & Boerderijen - JoHo Job Shop
Au pair in het buitenland - JoHo Job Shop
Bars, Clubs, Restaurants & Horeca in het buitenland & NL - JoHo Job Shop
Campings & Zomerkampen - JoHo Job Shop
Coaching & Geestelijke gezondheidszorg - JoHo Job Shop
Communicatie & Marketing - JoHo Job Shop
Cruiseschepen & Zeilboten - JoHo Job Shop
Ecolodges, Safarilodges & Bushcamps - JoHo Job Shop

Ecolodges, Safarilodges & Bushcamps - JoHo Job Shop

Oriëntatie & Sollicitatie Shop

 

Ecolodges, Safarikampen & Bushcamps

 

Vacatures en mogelijkheden om te werken, stage te lopen of vrijwilligerswerk te doen in het buitenland bij ecolodges, safarikampen en bushcamps

Entertainment & Eventorganisaties - JoHo Job Shop
Gezondheidszorg & Medische sector - JoHo Job Shop
Helpdesks & Alarmcentrales - JoHo Job Shop
Hotels & Guesthouses - JoHo Job Shop
Juridische Sector & Advocatuur - JoHo Job Shop
Kinderopvang & Jeugdwerk - JoHo Job Shop
Maatschappelijke Instellingen & Culturele Sector - JoHo Job Shop
Management, Consultancy & Organisatie-advies - JoHo Job Shop
Natuurbeheer & Milieusector - JoHo Job Shop

Natuurbeheer & Milieusector - JoHo Job Shop

Oriëntatie & Sollicitatie Shop

 

Natuurbeheer & Milieusector

 

Vacatures en mogelijkheden om te werken, stage te lopen of vrijwilligerswerk te doen in het buitenland, binnen het natuurbeheer of in de milieusector

Non-profit sector & Internationale Organisaties - JoHo Job Shop
Onderzoekssector & Wetenschappelijke Instellingen - JoHo Job Shop
Online werk & Digital Nomads - JoHo Job Shop
Fysiotherapie & Paramedische sector - JoHo Job Shop
Personeel & Arbeid - JoHo Job Shop
Reisorganisaties & Reisleiding - JoHo Job Shop
School & Onderwijsinstelling - JoHo Job Shop
Skischolen & Wintersport - JoHo Job Shop
Techniek & Transport - JoHo Job Shop
Toerisme & Vrije Tijd - JoHo Job Shop
Sport & Beweging - JoHo Job Shop
Wildlife & Dierenbescherming - JoHo Job Shop

Wildlife & Dierenbescherming - JoHo Job Shop

Oriëntatie & Sollicitatie Shop

 

Wildlife opvang & Dierenbescherming

 

 • Vacatures en mogelijkheden om te werken, stage te lopen of vrijwilligerswerk te doen in het buitenland in de dierenopvang of bij een wildlife center

 

Verder reizen

 

Verder reizen: via aangrenzende gebieden
China

China

 • China is een uiterst interessante bestemming. Het land heeft naast onnoemelijk veel bezienswaardigheden, een fascinerende cultuur en natuur. De natuur varieert van het tropische regenwoud in het zuiden tot het Himalayagebergte in het westen. Een land met een roerig verleden van Confucius tot Djenghis Khan. China, een land dat jaren afgesloten is geweest van de westerse wereld. Een land met een geschiedenis van langdurig, streng communisme en een land dat internationaal misschien wel één van de meest ter discussie gestelde overheden kent.
Thailand

Thailand

 • Thailand is een erg populaire vakantiebestemming in Azië en heeft voor de reiziger veel te bieden. Thailand is tropisch, cultureel, culinair en heeft geschiedenis. Naast de drukke steden vol boeddhistische tempels is de wildernis een thuis voor bijzondere dieren. Je kunt ervoor kiezen het hele land met alle facetten te ontdekken of voor een strandvakantie aan de kust of op de eilanden te gaan.
Vietnam

Vietnam

 • Getekend door de Vietnam oorlog, de strijd tussen het communistische noorden van Vietnam (gesteund door Rusland) en het kapitalistische zuiden (gesteund door de V.S.), is Vietnam een fascinerend land voor geschiedenis liefhebbers. Tegenwoordig is het een populair land voor reizigers die meer uitdaging willen dan Thailand. De meeste toeristen trekken van noord naar zuid, of andersom. Deze route is prachtig en goed te bereizen. Als je van de gebaande paden gaat, kom je terecht in het echte authentieke Vietnam waar mensen nog helemaal leven zonder westerse invloeden.
Cambodja

Cambodja

 • De tempels van Angkor behoren tot de mooiste ter wereld. Daarnaast heeft Cambodja mooie, rustige stranden, afgelegen wildparken en een smaakvolle keuken. Val voor de charmes van Siem Reap of dompel je onder in het stadsleven van Phnom-Penh. De mensen zijn vriendelijk en gastvrij en zullen je met open armen ontvangen in dit mooie land in Zuidoost-Azië.
Verder reizen: via bijdragen op JoHo WorldSupporter
Verder reizen: via een ander land of thema

Selecteer een willekeurig filter en klik op 'Toepassen' om het resultaat te zien

JoHo: begrijpen

JoHo Missie, Visie & Concept

Missie & Visie

 • JoHo wil mensen en organisaties in staat stellen zich te ontwikkelen en beter samen te werken, en daardoor bij te dragen aan een tolerante, verdraagzame en duurzame wereld.
 • Via online platforms en fysieke support centers wordt steun verleend aan persoonlijke ontwikkeling, en wordt internationale samenwerking gestimuleerd.

Concept

 • Als JoHo donateur, abonnee of verzekerde verleen jij steun aan de doelstellingen van JoHo
 • JoHo steunt vervolgens jou met tools, coaching en voordelen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en internationale activiteiten  
 • JoHo heeft als kernservices: studiehulp, competentie-ontwikkeling, coaching en verzekeringsbemiddeling bij vertrek naar buitenland
JoHo: paginawijzer

 JoHo Bestemmingen

Hoe het werkt op een JoHo bestemmingspagina

 • Op een bestemmingspagina vind je informatie over een land of een regio.
 • Je vindt daar ook de JoHo services en producten die betrekking hebben op dat specifieke land. Zoals de vacatureservices voor betaald of vrijwilligerswerk, de stagemogelijkheden, de partners en de verzekeringsopties
 • Je vindt de informatie opgedeeld in een aantal delen

Verkenning & Orientatie  

 • Verkenning & Afweging
 • Valuta & Kosten
 • Visum & Documenten
 • Vertrektijd & Klimaat
 • Vervoer & Transport
 • Verblijf & Voeding
 • Verbinding & Integratie
 • Vermaak & Activiteiten

Voorbereiding en veiligheid

 • Vertreklijsten & Meeneemtips
 • Verzekeringen & Voorzorgsmaatregelen
 • Vaccinaties & Gezondheid

Vacatures en activiteiten

 • Betaald werk
 • Vrijwilligerswerk
 • Stages

 Verder reizen en ontdekken

 • Aangrenzende landen en regio's
JoHo: footprint achterlaten