Wereldstage & Wereldroute

 

Activiteiten, services of vacature via Wereldstage & Wereldroute:

 

introductiecontactservicetoolsverzekeringactiviteitinspiratie 

 

JoHo: crossroad uit bundel

Wereldstage & Wereldroute

Al sinds 2000 regelt Wereldstage meeloopstages, projectstages en afstudeeropdrachten voor studenten op Curaçao. In de loop van de jaren zijn daar verschillende andere programma's en diensten bijgekomen zoals tussenjaarprogramma's, vrijwilligerswerkbemiddeling, werkbemiddeling en de begeleiding van professionals die tijdelijk op Curaçao werken. De dienstverlening richt zich op een goede voorbereiding voor je vertrek naar Curaçao en een ervaren begeleiding tijdens je verblijf. Wereldstage steunt lokale projecten door vrijwilligers te plaatsen en zelf actief sociale initiatieven op te zetten.

Contact & Links
JoHo: activiteiten in het buitenland verzekeren
JoHo: activiteiten in Nederland verbeteren

activiteiten

Organisatie CV
Wereldstage & Wereldroute: toelichting

Wereldstage & Wereldroute : 'What we contribute to the World'

 • Wereldstage en Wereldroute steunen lokale initiatieven door vrijwilligers te plaatsen en financieel bij te dragen aan de vele goede doelen op Curaçao.
 • De basis en het werkveld van de organisatie ligt in het Caribisch gebied en het hoofdkantoor kan je vinden in Willemstad op Curaçao.
 • De medewerkers hebben een uitgebreid netwerk en kennen zowel de eisen van de lokale organisaties als de wensen van de Nederlandse deelnemer.
 • De organisatie is actief en ervaren in het begeleiden en ontwikkelen van je persoonlijke talenten.
 • De organisatie is voordurend bezig om nieuwe initiatieven te ontwikkelen die een bijdrage leveren aan de lokale samenleving.
 • Een van de projecten was het oprichten van een kindermuseum waar kansarme lokale kinderen o.a. terecht kunnen voor een talentontwikkelingsprogramma.

Wereldstage & Wereldroute: Berichten

De enquete 'Terugkijken op jouw periode op Curacao en Wereldstage'

 • De enquete verstuurden we naar een selectie van 3000 oud Wereldstage Curacao-gangers van 2003 tot 2023. 
 • Wat waren we positief verrast dat we binnen 24 uur al 540 volledig ingevulde enquetes als reactie kregen. Oud-studenten van 40+ jaar oud (ja ja) tot 20 jarige studenten, tussenjaarders en (vrijwilliger) werkers hebben ons een mooi inkijkje gegeven in hun bijzondere Curacao ervaring.
 • Hieruit kunnen we opmaken dat iedereen die via Wereldstage op Curacao is geweest zich nog steeds betrokken voelt bij het eiland. 

Een aantal resultaten op een rijtje

 1. De tijd op Curacao wordt gemiddeld met een 9,2 op de schaal van 1 tot 10 gewaardeerd.
 2. Bijna alle deelnemers hebben nog regelmatig tot intensief contact met mede Curacao gangers. Reacties daarbij zijn: Ja, we gaan nog vaak uit eten, we Whatsappen dagelijks, we zijn samen weer naar Curacao gegaan, Ik ben getrouwd met een medestudent die ik leerde kennen (meerdere keren als reactie!), we zijn vrienden voor het leven, ik heb nog steeds contact met mijn stagebegeleider en collega's van Curacao.
 3. 50 % van de oud deelnemers is na afloop 1 tot 10+ keer teruggekeerd naar Curacao. Meerdere geven aan dat ze tijdelijk, voor lange tijd of nog steeds op Curacao wonen.
 4. En heeft daarbij tussen de 1 en 16 vrienden of familieleden meegenomen.
 5. Bijna 70% geeft aan dat het verblijf heeft bijgedragen aan een positief wereldbeeld, (en daar doen we ons werk voor).
 6. Ook de keuze van vervolgstudie en invloed op de carriere speelt een belangrijke rol.
 7. Van de 540 respondenten geeft maar liefst 58% aan dat ze naar een 25-jaar Reunie van Wereldstage op Curacao willen komen en 36 % misschien. Daarmee heeft 90% interesse in een terugkeer naar Curacao voor een Reunie.
 8. Het spreekt vanzelf dat nu nog 90% van de respondenten Stagiairs zijn, maar we zien ook al reacties van onze nieuwe doelgroepen (vrijwilligers) werkers en Tussenjaarders. Dat is een mooie ontwikkeling.

Bedankt voor alle positieve reacties! 

Contact & Links

 

 

Wereldstage & Wereldroute: activiteiten- en vacatureselectie

Alle activiteiten, vacatures en werkmogelijkheden voldoen doorgaans aan twee criteria: de organisaties hebben doorgegeven jaarlijks 1 óf meer doorlopende activiteiten of vacatures beschikbaar te hebben, en ze zijn in te vullen door Nederlanders. Kom je een vacature of activiteit tegen die niet meer aan deze criteria voldoet, laat het JoHo dan even weten. Bij voorbaat dank!

Activiteiten en vacatures van de organisatie

Stage

 

 

JoHo WorldSupporterWork together - WorldSupporter

 

 

 

Wereldstage & Wereldroute op WorldSupporter.org: Profiel

toolsinspiratie

 

Wereldstage & Wereldroute op WorldSupporter.org: Blogs & Bijdragen
De Wereldstage Bundel: stagevacatures en programma's
Stagebemiddeling & Stagevacatures
De Wereldroute Bundel: van stage en vrijwilligerswerk tot levenskeuzes maken
 Werkbemiddeling , stagebemiddeling, tussenjaarbemiddeling en vrijwilligerswerkbemiddeling Workshops voor het maken van de juiste levenskeuzes
Travel, living and working on Curaçao: main content and contributions - Bundle
Main content and contributions about travel, living and working on Curaçao

JoHo: land kiezen op de kaart
JoHo: crossroad kiezen uit de bundel
Organisatie: zoeken op naam
Inloggen

 

Voor volledige toegang tot deze pagina kan je inloggen

 

Inloggen (als je al bij JoHo bent aangesloten)

   Aansluiten   (voor online toegang tot alle webpagina's)

 

Hoe het werkt

 

Aanmelden bij JoHo

 

 

JoHo: inloggen om de pagina volledig te zien

Inloggen

 • Ben je ingelogd als JoHo donateur dan heb je op deze pagina toegang tot meer gerelateerde informatie. Ben je ingelogd als JoHo abonnee dan heb je toegang tot alle gerelateerde informatie.

Aanmelden bij JoHo

JoHo: verantwoord verzekerd naar het buitenland
JoHo: footprint achterlaten