Bestemming: Zuid-Korea

 

Naar Zuid-Korea reizen om te backpacken, studeren, stagelopen, vrijwilligerswerk te doen, te werken, te leven als digital nomad of je te vestigen als emigrant

 • Backpacken in Zuid-Korea: geen echte backpackbestemming maar voor sommigen daarom des te fijner.
 • Reizen in Zuid-Korea: plan je bezoek vooral in lente of de herfst, ga naar Gyeongjum, Jeonju of Jeju-eiland (wandel bijvoorbeeld de Jeju Olle trail).
 • Studeren in Zuid-Korea: best veel gedoe, maar niet onmogelijk.
 • Stagelopen in Zuid-Korea: het zal even wennen zijn, maar wel de ervaring van je leven.
 • Vrijwilligerswerk doen in Zuid-Korea: vooral in het onderwijs en bij de natuurbeschermingsprojecten.
 • Werken in Zuid-Korea: Als leraar Engels kan je nog aan de bak komen, verder beperkte mogelijkheden. De Koreaanse werkcultuur is gericht op het collectief, dus samen met je collega’s eten en drinken (alcohol) is belangrijk. Koreanen beginnen vaak rustig, maar gaan wel lang door.
 • Werken als digital nomad in Zuid-Korea: Gyeongju en Chuncheon zijn wat rustiger, Seoul bruist.
 • Wonen in Zuid-Korea: De cultuur is redelijk hiërarchisch, voor veel Nederlanders wel een dingetje.

Reizen door, wonen in en emigreren naar Zuid-Korea

Reizen door, wonen in en emigreren naar Zuid-Korea

Bestemming Zuid-Korea 

JoHighlights in Korea

 • De hoofdstad Seoul: deze metropool heeft alles wat een stad nodig heeft. Uitgaansleven, lekker eten en interessante architecteur. Rondom Seoul zijn er genoeg korte trips te maken voor weekeindjes weg.
 • Panmunjom, 55 kilometer van Seoul, vergeet niet een bezoek te brengen aan de DMZ (Demilitarized Zone). Deze zone scheidt Noord van Zuid Korea. Het dichtsbij Noord Korea gelegen is de JSA (Joint Security Area). Je kan deze zone onder begeleiding bezoeken. Boek een aantal dagen van tevoren en hou je aan de gedragsvoorschriften. Ondanks dat het een echte toeristen attractie is, krijg je een idee hoe het eraan toegaat.
 • Jeju-eiland, het zogenaamde honeymoon eiland. Ook zonder huwelijksreis, is het er met alle uitzichten, werkelijk prachtig. Je kan er verschillende goed aangegeven paden bewandelen van de “Olle” trail. Ga op zoek naar de "hanyeo", de freediving senioren. Oude(re) dames, die als professionals zonder apparatuur naar voedsel op de zeebodem duiken. Een uitstervend beroep.
 • De traditionele en landelijke plek, Andong, waar je je waant in het oude Korea.

JoHotspots in Korea

 • Gyeongju, is de voormalige hoofdstad. Het is een openlucht museum.
 • Bezoek deze universiteitsstad Chuncheon, waar je goed outdoor activiteiten kan ontplooien.
 • Busan, deze havenstad is de één na grootste havenstad in Korea. Bezoek de vismarkt en loop rond in verschillende wijken.
 • Jeonju, maak een fietstochtje, bezoek het “hanok” dorp (traditioneel dorp) en eet “bibimbap”, want Jeonju is de geboortestad van de bibimbap (rijst, groente, ei en pittige saus).

JoHorribles Korea

 • Het is voor ons Nederlanders even wennen, dat het niet de gewoonte is om in Korea “nee” te zeggen. Dus lees tussen de regels door, als er eigenlijk nee wordt bedoeld. 

Valuta in Zuid-Korea?

 • De Zuid-Koreaanse munteenheid is de Won (KRW, ₩).

Pinnen in Zuid-Korea
 • De meeste ATM automaten in Zuid-Korea accepteren internationale debet- en creditkaarten. Dat kan je zien aan het teken met “Global”, of de logo's van Visa of Mastercard. Veel pinautomaten staan in winkels en zijn tegelijkertijd ook 24 uur per dag geopend. Er staat veel pinautomaten in de zogenaamde convenience stores. Het kan wel zijn dat zulke automaten hogere transactiekosten berekenen. 

Cashless in Zuid-Korea
 • In Zuid-Korea wordt de Tmoney kaart gebruikt, ook voor het openbaar vervoer. De Tmoney kaart kan gekocht en opgewaardeerd worden in metro stations of convenience stores. Of betaal met je met mobiele telefoon, check met apps er worden gebruikt: KakaoPay en NaverPay. Het is hierbij mogelijk om op te waarderen met debet of credit card.
Credit Card in Zuid-Korea
 • Ondanks dat het gebruikelijk is om een credit card te gebruiken, kan het voorkomen dat sommige creditcardaanbieders worden niet geaccepteerd. Check dit van tevoren, net als de transactiekosten en (ongunstige) wisselkoersen.
Cash in Zuid-Korea
 • Veel Koreanen maken gebruik van contactloos betalen via kaart en mobiele telefoon. In grote steden zal je dus prima terecht kunnen met je debet en creditkaart. Het is handig om ook cash geld te hebben voor de kleinere kraampjes, restaurantjes en winkeltjes. En ook op het platteland kan het voorkomen dat er alleen cash wordt geaccepteerd.

Budget voor Zuid-Korea?

 • Als je rijst eet, wat iedereen in Korea eet en je Westerse eetgewoonten enigszins naast je neerlegt, kan je fors in kosten besparen. Lokaal eten en het lokale vervoer is relatief goedkoop.

Vertrektijd voor Zuid-Korea?

 • Zowel de lente als de herfst zijn goede tijden om in Korea te reizen. De winters zijn koud en de zomers worden geteisterd door regen en hitte.

Feestdagen en festivals in Zuid-Korea?

 • In oktober is er in Busan naast het grootste Aziatische filmfestival, het vuurwerk festival.

Vervoer in Zuid-Korea?

Vliegen in Zuid-Korea
 • Er zijn meerdere grote vliegvelden in Zuid-Korea. Incheon vliegveld, bij Seoul en Gimhae vliegveld, bij Busan, zijn hier de meest gebruikte van. Het is ook een populaire trip om per vliegtuig naar Jeju eiland te reizen.
Trein in Zuid-Korea
 • Het is als toerist mogelijk om een KORAIL pas te kopen, hiermee kan je ongelimiteerd gebruik maken van zowel lokale treinen als het hoge snelheidsnetwerk van KTX.
Metro in Zuid-Korea
 • Voor het openbaar vervoer in de steden is het makkelijk (scheelt tijd, geld en veel gedoe) om een kaart voor het openbaar vervoer te kopen, de opties hiervoor zijn Tmoney, Railplus Transport en Cashbee. Deze kaarten kunnen aangeschaft en opgewaardeerd worden in metro stations of convenience stores. Tijdens de spitsuren in grote steden is de metro erg druk, dus het is beter om deze tijden te vermijden.
Bus in Zuid-Korea
 • Een goed alternatief in plaats van de trein is het reizen per bus. De bus is goedkoper dan reizen per trein. Het busnetwerk is zeer uitgebreid en maakt ook meer afgelegen dorpen bereikbaar.
Boot in Zuid-Korea
 • Rond om de Zuid-Koreaanse kust liggen tal van eilanden, de meeste van deze eilanden zijn te bereiken per veerboot. Jeju eiland is een populaire bestemming waarheen vanaf de meeste grote steden veerboten vertrekken. Ook tussen Fukuoka (Japan) en Busan (Zuid-Korea) is het mogelijk om de veerboot te nemen.

Verzekeringen voor Zuid-Korea?

Studie, stage en betaald werk in Zuid-Korea

Waarom in Korea studeren, stagelopen, vrijwilligerswerk doen of tijdelijk werken?
 • omdat er in Korea er relatief weinig expats zijn.
 • omdat de Koreaanse cultuur gericht is op het collectief, het belang van het team staat voorop. Dus samen tijd besteden met je collega’s, zoals samen eten en drinken (alcohol), is belangrijk.
Waar moet je opletten?
 • om ervoor te zorgen dat je een woordje Koreaans spreekt, dat maakt alles gedurende je verblijf makkelijker.
 • dat de werk-studie en stagecultuur hard is. Koreanen beginnen over het algemeen niet heel vroeg met werken, maar gaan wel lang door. Op zaterdag werken is ook heel gewoon. De werkcultuur bestaat uit een duidelijke hiërarchie, je doet wat de baas zegt.
 • dat in grote steden, waar het vaak druk is (bijvoorbeeld in het openbaar vervoer) persoonlijke ruimte een schaars goed is.
Verder lezen?

Wonen in Zuid-Korea, lang in Zuid-Korea verblijven of emigreren?

Waarom zou je in Korea gaan wonen als expat, emigrant of working nomad?
 • omdat het een land is met welvaart. Het is een modern land, die tegelijkertijd de oude tradities heeft behouden.
 • omdat de diversiteit in natuur en de vriendelijkheid van de mensen in Korea maakt het een interessant land om langer te verblijven. In Korea is er geen sprake van massa-toerisme.
 • omdat Seoul een metropool is met bijzondere architecteur, een groot aanbod aan winkels, lekker eten en een bruisend nachtleven. Rondom Seoul zijn er genoeg korte trips te maken voor weekeindjes weg.
 • omdat de medische voorzieningen over het algemeen heel goed zijn.
Waar moet je opletten?
 • dat Korea bureaucratisch is en zaken tijd kosten om te regelen, begin dus vroeg met het regelen van visa en papieren.
Verder lezen?
Checklist voor vertrek naar Zuid-Korea om te wonen, werken of emigreren

Oriëntatie op vertrek naar Zuid-Korea

 1. aandacht besteden aan motieven en verwachtingen van iedereen die gaat meeverhuizen
 2. verdiepen in onder andere taal & cultuur, gezondheidszorg, veiligheid en criminaliteit voor een gedegen afweging "wel/niet/nog niet vertrekken"; kijk naar push- en pullfactoren
 3. bij vertrek met kinderen: verdiepen in voor- en nadelen; betrek ze tijdig bij de plannen en geef ze subtaken die te overzien zijn
 4. taakplanning maken; alle mee-emigrerende gezinsleden daarbij betrekken
 5. contact leggen met expats via (online) communities en/of met emigranten die al op je woonlocatie wonen en werken; checken of ze openstaan voor het beantwoorden van vragen
 6. gebruiken van verschillende media, guidebooks, beurzen, communities voor je basisorëntatie op mogelijke bestemmingen
 7. oriëntatietrip overwegen (geen vakantie!) en bereid je daar goed op voor
 8. regelen van een sparringpartner die je betrekt bij de voorbereidingen en die het proces bewaakt: op voldoende afstand, opbouwend kritisch genoeg
 9. plan-van-aanpak maken voor plotselinge of verwachte terugkeer
 10. bijhouden van een emigratiedagboek / persoonlijk magazine bij voor het vastleggen van hetgeen je meemaakt in alle fasen van emigratie

  Woonlocatie, woonruimte en verhuizen naar Zuid-Korea

  1. maak een shortlist van eisen en wensen omtrent je nieuwe woonomgeving
  2. laat je via een gespecialiseerd bureau of juridisch adviseur voorlichten over alle wettelijke regelingen rondom het aankopen van een woning als (buitenlands) particulier
  3. laat de staat van je koopwoning grondig onderzoeken voordat je tot koop overgaat
  4. overweeg gebruik te maken van een intermediair als je je woning in Nederland gaat (onder)verhuren en check eventuele gevolgen voor je huisverzekeringen
  5. bij het stopzetten van je huurwoning in Nederland: zoek tijdig uit in welke (originele) staat je de woning moet opleveren
  6. start tijdig met het opvragen van offertes bij verhuizers (het combineren van ladingen kan soms een kostenvoordeel opleveren)
  7. bij het opvragen van verhuisoffertes: maak één basislijst die je aan verschillende verhuizers voor kan leggen (bevordert vergelijkbaarheid)
  8. controleer het tijdig beëindigen van de nutsvoorzieningen in je oude woning en het opstarten van nutsvoorzieningen in je nieuwe woning
  9. benut eventuele relocation services als je door je werkgever wordt uitgezonden; die ondersteunen jou en je gezin bij het settelen
  10. regel tijdig verzekeringen en veiligheidsmaatregelen voor je nieuwe woonlocatie; huizen van expats of buitenlanders zijn soms gewild

  Geldzaken, fiscale zaken en belastingdienst

  1. start op tijd met het maken van een verhuisbegroting: een overzicht van te verwachten uitgaven (en evt. besparingen) rondom de verhuizing zelf
  2. start op tijd met het maken van een woon- en leefbegroting: een overzicht van te verwachten inkomsten en (dagelijkse) uitgaven na verhuizing
  3. maak een lijst van alle lopende verplichtingen, abonnementen, contracten en let op opzegtermijnen of calculeer boetes in bij voortijdig opzeggen
  4. vraag bij je huidige bank(en) naar de gevolgen van emigratie voor lopende rekeningen, creditcards, spaartegoeden
  5. regel je doorlopende bankzaken in je oude woonland en verdiep je in valuta en het banksysteem van je nieuwe woonland
  6. verdiep je in de diverse beschikbare (internationale) betaalmiddelen & procedures rond het overmaken van geld van en naar je nieuwe woonland
  7. check of je nieuwe woonland een belastingverdrag heeft met Nederland en wat de gevolgen van de uitkomst zijn
  8. reken tijdig af met de belastingdienst
  9. overweeg gebruik te maken van een financieel adviseur voor het vaststellen van een emigratiebegroting, het doorspreken van je huidige financiën en advies bij belastingzaken
  10. wees extra alert op het instellen van wachtwoorden bij alle apparaten die je gebruikt voor internationaal bankieren; als lang-in-het-buitenland-verblijver ben je soms een extra interessant target

  Regelgeving, sociale voorzieningen, toeslagen en uitkeringen bij vertrek naar Zuid-Korea

  1. verdiep je tijdig in de regels rondom het uitschrijven uit de Basisregistratie Personen
  2. check of je nieuwe woonland een socialezekerheidsverdrag heeft met Nederland en wat de gevolgen van de uitkomst zijn
  3. bouw voldoende basiskennis op over de in je nieuwe woonland geldende wetten & regels
  4. denk aan juridische geldigheid van contracten en akten die je in Nederland had
  5. maak op tijd een start met het opstellen van een lijst met te informeren instanties
  6. regel DigiD (als je dat nog niet hebt), zodat je vanuit het buitenland administratieve zaken kan blijven regelen
  7. verdiep je in de sociale voorzieningen ("social security") in je nieuwe woonland
  8. zoek tijdig uit hoe het werkt met het stopzetten of meenemen van uitkeringen naar het buitenland
  9. verdiep je in regelgeving rondom het wel of niet stopzetten van kinderopvangtoeslag, huurtoeslag, zorgtoeslag
  10. check welke gevolgen je buitenland verblijf hebben op AOW en pensioen; regel particuliere (bij)verzekering

  Werk, onderneming en vrijwilligerswerk in Zuid-Korea

  1. verdiep je tijdig in mogelijke werkzaamheden voor jezelf en eventuele partner in je nieuwe woonland: werk, vrijwilligerswerk
  2. verdiep je in visumkansen bij het werk dat je voor ogen hebt & check beroepenlijsten die je visumkansen kunnen verhogen
  3. zoek uit wat de waarde is van je Nederlandse diploma's & opleidingscertificaten in je nieuwe woonland; laat documenten tijdig legaliseren
  4. word je uitgezonden, informeer dan bij je werkgever naar het huidige expatbeleid en de manier waarop je bedrijf jou en je gezin kan ondersteunen
  5. wil je een eigen onderneming starten in het buitenland, start dan tijdig met een onderzoek naar marktkansen en maak een of meerdere markt- en concurrentie verkenningstrips + check adviezen van (lokale) chambers of commerce
  6. ga je zelf ondernemen in het buitenland, overweeg dan gebruik te maken van een ervaren tussenpersoon die je een deel van de juridische en administratieve opstartwerkzaamheden uit handen kan nemen
  7. ga je ontslag nemen, communiceer de beslissing om naar het buitenland te gaan dan tijdig met je huidige werkgever & respecteer opzeg- en overdrachtstermijnen
  8. verdiep je tijdig in lokale werkculturen en manieren van communicatie & samenwerking
  9. oriënteer je op zakelijke (expat) netwerkclubs, zoek uit waar ze zitten en wat ze voor jou plus je eventuele partner en kinderen kunnen betekenen
  10. maak heldere werkafspraken met businesspartners of zaakwaarnemers als je een eigen onderneming in Nederland aanhoudt

  Verzekering, veiligheid en gezondheid in Zuid-Korea

  1. verdiep je in de regels rondom het stopzetten van je Nederlandse zorgverzekering
  2. besteed tijdig aandacht aan bij jouw situatie passende internationale ziektekostenverzekeringen; hou rekening met een (soms lang) traject voor medische acceptatie
  3. laat je informeren over voor- en nadelen van lokale verzekeringen / verzekeringen via eventuele werkgever
  4. denk onder andere ook aan je (internationale) reisverzekering, verzekering voor als je tijdelijk op bezoek/terug in Nederland bent, een transportverzekering (verhuizing) en regelingen voor nabestaanden, arbeidsongeschiktheid, huis & inboedel, pensioen, aansprakelijkheid, auto
  5. check tijdig benodigde inentingen en medische verklaringen (het regelen daarvan kost soms weken tot enkele maanden)
  6. verdiep je in lokale gezondheidszorg: ziekenhuizen, (huis)artsen, tandartsen, kraamzorg
  7. regel een laatste medische checkup door je vertrouwde arts in Nederland; laat een internationaal bruikbaar medisch dossier opstellen
  8. hou jezelf regelmatig op de hoogte van formele en informele veiligheidsadviezen en stel je in op een gewenningsperiode na aankomst
  9. werk regelmatig je contact checklist & lijst met noodnummers bij
  10. maak voor vertrek heldere afspraken met achterblijvers hoe te handelen bij ziekte, overlijden

  Visa en documenten voor Zuid-Korea

  1. onderzoek welke visumregelingen en/of migrantenprogramma's er zijn op je nieuwe woonlocatie voor jouw nationaliteit
  2. begin op tijd; visa zijn soms eenvoudig en snel geregeld, maar visumprocedures nemen meestal behoorlijk wat tijd in beslag, van maanden tot enkele jaren.
  3. verhuis je met meerdere gezinsleden, maak dan per persoon een visum & (werk)vergunning inventarisatie
  4. overweeg gebruik te maken van een visumbemiddelingsbureau en verdiep je in wat zij wel, en wat niet, voor je kunnen regelen
  5. check ook aanvullende visumvereisten zoals Verklaring Omtrent Gedrag, gezondheidsverklaringen, medische keuringen
  6. zoek tijdig uit welke documenten je moet vertalen en legaliseren
  7. overweeg gebruik te maken van een juridisch adviseur voor het checken van je juridische status en de mogelijke risico's
  8. verdiep je in regelgeving omtrent verlenging van paspoort of identiteitskaart, verdiep je in regels rondom dubbele nationaliteit
  9. breng de contacten en contactpersonenen bij ambassades en consulaten in kaart en zoek uit wat de dichtstbijzijnde post wel en niet voor je kan betekenen
  10. verdiep je in de geldigheid van Nederlandse documenten in je nieuwe woonland, zoals rijbewijs, codicils, testament

  Onderwijs en cursussen in Zuid-Korea

  1. verdiep je in taal & cultuur; in welke mate is een redelijke tot vloeiende beheersing van bijvoorbeeld de taal op bestemming noodzakelijk (en haalbaar?) om er te leven en werken. Regel aanvullende taalcursussen ruim voor vertrek.
  2. zoek manieren op je nieuwe woonbestemming om 'spelenderwijs' te werken aan je taalvaardigheden; via vrienden, verenigingen, bijeenkomsten, radio, tv etc.
  3. besteed op tijd aandacht aan onderwijs voor je kinderen in het buitenland, aangevuld met (of vervangen door) onderwijs-op-afstand
  4. verdiep je in de regels omtrent de Nederlandse leerplichtwet
  5. start tijdig met het opvragen van (internationaal bruikbare) onderwijsdossiers bij de school waar je kinderen in Nederland les volg(d)en; denk ook aan een wat meer sociaal ingestoken overdrachtsdossier
  6. verdiep je in afwegingen om Nederlandse les bij je kinderen te blijven stimuleren en welke mogelijkheden er op jouw bestemming of online zijn
  7. wees zorgvuldig bij het kiezen van een nieuwe school voor je kinderen; inventariseer de verschillende opties en vraag om ervaringen
  8. onderzoek de aansluiting van onderwijsmethodieken op je nieuwe woonbestemming met onderwijs in Nederland; voorkom tijdig dat je kind achterstanden op gaat lopen of zorg voor extra lessen op specifieke vakken
  9. geef, zeker in de begintijd, op tijd en regelmatig aandacht aan huiswerkbegeleiding; inventariseer verwachtingen vanuit school
  10. besteed aandacht aan mogelijkheden op je nieuwe woonbestemming voor het volgen van cursussen, zakelijk en/of ter ontspanning (& ook goed voor je taalbegrip)

  Praktische voorbereiding, cultuur, culture shock, relaties in Zuid-Korea

  1. wacht niet te lang met het delen van je vertrekbeslissing met dierbaren, als de knoop eenmaal is doorgehakt
  2. kies een goed doordacht vertrekmoment: seizoen/klimaat, werk, onderwijs, huisvesting, reiskosten, visa
  3. overweeg een centraal afscheidsmoment voor globale vrienden, collega's en kennissen
  4. verdiep je vooraf in de fasen van culture shock en neem de tijd om te wennen na aankomst
  5. stop energie in het opbouwen van vriendschappelijke relaties met locals, naast je aanmelden bij Nederlandse verenigingen en/of internationale expat clubs
  6. reflecteer en relativeer periodiek én op tijd; houd zeker in de beginfase na vertrek je (niet-werkende) partner en kinderen extra in de gaten (geef ook hen de tijd)
  7. ben je met kinderen verhuisd? verdiep je eens in de aspecten rondom Third Culture Kids
  8. organiseer verwachtingen omtrent bezoek op je nieuwe woonlocatie of tijdens jouw tijdelijke bezoek aan Nederland
  9. maak afspraken over het invullen van feestdagen en belangrijke gebeurtenissen bij jezelf of aan het thuisfront in Nederland
  10. verdiep je in aspecten rondom heimwee, zowel bij jezelf, je partner als bij je kinderen; herken signalen en handel tijdig

  Terugkeer naar Nederland

  1. terugkeren naar Nederland is minstens zo'n grote stap als vertrekken uit Nederland en verdient dus tijdige planning en voorbereiding: maak een remigratieplan incl. verwachtingen, persoonlijke doelen en taakverdelingen
  2. heb je stevig last van bijvoorbeeld heimwee of eenzaamheid, dan is remigreren niet direct de beste oplossing op langere termijn; maak dan tijdig gebruik van bijvoorbeeld persoonlijke coaching
  3. keer je "definitief" terug naar Nederland, besteed dan (net als bij vertrek uit Nederland) zorgvuldig aandacht aan afscheid nemen; let hier extra op als je met kinderen terugkeert
  4. start al geruime tijd voor vertrek met heroriëntatie op je nieuwe woonomgeving in Nederland; overweeg een tijdelijke woonplek bv. in een meer internationale omgeving om de overgang te vergemakkelijken
  5. leg vanuit het buitenland contact met verhuur- of verkoopmakelaars; voorkom waar mogelijk dat je voor langere tijd onderdak moet vinden bij familie of bekenden
  6. keer je terug met kinderen, start dan tijdig met de overgang naar regulier onderwijs in Nederland, extra taallessen en/of bijles in specifieke vakken
  7. keer je terug met een niet-Nederlandse partner en/of kinderen, stel je dan in op extra en regelmatig veranderende wet- en regelgeving
  8. leg op tijd contact met potentiële nieuwe werkgevers of heroriënteer je op mogelijkheden bij je voormalige of huidige werkgever in Nederland; hou rekening met veranderingen in sollicitatieprocessen of bij je (voormalige) werkgever
  9. de terugkeer in de (veranderde) Nederlandse maatschappij kan soms behoorlijke problemen, frustraties of zelfs tegenwerking opleveren; stel je in op deze reverse culture-shock. Ook kinderen hebben een periode nodig om hun nieuwe leven in Nederland te accepteren; gevoelens als boosheid of frustratie zijn niet ongewoon.
  10. besteed tijdig aandacht aan het opnieuw goed verzekerd raken in Nederland en regelingen rondom uitkeringen, toeslagen en sociale voorzieningen

  Uitgebreide  of specifieke checklists

  Uitgebreide en specifieke checklists voor vertrek naar buitenland

  Hierboven zie je de samenvatting van de checklists voor je voorbereiding op wonen in het buitenland of emigratie. Voor deze samenvatting + de uitgebreide checklists per onderdeel kan je terecht op:

  Ga je minder lang op reis maak dan gebruik van:

  Thema's: voor emigranten, expats en working nomads
  Zuid-Korea: in beeld

  verzekeringenvaccinatieticketsgearreizenrond de wereld

  Voorbereiden, meenemen en problemen oplossen

  Verzekeringen voor Zuid-Korea

  Zuid-Korea op WorldSupporter.org

  JoHo WorldSupporter: blogs en bijdragen over Zuid-Korea
  Met een Working Holiday visum Zuid-Korea ontdekken - Travel Supporter
  Nederlanders en Belgen kunnen voor hun verblijf in Zuid-Korea een Working Holiday Visum aanvragen om zo tot maximaal...
  Business in South-Korea: The first steps - ImranDevedzic
  Introduction With the global market shifting more to Asian countries and with South-Korea having one of the top...
  JoHo WorldSupporter: recepten uit de regio
  Spicy Korean ramen (vegan) - hannahlow
  I absolutely LOVE ramen. It's one of my favorite dishes in Japan, and fortunately more and more vegan ramen places are...
  Korean Fried Chicken - mandy2612
  Stap 1: Kip marineren 1. Was de 1,5 kg kipborrelhapjes met water. 2. Meng de kip met zout, zwarte peper en...
  Korean spicy rice cakes skwewers (tteokbokki) - mandy2612
  Stap 1: Rice cake koken 1. Was de rice cakes met water. 2. Voeg water toe aan de pan. 3. Kook de rice cakes...

  Thema's: activiteiten en avontuur in het buitenland

   
   
  Partners en organisaties voor Zuid-Korea: uitgelicht
  Stagelanden

  Stagelanden verzorgt stages in diverse landen in Azië & Oceanië voor studenten die een MBO, HBO of universitaire opleiding volgen.

  JoHo: samenwerken met JoHo

   

  Verder reizen

   

  Bestemming: landenlijst
  Bestemming: uitgelicht
  JoHo: begrijpen

  JoHo Missie, Visie & Concept

  Missie & Visie

  • JoHo wil mensen en organisaties in staat stellen zich te ontwikkelen en beter samen te werken, en daardoor bij te dragen aan een tolerante, verdraagzame en duurzame wereld.
  • Via online platforms en fysieke support centers wordt steun verleend aan persoonlijke ontwikkeling, en wordt internationale samenwerking gestimuleerd.

  Concept

  • Als JoHo donateur, abonnee of verzekerde verleen jij steun aan de doelstellingen van JoHo
  • JoHo steunt vervolgens jou met tools, coaching en voordelen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en internationale activiteiten  
  • JoHo heeft als kernservices: studiehulp, competentie-ontwikkeling, coaching en verzekeringsbemiddeling bij vertrek naar buitenland
  JoHo: paginawijzer

   

   JoHo 'bestemmingen en landen' pagina

   

  Hoe het werkt op een JoHo bestemmingen- en landenpagina (destinations)

  • Op een bestemmingspagina vind je informatie over een land of een regio.
  • Je vindt daar ook de JoHo services en producten die betrekking hebben op dat specifieke land. Zoals de vacatureservices voor betaald of vrijwilligerswerk, de stagemogelijkheden, de partners en de verzekeringsopties
  • Je vindt de informatie opgedeeld in een aantal delen

  Verkenning & Orientatie  

  • Verkenning & Afweging
  • Valuta & Kosten
  • Visum & Documenten
  • Vertrektijd & Klimaat
  • Vervoer & Transport
  • Verblijf & Voeding
  • Verbinding & Integratie
  • Vermaak & Activiteiten

  Voorbereiding en veiligheid

  • Vertreklijsten & Meeneemtips
  • Verzekeringen & Voorzorgsmaatregelen
  • Vaccinaties & Gezondheid

  Vacatures en activiteiten

  • Betaald werk
  • Vrijwilligerswerk
  • Stages

   Verder reizen en ontdekken

  • Aangrenzende landen en regio's
  JoHo: footprint achterlaten