Matoke Tours

 

Matoke Tours

Matoke Tours is een kleinschalige reisorganisatie die gespecialiseerd is in groeps- en individuele reizen in Oeganda, Tanzania, Zanzibar, Madagaskar en Rwanda.

Contact & Links
Matoke Tours
Oranje Nassaulaan 22
5211 AX 's-Hertogenbosch
+31-0736123364

servicetools

 

 

Matoke Tours: voordelen voor wie bij JoHo is aangesloten

 

  • JoHo donateurs krijgen €75,00 korting op groeps- en individuele rondreizen in Afrika (niet te combineren met andere kortingsacties).
JoHo: activiteiten in het buitenland verzekeren
JoHo: activiteiten in Nederland verbeteren

activiteiten

Matoke Tours: toelichting


World Supporter CV

'What we contribute to the World'

Help & Inspire

Matoke Tours is door een jury van onder meer Uganda Wildlife Authority geplaatst in de top drie van meest duurzame reisorganisaties in Oeganda. Matoke Tours is namelijk actief bezig om te zorgen dat de reizen bijdragen aan de sociale, culturele en economische ontwikkeling van de Afrikaanse landen en probeert de negatieve invloeden van toerisme tot het minimum te beperken. Zo heeft Matoke Tours de volgende projecten:

  • Matoke Tours heeft haar eigen 'dorps project' ontwikkeld. De reiziger kan een authentiek dorp bezoeken, het ware Oeganda beleven en hiermee ontvangt dit dorp op een gezonde manier inkomsten uit toerisme voor de financiering van een landbouwschool.
  • Reizigers kunnen bij Matoke Tours een solar lampje bestellen bij boeking. Het solar lampje kan geschonken worden aan de lokale bevolking en kan direct economische voordelen bieden (besparing op stookkosten, langer openblijven van een winkeltje), maar natuurlijk ook het milieu sparen.
  • De organisatie werkt samen met War Child. Matoke Tours stort tien euro naar War Child voor elke persoon die een reis naar Oeganda boekt bij Matoke Tours.
  • Het is in Oost- Afrika gebruikelijk om gidsen een dagloon te geven, maar hierdoor verdienen ze aanzienlijk minder in het laagseizoen. Daarom biedt Matoke Tours de vaste gidsen een vast maandsalaris aan bovenop hun dagloon. Zodoende kunnen ze ook in de laagseizoen maanden gewoon in hun levensonderhoud voorzien.
  • Verder biedt Matoke Tours micro kredieten aan de gidsen en chauffeurs. Met deze "kleine leningen" zonder rente kopen de gidsen hun eigen auto. Deze verhuren ze weer aan Matoke Tours of andere tour operators, zodat ze daar extra inkomsten uit halen.

Travel & Cooperate

  • Het werkveld van Matoke Tours ligt in Oost-Afrika en de organisatie heeft zowel een kantoor in Nederland als in Oeganda. In Tanzania en Madagaskar beschikt Matoke Tours over twee agentenkantoren (Arusha & Antananarivo).
  • De reizen van Matoke Tours laten niet alleen de highlights zien, maar brengen de reizigers ook naar gebieden waar niet veel andere reizigers komen. Dit brengt toerisme naar die gebieden dat kan leiden tot cultuuruitwisseling en economische voordelen voor de lokale bevolking.

Learning & Developing Talent

  • Matoke Tours biedt de reizigers en de lokale bevolking van de landen in Oost-Afrika de mogelijkheid om te leren van elkaars cultuur. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in een authentiek dorp in Oeganda te leren over hun manier van landbewerking. Daarnaast neemt Matoke Tours elk jaar gidsen uit Oost-Afrika mee naar de vakantiebeurs in Utrecht om het land te laten zien waar de reizigers vandaan komen.
  • Op het kantoor in Oeganda mogen elke twee jaar twee jonge talenten hun kunst tentoonstellen. Dit helpt lokale kunstenaars om hun talent verder te ontwikkelen.

Products & Services CV

Groeps- en privéreizen in Oost-Afrika

  • Matoke Tours is gespecialiseerd in complete reizen in Oost-Afrika, in de landen Oeganda, Tanzania, Zanzibar, Madagaskar en Rwanda.
  • Sinds 2002 verzorgt Matoke Tours zowel groeps- als individuele reizen. De groepsreizen duren twee of drie weken en maandelijks kun je met een groep vertrekken.
  • De privéreizen kunnen op maat worden gemaakt in de landen Oeganda, Tanzania en Madagskar. Je vult hiervoor een formulier via internet in met je reiswensen.
  • De reizen laten je veel van de natuur zien in Oost-Afrika, maar ook van cultuur. In Oeganda is het bijvoorbeeld mogelijk een authentiek dorp te bezoeken.
  • In Oeganda en Rwanda kun je kiezen voor de zogenoemde Apenreis, waarbij je twee keer op gorilla tracking gaat en grote groepen Chimpansees volgt.
  • De organisatie houdt zich aan een vast Matoke concept. Dit concept houdt in dat de reizen gepaard gaan met overnachtingen in goede accommodaties in de natuur: comfortabele sfeervolle lodges, hotels en tentenkampen. Per gebied kun je kiezen tussen budget, middenklasse en luxere accommodaties, waarvan de eerste twee op basis van Bed & Breakfast worden aangeboden.
  • Matoke Tours zegt kwaliteit bovenaan te zetten: "We gaan daarbij niet voor kwantiteit (zoveel mogelijk landen in Afrika aanbieden), maar juist voor kwaliteitsreizen door de landen die ons zo aanspreken".

Bijzonderheden

  • Boekingen bij Matoke Tours zijn standaard met SGR garantie.
  • Je kunt Matoke Tours bezoeken op verschillende informatiebijeenkomsten en vakantiebeurzen.
  • Op het kantoor in Oeganda mogen elke twee jaar twee nieuwe jonge talenten hun kunst tentoonstellen. Dit zijn geen crafts, maar het is echt hoogstaande kunst van aanstormend talent. Cliënten van Matoke Tours kunnen de werken bezichtigen en eventueel kopen.

Work & Internships CV

Jobs

  • Matoke Tours is regelmatig op zoek naar nieuwe collega's voor op het hoofdkantoor in Den Bosch.
  • Het gaat meestal om vacatures op het gebied van Toerisme.
  • Neem contact op met de organisatie voor de mogelijkheden.

Internships

  • Ook zoeken ze regelmatig stagiairs die een opleiding doen in de toerisme voor op het hoofdkantoor in Den Bosch.
  • Neem contact op met de organisatie voor de mogelijkheden.

Volunteering

  • Mogelijkheden: onbekend.

 

 

 

Contact & Links
Matoke Tours
Oranje Nassaulaan 22
5211 AX 's-Hertogenbosch
+31-0736123364

 

 

Matoke Tours: activiteiten- en vacatureselectie

Alle activiteiten, vacatures en werkmogelijkheden voldoen doorgaans aan twee criteria: de organisaties hebben doorgegeven jaarlijks 1 óf meer doorlopende activiteiten of vacatures beschikbaar te hebben, en ze zijn in te vullen door Nederlanders. Kom je een vacature of activiteit tegen die niet meer aan deze criteria voldoet, laat het JoHo dan even weten. Bij voorbaat dank!

Activiteiten en vacatures van de organisatie

 

 

JoHo WorldSupporterWork together - WorldSupporter

 

 

 

JoHo: land kiezen op de kaart
Organisatie: zoeken op naam
Inloggen

 

Voor volledige toegang tot deze pagina kan je inloggen

 

Inloggen (als je al bij JoHo bent aangesloten)

   Aansluiten   (voor online toegang tot alle webpagina's)

 

Hoe het werkt

 

Aanmelden bij JoHo

 

 

JoHo: inloggen om de pagina volledig te zien

Inloggen

  • Ben je ingelogd als JoHo donateur dan heb je op deze pagina toegang tot meer gerelateerde informatie. Ben je ingelogd als JoHo abonnee dan heb je toegang tot alle gerelateerde informatie.

Aanmelden bij JoHo

JoHo: verantwoord verzekerd naar het buitenland
JoHo: footprint achterlaten