Bestemming: Singapore

Bestemming: landenlijst
Bestemming: uitgelicht

Naar Singapore reizen om te backpacken, studeren, stagelopen, werken, helpen, wonen of emigreren

Singapore: intro
 • Een stadstaat die o zo schoon is, barst van de shopping malls, kleine tropische eilandjes voor de kust heeft liggen en waar het Raffles Hotel wereldberoemd is geworden: dit is Singapore! Van Orchard Road tot Little India en van China Town tot Arab Street. De orchidee is de nationale bloem en deze bijzondere plant kom je overal tegen. Ook bijzonder is de traditionele architectuur in combinatie met futuristische gebouwen met verticale tuinen.

Reizen in en emigreren naar Singapore

Reizen in en emigreren naar Singapore

 • Een stadstaat die o zo schoon is, barst van de shopping malls, kleine tropische eilandjes voor de kust heeft liggen en waar het Raffles Hotel wereldberoemd is geworden: dit is Singapore! Van Orchard Road tot Little India en van China Town tot Arab Street. De orchidee is de nationale bloem en deze bijzondere plant kom je overal tegen. Ook bijzonder is de traditionele architectuur in combinatie met futuristische gebouwen met verticale tuinen.

JoHighlights in Singapore

 • Singapore is een paradijs om te winkelen. Een bezoek aan één van de vele indrukwekkende shopping malls is daarom een must. 
 • In Little India kun je even ontsnappen aan het drukke stadsleven en waan je je in een andere wereld. Verbazingwekkend genoeg wonen er veel Indiërs in Little India en dus stikt het ook van de Indiase winkeltjes en restaurants.
 • Chinatown ligt direct naast het Financieel District en heeft bij vlagen nog een authentiek Chinese sfeer. Omdat er veel toeristen zijn die Chinatown interessant vinden wordt er ook veel prullaria verkocht. Inmiddels hebben zich ook veel kledingmakers uit India zich tussen de Chinese winkeltjes gevestigd en kan je er heel goedkoop een mooi pak kopen. Ook het Buddha Tooth Relic Temple and Museum in Chinatown is de moeite waard om te bezoeken.
 • Het eten in een food court of een hawker center is goedkoop en een belevenis op zich. De vele geuren die je tegemoet komen als je door één van deze drukbezochte plekken loopt maken het moeilijk om te kiezen.
 • De Singapore Flyer is een reuzenrad dat in de wijk Marina staat. Vanuit de gesloten cabines heb je een prachtig uitzicht over Singapore.

JoHotspots in Singapore

 • Sentosa island, een klein toeristisch paradijs met alles erop en eraan: stranden, hotels, sportfaciliteiten en attracties. Twee dingen zijn zeker de moeite waard: Underwater World and Dolhpin Lagoon en Butterfly Park.
 • Lekker eten langs het water doe je langs de kades van de Singapore River. Boat Quay en Clark Quay zijn populaire plekken om uit te eten te gaan.
 • Orchard Road is de straat met de meeste winkelcentra. In een aantal winkelcentra bevinden zich de uitgaansgelegenheden. Deze bars en clubs gaan meestal pas na sluitingstijd van de winkels open. Het befaamde Raffles hotel is een schitterend gebouw in koloniale stijl. 
 • Het koloniale centrum is prachtig. Hier vind je het parlementsgebouw, het Asian Civilisations Museum en het Art House. Mooie fotoplek is het standbeeld van Sir Stamford Raffles met op de achtergrond de Singapore River en de wolkenkrabbers aan de overkant.

JoHorribles in Singapore

 • Zorg dat je geen overtredingen in Singapore begaat, want de straffen zijn niet mis. Singapore is tevens een ontzettend schoon land, dus een kauwgompje op straat gooien wordt al snel gezien als een misdaad (wat resulteert in een enorme boete).
 • Zakkenrollers zijn, ondanks de hoge straffen, ook in Singapore een plaag voor reizigers.

Geldzaken in Singapore

 • De lokale valuta in Singapore is de Singapore dollar.

Vertrektijd voor Singapore

 • Singapore kent een tropisch klimaat. De temperaturen zijn vrijwel het hele jaar constant: 's nachts daalt de temperatuur naar 24 tot 25 graden, overdag is het meestal zo'n 30 tot 32 graden. Er is altijd kans op een (soms zeer pittige) regen- of onweersbui.
 • Over het algemeen valt er tijdens de periode november tot en met februari meer neerslag dan in andere maanden, maar officieel is het geen regenseizoen omdat Singapore ook geen echt droog seizoen kent. Naast de hoge temperaturen en de redelijke kans op neerslag heb je in Singapore ook te maken met een hoge relatieve luchtvochtigheid (bijna altijd boven de 75%) en weinig wind. Daardoor voelt het vrijwel altijd warm en klam aan, ook tijdens regenbuien.

Beste en slechtste reistijd

 • Eigenlijk is het weer in Singapore altijd aangenaam, maar de kans op goed weer is het grootst in het voorjaar en aan het begin van de zomer in de maanden mei, juni en juli. De herfst en winter zijn dus relatief gezien de slechte reistijden.
 • Het aantal zonuren per jaar ligt in Singapore rond de 2000 uur.
 • De zee bij Singapore is lekker warm met een oppervlakte warmte van gemiddeld iets meer dan 20 graden.

Vervoer Singapore

 • Vanaf Schiphol heb je meerdere vluchten met verschillende vliegtuigmaatschappijen die rechtstreeks naar Singapore gaan. Vliegtijd is ongeveer 12.5 uur.

Bus

 • Het busnetwerk is zeer goed en goedkoop. Als je van plan bent om veel met de bus te reizen dan kan een busguide handig zijn. Hier kun je de routes, de tijden en de tarieven in terug vinden.

Taxi

 • Taxi's zijn volop beschikbaar en erg goedkoop. Omdat de verkeersdrukte voor een dichtbevolkte stad als Singapore heel erg meevalt en taxi's gebruik mogen maken van de vele aanwezige busbanen op belangrijke straten schiet de taxi ook nog best wel op. Vlak voor middernacht is het lastiger een taxi te pakken te krijgen; omdat de tarieven na 12 uur 's nachts 50% hoger liggen nemen veel chauffeurs vlak voor middernacht een pauze. Tijdens regenbuien en de spits kan het ook iets lastiger zijn een lege taxi te vinden.

Metro

 • Het openbaar vervoer en taxi's zijn uitstekende middelen om je te verplaatsen in Singapore. De MRT (Mass Rapid Transport) metrolijnen zijn efficiënt, veilig en zeer goedkoop. Daarmee kun je ook van Changi Airport naar het centrum reizen. De MRT treinen rijden van ongeveer 6 uur 's morgens tot ongeveer half twaalf 's avonds. Druk is het op de MRT-lijnen tijdens de spits en dan vooral op de trajecten in het centrum. Hoe verder je van het centrum afgaat, hoe rustiger het wordt.

Fietsriksja

 • De leukste manier om door Singapore te reizen is per fietsriksja. Je kunt deze gebruiken voor een enkele rit, maar ook als middel voor een rondrit door een bepaald deel van Singapore. Vooral in de buurt van de Singapore River, het koloniale hart en de grotere hotels bieden de riksjachauffeurs hun diensten aan. De tarieven zijn in vergelijking met taxi- en openbaarvervoerprijzen relatief duur. Onderhandelen is wel vaak mogelijk.

Te voet

 • Het is ook goed te doen om Singapore lopend te verkennen. De afstanden in het centrum zijn niet groot, het is veilig om te wandelen (ook als het donker is) en mede dankzij uitstekende kaarten en een overzichtelijke indeling van de stad is het makkelijk om je weg te vinden.

Budget reizen en backpacken in Singapore

 • Reken erop dat je 30 tot 50 euro per dag uitgeeft.
 • Een kop koffie kost ongeveer 3 euro.
 • Een biertje kost rond de 4 euro.

Slapen, eten & drinken in Singapore

 • Singapore heeft enorm veel hotels en guesthouses (hostels). Alle bekende hotel ketens zijn hier vertegenwoordigd, en vanaf de hoge torens heb je een prachtig uitzicht over de stad.
 • Voor budget reizigers zijn er vele soorten goedkope en gezellige guesthouses, waar je andere backpackers ontmoet.

Eten

 • Singapore is een paradijs voor iedereen die van lekker eten houdt. Het is veruit de beste stad in Zuidoost-Azië om je culinair te buiten te gaan! De stad doet haar slogan 'Singapore, the Food Capital of Asia' eer aan. Uit eten gaan is erg populair in Singapore.

Specialiteiten

 • Probeer één van de lokale specialiteiten: de steamboat, een soort tulbandvorm met bouillon waarin je aan tafel zeevruchten kunt koken.
 • Het Singaporees ontbijt bestaat uit roti, dit is Indiaas brood, met gezoete melktopping. Ook wordt er toast en confituur of rijstepap gegeten. Meestal in combinatie met sterke en zoete lokale koffie. 
 • Ook Laksa is ook een typisch Singaporees gerecht. Het is een pittige noodlesoep goed gevuld met seafood, tofu en een gekookt ei. De ingrediënten zijn een combinatie van Chinees en Maleisisch.
 • Roti Prata is een typisch Zuid Indiase pannenkoek. Prata wordt gemaakt van heel dun gerold tarwebloem die een paar keer in de lucht wordt gegooid en omgevouwen. De Prata eet je met boter, uien of ei en dip je in een dikke kerriesaus.
 • Singaporese saté bestaat uit stukjes vlees op een spiesje gemarineerd in zoete soja saus, die je in een pindasaus dipt.

Drinken

 • Zeer populair is de Singapore Sling-cocktail. Deze cocktail is in de jaren ’10 voor het eerst gemaakt door barman Ngiam Tong Boon van het Raffles hotel in Singapore. Het recept is ergens in de jaren dertig verloren gegaan, maar bartenders van de na de Tweede Wereldoorlog hebben op basis van herinneringen en oude notities, het recept opnieuw uitgevonden.
 • In Singapore zijn ook heerlijke verse vruchtendranken te krijgen en verse fruitshakes.

Feestdagen & festivals in Singapore

 • Het Dragon Boat Racing Festival is een belevenis om mee te maken. Het is een roeiwedstrijd met prachtig versierde boten. Elk team bestaat uit 22 roeiers die toegejuicht worden door enorme massa's fans. Om het Dragon Boat Racing Festival van dichtbij mee te maken neem je de taxi vanaf het centrum van de stad naar het Bedok Reservoir.
 • Deepavali is een groots festival onder de Indiase bevolking waarbij de overwinning van goed over kwaad wordt gevierd. In Singapore is een aanzienlijk deel van de bevolking van Indiase afkomst. Deepavali wordt meestal of in oktober of in november gevierd. Het wordt ook wel het 'Festival van het licht' genoemd wat duidelijk merkbaar is als je rond Deepavali door Little India loopt. Overal om je heen zie je prachtige verlichting en versiering. Little India is dan ook the place to be tijdens de Indiase festiviteiten.
 • Chinees Nieuwjaar (Lunar Nieuwjaar is een betere benaming) is de belangrijkste nationale feestperiode in Singapore. Het is de enige tijd van het jaar dat zo'n beetje alle winkels gesloten zijn. Aangezien ruim 70% van de bevolking van Chinese afkomst is valt het hele land enkele dagen stil. Hoewel het Chinese Nieuwjaar een paar weken duurt, komt het land na de eerste dagen weer langzaam op gang. Op de 15e nacht van de 7e Lunar maand wordt onder de Chinese gemeenschap wereldwijd het 'Festival van de Hongerige Geesten' (Hungry Ghost Festival) gevierd. Die dag gaan namelijk de poorten van de hel open. Er wordt gevierd dat de geesten van de overledenen tijdelijk terug naar de aarde komen en dat zij hun familieleden komen opzoeken. Deze familieleden zorgen voor voldoende eten en voor extra plaatsen aan tafel tijdens het eten. Verder is het gebruikelijk om het graf van overleden familieleden en vrienden te bezoeken. Eigenlijk wordt er die dagen geleefd alsof de overledenen nooit overleden zijn. De plekken in Singapore waar je het festival het beste van dichtbij kunt meemaken zijn in Chinatown, Redhill en Geylang.

Communiceren in Singapore

 • De officiële talen van Singapore zijn het Maleis, het (Mandarijn) Chinees, het Tamil en het Engels. Met Engels kan je vrijwel overal terecht omdat kinderen dat van jongs af aan leren. Er bestaat ook een soort algemeen dialect, het “Singlish” dat lijkt op het Engels maar ook veel weg heeft van het Chinees, Tamil en Maleis.

Handige woorden in het Engels

 • Hallo/Hoi: Hello
 • Goedemorgen: Good morning
 • Goedenavond: Good evening
 • Doei: Bye
 • Ja: Yes
 • Nee: No
 • Alstublieft: Please
 • Dank u wel: Thank you
 • Graag gedaan: You are welcome
 • Pardon: Sorry

Voorbereidingen voor Singapore

 • In Singapore voelt het bijna altijd warm en klam aan, ook tijdens regenbuien. Comfortabele kleding, goede schoenen en een paraplu zijn dus handig.
 • Een wereldstekker of een aparte stekker voor de Singaporese stopcontacten.
 • Laat je informeren over de laatste stand van zaken rondom vaccinaties en medische voorzorgsmaatregelen.

Veiligheidszaken in Singapore

 • Singapore is een veilig land voor reizigers. Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s, behalve dat je altijd goed op je bezittingen moet passen, omdat zakkenrollers vooral op toeristische plaatsen op de loer liggen.

Wetgeving

 • In Singapore wordt bij overtreding van de wet zwaar gestraft en de pakkans is groot. Het oplossingspercentage van misdrijven ligt rond de 90%. Onthoudt dus goed dat bijvoorbeeld gebruik en bezit van (soft)drugs verboden is. Geadviseerd wordt ook om alles dat als “oneerbaar gedrag” geïnterpreteerd kan worden, zeker tijdens het uitgaan, te vermijden. In de praktijk komen beschuldigingen – al dan niet terecht – van “outrage of modesty” redelijk vaak voor.

Studie, stage, vrijwilligerswerk en betaald werk in Singapore

Emigratie naar Singapore of lang in Singapore verblijven

Thema's: naar het buitenland als emigrant, expat, digital of working nomad
Singapore: in beeld

verzekeringenvaccinatieticketsgearreizenrond de wereld

Verzekeringen en gezondheidszorg in Singapore: van reis- tot zorgverzekering en emigratie- tot expatverzekering

Verzekeringen en gezondheidszorg in Singapore: van reis- tot zorgverzekering en emigratie- tot expatverzekering

Hoe werkt het ziektekosten- en gezondheidszorgsysteem in Singapore?

Kwaliteit van de gezondheidszorg in Singapore

 • De kwaliteit van de gezondheidszorg is in een welvarend land als Singapore goed.
 • De kosten voor een zorgverzekering zijn echter hoog.
 • Tropische ziektes komen onder andere door de vaccinatieprogramma's niet veel voor.

Openbare - en private zorg in Singapore

 • Er is een deling tussen openbare en private zorg in Singapore. 
 • In Singapore maakt niet iedere inwoner de keus om een eigen huisarts te hebben, omdat je geen doorverwijzing nodig hebt en direct terecht kan bij het ziekenhuis. Het ziekenhuis is laagdrempelig en vaak verkiezen de Singaporezen het ziekenhuis boven de huisarts. De privéklinieken leveren ongeveer 80% van de zorg. 
 • Er zijn in de private zorg iets kortere wachttijden en betere service dan de openbare zorg. Het verschil is door de concurrentiestrijd niet groot. 
 • Ook is er genoeg keuze tussen specialisten en ook tandartsen.
 • Probeer via betrouwbare bronnen goede referenties te krijgen als je naar een specialist of tandarts gaat.

Welke werk- en reisverzekeringen zijn geschikt voor kort en lang verblijf in Singapore?

 • Is de reis naar Singapore en je terugkomst voldoende gedekt, ben je voor, tijdens, en na je activiteiten voldoende gedekt en welke verzekering past het beste bij jouw reis en jouw activiteit?

Activiteiten- en reisverzekeringen

Annuleringsverzekeringen

Welke emigratie- en expatverzekering kan je afsluiten voor Singapore als je daar een tijd gaat wonen?

Ziektekostenverzekeringen

 • Als alternatief voor de Nederlandse basiszorgverzekering is een internationale emigratie of expatverzekering een veel gebruikte vervanging. Een dergelijke verzekering biedt een aantal voordelen tov de lokale dekking: internationale dekking, vergoedingen en voorwaarden veelal volgens Nederlandse maatstaven, gericht op dekkingen die een "buitenlander" nodig heeft, en flexibiliteit bij verhuizing naar Singapore.
 • Ziektekostenverzekeringen voor in Singapore 
 • Overlijdensrisicoverzekering voor in Singapore 

Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen & Levensverzekeringen

Aansprakelijkheidsverzekeringen & Rechtsbijstandverzekeringen

Inboedel- en opstalverzekeringen

Collectieve verzekeringen (voor bedrijven, stichtingen/NGO's) voor Singapore

 • Voor organisaties die twee of meer werknemers naar Singapore hebben uitgezonden, zijn collectieve verzekeringen regelmatig een uitkomst. Op deze wijze wordt er niet alleen administratieve rompslomp voorkomen en er zijn ook meer mogelijkheden op het gebied van de dekking.
 • Collectieve verzekeringen voor in Singapore 
Tools: activiteiten in het buitenland verzekeren

Thema's: activiteiten en avontuur in het buitenland

Natuurgebieden & Wildreservaten in het buitenland

 

 
 
Partners en organisaties voor Singapore: uitgelicht
Stagelanden

Stagelanden verzorgt stages in diverse landen in Azië & Oceanië voor studenten die een MBO, HBO of universitaire opleiding volgen.

JoHo: samenwerken met JoHo

 

Verder reizen

 

JoHo: crossroads uit selectie
Verder reizen: via aangrenzende gebieden
Maleisië

Maleisië

 • Maleisië is verschillende landen in één, door haar gemengde bevolking van Maleisiërs, Indiërs en Chinezen. De vele eilanden aan zowel de oost- als de westkust zijn echte toeristentrekkers, maar er zijn zoveel eilanden dat de meeste toch nog heel authentiek zijn gebleven. Kuala Lumpur is niet alleen booming als zakencentrum, maar is ook een leuke en vooral gezellige stad. Kortom, Maleisië staat garant voor cultuur, zon, heerlijk eten en drinken en zeer vriendelijke mensen.
Indonesië

Indonesië

 • Reizen in Indonesië is een avontuur en heeft het allemaal. De diversiteit is enorm: Indonesië heeft de op drie na grootste populatie ter wereld, zo'n 265 miljoen mensen, en bestaat uit duizenden grotere en kleinere eilanden. De mensen zijn erg vriendelijk en behulpzaam. Reis langs prachtige rijstvelden, beklim vulkanen, bekijk orang oetans in de jungle op Kalimantan of Sumatra en ga zonnen op de witte of zwarte stranden op Bali. Ga op een culturele tour en maak kennis met de rijke geschiedenis van het land of maak de fenomenale zonsopgang bij de Boeddhistische tempel Borobudur op Java mee. De zee die de talloze eilanden van Indonesië omringt, biedt mogelijkheden voor duiken en surfen op de beste spots ter wereld.
JoHo: begrijpen

JoHo Missie, Visie & Concept

Missie & Visie

 • JoHo wil mensen en organisaties in staat stellen zich te ontwikkelen en beter samen te werken, en daardoor bij te dragen aan een tolerante, verdraagzame en duurzame wereld.
 • Via online platforms en fysieke support centers wordt steun verleend aan persoonlijke ontwikkeling, en wordt internationale samenwerking gestimuleerd.

Concept

 • Als JoHo donateur, abonnee of verzekerde verleen jij steun aan de doelstellingen van JoHo
 • JoHo steunt vervolgens jou met tools, coaching en voordelen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en internationale activiteiten  
 • JoHo heeft als kernservices: studiehulp, competentie-ontwikkeling, coaching en verzekeringsbemiddeling bij vertrek naar buitenland
JoHo: paginawijzer

 

 JoHo 'bestemmingen en landen' pagina

 

Hoe het werkt op een JoHo bestemmingen- en landenpagina (destinations)

 • Op een bestemmingspagina vind je informatie over een land of een regio.
 • Je vindt daar ook de JoHo services en producten die betrekking hebben op dat specifieke land. Zoals de vacatureservices voor betaald of vrijwilligerswerk, de stagemogelijkheden, de partners en de verzekeringsopties
 • Je vindt de informatie opgedeeld in een aantal delen

Verkenning & Orientatie  

 • Verkenning & Afweging
 • Valuta & Kosten
 • Visum & Documenten
 • Vertrektijd & Klimaat
 • Vervoer & Transport
 • Verblijf & Voeding
 • Verbinding & Integratie
 • Vermaak & Activiteiten

Voorbereiding en veiligheid

 • Vertreklijsten & Meeneemtips
 • Verzekeringen & Voorzorgsmaatregelen
 • Vaccinaties & Gezondheid

Vacatures en activiteiten

 • Betaald werk
 • Vrijwilligerswerk
 • Stages

 Verder reizen en ontdekken

 • Aangrenzende landen en regio's
JoHo: footprint achterlaten